Servisiranje - pitajte
u pitanju je nokia 3110 classic, jako slabo se cuje spoljni zvucnik dok kad se povezu slusalice sve je ok(iz cega sam zakljucio da je valjda samo taj spolni zvucnik otisao) koliko kosta zamena tog zvucnika i da li moze da bude neki ozbiljniji kvar? a na PM mi se moze neko javiti sa ponudom za popravku ovde u bg po mogucstvu centar
hvala pozz
hvala pozz
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
drgrga, koliko otprilike kosta popravka istog kvara na Siemens S75. Daklem sve funkcionise, slusalice stereo i mono rade, jedino ne radi zvucnik telefona (niti zvoni, niti se cuju sagovornici).
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- tomas.hokenberi
- Moderator
hallo2009, kako da otkaze flet na monobloku? Kako moze biti CPU kada sve drugo radi, zvuk se cuje na slusalicama, vibracija radi, sagovornik cuje zvuk sa mikrofona, radi mp3, radi java, radi gprs, ....
-
- neaktivan nalog
- Pridružio se: Pon, 25. Maj 2009. 22:33
tomas.hokenberi, sto se tice MOJE gluposti o fletu..izvinjavam se...naravno da monoblok nema flet..
CPU ima geometriju i funkciju obrade i upravljanjem SVIH procesa u telefonu, tako da ili ne valja geometrija vezana za prijem i obradu audio signala(znaci vodovi ka zvucniku/zvonu odnosno stampa) ili bas to "parce" CPU-a iz nekog razloga ne obavlja funkciju a vezanu SAMO za prijem i obradu audio signala.
CPU ima geometriju i funkciju obrade i upravljanjem SVIH procesa u telefonu, tako da ili ne valja geometrija vezana za prijem i obradu audio signala(znaci vodovi ka zvucniku/zvonu odnosno stampa) ili bas to "parce" CPU-a iz nekog razloga ne obavlja funkciju a vezanu SAMO za prijem i obradu audio signala.
Ljudska glupost i zavist u zemlji Srbiji je BEZGRANICNA!
Malopre sam prosuo vodu na moj G600. Ništa nisam radio osim što sam je pokupio ( nisam ga sušio fenom i na bilo koji drugi način ), kad mu stavim bateriju, tipke zasvetle na dve sekunde, potom kad hoću da ga upalim, samo se zamrzne i prikazuje sliku samsung g600 i ostale one tačkice i boje okolo. Šta sad da radim ??? I što je najgore, nemam odgovarajući alat da ga rastavim
Nokia Lumia 630
-
- neaktivan nalog
@djolex
Nis' novo i neipricano 10000000 puta ti ne mogu reci....STRUJA I VODA NE IDU AMA BAS NIKAKO...u prevodu:
-ako pokvasite telefon (dig.foto aparat, bilo sta sto radi na struju, cak i "malu" iz baterija) sto pre skinite bateriju i NEVRACAJTE je na uredjaj jer je ona izvor "struje" koja u kombinaciji sa vodom u 80% slucajeva TRAJNO osteti Vas uredjaj, NIPOSTO ne pokusavajte puniti uredjaj
-uredjaj odnesite u SERVIS a oni ce tamo najpre pokusati "isterati" vodu ispod elektronskih komponenti tako sto ce kompletnu stampanu plocu uredjaja oprati u Ultra zvucnoj kadici i dobro je osusiti pre pokusaja daljeg dijagnostikovanja problema
-sto pre skinete bateriju, vece su sanse da uredjaj bude popravljen
Nis' novo i neipricano 10000000 puta ti ne mogu reci....STRUJA I VODA NE IDU AMA BAS NIKAKO...u prevodu:
-ako pokvasite telefon (dig.foto aparat, bilo sta sto radi na struju, cak i "malu" iz baterija) sto pre skinite bateriju i NEVRACAJTE je na uredjaj jer je ona izvor "struje" koja u kombinaciji sa vodom u 80% slucajeva TRAJNO osteti Vas uredjaj, NIPOSTO ne pokusavajte puniti uredjaj
-uredjaj odnesite u SERVIS a oni ce tamo najpre pokusati "isterati" vodu ispod elektronskih komponenti tako sto ce kompletnu stampanu plocu uredjaja oprati u Ultra zvucnoj kadici i dobro je osusiti pre pokusaja daljeg dijagnostikovanja problema
-sto pre skinete bateriju, vece su sanse da uredjaj bude popravljen
Jao, sad vidim koliki sam težak maler. Nažalost sam ponovo vratio bateriju da vidim situaciju, nakon što sam ovo pročitao, neću više ponovo da je stavljam. Kad ga uključim, radi sve i samo mogu u main screen-u da pretisnem 7, 9, * i valjda # i kada pokušam crvenu tipku da pritisnem za izlaz na main screen, on ne reaguje, već se gasi pošto sam je dugo držao i što je još veći baksuz, ne znam nijedan servis koji može da ,,istera'' vodu pomoću ultra zvučne kadice ( uz to živim u Leskovcu, a svi servisi rade popravke softverskog tipa i zamene hardvera ) i sad mi jedino preostaje da se izdužim
Nokia Lumia 630
-
- neaktivan nalog
@djolex
Ma nije to svemirski brod...mislim na ultra zvucnu kadicu...kladim se da i u Leskovcu imaju "to" u Servisu. Nego treba da budes svestan jos necega...niko iole pametan, nemoze dati Garnciju na otklanjanje kvara nastalog kontaktom telefona sa vodom zato sto se retko, skoro nikada ne manifestuju SVI problemi odmah, vec to traje i po 6 meseci od kvasenja...znaci...otklanjanje kvara kojeg MOMENTALNO primetis OK, ali SVI drugi problemi kasnije...ccc...btw..nemora ih biti ali ce ih VEROVATNO biti..
