Tutorial: Firmware hack na s60 3rd telefonima

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
Uglješa
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 28. Sep 2008. 15:49

Post od Uglješa »

Ma ko šiša podatke,sad mi opet fon radi normalno,nije više pretrpan.Drago mi je što mi je ostao srpski jezik koji sam ubacio preko Nemesisa.
Fox,da skinem prečice sa active desktop-a mi treba samo HelloOX?Jel bolje sa 1.03 ili 1.04?

Edit: Super Sayian,ako baš hoćeš video evo ga
How to hack your S60 device on ALL firmwares: http://www.youtube.com/watch?v=SEPr4JwERcw
Pretraži you tube ima još načina.

AC/DC
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 26. Feb 2009. 08:13

Post od AC/DC »

Da li je moguce hakovati N79 SW 11.049 i koju metodu je najbolje koristiti? Ako sam dobro skontao hack sluzi, osim za instaliranje unsigned aplikacija, za nesmetano igranje "full" N-GAGE igrica zbog cega bih i radio hack. Dakle, sta mi je ciniti?
SE C901 Let There Be Rock!

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Moguće je hakovati N79 pomoću HelloOX-a, a hack prvenstveno služi da možeš da instaliraš unsigned aplikacije, a ima i drugih patcheva kojima možeš da menjaš razne stvari.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

AC/DC
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 26. Feb 2009. 08:13

Post od AC/DC »

Jasno mi je za unsigned aplikacije, a sta je sa N-GAGEom???
SE C901 Let There Be Rock!

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
:: Google Pixel 4XL
:: Google Pixel 2XL

Post od wucinac »

Kako bi mogao da ubacim nove fontove? Nasao sam na nekom sajtu ali nece da radi. Evo sajta http://shaagy.wen.ru/SYMBIAN.html
telep gde se mogu naci patchevi?

bojanz
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 15. Sep 2004. 00:57
Kontakt:

Post od bojanz »

Da li je moguce hacovati N95 Verzija 31.0.017 i koju metodu je najbolje koristiti? i da li je bolje hakcovati ili uzeti ove sertifkate

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Fontove ubacujes tako sto prvo instaliras FontRouter.Naravno trebas da imas hackovan tel.Zatim skines fontove,pa udjes npr u x-plore i extrahujes taj font ( koji je formata .ttf ) u E:/Data/Fonts i restartujes tel.To je ceo postupak.Ako hoces da povecas font onda udjes u x-plore i u E:/Data/Fonts stani na fajl FontRouter.ini pa onda klikni na br 8 spusti se dole i pronadji ovo : ZoomRatio=132
ZoomMinSize=0
ZoomMaxSize=50 i tu samo izmeni ono sto ti pise,a standardno pise ZoomRatio=100
ZoomMinSize=0
ZoomMaxSize=46.Ja sam stavio kao gore sto sam prvo naveo jer meni tako odgovar na E61i,a ostali nek sami vide.Posle klikni na back i pa save i restartuj tel i to je to
Note IV N9100 dual

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od wucinac »

toda81 ovo za smanjivanje fonta je super. ja imam instaliran font magnifier, ali mi nije smanjio font kada sam instalirao FontRouter, sada je super. :roll:
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Wucinac,bitno je da je sada sve ok i da si zadovoljan.Ja obozavam fontove i to one bold,a do skoro sam koristio pisana bold slova
Note IV N9100 dual

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od wucinac »

toda81, ja sam nasao negde dvadesetak fontova, ali me nervira sto nema slike da vidim kako izgledaju slova, pa moram svaki font posebno da probam. Probao sam 4 komada i odustao.
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

ezdobar
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 18. Maj 2009. 14:31

Post od ezdobar »

Jeli normalno da HelloOX radi patch preko 15 minuta?Nemam pojma da li da cekam ili da otkazem instaliranje.....

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

ezdobar, није нормално.
Прекини па онда поново покрени,али треба бити инсталирано на картици.
Мислим да це ти успети,на доста телефона неће из првог.
Када се прекине па поново покрене тада одради.
Надам се да сам помогао.
Поздрав! :wink:
Nokia 6220 Classic

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

ezdobar,meni je rootCerts "radio" 5-6min.
Za malo da odustanem.Ali sledi ovo i sve ces odraditi kako treba.
Tutorial na 1 stranici je,po meni konfuzan.
Slika

bojanz
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 15. Sep 2004. 00:57
Kontakt:

Post od bojanz »

E uspeo sam hack na N95 sw 31.0.017 sa ovim HELLOOX 1.03 :D a sa HELLOOX 1.04 nisam mogao
kada sam instalirao fon mi se stalno restartovao pa je morao hard reset :smutny:
E sada me interesuje zasto sluzi ovaj program MODO sto se instalirao ?
NOKIA E72 Black

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

bojanz
Фајл менаџер.
Обриши га слободно. :wink:
Слобода или смрт

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

ja uopste nisam mogo da istaliram HELLOOX 1.03 jer mi je javljao neki problem oko sertifikata.Pokusao msa sa univerzalnim hackom ali mi telefon mnogo koci.Zna neko u vemu je problem.Telefon je N76 i skinuo sma aplikaciju za sertifikovanje i milance (naravno kobi drugi :) mi je odradio sertifikat i poslao.

P.S.Odavno nisam koristio N76 pa nisam u toku sa ovim novim hakovima inace kod starih cim ti se pojave nove partice znaci hack radi i to je to.Kako znate da je hack uspeo kod ovih novih metoda? 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Па могу да се инсталирају непотписане апликације. :D
Шалу на страну када можеш да приступиш c/sys/bin.
Како ти кочи телефон?
Ја сам тај унивезални исталирао на више телефона и нема проблема.
Слобода или смрт

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

REinstalirao sam univerzalni i instaliram sam Hello 1.01 i radi ali i dalje nece da instalira neke potpisane aplikacije javlja:Cannot install constrained(ili tako nekako) by certificate. 8) Ajde sad da vas vidimo sta je u pitanju ?
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

dimi89, neće da instalira potpisane aplikacije? Pa ako su potpisane za neki drugi IMEI naravno da neće da ih instalira... Ako nemaš nepotpisanu aplikakciju, a hoćeš da je instaliraš kod sebe instaliraj na telefon program FreeSigner i ukloni potpis koji je u programu koji hoćeš da instaliraš...
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

Hvala ninolina totalno sam zaboravio da moram da koristim za programe Freesigner....to je to resio sam problem.A sto se tice hacka odradio sam 1.03 verziju i u exploreru mi ne pokazuje SYS folder vec samo u nekom modo exploreru koji se instalirao sa hack porgramom. 8)

P.S. i dalje su mi lakse one manual verzije hacka...ne znam zasto ali tako mi se cini.Izgleda "stara skola" kod mene sto se tice symbiana. 8)

Odgovori