Uradi sam....

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
Kontakt:

Post od vostezmaj »

Ma to se malo sprdao,nova maska je u planu,ova sluzi za vezbanje :oops:
p.s.Hteo sam samo sa osmirglam masku i da prebarbam providnim lako, da bude onako bela,ali ipak sam se odlucio za crnu...
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 22:35

Post od annaBG »

xexex super za temu i sve pohvale vostezmaj za rad.
Trenutno imam crvenu Motorolu a1200 i mislim da bi bio pravi promasaj da bilo sta da radim na njoj,ali kada nadjem neku "zrtvu" isprobacu obavezno :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

vostezmaj, svaka cast za trud.Ja se vec mesecima kanim da sredim jednu visak masku koju imam za E61,i bas bih sad preko praznika mogao da se na to bacim.Samo da ujurim tu smirglu.Plan mi je bio da iskombinujem pearl black i jos jednu boju,mozda crvenu....

Kazi mi jesi farbao standardnim sprejevima?ja sam nabacio gomilu nekih sprejeva u boji a imam i providni lak u spreju,za zastitni sloj.U svakom slucaju,i da nesto zeznem,ne gine mu standardna fabricka maska :wink:

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od vostezmaj »

Pa pazi,koristim "bumper" sprej,to ti je sprej koji u sebi sadrzi i prajmer za plastiku i boju.Ako imas "obicne" sprejeve savetovao bi ti da kupis prajmer za plastiku(isto se nalazi u boci kao i sprej) i pre farbanja predji njime da bi ti lepse primila boja i da se kasnije ne guli.Smirglu sam koristio 1200 vodenu(obavezno je kvasi dok smirglas),tako da je i dalje glatko i nema riseve.Javi sta si uradio.pozz
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

vostezmaj, da li treba taj prajmer,posto je na E61 metalna maska,tojest ona legura magnezijuma?samo jedan deo je plastican.

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Mislio sam da sredim masku svoje N91, jer je malo izgrebana, a nemam sreće sa kupovinom maski: poslije dvije falš, za navodno original mi traže 70€! Mislim da je to mnogo, pa rekoh da uzmem malo stvar u svoje ruke. Može li da se radi to šmirglanje i farbanje sprejom da se ne skida maska? Da zaštitnim folijama prekrijem plastične djelove i da onako farbam? Da li bi mi neko pomogao sa savjetima kako to sve da odradim? Nit' imam pojma kakav sprej da kupim, ni kakvu šmirglu, ništa :(.
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od vostezmaj »

araphel, Ovaj prajmer ti je samo za plastiku,da bi "obican" sprej mogao lepse da se "uhvati" za nju.Metalni deo ne moras njime prelaziti.Nego ne znam koliko ti je to pametno.Kad sam sredjivao moju N70 i farbao je(ona ima onaj metalni okvir)gulila mi se farba sa tog metalnog...

Vincent, Kupi sto finiju smirglu,moj savet ti je vodenu sa oznakom "1200" pa mozes i neku vise,ali nema potrebe.Kad smirglas obavezno koristi vodu,kvasi smirglu i onda radi.Ljudi misle da se vodena smirgla cito radi reda zove tako,a ona se zove tako jer stvarno treba da se koristi voda kad se smirgla...Ako oces nekim sprejevima u boji onda koristi kao podlogu prajmer za plastiku,a posle farbanja sprejem u boji mozes i neki providni lak cisto da budes sigurniji.Svako fizicko ostecenje telefona moze dovesti do skidanja farbe,nemoze samo od sebe otpasti(bar kod mene u slucaju)

p.s.Sve se radi na sopstvenu odgovornost,zato "tri puta meri,jednom seci" :oops:
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

vostezmaj, pa ne znam,na N70 je onaj sjajni metalni okvir,a ovde je ceo fon od matirane legure magnezijuma.Vec sam jednom farbao tu staru masku,i ne ljusti se boja,ali nisam bio zadovoljan kako je ispalo jer sam radio brzopleto i bez smirglanja.Sad planiram da se bas unesem u to,pa cemo videti.

Inace,na N91 je veci deo maske isto metalan.

