GPS navigacija
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Igor88bg, kao sto rekoh ni Iphone verzija jos uvek, zvanicno, nije izasla. Zapravo vecina prica o toj verziji poticu sa Iphone sajtova i foruma. Na zvanicnom sajtu nema ni pomena o Iphone verziji. To znaci da, najverovatnije, mozemo otpisati i Iphone verziju.
http://www.navngo.com/pages/global/eng/ ... escription
http://www.navngo.com/pages/global/eng/ ... escription
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Види овако.
Сервер позиционирања ми је supl.nokiа.com
Приступна тачка је мтс вап.Раније је радило само са мтс интернет а са њим више неће.
Сервер позиционирања ми је supl.nokiа.com
Приступна тачка је мтс вап.Раније је радило само са мтс интернет а са њим више неће.
Poslednja izmena od bestboy u Čet, 04. Jun 2009. 04:25, izmenjeno 1 put ukupno.
Слобода или смрт
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Poz drustvo.Posto ste verovatno dobro testirali mape 1.9 i 2.0 voleo bih da cujem vase misljenje koje su bolje.Video sam da ste pisali da su bolje 1.9 pa me zanima da li vam je to konacno misljenje.Takodje sam nasao na netu mapu Grcke u gmapsupp.img formatu,tj kao gotovu mapu.E sada ne znam kako da je ubacim u folder garmin kad ce mi se sigurno instalirati preko ove mape srbije posto vidim da ima isti naziv.Da li moze neko da mi objasni kako mogu da imam obe mape u garminu?
Note IV N9100 dual
- gameforce
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11
TUTORIAL ZA VIŠE MAPA NA GARMINXT
TUTORIAL ZA VIŠE MAPA NA GARMINXT!
(preuzeto sa jednog sajta (uz veliku zahvalnost autoru) i komjuterski prevedeno na srpski)
KARTA # 1 copy "GMAPBMAP.IMG" (basemap) na vaš Storage Card u \ Storage Card \ Garmin "
- Ovo je tvoj BASEMAP, trebaće ti to posle u SVETU ZA ZOOM-OUT! Ne uklanjaj.
KARTA # 2 preimenovati u GMAPPROM.IMG kopirajte na svoj Storage Card u \ Storage Card \ Garmin "
- Ovo je vaša primarna karta, GarminXT će je pročitati kao kartu sa internal FLASHROM
- A ovo će biti prva karta, Obavezno pogledajte ime! preimenujte ga na taj način.
- Stvaranje "GMAPPROM.UNL" <- pažnja!
- Kopirajte ga uz KARTA datoteku GMAPPROM.IMG
KARTA # 3 "GMAPSUPP.IMG" i kopirajte na svoj Storage Card u \ Storage Card \ Garmin "
- Proverite je li je naziv datoteke "gmapsupp.img"
- Onda napravite "gmapsupp.unl"
KARTA # 4 "GMAPSUP2.IMG" kopirajte na svoj Storage Card u \ Storage Card \ Garmin "
- Provjerite da li je naziv datoteke "gmapsup2.img"
- Onda Napravite "gmapsup2.unl"
KARTA # 5 "GMAPSUPP.IMG" kopirajte na svoj Flash ROM u ROOT \ PPC \ Garmin "
- Svakako pročitajte pažljivo, stavite kartu u internu memoriju / ROOT, u drugi "Garmin Folder"! ne onaj na "Storage Cards"!
- Ako imate grešku tj ako vam uredjaj prijavi grešku, samo uklonite tu i probajte drugu mapu.
- Uverite se da je to mali file odnosno map (npr.: Singapore & Malezija karta) i uverite se da vaša interna memorija može da primi toliko tj da li je dovoljnog kapaciteta. Ako je memorija manja od fajla, nemojte instalisati ovo.
- U većini starijih PDA interna memorija je mala, neki noviji PDA sa velikim Flash ROM mogu staviti ovu kartu lako.
- Proverite da li je još uviek 5 ~ 6 MB slobodnog prostora na vašoj internoj memoriji ili vaš će rezultat biti CRASH/FREEZE/HANG.
- Ne zaboravite da kreirate "gmapsupp.unl"
- Pažnja: Peta karta (5) neće uvek raditi! Neke karte hoće, neke ne.
Napomena:
- Korišćenje ove metode je sa ukupno 5 karti, uključujući basemap.
- Uvek instalirajte jednu po jednu kartu, ako karta radi idite na sledeću, ne stavljajte sve karte u telefon odjednom.
- Zašto većina karata Garmin dolazi s "gmapsupp.img" umesto "gmapprom.img"? zato jer je Garmin želi postaviti kao predodređenu za internu na karti.Većina FlashROM su "gmapprom.img".
- Basemap će vam pomoći u svetskom zoom-out za traženje i gledanje drugih zemalja.
- Basemap bi mogao rešiti Vaš problem za otkrivanje vašeg "detail map".
- Neki će sigurno želeti da obrišu basemap, po vašem izboru. ali ja ne bih to to radio da sam na vašem mestu.
