Nokia N97

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Ninolina hoce li uskoro biti neki review sa tvoje strane?
A u vezi grebanja sociva kamere,da li je to Nokia,poput Motorole presla na sociva od plastike? Ustede na sve strane... :unsure:
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

60sec
Banned
Pridružio se: Pon, 06. Jul 2009. 00:55

Post od 60sec »

Fox, socivo se UGIBA i plasticno je od kada znam za nokiu znaci o ovde je plasticno samp se ugiba kada ga stisnete malo jace!!! :wacko:

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

Nisam siguran da je socivo kod svih Nokijnih modela od plastike,na starijim modelima nije sigurno,cak sam siguran da sam u nekim testovima procitao da su se cudili zbog cega u Nokiji koriste socivo od stakla jer je skuplja izrada a samim tim i proizvodnja. A na N97 su stvarno,imajuci u vidu cenu,mogli da stave stakleno socivo.

60sec
Banned

Post od 60sec »

Fox, ja ne znam cak na n73 je plastika mozda je staklo na n93 samo ali sve ostalo plastic! :wink:

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

Za N73 ne znam,na N82 je staklo a potvrdu o tome da su uglavnom na N seriji(do sada)ugradjivana sociva od stakla procitaj u testu Moto ZN5 na ovom site-u. Toliko od mene o ovoj tematici.
Sorry za off. :wink:

60sec
Banned

Post od 60sec »

Fox, na n82 nisam probao da stiskam jer nije na dohvat ruke :-D Ali 90% su plastikaneri! ;)

Cegevara
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 16. Okt 2006. 00:33
Kontakt:

Post od Cegevara »

Drago mi je Nina da si odradila ono sto sam napisao i tako,kao i ja,dobila fm transmiter i mogucnost koriscenja naseg jezika...Sto se tice kamere i ja takodje potvrdjujem da ni kod mene nema ama bas ni jedne linije ili ogrebotine...sve je besprekorno! Nadam se da cu,cim ugrabim vremena,napisati 1 review.
Ujedno da pitam sta koristite od zastite ? Ja sam uspio da odradim KMS 8.0 i jako je dobar,medjutim usporava fon,posebno azuriranje mail-a,a ponekad i izbaci ono dobro poznato "memory full,close some app..."

60sec
Banned

Post od 60sec »

Cegevara, nemoj koristiti nista sta ce ti ista brate moj ?:-DDDDD Ps aj pritisni taj deo kod kamere i raci jel ti se malo ulubicne tj viidi jel plastika cukni je malo mada 100000% je plastika i kod tebe i kod svih tako ce i biti nema tu nokia sta da menja mozda samo sredi zastitu!

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

Jel moze neko da objasni funkciju fm transsmitera na ovom ili bilo kom drugom telefonu? Nista ja ne kontam to sam fm transsmiterom :oops:
iPhone 4.

misha
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 10. Apr 2004. 18:20
Kontakt:

Post od misha »

Fm transmitter je karakteristika koja pruza mogucnost odasiljanja audio signala preko fm frekvencija. dakle, kada slusas muziku i ukljucis fm transmitter recimo na frekvenciji od 90 MHz, tada ce fm radio prijemnici, da li oni u kolima illi vec u minimalnoj blizini 'hvatati' taj isti audio signal i sluasti ga na isti nacin kao sto slusaju obicne radio stanice.

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

znaci ja pustim muziku na fonu i ono moze da se slusa preko radia ili zvucnika ili sta mi je vec u neposrednoj blizini?
iPhone 4.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Ako ti zvucnik ima FM prijemnik (a nema) onda sigurno moze...
Ne znam stvarno sta tu ne moze da bude jasno, pobogu. Predajnik - prijemnik i kraj.
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

misha
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od misha »

Marko_NS, upravo tako! Da, poprilicno prakticna stvar kada se putuje kolima ili tako nesto:) Novina je medju mobilnim telefonima, bar kada su komercijalniji modeli u pitanju.