Vincent, preporucujem ti da kontaktiras mishkonija,on sigurno moze da ti objasni kako da skines maku,jer mislim da je rasklapao telefon.Cisto da budes sigurniji,da ne zeznes nesto,vec samo zafarbas metalne delove.

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od vostezmaj »

Na n70 taj metalni deo je onako kao niklovan,a i nisam ga ni ja smirglao,tako da je moguce da mi se zbog toga gulilo...Srecno sa radovima,i nadam se nekim slikama tvog rada.Pozz :wink:
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

samo da iskopam smirglu.Ideja je da bude pearl black osnova,a na poklopcu baterije da udarim neku saru,posto ima mesta...videcemo jos.svakako da postavljam slike,samo ako rezultat bude vredan prikazivanja :wink:

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Vincent »

araphel, znam kako se rasklapa telefon, ima i uputstvo na Internetu. Čak sam probao ljetos, ali je prilično komplikovano (za nestrpljivog, smotanog i tresorukog mene) i jedva sam ga zatvorio poslije :oops: :roll:.
vostezmaj, mislio sam da skinem crnu farbu i nanesem srebrni sprej - manje bi se vidjele ogrebotine, a i mnogo je ljepše te boje. I, što araphel reče, N91 je telefon od metala (onaj plastični okvir displeja i muzičke tastature imam novi od kopije-maske)... Dakle, da li je dovoljno samo da šmirglom skinem boju (koliko će to trajati i kojom jačinom da šmirglam), pa da naprskam sprejom (kakav i koji sprejda uzmem)?

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od vostezmaj »

Stvarno nebih sad da ti delim savete za taj fon jer nikada ga nisam radio,a iskreno niti ga uopste i video uzivo :oops: Svaki telefon je prica za sebe sto se tice boje i toga na koji nacin ga pripremiti za farbanje.Jbg mogu ti sad reci "e ovako,e onako" ali onda nesmem garantovati rezultat...Pokusaj na nekoj maskici koja ti netreba,pa ako nedaj boze upropastis da ti nebude zao...Ne znam sta bi ti drugo rekao :( :smutny:
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Vincent »

OK, hvala svakako! Ne vjerujem da ću se baktati sa time, ionako sam nestručan... Ali mi je mnogo onih 70€ :(.

Milanokos
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 14. Jul 2008. 22:55

Post od Milanokos »

Vincent, Vodena Smirgla je tvoj odgovor :wink: ja sam na svom s700 potpuno razorenom povratio sjaj i lepotu :lol: :D
Iphone 3GS 16 Gb
SE K850

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od vostezmaj »

Evo malo da ozivim temu :oops:
Danas prepakivao 6300 u novo kuciste(masku).Drugaricin telefon pa je zato izabrana zlatna maskica :D Mogu reci da je sve leglo u milimetar,a i displej je zamenjen :)

Slika Slika Slika
Slika Slika Slika
Slika Slika Slika
Slika Slika
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Svaka cast.Lepo odradjeno.A jel mozemo da znamo sta si dobio za uzvrat od drugarice ? :)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od vostezmaj »

Mrzelo me da objasnjavam,to je cerka mog kolege sa posla,devojcica ima 11god...Kamo srece da ima nekih 20ak :D

inace posto sam moj stari k300 farbao i to se nije bas pokazalo dobro,odlucio sam i njega da ponovim 8)

Slika Slika Slika
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Jeste kic, al svidja mi se :D :D :D Svaka cast, lepo odradjen posao ;) Jel to siroko gold maska? posto ne mogu procitam pozadi sta pise.
Nokia E71... Elegant, but deadly

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od vostezmaj »

Jeste,siroko gold.Pa iskreno i meni se ne svidja zlatna boja,ali je za devojcicu,tako da se njoj svidja.Inace sad je maltene telefon nov,ne moze nikako da se izvali da je prepakovan jer je stvarno sve leglo u milimetar.Mada i mora da legne,ipak nije ovo kineska maskica :wink:
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Super izgleda,kao stvoreno za devojke,ovo je njima bitnije, nego da telefon ima neznam ni ja kakve sve funkcije.Bitno je da sija. :)
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Odgovori