kupiti 6630 ili ne
kupiti 6630 ili ne
zdravo momci evo jednog zanimljivog pitanja
da li uzeti nokiu 6630 sad ili sacekati 6680 mjesec dana da mu cena padne na 400evra ali pitanje je da li ce i pasti
da li uzeti nokiu 6630 sad ili sacekati 6680 mjesec dana da mu cena padne na 400evra ali pitanje je da li ce i pasti
The Bloody Alboz
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Mitre, a kako si došao na ideju da pitanje vezano za Nokiu postaviš u delu namenjenom Motoroli?
Takođe postoji i deo za poređenje modela, gde će ova tema i završiti...
Svakako je isplativije uzeti 6630.

Takođe postoji i deo za poređenje modela, gde će ova tema i završiti...
Svakako je isplativije uzeti 6630.
● PRAVILA FORUMA ●
Virus ako ti ne volis Nokiu tvoj problem, pusti druge s tim komentarima "Ne uzimaj Nokiu!" ...
6630 je Symbian fon i nikako ne moze da se poredi s tim telefonima koje si naveo...
A ni ja recimo ne volim mnogo SE pa ne govorim nikome da ne uzima recimo S700 (lupio) zato sto je SE!
Tako, ili pricaj objektivno, il pssst... 

6630 je Symbian fon i nikako ne moze da se poredi s tim telefonima koje si naveo...

A ni ja recimo ne volim mnogo SE pa ne govorim nikome da ne uzima recimo S700 (lupio) zato sto je SE!

Ne mislim da je pametno uzimati 6680. Iz (po meni) dva razloga
1. Cena mu je veca na racun dve kamere kojima jedina upotrebna vrednost lezi u video pozivima, koji sa svoje strane predstavljaju promashenu investiciju (sami proizvodjachi priznali).
2. Procesor koji ih "vozi" je identichan na oba telefona (6630 i 6680) chime se u potpunosti ponishtava beneficija 262k ekrana (dok 6630 "leti" kroz menije, 6680 se "gushi" chak i pri relatovno slabije popunjenoj memoriji)
Naravno sve je "do choveka" ali meni se lichno ne daje vishe para (makar to bilo 10, 20 ili 50 eura) za telefon koji je ... pa u nedostatku adekvatnjeg termina "overklokovan"
na ekran sa 262k boja.
1. Cena mu je veca na racun dve kamere kojima jedina upotrebna vrednost lezi u video pozivima, koji sa svoje strane predstavljaju promashenu investiciju (sami proizvodjachi priznali).
2. Procesor koji ih "vozi" je identichan na oba telefona (6630 i 6680) chime se u potpunosti ponishtava beneficija 262k ekrana (dok 6630 "leti" kroz menije, 6680 se "gushi" chak i pri relatovno slabije popunjenoj memoriji)
Naravno sve je "do choveka" ali meni se lichno ne daje vishe para (makar to bilo 10, 20 ili 50 eura) za telefon koji je ... pa u nedostatku adekvatnjeg termina "overklokovan"

Uporedjivao ih ja ! Chista shminka ide u korist 6680. I razlika u jurcanju po menijima se STVARNO primeti. Na 6680 stalno imash osecaj da ti je "losh internet" izmedju procesora i ekrana (slika se sporo "ispisuje" kao kad dowloadujesh fotku na analognoj centrali )
Plus ne dobijash nishta upotrebljivo kod 6680 shto bi zavredilo razliku u ceni koja je i preko 50 eura. Mada si u pravu za 50 eurica bi ga trebalo (ako nishta ono) uzeti u razmatranje.

Ne slazem se bas sa vama po tom ocrnjivanju 6680.
Po svemu sudeci ispada da je on Nokiina "losa investicija" jer bi trebalo da ima ulogu naslednika 6630. Pratio sam njihova poredjenja na forumu ovog sajta samo na engleskom jeziku, i tu je bilo dosta diskusija da li 6680 ima opravdanu ulogu "naslednika". Ja iskreno mislim da ima. Jeste da ima neopravdano visoku cenu, ali opet, ima i on svoje prednosti. Pocev od pravog blica (a ne onih LED dioda koje trpaju na SE i Samsung telefone
), preko zastite kamere i blica (vratanca), pa do same kamere (iako je optika ista, softver nije, a to se jasno vidi kada se sa oba telefona slika u isto vreme isto "mesto", da se tako duhovito izrazim
) gde 6680 ima bolji balans boja i manje suma u zatvorenom prostoru. Tu je i senzor koji regulise osvetlenje i erana i tasture, dok je kod 6630 slucaj samo sa tastaturom. Poboljsana verzija Symbian-a kod koje postoji mogucnost brzog pokretanja 7 najkoriscenijih aplikacija, bolje kuciste (ima neke aluminijumske delove, kao sto su poklopac za DV RS MMC, koji izgleda mnogo cvrsi nego kod 6630), manje dimenzije (pogotovo se oseca u sirini). Ja iskreno mislim da ima pravo kada nosi ime naslednika s obzirom sto ima i ekran sa 262.000 boja (iako ce neko reci sta ce mu, kada razlike nema, a ima
) i jos jednu kameru, koja iako ocigledno nece doziveti koriscenje video call-a u nasoj zemlji, ako ne nista nije losa u slikanju samog sebe za recimo MMS (vidite tacno na ekranu sta slikate), ili kao ogledalo (kada niste sigurni na kojoj strani ste spavali i da li zbog toga nosite frizuru "salu na stranu" ili "bezi iz moje baste"
) Sve u svemu mob je savim OkejK! 

