Servisiranje - pitajte

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Odgovori
hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 20. Sep 2006. 19:51
Kontakt:

Post od hallo »

Milanokos, cek, cek...na punjacu "normalno" prikazuje punjenje mislis ili upali telefon?
MOJE misljenje na brzinu, taster paljenja nije ok ili stampana ploca od tastera paljenja ka CPU. Veoma cudno sto tamo gde su radili Fleshovanje nisu premerili da li tel uopste povuce struju kad se pritisne taster paljenja...to su mogli izmeriti i bez rasklapanja telefona.
Pozdrav
GsmReverseUnion-EvropskaAsocijacijaServisera www.gsmreverse.com
NISAM IZ BEOGRADA!!!!!!!!!

fxgt
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 13:51

Post od fxgt »

evo nesto sam kopo po netu i naso mozda resenje mog problema e sad jel neko ume ovo da rastumaci

Slika
N73 full hacked and customized by me, 5800XM NAVY blue CFW40 by FXGT

Milanokos
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 14. Jul 2008. 22:55

Post od Milanokos »

hallo, radjen je u kucnoj radinosti :) Da normalno pokazuje punjenje upali se normalno i pokazuje punjenje baterije. . .idea? :?
Iphone 3GS 16 Gb
SE K850

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od hallo »

fxgt, ne razumem? Sta da ti rastumaci? Pise sve lepo i to jos NACRTANO u boji...proveris napone, Ako ne valjaju, promenis to sto je u liniji tih napona....a ako i to ne pomogne, procesor, ploca itd...mani se coravog posla...meni zube popravlja ZUBAR.
Pozdrav
Milanokos, opet se ne razumemo...ako pokazuje punjenje baterije onda pokazuje punjenje i to je to...tel se u tom "stadijumu" ne pali ili bar ne bi trebalo da se upali...AKO se bas upali potpuno(prikazuje mrezu, mozes se kretati kroz meni i sl) opet se vracam na one moje pretpostavke o fizickom problemu.
Pozdrav

Milanokos
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 14. Jul 2008. 22:55

Post od Milanokos »

hallo, samo punjenje znaci pokazuje na EKRANU (ona baterija i pokazuje koliko je puna graficki) znaci ukoliko skinem telefon se gasi bez ikakvih znaka zivota!Ja sam isto sumnjao na taster! :smutny: Znaci samo servis pomaze :/
Iphone 3GS 16 Gb
SE K850

samo-partizan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 10. Dec 2006. 00:46

Post od samo-partizan »

Treba mi mala pomoc.Dugo nisam koristio telefon,a imao sam da pri paljenju koristi zastitnu sifru ali nazalost sam je zaboravio pa ako neko zna kako to da resim jel ima neka jedinstvena ili???

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

samo-partizan, kad bi rekao koji telefon imaš neko bi mogao da ti pomogne ali ovako teško... :uhuh:
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

samo-partizan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 10. Dec 2006. 00:46

Post od samo-partizan »

U pitanju je Nokia 6300,Znaci problem je sto sam zaboravio sifru i sad neznam kako da pokrenem telefon

Jaksa
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 21. Jun 2008. 04:02

Post od Jaksa »

brat jezaronio 3600s u vino i uglavnom skonto sam da mu je otisao flet, sad zanima me da li on moze da crkne od vode tj vina? u vezi s tim me interesuje koliko je zamena fleta za 3600s?

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

Moj SE K608i neće da se puni pa pretpostavljam da mu je otišlo kolo za punjenje.
E sad, mene zanima koliko bi koštala popravka, i ako neko može da mi preporuči servis u Užicu koji bi to znao da odradi. (naravno na PP :D)
Unapred zahvalan. :)
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

Misha V
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 15. Feb 2006. 14:15

Post od Misha V »

Problem sa SE K800! Uspeo sam da blokiram password u restrict calls! Zaboravio sam pass i ukucao pogresan vise od tri puta. Sad izbacuje: Password locked. Too many incorect attempts! Sta da radim?

