Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Goroseča, legalni uvoznici uvoze iskljucivo telefone koji imaju softver prilagodjen nasem trzistu. Cesto se to svodi na to da su samo uneti parametri za nase operatere. Kako se i780 proizvodi iskljucivo sa WM 6.1 a nema i780 WM 6.1 za nase podrucje .
Inace Samsung prilagodjenja radi u saradnji sa lokalnim distributerima i operaterima. Ako Samsung ne izbacuje WM 6.1 za nas to je, najverovatnije, zato sto lokalni distributer(i) to i nije trazio. Mozda im prodaja i780 ugrozava prodaju nekog drugog modela kod koga ostvaruju veci profit ?
takodje je moguce da nemaju dovoljnu potraznju, posto smo mi koji se interesuju za prave masine kao ova mali potrosaci u poredjenju sa masama koje zahtevaju 10 megapixel kamere, radio i ostale gluposti
za Goroseča, dali si pozvao sve radnje ovde sa Mobilsveta, ja sam ga skoro uzeo iz jedne od njih (neznam dali sme na forumu da se imenuju radnje) , porucili su ga i stvarno je stigao za par dana kao sto su rekli, cena je dosta niza nego sto je napisana ovde. Naravno je dosao sa samo 6 meseci garancije kad nije od glavnog uvoznika ali sta da radim kada ga nema nigde, ali je barem sve bilo u kutiji sto treba, 2 baterije itd.
ma zvao sam, imali su samo u onoj radnji u batajnici, za oko 290 evra. s obzirom da živim u kovini a radim u pančevu komplikovano mi je da idem čak do batajnice. u oglasima sam našao da neki tip iz preševa prodaje, kupljen u sloveniji, a da mu ćale 2x nedeljno dolazi za bgd, pa da ako hoću da ga vidim on bi ga poslao po ćaletu... na kraju ću morati da uzmem neku polovnu omniu... mada mi se mnooogo sviđa i780.
ako misliš na onu radnju u bulevaru (da je ne navodim), gde je cena 250€, nemaju na stanju. sutra im stiže nov cenovnik (verovatno novi kontigent) pa će da mi jave. idem sutra da se vidim sa ćaletom onog lika iz pedhodnog posta , pa da vidim. kaže da je kupio u sloveniji i koristio ga 7 dana, a sad ima blackbery pa hoće da se ratosilja samsunga. ako to ne upali, a ovi se ne jave uzeću polovnu omniu, šta ću...
znam da je zabranjeno 2 posta uzastopno, ali moram da se pohvalim. Pre sat vremena sam postao vlasnik ovog čuda. (jedva sam se navatao sa tipom po bg-u.) E, sad da krenemo od strane 1. )) trudiću se da ne ponavljam pitanja, ali...
vidim da tema zamire pomalo... imam jedno pitanje. u karakteristikama stoji da ima snimanje glasa (neki vid diktafona, pretpostavljam). e to mi treba k'o lebac a ne mogu igde na telefonu da ga nađem. treba li da se instalira poseban softverčić za to ili dolazi već nabačen? takvo vreme došlo da moram da snimam sastanke da mi direktori ne kažu posle "eee, nisam ti ja to tako rekao..."
Taj diktafon nije namenjen nekom duzem snimanju,tipa sasatanak itd.
Vise je "voice notes",odnosno sluzi da "prikacis" glasovnu poruku uz notes.
Pogledaj u temi "Win mobile - korisne aplikacije",cini mi se da je opisana neka diktafon applikacija.
Ako ne "proGooglaj" malo,ima ih "brdo".
Poslednja izmena od cale u Uto, 09. Jun 2009. 20:16, izmenjeno 1 put ukupno.
@Goroseca - i780 je nazalost out. Nece vise da se proizvodi, tj ne proizvodi se vise Verovatno je to razlog zato ga nema u ponudi. Ne znam samo sta je naslednik, ali verovatno je nesto slicno.
@tomas - znam Veruj mi proverena informacija. Bilo do Maja. Vise nema, dolazi novi ali ne znam jos koji (prica se o nekom B7320, mada ne mogu da nadjem slike nigde). Mozda u Londonu 15. kazu nesto vise.
LesaZMN, nije da ti ne verujem - ali na zvanicnom samsungovom sajtu nema nista o prestanku proizvodnje i prodaje. Sve informacije iz domacih izvora smatram jako jako nepouzdanim.