- Neki sa ograničenim Storage Card, radije će izbrisali basemap odmah nakon dobijanja signala sa satelita i zuma na vašu trenutnu lokaciju.Opet, ood volje ali ja ne bih!
(preuzeto sa jednog sajta (uz veliku zahvalnost autoru) i komjuterski prevedeno na srpski)
KARTA # 1 copy "GMAPBMAP.IMG" (basemap) na vaš Storage Card u \ Storage Card \ Garmin "
- Ovo je tvoj BASEMAP, trebaće ti to posle u SVETU ZA ZOOM-OUT! Ne uklanjaj.
KARTA # 2 preimenovati u GMAPPROM.IMG kopirajte na svoj Storage Card u \ Storage Card \ Garmin "
- Ovo je vaša primarna karta, GarminXT će je pročitati kao kartu sa internal FLASHROM
- A ovo će biti prva karta, Obavezno pogledajte ime! preimenujte ga na taj način.
- Stvaranje "GMAPPROM.UNL" <- pažnja!
- Kopirajte ga uz KARTA datoteku GMAPPROM.IMG
KARTA # 3 "GMAPSUPP.IMG" i kopirajte na svoj Storage Card u \ Storage Card \ Garmin "
- Proverite je li je naziv datoteke "gmapsupp.img"
- Onda napravite "gmapsupp.unl"
KARTA # 4 "GMAPSUP2.IMG" kopirajte na svoj Storage Card u \ Storage Card \ Garmin "
- Provjerite da li je naziv datoteke "gmapsup2.img"
- Onda Napravite "gmapsup2.unl"
KARTA # 5 "GMAPSUPP.IMG" kopirajte na svoj Flash ROM u ROOT \ PPC \ Garmin "
- Svakako pročitajte pažljivo, stavite kartu u internu memoriju / ROOT, u drugi "Garmin Folder"! ne onaj na "Storage Cards"!
- Ako imate grešku tj ako vam uredjaj prijavi grešku, samo uklonite tu i probajte drugu mapu.
- Uverite se da je to mali file odnosno map (npr.: Singapore & Malezija karta) i uverite se da vaša interna memorija može da primi toliko tj da li je dovoljnog kapaciteta. Ako je memorija manja od fajla, nemojte instalisati ovo.
- U većini starijih PDA interna memorija je mala, neki noviji PDA sa velikim Flash ROM mogu staviti ovu kartu lako.
- Proverite da li je još uviek 5 ~ 6 MB slobodnog prostora na vašoj internoj memoriji ili vaš će rezultat biti CRASH/FREEZE/HANG.
- Ne zaboravite da kreirate "gmapsupp.unl"
- Pažnja: Peta karta (5) neće uvek raditi! Neke karte hoće, neke ne.
Napomena:
- Korišćenje ove metode je sa ukupno 5 karti, uključujući basemap.
- Uvek instalirajte jednu po jednu kartu, ako karta radi idite na sledeću, ne stavljajte sve karte u telefon odjednom.
- Zašto većina karata Garmin dolazi s "gmapsupp.img" umesto "gmapprom.img"? zato jer je Garmin želi postaviti kao predodređenu za internu na karti.Većina FlashROM su "gmapprom.img".
- Basemap će vam pomoći u svetskom zoom-out za traženje i gledanje drugih zemalja.
- Basemap bi mogao rešiti Vaš problem za otkrivanje vašeg "detail map".
- Neki će sigurno želeti da obrišu basemap, po vašem izboru. ali ja ne bih to to radio da sam na vašem mestu.
- Neki sa ograničenim Storage Card, radije će izbrisali basemap odmah nakon dobijanja signala sa satelita i zuma na vašu trenutnu lokaciju.Opet, ood volje ali ja ne bih!
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.
Rebel in heart.
- Cooomi
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
- :: iPhone 13 mini
toda81,
ima i jos 1 laksi nacin po kome ja pravim mape....
Instaliraj i odkljucaj mape pa oznaci oblasti iz mape sa alatkom koja je nacrtana kao neki petougao koji je na slici oznacen...
Posle svega kada oznacis samo gore u uglu (kao na slici) promeni na koju mapu hoces...
i onda idi transfer to device i to ti je to
ima i jos 1 laksi nacin po kome ja pravim mape....
Instaliraj i odkljucaj mape pa oznaci oblasti iz mape sa alatkom koja je nacrtana kao neki petougao koji je na slici oznacen...
Posle svega kada oznacis samo gore u uglu (kao na slici) promeni na koju mapu hoces...

- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
toda81, imas ovaj nacin koji ti je rekao gameforce, , a imas jos jedan po meni prostiji koji ti ne mozes da izvedes (potreban je racunar).
Ja sam tako radio, veoma je lako a fora je da pravis 1 img fajl koji obuhvata koliko god hoces mapa i jedan GMAPSUP2.UNL u koji ubacujes sifre za sve mape koje koristis (sve spojeno).
Ja sam tako radio, veoma je lako a fora je da pravis 1 img fajl koji obuhvata koliko god hoces mapa i jedan GMAPSUP2.UNL u koji ubacujes sifre za sve mape koje koristis (sve spojeno).