Nokia E61 ili Qtek 8310???

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
nikoki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 30. Mar 2006. 10:35

Nokia E61 ili Qtek 8310???

Post od nikoki »

http://www.mobilnisvet.com/compare.php?a=873&b=1250&c=

Telefoni slicne cene i performensi (kamera mi je nebitna), ali ne mogu da se odlucim, pa da cujem vase misljenje... :)

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Ok kapiram da ti je kamera nebitna,ali bilo bi dobro kada bi naveo oko cega imas nedoumice. Ipak su to dva dosta razl. modela,jedan je na Symb drugi na WM,jedan ima qwerty drugi ne,itd...
Kod E61 je jedini problem nedostatak ili bolje receno mala kolicina Ram-a,sto dovodi do toga da je tel malo sporiji,ali bih ja i pored toga pre uzeo E61.
Ako planiras da tel koristis za surf E61 je takodje bolji izbor(ekran,baterija).
Jedini problem,ukoliko se odlucis da uzmes E61,ce ti biti da je nadjes novu jer se po meni ne isplati doplacivati za E61i koji je,bar prema cenama na site-u,nerealno skup.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

2.5 godine sam bio vlasnik E61, to je telefon koji sam najvishe voleo, koji se najduze zadrzao kod mene, koji me najbolje sluzio do sada. Apsolutno sjajan aparat, tesko mi je da mu nadjem zamerku, osim mozda zaista te male kolicine RAM memorije. Medjutim, sa druge strane Symbian me propisno smorio, i uplovio sam u WM vode. Iako nemam vishe taj polet i entuzijazam kao kad sam uzeo E61 (inache moj prvi fon sa OS-om), opet mislim da je WM bolji izbor iz razloga jednostavnosti. Neka me se razapne na krst ovde, ne marim, ali smatram da je ono sertifikovanje budalastina svoje vrste. I iako nije tesko, jer se radi za 10 sec sve, opet je smorno. Hakovanje sam isto probao, meni bas i nije radilo posao kako treba te sam telefon brze bolje resetovao od nule. To je moje misljenje, te bih ti ja iako vrlo teska srca preporucio tog Qtek-a
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

nikoki,takodje za priblizne pare mozes da kupis LG KS20. Ako ti ne smeta sto nema hardversku tastaturu vec samo touchscreen LG KS20 moze biti dobar izbor.

http://www.mobilnisvet.com/compare.php? ... 250&c=1527
Poslednja izmena od tomas.hokenberi u Ned, 17. Maj 2009. 03:39, izmenjeno 1 put ukupno.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

pretece me tomas :dry: Sto se tice dizajna po meni je lepsa nokia ali bih ipak uzeo Qtek je kao sto miodrage rece WM je WM i imaces brdo zanimacija sa njim.Moj glas ide Qteku.Ustvari ja glasam za LG ks20(podrazumeva se :) ako ga uzimas u obzir .
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

'Ajd da malo udarim kontru. :)
Zaista nije se lako odluciti,sa jedne strane symb,qwerty,veliki ekran,strahovito dobra baterija,izrada sjajna,a opet sa druge strane WM,manje dimenzije,standardna tastaura.
Po meni najveca prednost Qtek-a jeste WM.E sad ako ti je on bitan i zelis ozbiljan OS onda svakako dobar izbor, u protivnom E61.
Ne znam ljudi ja kad god vidim E61 ja se odusevim,zaista jedan jedinstven telefon (dobro sad ih ima vise sa istim dizajnom,ali ipak...) koji ce po meni jos dugo biti na ceni kod ljudi koji znaju da cene prave vrednosti. :)
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

Pa, pošto 8310 ima WM Standard (no-TS) koji nije ''prava'' defnicija Windows Mobile telefona, onda E61. Ako ti izbor nisu ova dva modela svakako LG KS20.
Poslednja izmena od NemanjA^ u Ned, 17. Maj 2009. 17:04, izmenjeno 1 put ukupno.
Nokia 5800XM

nikoki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od nikoki »

Kao prvo hvala vam.
LG nisam uzimao u obzir jer ima taj touchscreen, a ja sebe ne smatram da sam dovoljno pouzdan za to. Izgrebace se, ostetice se i sl. Mislim da sam suvise aljkav za to jer ga drzim po dzepovima. Plus ne moze da se kuca na slepo, tako da nije zgodan za prepisivanje... :lol: :oops:
Pa ovako...
Pre nekoliko god sam imao slicnu dilemu - mpx220 ili 6630... Uzeo sam Motorolu ipak i mnogo mi se dopao, al je crko pod garancijom (antena) i posto kao ne uvoze i sl dobijem u "zamenu" polovan 7610 koji je kod mene vec 4 god i sluzi savrseno, ali je odsluzio svoje... Desava se da se blokira kad se javim na poziv pa mora da se restartuje (retko) i ne radi vise od pola tastature. Star je. Ono sto primarno trazim je multytasking sto imaju samo telefoni sa OS (lista programa aktivnih kada dugo drzim dugme za meni :) )... i suzio sam izbor na ova 2 ali ne mogu da se odlucim. Navikao sam na Symbian i ceo taj nacin rada, ali o5 mi se i WM dopao daok sam ga imao.
Sto se tice RAM-a, nije mi toliko bitno jer sam navikao da cekam i da ide sporo... xD
hahahah Kuzman je provalio moj passwoed:D Hahaha ma nemoj klinac