Pozdrav
Ma nije to svemirski brod...mislim na ultra zvucnu kadicu...kladim se da i u Leskovcu imaju "to" u Servisu. Nego treba da budes svestan jos necega...niko iole pametan, nemoze dati Garnciju na otklanjanje kvara nastalog kontaktom telefona sa vodom zato sto se retko, skoro nikada ne manifestuju SVI problemi odmah, vec to traje i po 6 meseci od kvasenja...znaci...otklanjanje kvara kojeg MOMENTALNO primetis OK, ali SVI drugi problemi kasnije...ccc...btw..nemora ih biti ali ce ih VEROVATNO biti..
Pozdrav
- tomas.hokenberi
- Moderator
hallo2009, nema potrebe da mi objasnjavas sta radi CPU. Medjutim moram da ponovim SVE radi osim sto se ne cuje nista na zvucniku. Mikrofon radi, sa handsfree slusalicama radi i moze da se koristi normalno, sa stereo slusalicama isto, sa BT takodje. Da li zelis da me ubedis da CPU posebno obradjuje pre D/A konverzije signal koji se salje na handsfree ?
- hallo
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Sre, 20. Sep 2006. 19:51
- Kontakt:
@ tomas.hokenberi
Kod tog tvog Siemensa....DA..mogu ti okaciti Blok Shemu pa vidi AKO mi ne verujes...sve u svemu..nema ljutis...ja iznesoh SVOJE misljenje, doduse potkrepljeno Servisnom dokumentacijom i iskustvom od 10 godina...Pozdrav
Kod tog tvog Siemensa....DA..mogu ti okaciti Blok Shemu pa vidi AKO mi ne verujes...sve u svemu..nema ljutis...ja iznesoh SVOJE misljenje, doduse potkrepljeno Servisnom dokumentacijom i iskustvom od 10 godina...Pozdrav
GsmReverseUnion-EvropskaAsocijacijaServisera www.gsmreverse.com
NISAM IZ BEOGRADA!!!!!!!!!
ja sam gore negde pisao problem svog 3110 classic, pa rekoh jos jednom da proverim za slucaj da me niste razumeli... dakle... meni se slabo cuje zvono a sve ostale kombinacije zvuka rade(preko slusalica, pri razgovoru super cujem sagovornika, mene dobro cuju...) ali kad mi tel zvoni skoro da se zvono i ne cuje...
da li je "otisao" samo spoljni zvucnik ili je kvar ozbiljniji...?
hvala
da li je "otisao" samo spoljni zvucnik ili je kvar ozbiljniji...?
hvala
- hallo
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Sre, 20. Sep 2006. 19:51
- Kontakt:
@jorgos
Po opisu rekao bih da , verovatno, radite u okruzenju koje koristi brusilicu, busili i sl jer je to najcesce razlog ovakvom problemu. Naime, zvucnik, zvono imaju magnet koji iz radne okoline "privuce metalne cestice i vremenom se natalozi i membrana nema vise "elasticnosti" tako da dodje do utisanog rada ili "probijanja" na pjedinim tonovima. Resenje je zamena zvona, verovatno, i ocekivana cena popravke je cca 600,00 dinara
Pozdrav
Po opisu rekao bih da , verovatno, radite u okruzenju koje koristi brusilicu, busili i sl jer je to najcesce razlog ovakvom problemu. Naime, zvucnik, zvono imaju magnet koji iz radne okoline "privuce metalne cestice i vremenom se natalozi i membrana nema vise "elasticnosti" tako da dodje do utisanog rada ili "probijanja" na pjedinim tonovima. Resenje je zamena zvona, verovatno, i ocekivana cena popravke je cca 600,00 dinara
Pozdrav
GsmReverseUnion-EvropskaAsocijacijaServisera www.gsmreverse.com

Samo sam svratio da javim da sam telefon ostavio na servis koji sam jedva nasao ( doduse, do skoro su ga renovirali citave zime pa sam zato i zaboravio na njega ). Rekao mi je da ce ga obraditi u ultrazvucnoj kadici i da ce sve biti u redu i da je dobro sto sam odmah reagovao po pitanju baterije ( stavio sam papiric da ne pravi kontakt ) i bar se nadam da ce sve biti kako treba
Nokia Lumia 630