Pa dooobroo!
Uh uh... 6680 ima isto jednu jadnu LED diodicu koja moze da sluzi samo kao lampa...
Dalje, 6630 i 6680 imaju istu verziju Symbiana... Vratanca za kameru je pitanje prednost ili mana al ajde... Kamera mozda i nije skroz ista po kvalitetu, to nisam siguran, al tu su nedje u svakom slucaju.
Dakle sve od prednosti se na kraju svodi na 2. kameru, to i nije neka prednost al ajde...
A za "ogledalo" ne bi dao +150e sigurno...
Ti kupuj ako oces, al ja tju 6630...
Inace meni je 6630 mnogo i ljepsi, al o uqsima se ne raspravlja...

Dalje, 6630 i 6680 imaju istu verziju Symbiana... Vratanca za kameru je pitanje prednost ili mana al ajde... Kamera mozda i nije skroz ista po kvalitetu, to nisam siguran, al tu su nedje u svakom slucaju.

Dakle sve od prednosti se na kraju svodi na 2. kameru, to i nije neka prednost al ajde...

Meni je odluchujuci faktor (pri ovoj dilemi 6680 Vs. 6630) brzina rada. Mislim da su 6680 malo udavili sa opcijama pa mu se software "gushi" pri radu. Sve je to naravno stabilno (nije da ti "pada sistem"), ali se razlika zaista primeti. Daleko od toga da je losha investicija ! Jednako mi je drag kao i 30-ica ali mislim da na krivi cena-kvalitet ipak lezi ispod 6630. Mnogo je para za malo sushtinskih razlika. Najbolji telefon u klasi (nazovimo to) 3G "prve generacije" je definitivno Z800 ali on ima 3 problema.
1. U shiroj populaciji za njega retko ko da je chuo, a i ko jeste "smrzao se" od cene.
2. Usled "nemushte" SE kampanje ljudi i neznaju za njega. Dok 6680 i 6630 imaju PREDIVNE reklame na SVIM satelitskim kanalima. Sa onoliki blesavljenjem uz pomoc dve kamere i klincem slaktim kao "shecerna bolest" mogli bi ste i "masnu dasku" da prodate
3. Pravi kvalitet Z800 je jasan meni i ekipi sa katedre za telekomunikacije na ETF-u
Svima ostalima bi ili bilo smorno pokushavati objasniti pojmove poput PSS-a i 8-smo granog RAKE reciver-a. ili cak i kada im celu stvar objasnite od sagovornika bi ste dobili samo "pa shta ce to meni ove Nokia-e su Symbian". Ljudi kupuju ono shto zele a ne ono shto je objektivno tehnichki najbolje. SE-u na tome najvishe zameram. Tehnichki deo (procesor, primo-predajnici, mehanika, tasteri ...) VRH - software i marketing - DNO.
1. U shiroj populaciji za njega retko ko da je chuo, a i ko jeste "smrzao se" od cene.
2. Usled "nemushte" SE kampanje ljudi i neznaju za njega. Dok 6680 i 6630 imaju PREDIVNE reklame na SVIM satelitskim kanalima. Sa onoliki blesavljenjem uz pomoc dve kamere i klincem slaktim kao "shecerna bolest" mogli bi ste i "masnu dasku" da prodate

3. Pravi kvalitet Z800 je jasan meni i ekipi sa katedre za telekomunikacije na ETF-u

Ccc, ko o cemu - Gorance o 3G-u.
Brate pretjerujes malo, gledaj, kome treba fon za 3G moze super da mu posluzi i neki jeftiniji, mislim, pf, i oni moraju da rade kako-tako. A ja odje nisam pominja 3G pri poredjenju 6680 i 6630, totalno mi je nebitan mogu i hardverski i softverski po tom pitanju da ih osiromase sto se mene tice.
Ja pricam o funkcijama telefona, tj. prednostima 6680...
I meni je brzina jako bitna, ali brate sve i da je iste brzine ili cak brzi kao 6630 +150e je opet mnogo, te se vrtjemo na isto - cijenu!