Milanokos
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 14. Jul 2008. 22:55

Post od Milanokos »

Yes indeed. . .mnogo zanimljiva stvar ja sam bio dj na casu pustim ZikU :) I ljudi se nakace slusamo :)
Iphone 3GS 16 Gb
SE K850

milkobgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 18. Avg 2008. 19:09

Post od milkobgd »

nemojte pogresno da me shvatite, volim nokiju, sta vise mrzim SE (dobro, ajde, ne volim SE) ali on je imao fm transmiter jos sigurno pre jedno 5 godina. doduse bio je dodatak koji se kacio ispod telefona ali bez ikakvih kablova (kao i prvi blicevi za SE, secate se) i bio je pristojne velicine 1-1.5cm (MMR70 Sony Ericsson MMR-70 FM Music Transmitter, ovo je noviji model).
iskreno da to ima danas da se kupi za nokiju (imam n82) odmah bi pazario jedan. Nokia ima neki eksterni koji se kaci na kolski dzek za upaljac + 2 kabla, nije bas elegantno.
Koliko znam prvi integrisan je bio na n78 ima i n85 i mozda jos jedan model.
Vec sam postavio pitanje i hvala mishi na misljenju, ako jos neko zna da li n97 NAM (americka verzija) ima uopste FM transmiter ili je samo softverski iskljucen kao na srpskom firmware-u

probao fm transmiter na n79 u par gradova i auto putu. radi veoma dobro, ponekad se cuju tihe smetnje a redje jace. jedino sto kad sa dobre radio stanice predjete na nokiu oseti se razlika zbog mp3
Poslednja izmena od milkobgd u Čet, 27. Avg 2009. 02:06, izmenjeno 1 put ukupno.

BracaCakic
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 12:31

Post od BracaCakic »

Evo ovde mozete da sredite da vam se ne grebe onaj deo kod kamere. pogledajte video i mislim da ce da sredite to. pozz od mene
http://www.youtube.com/watch?v=HSqDzwAXaFw

misha
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od misha »

pa dobro, i Nokia ima fm transmitter kao poseban uredjaj, to mozes naci i za ipod starijih generacija, ali je pitanje komercijalizacije same karakteristike. Ok, jeste kod nokie malo nabudzeniji, ali bar mozes i da punis svoj telefon:)
milkobgd, bio sam vredan, pretrazivao internet i dosao do informacije da je fm transmitter ugradjen u sva izdanja N97, a da je ogranicenje samo software-sko. dakle, ukoliko bi promenio product code, a verujem da poznajes materiju, ne bi trebalo da bude problema.
BracaCakic, Braco, hvala na postu, jedva cekam da odem kuci sa posla, pa da pogledam youtube klip natenane:)

Pozdrav!

60sec
Banned

Post od 60sec »

haha kraljina naj...eb se mame nokiji hahaha :lol: :lol: :lol:

BracaCakic
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 12:31

Post od BracaCakic »

nema na cemu drago mi je ako mogu da pomognem. ko uspe da sredi ovo kod sociva neka napise ovde da znam. hvala

misha
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od misha »

narode, hajde da malo ozivimo ovu temu! Koristim n97 vec 15 dana i pitam se sto li je nokia takva pa nece da poboljsa korisnicki interfejs, koji je nekada bio najbolji, a sada polako postaje smesan. eh kako je na iphone-u lako otvoriti novu stranicu u web browser-u... E da, ono sto me gadno smara je sto svetlo na tastaturi ostaje ukljuceno kada se gleda film! Katastrofa, potpuno nepotrebna stvar. dakle, ako zelite da gledate film otvorenog slajdera, na nekom stolu ili krilu, zaboravite, cela qwerty druzina bljesti u oci, a kao gledate film u mraku:P

