Tutorial: Firmware hack na s60 3rd telefonima

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

dimi89
Треба да отвориш Rom patcher ,примениш patch и поставиш га на ауто. :wink:
Слобода или смрт

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

Људи јел зна неко зажто ми хеллоОХ 1.03 не одради хак из првог него тек када прекинем па покренем поново.
И оно опен4алл за шта служи?Да могу да приступим неким фолдерима?
Ја сам га ставио на дисабле.
Јел то ок? Поздрав.

п.с. извињавам се ако смарам око овога али шта је ту је :(
Nokia 6220 Classic

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
:: iphone 5s 32gb

Post od darkonda »

evo ja ocu da se resim tih sertifikata. imam n95 31.0.017, moze li neko na pp da mi posalje neki postupak, ili sta je vec potrebno za to. hvala

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

darkando imas 12 stranica price kako i sta treba da se odradi.I + imas zakacene fajlove koje trebas da skines i gore su (meni i ostalima) objasnili kao se sta raidu detelje.

P.S.bestboy stavljen mi je na auto ali ne vidi ih X-plorer vec samo u onom modo programu koji sam dobio.Nije ni vazno ionako mi je sve to trebalo najvise zbog sertifikata. 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

dimi89
Кад отвориш X-plorer притисни 0 и означи show system files/folders :wink:
Слобода или смрт

mimitza
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 31. Maj 2009. 04:45

Post od mimitza »

ja bi jako volela ako bi neko hteo da mi pomogne ali stvarno
iscitavajuci silne stranice raznih tutorijala za hack N95 8gb v 31.0.015 nisam se snasla, ali nikako :uhuh: :cry: :cry:
ako moze neko pp ili na mail da mi posalje instrukcije
Hvala unapred
p.s. nadam se da ima jos dobrih dusa

dankan
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 30. Maj 2009. 21:29

Post od dankan »

Ljudi sta da radim...??? kada pocnem instalirati signed HelloOX 1.03 na E71 fw 110.xxx ispise mi APLIKACIJI NIJE DODELJEN POTREBAN PRISTUP. Molim za pomoc.
E71

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

mimitze posto ima sbe ovde objasnjeno a t ise nisi snasla posalji mi mi na PP(privatna poruka) da ne spamujemo forum sta ti nije jasno i gde si se zaglavila oko hakovanja.Ako znam pomocicu ti drage volje. 8)

P.S. dankane jer si siguran da nisi napravio istu gresku kao i ja? Tj ponovo sertifikuj program sa tvojim IMEI-em i mislim da ce da radi.Ili postupi vec kako je meni objasnila ninolina. 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

skinuo sam Hello OX 1.03 i krenem lepo da ga instaliram na N95-8GB V31.0.015 i instalacija prodje lepo, medjutim, kada ga pokrenem, krene da instalira neke stvari, ROM Patcher i sl. dodje do dela gde pishe applying patches i tu tako ostane... e onda ja lepo pritisnem crveno dugme, i vidim da se nista nije desilo tj nije mi instalirao ROM Patcher i ostale stvari... zna li neko u chemu je fora? :unsure:

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Mirko BGD, pa ako se to desi, trebalo bi samo ponovo da pokreneš HelloOX i onda će sve proći kako treba... 8) :wink:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Ninolina, pokretao sam ga ja 2-3 puta, medjutim isto, dodje do applying patches tu se zabode i gotovo :(

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Mirko BGD, pa onda ne znam šta da ti kažem.. Imala sam i ja neki problem sa HelloOx.. Ali kod mene je bio problem što mi je cer i key bio star pa nisam mogla ni da instaliram HelloOx koji je s njima bio potpisan.. Ali kad sam dobila novi cer i key sve je bilo u redu.. Kad si ti uzeo cer? Možda je ustvari samo problem u Key file-u jer koliko sam videla na drugim forumima key sadrži neke informacije koje prave problem.. Skini novi key sa OPDA pa pokušaj ponovo..:-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

