Flashovanje Sony Ericsson telefona
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
I dalje imam problem... kada pokušam da konektujem telefon na komp izbaci mi sledeću grešku:
Error: Cannot open phone communication port
Disconnected... Unplug the phone
Dakle, probao sam i ovaj k310i i k770i i probao sam na tri različita računara u kući i svuda isto... neka ideja šta bi moglo biti problem?
Error: Cannot open phone communication port
Disconnected... Unplug the phone
Dakle, probao sam i ovaj k310i i k770i i probao sam na tri različita računara u kući i svuda isto... neka ideja šta bi moglo biti problem?
Evo uradih to samoinicijativno (pre nego što sam pročitao ovo) i uspeo sam da konektujem k310i (k770 nisam ni probao). Stavio sam k310i da se flash-uje pa ćemo da vidimo jesmo li nešto napravili
Pitao bih još par stvari:
- koliko je uobičajno vreme flash-ovanja tj. koliko je kompu potrebno da odradi sve?
- malo sam čačkao opciju GDFS i video da ima opcija da se resetuju svi kodovi na telefonu na '0000' međutim kad sam to odradio ovaj k310i mi je i dalje tražio phone code zbog kojeg inače i imam problema, a nije prihvatao '0000'...
- nešto ste pomenuli ali nisam baš razumeo... da li postoji način da ja samo nadogradim ovaj moj k770i sa 52 na 53 bez da ga flešujem i pobrišem sve iz njega?

Pitao bih još par stvari:
- koliko je uobičajno vreme flash-ovanja tj. koliko je kompu potrebno da odradi sve?
- malo sam čačkao opciju GDFS i video da ima opcija da se resetuju svi kodovi na telefonu na '0000' međutim kad sam to odradio ovaj k310i mi je i dalje tražio phone code zbog kojeg inače i imam problema, a nije prihvatao '0000'...
- nešto ste pomenuli ali nisam baš razumeo... da li postoji način da ja samo nadogradim ovaj moj k770i sa 52 na 53 bez da ga flešujem i pobrišem sve iz njega?
Elem evo epiloga:
Ja sam glup
Što se k310i tiče lepo sam ušao u GDFS i prvi put sam loše pročitao da on resetuje kodove u '0000'... on zapravo očitava kodove ILI ih resetuje na '0000'. On mi je dakle očitao phone code na k310i tako da nije bilo potrebe za flash-ovanjem
Što se tiče k770i njega sam zakačio za komp i očitao mi je parametre, pa me zanima vaše mišljenje o njegovom softweru i da li je potrebno update-ovati ili ga ostaviti ovako kako jeste?
Baseband ID: 9900
Protocol Version: 3.1
Warning: IMEI name does not match GDFS name (IMEI:NULL GDFS:K770)
...using GDFS name
Profiling SEMC phone...
Platform: DB2020
OTP CID: 51
EROM CID: 52
EROM Color: Red
IMEI: 35223902xxxxxx
Phone ID: K770
Region: S_E_EUROPE
CDA: CDA102568/3 R9A
Firmware Version: R8BA024
EROM: R3A022
Ready for operation!
Ja sam glup

Što se k310i tiče lepo sam ušao u GDFS i prvi put sam loše pročitao da on resetuje kodove u '0000'... on zapravo očitava kodove ILI ih resetuje na '0000'. On mi je dakle očitao phone code na k310i tako da nije bilo potrebe za flash-ovanjem

Što se tiče k770i njega sam zakačio za komp i očitao mi je parametre, pa me zanima vaše mišljenje o njegovom softweru i da li je potrebno update-ovati ili ga ostaviti ovako kako jeste?
Baseband ID: 9900
Protocol Version: 3.1
Warning: IMEI name does not match GDFS name (IMEI:NULL GDFS:K770)
...using GDFS name
Profiling SEMC phone...
Platform: DB2020
OTP CID: 51
EROM CID: 52
EROM Color: Red
IMEI: 35223902xxxxxx
Phone ID: K770
Region: S_E_EUROPE
CDA: CDA102568/3 R9A
Firmware Version: R8BA024
EROM: R3A022
Ready for operation!
- dorfeus959
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pet, 31. Jul 2009. 15:19
- dorfeus959
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pet, 31. Jul 2009. 15:19
Video sam Dancsi-jev post i kada konektujem fon sa 2 i 5 onda otvori neki prozor i pise:
Please choice EROM version to update: R3A016 or R3A022
YES = R3A022
NO = R3A016
I kada izaberem YES onda pise
"Phone Connected...
Detected: DB2020: A1 Series
Flash ID: 0x897E - Supported
EROM CID Detected: 51
Status:3
EROM Update Ok!
All Done! - Time:00:00:02!"
A kada izaberem NO nista se ne desava samo pronadje fon..
Please choice EROM version to update: R3A016 or R3A022
YES = R3A022
NO = R3A016
I kada izaberem YES onda pise
"Phone Connected...
Detected: DB2020: A1 Series
Flash ID: 0x897E - Supported
EROM CID Detected: 51
Status:3
EROM Update Ok!
All Done! - Time:00:00:02!"
A kada izaberem NO nista se ne desava samo pronadje fon..