Benq Siemens EF81 kvar

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
djox1987
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 12. Jun 2009. 15:44

Benq Siemens EF81 kvar

Post od djox1987 »

Posedujem gore navedeni telefon, i super je radio 2god i pre nekoliko dana vise nije hteo da se upali. Tacnije kada se pokrene telefon on ucita prve dve reklame i dodje do onog ekrana kada pise "benq siemens EF81", pre ekrana za biranje "da li zelite da ukljucite telefon". Na tom ekranu se ukoci ceo telefon i samo tako stoji. Ne moze da se ugasi osim ako se ne izvadi baterija. Elem, interesuje me da li je neko imao ovakav problem i pre svega da li nekako mogu da se izvuku sa njega informaice poput kontakta, poruka i notesa? Posto znam da se sa formatiranjem softvera brisu svi ti podaci iz memorije telefona. Unapred hvala. :roll:

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 20. Sep 2006. 19:51
Kontakt:

Post od hallo »

1.moze da resi
2. 95% verovatnoce da je SW u pitanju, a najcesci razlog ovakvih problema na to telefonu je previse podataka koje je korisnik uneo u memoriju telefona (muzika, slike, video, sacuvane SMS i MMS i sl) i vadjenje baterije (slucajno ili namerno) bez iskljucenja telefona
3. SVE sto je bilo u telefonu, kod ovog telefona u takvom stanju nemoguce je "izvuci"
Pozdrav
GsmReverseUnion-EvropskaAsocijacijaServisera www.gsmreverse.com
NISAM IZ BEOGRADA!!!!!!!!!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

djox1987, pre nego sto odneses u servis povezi telefon USB kablom sa PC-om i instaliraj Brew Mobile Commander na PC (ako vec nisi). Ja sam uspevao Siemens SXG75 (prakticno identican telefon) da povezem sa PC-om i bekapujem imenik u slicno blokiranom stanju. Firmver mozes da zamenis i sam - za detalje pogledaj temu o EF81 na Siemens/Benq delu foruma.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

tomas.hokenberi,

Mislim da si dao los savet,jer u tom stanju taj telefon ne moze vise da se poveze sa racunarom.... :wink:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

drgrga, ako ne uspe da poveze to ce videti. Medjutim ja sam uspevao da povezem SXG75 (prakticno identicna platforma kao na EF81 - Brew itd) sa racunarom u tom stanju tako sto bih ga prebacio u "factory test mode".

U factory test modu moze i da instalira firmver.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

ProfiTel
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 16. Mar 2009. 15:27
Kontakt:

Post od ProfiTel »

a da kazemo coveku i kako se ulazi u ``factory test mode``...mada to vec pise u EF81 na Siemens/Benq delu foruma...
@djox - puno srece, i da se nadamo da je softver...

djox1987
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 12. Jun 2009. 15:44

Post od djox1987 »

Eeee kabl mi nije trenutno tu, uzecu ga za par dana... :smutny: Ali cim probam sve gore navedene mogucnosti, napisacu vam kako sam proso. :)

A iskreno me ne interesuje sta ce biti sa telefonom, makar morao da koristim klin i cekic za vadjenje podataka. Bitno mi je samo da izvucem kontakte i notese. :dry:

Hvala svima, a ako neko ima jos neki predlog neka napise. 8)

=============EDIT===============

Evo da se javim, nisam uspeo da bekapujem podatke sa telefona, zato sto se tel poveze na 20ak sekundi i onda prekine kontakt. A sto se tice popravke, sredio sam softver reinstaliranjem. Sada radi kao nov, ali ipak sutra ide na pijacu u prodaju. :) Inace su mi za uslugu reinstaliranja softvera u jednom servisiu trazili 1500din, ali imam garanciju na softver mesec dana, na sta sam ga ja samo pogledao zbunjeno i zgadjeno. :o

Odgovori