i780 ili i900
Buduci da je postalo tesko naci i780, a u isto vreme se pojavljuju polovnjaci i900, da li da se predam trenutnoj situaciji na trzistu ili da se potrudim i pokusam da nadjem negde i780 (makar i polovan)?
Ovde mi treba misljenje u odnosu na kvalitet/cenu ova dva uredjaja, ne moraju prednosti koje su "vidljive" (ekran, kamera, rds radio) biti glavno merilo, vec funkcionalnost.
Ovde mi treba misljenje u odnosu na kvalitet/cenu ova dva uredjaja, ne moraju prednosti koje su "vidljive" (ekran, kamera, rds radio) biti glavno merilo, vec funkcionalnost.
Nokia e71
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
ikiM, po kvalitetu izrade su priblizni. Hardverska platforma je takodje vrlo slicna (624 MHz CPU, 128 MB RAM, ...). Na I780 je moguce instalirati WM 6.1 (ja sam ga instalirao) tako da se moze postici i identicna softverska funkcionalnost. Tako da su sustinske razlike upravo te koje su i vidljive (FM radio, 5 Mpix vs 2 MPix, velicina ekrana, hardverska tastatura itd).
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- tomas.hokenberi
- Moderator
Marko_NS, sta je lepo ili ruzno je ipak "malcice" subjektivan faktor. Sto je nekom lepo drugom je ruzno i obrnuto, tako da to nije faktor koji bih uzimao u obzir (npr. meni je i780 lepsi nego i900 ili e71 a nekom drugom je ruzniji).
Ima li razlika u kvalitetu prijema, wifi osetljivosti (npr. wifi kod e71 je znacajno bolji od wifi kod e61)?
Kakva je situacija sa aplikacijama i njihova rasprostranjenosti za i900 u odnosu na i780? Oba imaju netipicne dimenzije ekrana?
Da li je vidljivost ekrana ista na jacem dnevnom svetlu? Osetljivost ekrana na dodir? Kvalitet gps-a... Negde sam video da je bilo nekih problema prilikom instaliranja IGO8 na i900...
Tomas, mislim da sam negde video da i900 ima 192mb RAMa?
Eto malo da podgrejem ovo poredjenje da krene u pravom smeru, a ne subjektivno kome je sta lepse... O ukusima je suvisno raspravljati!
Inace cene polovnjaka i900 su vec oko 220EUR sto je vise od 50% cene nove, a to nije zanemarljivo.
Kakva je situacija sa aplikacijama i njihova rasprostranjenosti za i900 u odnosu na i780? Oba imaju netipicne dimenzije ekrana?
Da li je vidljivost ekrana ista na jacem dnevnom svetlu? Osetljivost ekrana na dodir? Kvalitet gps-a... Negde sam video da je bilo nekih problema prilikom instaliranja IGO8 na i900...
Tomas, mislim da sam negde video da i900 ima 192mb RAMa?
Eto malo da podgrejem ovo poredjenje da krene u pravom smeru, a ne subjektivno kome je sta lepse... O ukusima je suvisno raspravljati!
Inace cene polovnjaka i900 su vec oko 220EUR sto je vise od 50% cene nove, a to nije zanemarljivo.
Nokia e71
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
Hmm teska dilema,oba telefona su odlicna i svaki je opet na svoj nacin sebi svojstven.Ja bih ovde kao najbitniju stavku gledao da li je kupcu potrebna hard. tast. ili ne.Kada bih za sebe birao na kraju bih ipak izabrao i780 najvise sto mi je bitna tast. .Istini za volju,tesko bih se odrekao Omnie.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
ikiM, Omnia ne može da ima "192 RAM", da ga.... š.
Za ostalo, samo pretresi 3 teme na ovom forumu, "winmobile-korisne app" i još 2 po tvom topik pitanju.

Za ostalo, samo pretresi 3 teme na ovom forumu, "winmobile-korisne app" i još 2 po tvom topik pitanju.

Poslednja izmena od Vlada Zem u Sub, 25. Jul 2009. 05:48, izmenjeno 1 put ukupno.
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
Obzirom da imaš dva telefona sa fizičkom tastaturom, predlažem da se oprobaš u touchscreen kategoriji, a Omnia je odličan telefon za tako nešto. Ako ne bude išlo, lako ćeš moći da zamijeniš Omniju za i780 (ako ga bude bilo, pošto vidim da ga rijetko ima) i čak dobiješ doplatu. Opet, i780 je jeftinija a vrlo dobra varijanta u slučaju da ne možeš bez hardverske tastature. Slažem se sa Wicker Manom da, ukoliko ti kamera i sl. nisu presudni faktori (a vidim da nisu), se dilema svodi na to treba li ti hardverska tastatura ili ne.
Pozdrav!
Pozdrav!

iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
Pretpostavljam da je lako zakljuciti da cu da e61 zamenim sa jednim od ova dva modela.
I meni po godinama (kasne 30-e) nekako vise prilici i780, a opet ne bih da budem previse konzervativan.
Zato pokusavam da od vas korisnika ova dva modela a opet upucenih dobijem odgovor na neke dileme o kvalitetu ponudjenih opcija ova dva modela.
Kamera, nije mnogo bitna, interesantnije bi mi bilo da Omnia ima snimanje videa u vga modu sa 30fps, ali nema.
Radio imam vec na e71, multimedija mi je bitna, omnia ima adapter na 3,5 slusalice, pretpostavljam i bolji zvuk, surfovanje i internet (pitanje vezano za wifi) su mi veoma bitni. Iskreno nisam ni razmisaljao kako izgleda surfovanje sa vrtuelnom tastaturom...
A najbitnije je dostupnost aplikacija. Buduci da je i780 model koji odlazi iz ponude, a omnia nesto sto pretpostavljam bice unapredjivano, da li je broj aplikacija koje su u ponudi veci kod jednog od ova dva modela (opet u odnosu na njihov nestandardni ekran).
Omnia kao noviji model je logican izbor nekome, ali ja ne menjam cesto telefone, pa bih da mi izbor bude sto bolji.
P.S. Ono za 192mb rama je bilo za HTC Diamond, nesto sam permutovao sa Omniom.
I meni po godinama (kasne 30-e) nekako vise prilici i780, a opet ne bih da budem previse konzervativan.
Zato pokusavam da od vas korisnika ova dva modela a opet upucenih dobijem odgovor na neke dileme o kvalitetu ponudjenih opcija ova dva modela.
Kamera, nije mnogo bitna, interesantnije bi mi bilo da Omnia ima snimanje videa u vga modu sa 30fps, ali nema.
Radio imam vec na e71, multimedija mi je bitna, omnia ima adapter na 3,5 slusalice, pretpostavljam i bolji zvuk, surfovanje i internet (pitanje vezano za wifi) su mi veoma bitni. Iskreno nisam ni razmisaljao kako izgleda surfovanje sa vrtuelnom tastaturom...
A najbitnije je dostupnost aplikacija. Buduci da je i780 model koji odlazi iz ponude, a omnia nesto sto pretpostavljam bice unapredjivano, da li je broj aplikacija koje su u ponudi veci kod jednog od ova dva modela (opet u odnosu na njihov nestandardni ekran).
Omnia kao noviji model je logican izbor nekome, ali ja ne menjam cesto telefone, pa bih da mi izbor bude sto bolji.

P.S. Ono za 192mb rama je bilo za HTC Diamond, nesto sam permutovao sa Omniom.

Nokia e71
- tomas.hokenberi
- Moderator
ikiM, ponuda aplikacija nema previse veze sa konkretnim modelom. Oba modela su Windows Mobile i dok bude podrske za WM bice dovoljno aplikacija za oba. Ni 320x320 ni 240x400 nisu nestandarni ekrani. Sve rezolucije koje podrzava WM su standardne. Ima i drugih 320x320 i 240x400 Windows Mobile telefona. Aplikacije se i inace ne prave specijalno za Omniu ili I780 ili HTC vec za WM platformu.
Aplikacije koje su najosetljivije na rezoluciju ekrana su igre, a ako ti igre nisu bitne vecina korisnih aplikacije ne zavisi od rezolucije ekrana.
Aplikacije koje su najosetljivije na rezoluciju ekrana su igre, a ako ti igre nisu bitne vecina korisnih aplikacije ne zavisi od rezolucije ekrana.
App nisu problem. Ne znam kako to netsurfing može biti ugodniji na 2,55" ekrana u odnosu na 3,2", ali dobro. Ili se naviknes na virtualnu tastaturu ili ne... šta sad...
Jednostavno, ako ti je unos teksta prioritet, i780.
Sa druge strane (bez obzira na godine i imidž) gubiš, mnogo, IMO
Jednostavno, ako ti je unos teksta prioritet, i780.
Sa druge strane (bez obzira na godine i imidž) gubiš, mnogo, IMO

zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
Pa i ivde na sajtu, onda na nekoliko drugih gde ispisuju i hvale to sto ima tv out, ali npr. na gsm areni na testu ga ne pominju...
Opet, ako ga ima, kako li izgleda slika na tv-u kad je rezolucija ekrana 320x320...
Wicker Man, buduci da bih po prvi put probao WM, jer sam do sada bio Symbianac, dilema izmedju ova dva modela mi je i da se mozda previse ne patim bez hw tastature, a opet...
Opet, ako ga ima, kako li izgleda slika na tv-u kad je rezolucija ekrana 320x320...
Wicker Man, buduci da bih po prvi put probao WM, jer sam do sada bio Symbianac, dilema izmedju ova dva modela mi je i da se mozda previse ne patim bez hw tastature, a opet...

Nokia e71
- tomas.hokenberi
- Moderator
ikiM, sto se tice "tv out-a" na dosta mesta stoji da ga ima ali ja nigde nisam nasao odgovarajuci tv-out kabl, a bez kabla je svejedno da li ga ima.