Nokia 6220 classic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

Није већа...
Када сам извадио моју и ставио поред ове на екран,размера горњег и доњег дела је иста.
Покушај и ти ако ми не верујеш. 8)
Nokia 6220 Classic

revenger
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 29. Maj 2009. 18:30

Post od revenger »

jel moze neko da mi kaze sta sve da podesim da mi se manje trosi baterija,tj koje sve nepotrebne opcije da ugasim,kao npr da smanjim osvetljenja ekrana...? 8)

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

revenger, sva ta podesavanja su ti po mene bezveze. Baterija treba da ti drzi 2 dana uz normalno koriscenje, s sve preko toga je previse (pricam za symbian telefone).

revenger
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od revenger »

a sta podrazumevas pod normalno?poruke i pozive? mora malo i kamera da se koristi,imam fobije sto se tice baterije,posto sam imao silne probleme kad sam imao 6120 :smutny: 8)

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

revenger, pa naravno malo kamera, malo muzika, pozivi, poruke..........
ne racunam igrice koje mogu da pojedu bateriju.

sopran87
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 29. Mar 2009. 17:21

Post od sopran87 »

Po meni je sve to isto, jedino sto pomaze je smanjenje osvetljenja ekrana, i ono statusno svetlo, sve ostalo ne utice toliko... Naravno ako pricas 2 sata dnevno ima da ti pojede bateriju, plus igrice i mnogo slikanja, to se podrazumeva... Meni je na N73 baterija drzala 3 dana a stalno sam slusao mjuzu, sve zavisi kako ubodes, bar po meni.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ja koliko sam primjetio da 3G koristi veliku kolicinu energije, osvijetljenje ekrana, cell info, provjeri u podesavanjima da li ti je GPRS stalno aktivan ili samo po potrebi da se aktivira jer sam primjetio da je razlika vrlo primjetna.

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40

Post od Super Sayian »

janka_88, potpuno si upravu sto se tice 3G-a . . . to mi je pojelo bateriju za nekih 2 minuta razgovora :( osvetljenje ekrana ne jede toliko,bio sam stavio na najjace i trajala je bakterija nekih 2 dana (naravno igram igrice i slikam) Mada sad sam uradio neka podesavanja (iskljucio sam cell info ekran se odma gasi za 20 sekundi (valjda) ikljucio sam ono cudo sto izgleda kao da dise telefon) i traje baterija po 3 dana uz normalno koriscenje :)
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob

revenger
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od revenger »

a kako da iskljucim taj cell info ekran?i kako da iskljucim 3g mrezu,tj da mi bude samo ova obicna mreza...jbg imam fon tek 2 dana,pa ne mogu da se snadjem,zato vas i pitam :oops: :D

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

У подешавањима мреже имаш опцију Приказ инф. о ћелији - искључи га.
Ту се исто налази подешавање мрежног режима - подеси на гсм.
Слобода или смрт

revenger
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od revenger »

izvalio sam da u kameri kada slikam nemogu da nadjem opciju,za efekte (sepiu,black-white) a kada prebacim na video mod onda mogu da namestim...? :unsure:

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Možeš da odabereš koje stvari vezane za podešavanje kamere će da ti prikazuje . Verovatno treba samo da podesiš koje će ti stajati.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

OverLordkv
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 26. Feb 2007. 11:47
Kontakt:

firmware 4.13 i zvuk

Post od OverLordkv »

[quote="doxxdo"][/quote]

Brate, uzeo sam ovaj telefon pre 4-5 dana. Ver. firmware-a je 3.46. Intereesuje me da li je stvarno tacno da sa 4.13 dobijam poboljsanja vezana za zvuk, posto to nigde nisam nasao da pise(sve zivo sam pretrazio) i nigde se ne pominju poboljsanja vezana za zvuk, vec neke druge, meni nebitne, stvari. Mozes li mi dati link na kojem si to procitao, a jos bolje, i neki savet. Inace zvuk preko mp3 player je ocajan i slab(sa fabrickim slusalicama). Mnogo bolji mi je na Nokiji 6630.

