Samsung i900 Omnia

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
marko0210
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 21. Mar 2009. 19:42

Post od marko0210 »

nadam se da nece vise bitit problema,a svakako me ohrabruje to sto,nije tako cesto...u sustini mi ne smeta,jer ga stalno drzim u rukama.Jos jedno pitanje.Rcimo da tel radi skroz savrseno i da nema bagova ili bilo kakvih smetnji,treba li raditi hard reset,bas zbog tog osvezenja sistema i koliko recimo cesto ili retko?

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Ne marko0210, Hard Reset se radi uglavnom ukoliko postoji problem SW prirode koji ne umes da resis.Ili jednostavno kada zelis,iz bilo kog razloga da "krenes od nule".
Savetujem ti da jednom dnevno uradis Soft Reset,odnosno restart telefona.U cilju stabilnijeg rada telefona.
Slika

marko0210
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 21. Mar 2009. 19:42

Post od marko0210 »

soft reset ne brise nista od app ili nesto drugo,poruke,slike.....mislim nisam to nikada radio,pa ne bih da rizikujem

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Lepo sam objasnio.Soft Reset/Restart ista stvar.
Lepo si rekao
soft reset ne brise nista od app ili nesto drugo,poruke,slike....

I to je tako.
Nemas sta da rizikujes.
Slika

presretach
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 21. Apr 2009. 01:29

Post od presretach »

Uzivajte:
http://www.********.com/ Sve na jednom mestu.

izmenio tomas.hokenberi:
(1)Uklonjen link ka warez sajtu.
(2)Nije dozvoljeno komentarisanje ogranicenja duzine posta na min 100 karaktera.
Pravila foruma!

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Uf :D ovo je odlicno... Zahvaljujem na informaciji :) Stvarno ima sve na jednom mestu... :D
mrzi me da trazim po google-u, ovako je lakse :lol:
Nokia E71... Elegant, but deadly

DavaMO
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2007. 11:54
:: S10 plus
:: S7 edge
Kontakt:

Post od DavaMO »

ev samo da kazem kako sam nabacio garmin xt mobile, radi ko podmazan ;) extra stvarno.. odusevljen sam totalno... ;)
imo sam i neki winamp', al beta verziju... nije se pokazo najboljim nesto... e sad..
sta koristite za muziku. posto kad upalite onaj njen player i zadate SVE... morate "pedalat" dole do kraja 2 sata ako imate vise pjesama...

cure2fast
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 17. Mar 2009. 19:10

Post od cure2fast »

VAZNO:STO SE TICE LINKA KOJI JE UKLONJEN(izbacio ga je presretach, )u dobar deo stvari u koji sam usao imao je VIRUS ili je upitanju neki BAG ili neka PREVARA(npr. vormsi su sa virusom,space time zauzima 540Kb i trebao bi 2,5Mb(znam jer ga imam),itd...) :disgust: ima stvari i koje su ok,ali pripazite sta skidate...
P.S.moj savet trazite programe na drugom mestu...

zare.king
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 05. Apr 2009. 16:16

Post od zare.king »

spb mobile shell 3, neverovatna aplikacija, jednostavno sve bolje izgleda, ni sam nisam verovao koliko baterija duže drži, sa normalnim korišćenjem, dan ipo bez problema...
da li je ikako moguće doći do nekog konektora pa da se slika sa omnije prebaci na tv, gde može i kakav je taj kabal, da li ima neka alternativa tom originalnom, recimo od nekog drugog modela, bilo bi mi korisno da nađem to!
hvala.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

cure2fast, Neznam sta si ocekivao od jednog warez site-a,kad sve radis na svoju odgovornost.
zare.king, Ne.Ne mogu se "budziti" kablovi sa drugih modela.Ili original,ili kopija originala.Sve ostalo je,takodje rizik.
Slika

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

cale, "budzenje" kablova najverovatnije nije moguce, medjutim kabl nekog drugog Samsung modela koji koristi isti konektor bi trebalo da radi. Naravno nema 100% garancije. Treba otici na Samsung-ov sajt, pogledati tacnu oznaku TV-out kabla i videti sa kojim je modelima kabl kompatibilan.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Znam tomas.hokenberi, Ali odgovor je dat u cilju prevencije svakog rizika.OMNIA je ipak skupocen telefon.
Dakle,preporucujem original svakako,ili kopiju originala.
Slika

goran09
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 01. Maj 2009. 16:46