@Tomas - nikad na zvanicnom sajtu ne kazu - e to vise ne proizvodimo. i780 je dosao do kraja, mada bi po meni mogao da jos gura bez problema, ali neko drugi odlucuje. I mi smo ga malo "kasno skontali". Ako se secas, telefon je izbacen odavno, a kod nas se samo pricalo, retko ko ga je imao, vapili za nekim egzoticnim varijantama, a onda odjednom bum...svi ga vide i traze (mislim da je pad cene bio kljucan )
Zivo me zanima sta je sledece. i780 je postao popularan upravo sto je za ulozene pare davao najvise. Mislim da im je to recept za naslednika koji bi garantovao uspeh.
LesaZMN, nasi operatori i uvoznici su vrlo nepouzdan izvor informacija. Sto se tice toga da je vrlo kasno stigao kod nas odakle ti ta ideja? Ja sam ga kupio negde u julu 2008, a bio je dostupan par meseci pre toga. U Evropi je masovnija prodaja pocela negde u martu 2008.
Inace moderatori nemaju nikakve veze sa oglasivacima na sajtu itd. Moderatori inace nisu zaposleni u mobilnom svetu vec rade volonterski.
<b>Tomas</b>, nisu oni nepouzdani nego nece da daju informacije....poslovna tajna i ostali izgovori...mada ni sami proizvodjaci nisu bas za pohvalu. Ni kod njih se ne nadobijas informacija previse do par nedelja pre lansiranja (izuzetak SE kod kojeg je to i godina pre lansiranja, ali ne zato sto su bas tako hteli ).
Sto se tice i780 - znaci ziveo je preko godinu dana. Kada se tek pojavio bio je poprilicno skup kod nas. Ti najbolje znas koliko si ga platio ali pretpostavljam da nije bio ispod 400-450 i nije bio toliko trazen. Pa ti si jednim delom "kriv" sto se ovoliko pise o njemu Stvarno imas odlicne review-e i savete.
A to sto radis iz ljubavi - sta da ti kazem - jedno veliko hvala
cale videcu da ga skinem od kuće, ovde mi je net k'o na pedalice da ide... nego, koliko jako mora da se lupi "prstenac" olovkicom za soft reset? Ja sam gurao slabije, jace, mesao levo desno al' fon di da pisne... da li ja to nemam "tehniku" ili su druge stvari u pitanju? da nije tomasa ko zna sta (tj. koji model mob.) bi me danas zuljilo u struku ima covek postove na sve strane i što je najbitnije ne mrzi ga da ponavlja po nekoliko puta neke stvari za one malo "lenjije" forumaše. mada ponekad nije ni lako da se pretrci po 20-30 strana. Veliki pozdrav za sve
da li bi neko ko je podesavao zvuk na svom telefonu uz pomoc one sifre *#0002*28346#,mogao da mi kaze sta da stavim kod sebe,tj kako je on stavio pa da je zvuk dobar,posto mi se ne svidja zvuk ka da pricam sa nekim tj slabije ga cujem i kad se pojaca bruji a on me savrseno cuje*i mene a i okolinu,a i spikerfon je tisi.moze na pp a moze i javno.
da li neko ima slican problem?i da li zna sta znace one skracenice kad se udje u taj meni,tipa RX i TX sto znam sta je?
mislim da se u to razumeju nick6 i tomas.hokenberi mada mozda ima i drugih,svi su dobrodosli i hvala im.
Inace ni ja ne mogu da resetujem sa olovcicom jer je dublje dugme,pa moram sa cackalicom.
Naslednik i780 je izgleda Samsung Pivot, ukratko: 2.8"(320x240) isti oblik sa tastaturom i ima sve ... same se po sajtovima razlikuju informacije 6.1 ili 6.5 i broj piksela na foto aparatu od 3 do 5Mp. Izgled je stvar ukusa ali su dugmici na tastaturi veci (vise kao BB) ali postavljeni ravni u liniju ... Poz
mene hebe mms. podešavao sam ga i automatski i ručno na telenoru. javlja mi "please check your ID and password or resecect authentication type if it is necessary". A i ne znam kako da bekapujem one ključeve iz registri baze, za prebacivanje na wm 6.1. instalirao sam regeditor. treba li da sacuvam ceo folder sa subfolderima ili samo fajlove iz njih? mučio sam se pre neko veče oko 3 sata i ništa. vidim da na developersima šljaka uveliko 6.5...
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.