Radisa Rasa
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 15. Nov 2008. 23:14

Post od Radisa Rasa »

dimi89, cudo da te pretece tomas.hokenberi, za lg ks20... :lol: salu na stranu e61,pravi izbor...

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Mislim da se dilema svodi na to da li ti je neophodna QWERTY tastatura. Ako nije - pravac Qtek:
1. "obična" tastatura je po meni lakša za slijepo kucanje (osim kad neko dovoljno dugo ima QWERTY pa se navikne totalno);
2. manje dimenzije su "džeplivije";
3. ako si imao Symbian, prelazak na WinMo može biti jako zanimljiva (i korisna) stvar.

Prednosti E61 su:
1. fenomenalan dizajn;
2. neviđeno dobar kvalitet izrade (ne računam Vertu i 8xxx);
3. ogroman landscape ekran koji je raj za oči, posebno kad je Internet pretraga u pitanju (ja ne znam kome je to loš ekran, ti ljudi su stvarno mnogo razmaženi :D) i;
4. po meni QWERTY tastatura, jer mi se tipkanje 6000 puta za jedno slovo prilično smučilo.

Ti si sad vidni koje ti odgovara :D
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

Ako ti ne treba TS, onda sam za E61! 8310 ima WM Standart, koji je blago rečeno ogavan ...
Nokia 5800XM

nikoki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od nikoki »

NemanjA^ napisao:Pa, pošto 8310 ima WM Standard (no-TS) koji nije ''prava'' defnicija Windows Mobile telefona
Sta to tacno znaci nije prava definicija? U cemu je razlika? Sta je TS?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

nikoki, Windows Mobile Standard je verzija WM za telefone bez touchscreen-a. TS je touchscreen. Windows Mobile odnosno Pocket PC je originalno dizajniran za rad sa touchscreen-om i "olovcicom". Aplikacije koje ocekuju upotrebu touchscreen-a, ako uopste rade, znaju biti teze za upotrebu pod WM Standard.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

nikoki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od nikoki »

Kapiram, hvala. Skracenice... :oops: :oops: :oops: :oops: :dry: :dry: :uhuh: :blinky: :o :shock: :ohmy:

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

nikoki, moj ti je savet ipak e61,pogotovo ako telefon uzimas na duze vreme...
Ipak se symbian dosta izmenio od 7610,pa ce ti i on biti dovoljno zanimljiv!
Polgledaj jos samsung i550,koji ima i gps (navigaciju)...
D500&E71

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40

Post od Super Sayian »

O boze. . . Krvava bitka moram priznati :) Nego ako se vrnemo u proslost stalno su uporedjivali dump i simbijan telefone(to i danas rade ali retko) a sada WM vs Symbian (zanimljivo)
E sad ovaj Qtek meni izgleda jako jako zanimljivo i imao sam iskustva sa starijim win mobile (mpx200) i nije bio lose iskustvo i primetio sam da emulatori za GameBoy bolje radi na motoroli nego na mojoj Nokiji! Nego da predjem na stvar E61 vs Qtek
E61 je super telefon ali 1 velika zamerka .... nema kameru :( i dimenzije... a kod Qteka hmmmm :/ nemam zamerki zbilja telefon izgleda pristojno :) samo ako mu je vek baterije dugacak ja bih uzeo Win Mobile :) i naravno kakvog je kvaliteta jojstik :chytry:
Sve u svemu glas za Qtek 8310 ali samo ako ga mozes naci za neku manju cenu :/
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob

nikoki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od nikoki »

Neka nema kameru, i bolje... x) Ne treba mi. Probacu oba da uzmem u ruku pa cu da se odlucim. Za sada mislim e61. Zvuci mi zanimljivo... :roll:

nikoki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od nikoki »

Ne mogu nigde da nadjem e61 u Beogradu! :shock: :o :blinky: Niko nema... :cry: :cry: :x :x :angry: :angry:

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

nikoki
Имаш да нађеш полован, одлично очуван за 100евра.
Потражи по огласима.Ако неђеш полован онда ништа...
Слобода или смрт

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

nikoki, Tesko je naci,nov E61,skoro pa nemoguce,tako da ti oglasi ne ginu.I naravno kada budes kupovao preko oglasa pamet u glavu. :)
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Odgovori