Post od goran09 »

Pozdrav svima. Resio sam da i ja uzmem ovaj telefon, pa me interesuju neke stvari vezane za kupovinu. Primetio sam da na netu postoji velika razlika u ceni za nov I900 (350e-550e), pa me interesuje na sta obratiti paznju prilikom kupovine? I koja je realna cena ovog telefona, a da ne bude neka kopija koja ce trajati 3 meseca? Sta sve mora da dodje u osnovnom paketu?

P.S. Ako neko zna proverenu/povoljnu radnju gde moze da se uzme ovaj telefon, moze na PM ako je zabranjeno reklamirati.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

goran09, ne postoji kopija ovog telefona koju mozes pomesati sa originalom. Postoje kineski telefoni koji lice na i900 ali ih je lako razlikovati od originala, pre svega po tome sto nisu Windows Mobile.

Ako si mislio na kopije koje su u svemu iste kao i900 (isti izgled + isti hardver + isti operativni sistem) takvo nesto ne postoji.

goran09
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od goran09 »

Vec koristim WM6.1, tako da oko toga da li je OS taj ili ne nece biti problema. Vise me je interesovalo oko harvera. Da li to znaci da sve omnie na nasem trzistu imaju isti hardver?

Ako mi neko nudi u prodavnici taj tel za 350e, i ja ustanovim da na sebi ima WM6.1, onda je to original i treba ga uzeti? Mislio sam da li mozda postoji neka hardverska varijanta koja je losija/bolja, pa da na to obratim paznju?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

goran09, ne postoji bolja/losija hardverska varijanta Omnie. Sve Omnie su originalne - osnovna razlika je u tome kako su "uvezene". Radnje koje prodaju Omnie po nizoj ceni prodaju primerke koji su skidani sa neke od stranih mreza i dekodirani. Ti primerci su prosvercovani pa nije placena carina. A na kraju nece biti placen ni PDV. To objasnjava razliku u ceni. Na tebi je da odlucis da li ces kupiti tako "uvezen" telefon za manje pare ili legalno uvezen telefon za vece pare. Uz legalno uvezen dobijas pravu dvogodisnju garanciju i miran san, nelegalni primerci kostaju manje ali njihova garancija vredi koliko hartija na kojoj je napisana.

Inace to vazi za bilio koji model bilo kog priozvodjaca. Ne postoje "originali" i "kopije" - razlika je samo u nacinu nabavke. Postoje naravno "kineske kopije" ali njih je lako razlikovati posto samo lice na original, a nemaju nista drugo zajednicko sa originalnim modelom.

cure2fast
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 17. Mar 2009. 19:10

Post od cure2fast »

pa cale, skidao sam i sa drugih warez sajtova pa sam tek po negde nailazio na virus,a ovde od 8 stvari koje sam probao 4 ili 5 nisu valjale... :dry:

goran09
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od goran09 »

Hvala na odgovorima, nisam znao da je sve tako crno-belo. :) Videcu kolika ce biti razlika u ceni/garanciji, pa cu se odluciti.

Win
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 04. Maj 2009. 19:45

Post od Win »

pozdrav svima...
ovako...kupio sam samsung omniu prije tjedan dana...zanima me vise stvari vezano za ovaj stroj ali evo ova mi je trenutno najvaznija.
Kad se spajam na net preko Wi-fi na svoj kucni modem sve radi sve ok spojim se...preglednikom opera otvaram net medjutim stalno mi trazi flash lite 2.1 i otvori do pola stranice???
tu sam procitao da taj flash lite ne radi s operom...sad me zanima dali postoji kakva alternativa za to i sta mi sve treba da bih mogao nesmetano surfati???
unaprijed hvala!!!
Samsung SGH i900 Omnia

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Resenje problema vezane za streaming video materijala direktno iz browsera,zove se Skyfire.(besplatan browser)
Slika

Odgovori