Imam slobodno 40.9MB na C disku, a programi vole, eto, da se sami iskljuce, iako telefon nije ni najmanje opterecen. Telefon je u nekim, ali samo nekim stvarima brzi od recimo N95, ali kroz kontinuirani rad se vidi da je potrebno jako mnogo software-skih unapredjenja. jos jedna od gresaka koju sam primetio je da kada se koristi Mail for Exchange i otvori se dospeli mail, telefon zadrzi ikonicu obavestenja da postoje neprocitani mailovi. To se dogadja ukoliko ste neke od starijih mailova vec otvorili na nekom drugom email klijentu. S obzirom na to da cesto slusam muziku, prava je uzivancija preci sa N95 na N97 jer pored toga sto N97 ima osetno bolji kvalitet reprodukcije, isto tako N95 me je mnogo zamarala svojim sumom kada su prikljucene slusalice. Kao slusam tihu pesmu, a u pozadini susti sssssssssssssssss... uzas. i ne, nije bio pokvaren telefon, N95 je poznata po sumu;)

Kada je u pitanju poklopac za bateriju, o boze tragedije... samo cu vam reci da je postao krckav nakon svega par dana posle 3 otvaranja (blokirao telefon i jedino je vadjenje baterije moglo da pomogne (ovo se vise ne dogadja kada se uradi update 'C: phone memory update')). Nego, sada razmisljam ima li jos nesto sto bih istakao... a da, zvucnici! Bruka i sramota, ali su dovoljno upotrebljivi. ipak, nakon koriscenja N95 ovo je prava tragedija, a da ne pominjem 5800 koja iako ima malo slabije zvucnike u odnosu na N95, kvalitet je WOW!

Jedno trik pitanje, iako me je malo sramota da pitam. Da li je neko od vas uspeo da poveze telefon sa TVom? N95 radi to sasvim regularno, intuitivno, normalno, a na N97 se ponasa kao da sam prikljucio headset. ne znam, mozda moj TV nece da komunicira sa N97 kao sto to radi sa N95. Probao sam to do sada samo na jednom TVu, a ostaje da probam i na drugom...

Btw, jedva cekam da mi stigne Invisible Shield (shipovano u ponedeljak), narucih dva komada za ekran. nisam narucivao zastitu za zadnju masku jer sam siguran da cu je menjati onda kada poklopac bude mogao da se kupi kod ovlascenog uvoznika. Nadam se da cu nakon postavljanja Shielda moci konacno da se opustim, jer ova fabricka zastitna folija mi je toliko izgrebana, da bi trece lice pomislilo da se telefon grlio sa asfaltom. Ipak, to nije slucaj, s obzirom na to da od prvog dana koristim Nokia fotrolicu CP-358 koja iako nije deklarisana kao odgovarajuca za ovaj model, savrseno odgovara. Jeste da je fotrolica malo tesna u prvih nedelju dana, ali ipak je to koza, nakon toga se regularno prilagodi. telefon viri oko 3mm kada je u fotroli, ali to ne menja stvar, fotrolica ipak savrseno odgovara. Stavise, pokusase u Mobisu da me ubede da ne moze, ali kada je mladi gospodin koji tamo radi probao, shvatio je da je CP-358 ipak dobar izbor. Uz komentar da malo viri, samo sam pomislio na Blackberry fotrole iz kojih telefoni vire po ceo centimetar, jer je, eto, to tako zamisljeno.

Kada su widgeti u pitanju, koristim Facebook i Accuweather. Nisu losi, ali Facebook ima neke nedostatke tipa nemoguce je dodavati nove kontakte, nemoguce je brisati poruke... ma smesno... inace, ne koristim ih na glavnom ekranu kao widgete vec kao shortcut-e u widgetima sa programima, jer ne zelim da mi telefon non stop bude na netu i otera bateriju u smrt posle 10 sati;) Nego, surfujete li netom? Ovaj telefon je potpuno smesno kupovati ukoliko nemate dobar internet paket, jer akcenat je ipak na uslugama koje koriste internet kao i naravno Web browser koji je fenomenalan:) Ja koristim VIP mobile paket 350 koji je fenomenalan! Pored 'beskonacno' minuta koje koristim i ka svim mrezama, a nakon toga i ka VIPu, dobijam i 350 megabajta za prenos podataka na mesecnoj bazi:) Odlicna opcija!:D

Nego, razmisljam ima li jos nesto sto vam htedoh reci, ali mislim da je to to prilikom ovog obracanja. Ako se setim jos necega, ja cu vam svakako pisati;)

C U!

Odgovori