Nokia 6300

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

betrocker, Tesko da je na kineskoj kopiji Symbian - mozda su ikone i tema podeseni da sve podseca na Symbian ali to sigurno nije Symbian (ali ni Nokia S40 kada smo vec kod toga).

Nije moguce koristiti softver (ispravnije je reci firmver) drugog telefona osim ako se radi o vrlo slicnim modelima koji u principu koriste 99% isti hardver ali je proizvodjac napravio odredjene razlike u softveru da bi dobio dva "razlicita" telefona.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

ivcha90
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 19. Jun 2007. 18:53

Post od ivcha90 »

Imam 6300 i on se posle izvestnog vremena sam restartuje i ekran postane beo, menjao sam punjac i cak sam radio master reset i opet isto, da li neko zna u cemu je problem?

westorbit
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 30. Jul 2007. 20:22
Kontakt:

Post od westorbit »

Ovako. Cuo sam nesto o kineskim nokiama 6300 a prilicno malo znam o njima. Posto bih hteo da kupim pomenuti model zanima me sledece.

Kakva su iskustva korisnika koji vec imaju ovakav telefon ?
Razlika izmedju orginala i kopije?
Da li postoji merac trajanja razgovora za obe sim kartice posebno ili je jedan za obe istovremeno ( imam post paid paket pa volim da mogu da se prekontrolisem sa vreme na vreme )?

Hvala

StefanIlic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 29. Dec 2008. 03:58

Post od StefanIlic »

Zdravo svim korisnicima. Moze li mi neko reci kako da aktiviram e-mail na Nokia 6300? Ja koristim 064 karticu. Hvala unapred. P.S. Super je ovaj fon.

I telefon mi se cestosam gasi, tj. u toku rada s njim (kucanje poruke, ili gledanja slika) telefon se samo resetuje i ponovo upali. Neki mi kazu da je to zbog velike kolicine sms-a. Da li se to jos nekom desilo? Kako to da resim?
I da li neko zna, da li mogu da se sms poruke sacuvaju na memorisku karticu? Hvala na pomoci.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

westorbit, Kineske kopije 6300 nemaju nikakve veze ili slicnosti sa Nokia 6300 osim slicnog izgleda. To vazi za kineske kopije bilo kog telefona.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

igorlama
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 18. Jan 2009. 10:00

Post od igorlama »

Poz svima. Imam nokiu 6300 i zabrljao sam oko sequrity koda,to jest promenio sam ga ali ne znam koji je sad znaci nije fabricki onaj 12345... Nije mi zakljucana tastatura sreca... Mogu li da saznam taj sequrity kod ili moram u servis na flesovanje? Unapred zahvalan...

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Pokušaj da izbegneš servis tako što ne zaključavaš telefon pošto update softvera ništa ne menja osim softvera. Da znaš security code, bilo bi lako da vratiš fabrička podešavanja, ali bez njega nikako neće
Nokia Lumia 630

igorlama
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 18. Jan 2009. 10:00

Post od igorlama »

Pa cekaj soryy nisam te bas najbolje razumeo? Nemogu saznati sequrity kod nikako, samo moram u servis da mi urade novi softver?

nebitan_lik61
Banned
Pridružio se: Sub, 01. Nov 2008. 03:36

Post od nebitan_lik61 »

igorlama, - djolex, je hteo da kaze da nista ne radis, vec zivis normalno sa tom 'falinkom' i nikako ne zakljucavas telefon, tj tastaturu kako si naveo (znaci ono, nema pritiskanja dugmeta za paljenje pa lock phone i to) :wink: u suprotnom, ako bas zelis onda ga odnesi u servis... sifru sam neces saznati nikako
Even a clock that does not work is right twice a day

demirovic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 18. Jan 2009. 04:44

Post od demirovic »

imam i ja problem sa 6300...kad ga prikopcam na racunar ...preko usb-a..nemogu staviti muziku na njega..ijako ga je racunar prepoznao... :shock:

nebitan_lik61
Banned

Post od nebitan_lik61 »

demirovic, ako ne mozes tako onda kupi onaj adapter za micro sd kartice(nije to skupo), ubaci karticu u adapter, adapter u komp i prebacuj muziku...