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od hallo »

Jaksa, NARAVNO da moze a i sto sta drugo....voda i tsruja...cccc....mozda cak i nije flet problem...AKO je flet zamena cca 2000,00 din
Nikola031, proveri prvo konektor punjaca...mozda je samo zaprljan...necim ostrim ocisti kontakte gde naleze punjac...ako nece i dalje Servis...napamet sta TACNO ne valja ne znam...nemoj ocekivati cenu ispod cca 800,00 din
Misha V, izvini, ali SAM neces moci nista...Servis..cca 500,00 din

plre
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 10. Avg 2009. 17:21

Post od plre »

imam problem sa qtek-om s200,nece da podigne sistem nego izbacuje beo ekran,zanima me da li je moj problem resive prirode?da li neko zna neki servis gde bih mogao da sredim to i koliko bi me odrali za to?unapred hvala

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Jedino pomaže da ga flešuješ, potraži više na forumu xda developers ( to je forum za win mobile telefone ) nađi pa se snađi :D
Nokia Lumia 630

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od hallo »

plre, nekoliko pitanja da bih rekao PRIBLIZNO tacno:
1. manifestacija belog ekrana je imala nekakvu prethodnu "akciju" u smislu ispadanja, kvasenja, izlozenosti suncu dir displeyom?
2. neposredno pre belok ekrana instalirana je nekakva aplikacija, prenoseno je nesto BT-om?
Naravno da se moze servisirati a neku konstataciju, okvirnu

kroki23
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 12. Jan 2007. 22:49

Post od kroki23 »

imam nokia 8800 otisao mikrofon, otisao u alpha copy nece da ga servisiraju jer nije telefon namenjen za evropsko trziste (made in korea) koji neovlasceni servis bi kvalitetno mogao da mi sredi fon?

plre
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 10. Avg 2009. 17:21

Post od plre »

qtek s200
ispao mi je pa je posle toga doslo do belog ekrana!to mze da se sredi ili?znas li neki servis u bg koji je efikasan a da opet ne der sto se kaze

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od hallo »

plre, 'oces da ga SERVISIRAJU ili "servisiraju"? Nemere i jare i pare...dela na PP
Pozdrav
kroki23, prvi put cujem za takvo nesto, VEROVATNIJE je da to ustvari NIJE nokija nego neka od mnogobrojnih kopija. Sve u svemu, moze se servisirati.
Pozdrav

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
:: Google Pixel 4XL
:: Google Pixel 2XL

Post od wucinac »

hallo, sin mi koristi nokiu 5070, telefon se verovatno ugasio zbog prazne baterije pa je zavrsio na punjacu. posle par sati punjenja sam probao da ga upalim, ali nije mogao. ne pokazuje ni ikonicu za punjenje dok je bio na punjacu. odneo sam ga u servis, promenili su softver i proverili kontakte. opet se nemoze upaliti. kazu da je verovatno ispao i nesto se slomilo.
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od hallo »

wucinac, hhhmmm...AKO je bilo kako kazes, baterija se ispraznila ispod nominalnog napona (3,7v) i u tom slucaju nemoze niti krenuti punjenje. Ako je napon spao neznatno (cca do 3,5v) posle nekog vremena na punjacu krenuce i punjenje, a ko je napaon opao vise nece moci krenuti punjenje sve dok se napon "rucno" ne podigne do nominalnog (omiljeni naziv za ovo je "sokiranje" baterije..cccc)
Razlog zbog kog dolazi do ovoga je gotovo UVEK tel "javi" da je baterija prazna, korisnik se ne obazire na to. Posle nekog vremena tel ponovo "zamjauce" da je bat prazna i ugasi se. Nervozni korisnik, kome HITNO, treba tel, pokusa da ga upali on krene da se pali i ugasi se...korisnik, NARAVANO, na silu pokusava upaliti i sve tako dok vise nema "avaza" od telefona...tad je baterija vrlo verovatno na 3,2v ili cak i manje.
E sad...sve ovo gore i zadnja stvar sa Vasim telefonom nemaju ama bas NIKAKVE veze...sta se tu tacno desilo Bog ce ga znati...ako pogledam mogu Vam reci priblizno tacno sta je i kako.
Pozdrav

Odgovori