Brate pretjerujes malo, gledaj, kome treba fon za 3G moze super da mu posluzi i neki jeftiniji, mislim, pf, i oni moraju da rade kako-tako. A ja odje nisam pominja 3G pri poredjenju 6680 i 6630, totalno mi je nebitan mogu i hardverski i softverski po tom pitanju da ih osiromase sto se mene tice.

I meni je brzina jako bitna, ali brate sve i da je iste brzine ili cak brzi kao 6630 +150e je opet mnogo, te se vrtjemo na isto - cijenu!

1. (pocecu kao sto bi Gorance poceo po brojevima, jer kad se mora, mora sestefank napisao:Uh uh... 6680 ima isto jednu jadnu LED diodicu koja moze da sluzi samo kao lampa...![]()
![]()
![]()
Dalje, 6630 i 6680 imaju istu verziju Symbiana... Vratanca za kameru je pitanje prednost ili mana al ajde... Kamera mozda i nije skroz ista po kvalitetu, to nisam siguran, al tu su nedje u svakom slucaju.![]()
Dakle sve od prednosti se na kraju svodi na 2. kameru, to i nije neka prednost al ajde...A za "ogledalo" ne bi dao +150e sigurno...
Ti kupuj ako oces, al ja tju 6630...
![]()

2. Imaju slicnu verziju Symbian-a, obe su Symbian 8-ice, ali je kod 6680 pobosljana verzija, i mislim da pored toga 6680 poseduje i Feature Pack 2 (ispravi me Gorance ako gresim

3. Vratanca koja stite objektiv kamere i blic, sigurno ne predstavljaju nikakavu manu (ne znam samo sta je tu lose???

4. Kamera jeste bolja, svidelo se to vama ili ne.

5. A to sto sam spomenuo "ogledalo"

P.S. Gorance, zar nema i 6680 osam RAKE reciver-a?

Pa dooobroo!
To take pictures at night use the built-in flash, especially combined with the twilight mode. It is a real flash, which gets activated at the moment of exposing only, not a lamp like the ones the majority of the phones are equipped with.
http://www.gsmarena.com/review.php3?idR ... 8&idPage=4
Khhmmm... Khmmm... Ne psuj, molicu...
Mozes samo da se ljutis na sebe, ja sam ti lepo rekao...
http://www.gsmarena.com/review.php3?idR ... 8&idPage=4
Khhmmm... Khmmm... Ne psuj, molicu...

Mozes samo da se ljutis na sebe, ja sam ti lepo rekao...

Pa dooobroo!
Kako si ti nedokazan... http://www.nokia.com.hr/id70878.html <--- Pogledaj da pise da moze da bude stalno ukljucena, a to moze samo LED dioda... A i drug mi ima 6680 zato psst. 

Stef. Naravno. "Nema sile" koja me moze naterati da za tu razliku u opcijama dam tolike pare. Kao shto vec par puta rekoh da je 50 eura pa da prichamo ali ovako
Kopte Sorry, samo SE i samo Z800 i V800. I nije osam nego osmostruki RAKE.
ostali Kamera na mobilno je smeshan koncept meni u startu tako da, rasprava o kvalitetu istih mi vishe lici na komentarisanje manjka defekata nego vishka kvaliteta.

Kopte Sorry, samo SE i samo Z800 i V800. I nije osam nego osmostruki RAKE.
ostali Kamera na mobilno je smeshan koncept meni u startu tako da, rasprava o kvalitetu istih mi vishe lici na komentarisanje manjka defekata nego vishka kvaliteta.

Taman da ti dokazem: Proširiva memorija: 64 MB Reduced Size Dual Voltage (1.8/3V) multimedijska kartica (MMC)
Napomena: Ugrađeni čitač multimedijskih kartica (MMC) u ovom uređaju radi na naponu od 1,8 V, te stoga zahtjeva korištenje MMC kartica koje podržavaju dvije razine napajanja 1,8 V i 3,0 V (dual voltage).
http://www.nokia.com.hr/id70878.html
To je ista stranica koju si ti postovao...
Ja nisam nigde spominjao profesionalni blic...
Gorance, samo pitam...
Napomena: Ugrađeni čitač multimedijskih kartica (MMC) u ovom uređaju radi na naponu od 1,8 V, te stoga zahtjeva korištenje MMC kartica koje podržavaju dvije razine napajanja 1,8 V i 3,0 V (dual voltage).
http://www.nokia.com.hr/id70878.html
To je ista stranica koju si ti postovao...

Ja nisam nigde spominjao profesionalni blic...

Gorance, samo pitam...

Pa dooobroo!
http://www.transcend.nl/Press/index.asp ... &PrsNo=307 procitaj... I na svim sajtovima PROIZVODjACA MMC kartica pise 3.3V...