I posle par nedelja iscekivanja ponovo je probijena-zaobidjena zastita koju je Nokia postavila na svoje najnovije fw. Cak je hacknut i sw N97-ice! Potrebne fileove za hack mozete naci ovde http://www.ziddu.com/download/5725271/Files.zip.html ,a evo je i procedura koju je potrebno da ispostujete da bi ovo i kod vas proradilo.
1. Potpisati SVOJIM sertifikatom Mapdrive,RomPatcher i X-plore;
2. Instalirajte:
1.Mapdrive;
2.RomPatcher;
3.X-plore(ko vec ima instaliran X-plore ili Y-browser nema potrebe da ga instalira!);
3. Pokrenite Mapdrive koji ce napraviti A:\ particiju na tel;
4. Obrisite(uninstallirajte) Mapdrive;
5. Unzip-ujte Copy_to_A drive folder i prekopirajte sve fileove na A:\ particiju.
6. RESTARTUJTE TEL.!
7. Pokrenite RomPatcher i aktivirajte patcheve koji se tamo nalaze.
Ovo je potvrdjeno za sada da radi na najnovijim sw za 5730 v.110,5800 v.30,6220c v.5.15,N78 v.30,N79 v.30,E75 v.100,E71 v.300,N85 v.30,N86 v.11 pa i za N97sw v.11.0.021!!!... :D
Izgleda da jedino E51 sa posl ver sw nemoze biti hacknut na ovaj nacin...
Edit: izasla je pojednostavljena verzija ove metode hack-a,tacnije sve ove aplik. koje ste rucno instalirali su spakovane u jednu aplikaciju koja se zove HelloOX2. Ta aplik ce sve odraditi sama za vas. Takodje je i nju potrebno potpisati svojim sertifikatom pre instal.
Poslednja izmena od Fox u Čet, 30. Jul 2009. 00:53, izmenjeno 2 puta ukupno.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Fox, svaka cast i hvala za info jer sam ja bas pre par dana ubacio novi softver na n79 8)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

Mirko BGD,нзм и ја сам имао тај проблем да неће ит првог да инсталира па онда успе из 2. или 3. пута,кад прекинем... :?
Nokia 6220 Classic

alkatraz
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 21. Dec 2006. 22:11

Post od alkatraz »

7. Pokrenite RomPatcher i aktivirajte patcheve koji se tamo nalaze.
Ovo je potvrdjeno za sada da radi na najnovijim sw za 5730 v.110,5800 v.30,6220c v.5.15,N78 v.30,N79 v.30,E75 v.100,E71 v.300,N85 v.30,N86 v.11 pa i za N97sw v.11.0.021!!!... :D[/quote]

Stavka pod 7, jel treba na apply ili add to auto?

hm... Cer i key sam uzeo jutros, ali kad odem na apply fon se zabode. Ostavio sam 10 minuta i nista se ne desava. moram da vadim bateriju da bih fon ponovo osposobio.
Mislim da sam sve dobro odradio po postupku koji je fox ostavio, ali nesto nece i dalje trazi cerrtfikate za instaliranje programa.
Fon je n79 zadnji firmware.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

alkatraz,da li si uspeo da udjes u RomPatcher?
Ako jesi treba da 'ukljucis' patcheve(apply)i trebalo bi da se pored njih pojavi zeleni znak tacno. Ukoliko ti se pojavi crveni znak sa X-to znaci da patch ne radi svoj posao. Add to auto je funkcija da ti patch podigne zajedno sa sistemom posle ukljuc. tel. Normalno je da ne mozes da instaliras programe i tako ce biti sve dok ne nadjes odgov. installserver patch.
P.S. Ako nece sa tim installserver patch-om skini odavde ovaj patch http://www.ziddu.com/download/5770876/I ... 2.zip.html ,raspakuj zip file i taj .rmp file premesti u folder patches na MMC-u. Posle toga udji u RomPatcher i idi na apply tog patcha.

alkatraz
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 21. Dec 2006. 22:11

Post od alkatraz »

Upustvo sa prvog linka sto si ostavio, kod mene ne radi. Neke programe instalira, a neke ne. SVe sa odradio kako treba, ali je polu haknut.
Zavrsio sam hack sa HELLOOX 1.03 i Installserver_FP2-rom. Sad rade svi programi.
Hvala u svakom slucaju.

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
:: Google Pixel 4XL
:: Google Pixel 2XL

Post od wucinac »

Fox, probao sam da instaliram kako si napisao u tvom predhodnom postu i nisam uspeo ni mapdrive da instaliram, kaze acsses not granted. :x imam n82 i verzija sw-a je 31.0.016. do sada sam sve probao i halloox, hallocarbide, rompatcher i nista nece da se instalira :shock: .
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

Wucinac a jesi li podpisao ti neku od tih aplikacija svojim sertifikatom?
Ako nisi,prvo nabavi sertifikat pa onda kreni u hackovanje sw.
A HelloCarbide zaboravi,s tim parcetom sw neces nista uspeti da uradis na sw v.31.

Odgovori