to ce ti sigurno uspeti.

jesi probao da update-ujes software, da vratis na fabricka...?

demir_scout
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 19. Jan 2009. 19:04

Post od demir_scout »

Kupio sam NOKIU 6300, telefon je pravo dobar, baterija max 2 dana, solidno jer ima dosta potrosnje, samo na ekran koji je ko sofersajbna od kamiona :o . Sve je o.k. samo imam jedan mali problem: kada menjam teme na telefonu nekad mi se ispise upozorenje NOT ENOUGH MEMORY, a pri tome je u njemu memorijska kartica od 512Mb i nije napunjena ni 1Mb a ne 512Mb ipak je to nesto. Da li neko ima slicno iskustvo sa tim? U cemu problem moze biti?

nebitan_lik61
Banned

Post od nebitan_lik61 »

demir_scout, sve zavisi da li je tema na memorijskoj kartici ili na memoriji uredjaja. Ako je na kartici onda ne bi trebalo da ima problema, a ako je na memoriji uredjaja i pritom je tema velika...a pride imas i tonu poruka, i folder recieved files to je pun od primanja fajlova bluetooth-om..nije ni cudo sto nece da je menja..

proveri to

majstormica
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 05. Apr 2009. 01:36

Post od majstormica »

Zdravo svima, imam jedno pitanje...
Da li je moguce vratiti firmver sa 7.21 na 7.00? U pitanju je 6300.
pozz

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

majstormica, jeste, ali samo u servisu, ne i u kucnoj radinosti. Tj. ako kojim slucajem posedujes Nokia Tool box (skupa stvarchica), onda mozes i sam :)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

celavi
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 25. Feb 2008. 18:15

Post od celavi »

Evo da i ja nesto pitam da li moze da se ubaci srpski u nokiu 6300 dual sim i da li moze u kucnoj radinosti ili mora da se nosi na servis ???

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

celavi, s obzirom da je dual sim to je onda kineska kopija 6300-ice... Tako da sigurno nećeš moći ništa sam da uradiš, a ne verujem da i bilo koji servis može da ti pomogne... Možda neki kineski servis?... :lol:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Mladen663300
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 03. Avg 2009. 21:05

Post od Mladen663300 »

Imam jedno pitanje..Imam nokiu 6300,i kada pisem poruku u onaj kvadratic mi zatreperi nesto,ne samo u porukama neko i ovako na pola ekrana mi zatreperi nesto crno,to je brze od sekunde..Ali me nervira pa bih hteo da vidim u cemu je proble??? Unapred Hvala!!

Grozdje
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 10. Avg 2009. 02:13

Post od Grozdje »

imam slican prob. kao demir_scout - kad menjam teme (bilo da su na kartici ili na mem. telefona) menja mi se i kolicina slobodne memorije fona... pa kad prebacujem nesto od nekog preko bluetooth-a ne mogu nista vece od 1.6MB npr. da prebacim... a sve sam obrisao sa mem. telefona...
da li postoji sansa da mi direktno idu stvari na karticu kad prebacujem i kako da "ocistim" telefon, msm da mi pokazuje stvarno kol'ko imam memorije... a ne... uh... :blinky: :wacko:

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Grozdje, sličan problem sam imao na 6233. Pošto se teme extractuju kao arhiva, sasvim je logično oko veličine memorije što se menja ( to ustvari nije problem ). A problem je BT, jedino što možeš je da sve iz interne memorije premestiš na karticu, a ako imaš preko recimo 3000 poruka, ništa strano, obriši neke uobičajene poruke kratkog sadržaja kao i one koje smatraš nebitnim osim ako nije bilo nekih stvari preko poruka pa bi sve da sačuvaš ( šalim se malo, mada mislim da je dovoljno da ostaviš 6 MB pošto ne verujem da bi neka pesma mogla više da zauzme osim ako je neizbežno da budu 320kbps, mada je 192 više nego dosta )
Nokia Lumia 630

Odgovori