Znaci gde mogu da vidim sta stvarno donosi novi firmware, a posebno sta u vezi zvuka. Inace, nikakvih drugih problema nemam, bugova niti bilo sta slicno sa ovim 3.46 firmware-om, i samo bih ga zbog zvuka menjao (ako su poboljsanja znacajna, kako si rekao)

markosvaba
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 26. Jun 2007. 18:33

Post od markosvaba »

Bolje promeni slusalice (posto su te ocaj) :wink:

OverLordkv
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Kontakt:

Post od OverLordkv »

Obavezno. Kupio sam adapter za 3.5mm, ali jos ne znam koje slusalice da kupim. Ne bih davao vise od 1500 dinara posto i ne slusam tako cesto, ali kad slusam, onda zelim da cujem lepsi zvuk od ovog trenutnog.

Je l' jos neko primetio da je zvuk bolji sa 4.13 firmware-om?

>>Pravila otvaranja tema i davanja odgovora<<

sopran87
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od sopran87 »

Ja jos uvek ne mogu da skapiram zasto je taj firmaware toliko bitan :D No, drugo pitanje u vezi baterije je, zasto bi mi baterija manje trajala ako mi je ukljucen "dual" mod, a ipak ne razgovaram?

OverLordkv
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Kontakt:

Post od OverLordkv »

firmware je bitan jer ispravlja greske u sistemu, ali se desava da doda neke nove :)
zato se vode diskusije sta se dobija, a sta eventualno gubi...

sto se dual moda tice, umts recimo ne vuce vise bateriju od gsm-a, ali ako je pokrivenost 3g signalom dobra, u suprotnom, telefon mora da isporuci vise energije da bi odrzao vezu sa pristupnom tackom, a to znaci da vise vuce bateriju.
to mozes i sam testirati, ukljuci dual mode i gledaj koliki 3g nivo signala imas, kad na nekom mestu opadne crtica, prebaci na gsm only i videces da ce indikator pokazati jaci signal.
ako pak jacina 3g signala opadne previse, telefon ce se automatski prebaciti na gsm mod sto naravno moze da bude problem dok se razgovara i sl.

po meni, ako ne koristis video pozive i brzi pristup netu, nemas potrebe da koristis dual mode.
naravno na tebi je izbor ;)

pozdrav

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

OverLordkv, nisi u pravu. U svakom slucaju UMTS trosi vise energije nego GSM. Ja sam testirao i kad mi je upaljen dual mode nesto malo vise trosi energije nego kad je samo gsm, a nema 3G mreze kod mene. A tek kad bi imao 3G onda bi razlika bila i vise nego uocljiva u trajanju baterije kad telefon miruje, a ta razlika bi se povecavala dok bi koristio net, video-pozive itd... A naravno da i to samo prebacivanje sa 3G na GSM trosi baterije tamo gdje je 3G slabiji... pozz

sopran87
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od sopran87 »

Interesantno... Iskljucio sam dual mode, i sad mi je samo gsm ukljucen, pa cu bas da vidim ima li promena. Baterija se dosta brzo trosi na ovom telefonu, i jako cesto mi se desi da imam skoro punu bateriju i da mi bukvalno za sat vremena odjednom padne na jednu crtu, pa ne znam sa sigurnoscu ni kad je pun a kad nije! Dajte neke dobre sajtove za aplikacije i teme za ovaj fon?

OverLordkv
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Kontakt:

Post od OverLordkv »

@janka_88
znas kako, ja nisam testirao to pozivima u par dana i sl. jer nikad ne mogu da podesim iste uslove, vec sam pokrenuo aplikaciju za merenje trosenja baterije u raznim rezimima i onda pozvao korisnicki servis. isti rezultat mi je bio i sa "dual mode" i sa "gsm only", e sad, mozda to nije merodavan test ali je tako pokazao.
signal u oba slucaja je bio "sve crtice", a u brojkama oko -73db , govorim samo o testiranju voice komunikacije, video call, data vezu nisam testirao jer naravno nema potrebe, to je jasno :)
to je moje iskustvo sa 6120c, mozda se kod 6220c ili drugih telefona razlikuje, nisam probao...
u svakom slucaju se slazemo da je bolje "gsm only" :roll:
poz

Odgovori