6630 ili 6680
- Whitesnake
- Novajlija
- Pridružio se: Čet, 14. Jul 2005. 16:17
hmm
Najbolji tel na tržištu trenutno,bar po mojem mišljenju
je 6680!
Tel je maksimalno ozbiljan,logičan za upotrebi i nudi ti sve što danas možeš zahtevati od jednog mobilnog aparata!

Tel je maksimalno ozbiljan,logičan za upotrebi i nudi ti sve što danas možeš zahtevati od jednog mobilnog aparata!
Tko ljeti vrijedi,tko ne ljeti ne vrijedi !
N90 je trebao da bude san snova. Ipak nije sve ispalo tako dobro. Mislim iskreno da treba sacekati jos koji telefon S 60 i da ce sve doci na svoje mesto, pocev od velicine (N90 je ipak malo previse, rekao bih
), pa do procesora koji mogu da se uhvate u kostac sa ekranom visoke rezolucije, 262k i 2 mpix kamere, i do Symbian-a 9. Kamera ce biti sigurno brza, a ne ovako spora kao sto je kod N90. N70 je sasvim dobar telefon, ali mislim da mu nedostaje ekran visoke rezolucije i brzi procesor da bi ispunio ocekivanja, ovako, ispada jos jedan mali napredak i isti odnos prema 6680 kao sto 6680 ima naprema 6630. Po mom mimljenju Nokia se malo zaletela u svemu ovome,

Pa dooobroo!
N90 je trebao da bude san snova. Ipak nije sve ispalo tako dobro. Mislim iskreno da treba sacekati jos koji telefon S 60 i da ce sve doci na svoje mesto, pocev od velicine (N90 je ipak malo previse, rekao bih
), pa do procesora koji mogu da se uhvate u kostac sa ekranom visoke rezolucije, 262k i 2 mpix kamere, i do Symbian-a 9. Kamera ce biti sigurno brza, a ne ovako spora kao sto je kod N90. N70 je sasvim dobar telefon, ali mislim da mu nedostaje ekran visoke rezolucije i brzi procesor da bi ispunio ocekivanja, ovako, ispada jos jedan mali napredak i isti odnos prema 6680 kao sto 6680 ima naprema 6630. Po mom mimljenju Nokia se malo zaletela u svemu ovome, trebala je prvo da sredi procesore, pa da onda krene u te silne pixele na ekranima. Ja mislim da ako bi vise vodili racuna o procesorima i brzini da bi postigli jos bolje rezultate u prodaji.

Pa dooobroo!
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07
Sigurno ce posle N serije menjati celu platformu, pa samim tim i procesore, ali tesko da ce mali uredjaj kao sto je mobilni telefon, koji je toliko naguran opcijama moci dostici neku optimalniju brzinu. U svakom slucaju mislim da ce N90 biti prava bobma kada se pojavi na trzistu, bez obzira na sve mane, i verovatno veoma visoku cenu.
Najpre da vidimo koje promene donosi ova platforma. Najveća promena je podrška za različite rezolucije (Scalable UI, skalabilni korisnički interfejs):
176 x 208 piksela
208 x 208 piksela
240 x 320 piksela
352 x 416 piksela
(Dio testa)
Ako sam ja dobro svatio, moguce je podesavanje rezolucije ekrana, a kud ces vise od 352 x 416?! I shta vam uopste fali sadasnjoj rezoluciji svih Symbianaca uopste, meni je ok. Cak ne volim kad nabiju rezoluciju, bar zbog 3gp video fajlova koji ti tada dodju mnogo mali na ekranu, naravno ne na svim telefonima, ali recimo na D500 kad gledas 3gp klip rezolucije 128 x 96 ne ide ni preko pola ekrana...
A da nema neke razlike nego da je otprilike kao 6680 prema 6630 tu gadno grijesis. Kamera od 2 mpix sa autofokusom, 64-kanalna polifonija, FM radio i jos ponesto sitno. To su svakako mnogo vece prednosti nego 6680 na 6630, 2. kamera i LED...
Sto se tice brzine ja vjerujem da to oni mogu da srede, ali nece.
Kad bi nabili procesor od recimo 400 pa i vise MHz, kao u PDA uredjajima koji se nalaze... Pa kolko bi onda ljudi kupovalo novije telefone?
Ovako se zna, veca je mana da je telefon spor i kad izbace neki novi sa brzim procesorom svi ce da trce do prve prodavnice da ga kupe... 
176 x 208 piksela
208 x 208 piksela
240 x 320 piksela
352 x 416 piksela
(Dio testa)
Ako sam ja dobro svatio, moguce je podesavanje rezolucije ekrana, a kud ces vise od 352 x 416?! I shta vam uopste fali sadasnjoj rezoluciji svih Symbianaca uopste, meni je ok. Cak ne volim kad nabiju rezoluciju, bar zbog 3gp video fajlova koji ti tada dodju mnogo mali na ekranu, naravno ne na svim telefonima, ali recimo na D500 kad gledas 3gp klip rezolucije 128 x 96 ne ide ni preko pola ekrana...

A da nema neke razlike nego da je otprilike kao 6680 prema 6630 tu gadno grijesis. Kamera od 2 mpix sa autofokusom, 64-kanalna polifonija, FM radio i jos ponesto sitno. To su svakako mnogo vece prednosti nego 6680 na 6630, 2. kamera i LED...

Sto se tice brzine ja vjerujem da to oni mogu da srede, ali nece.

64-kanalna polifonija???
Pa reci ti meni ko jos to sada gleda? Od tolikih mp3 i wav melodija ti ces bas da (nadjes i) stavis 64 polifonu melodiju? Pfff....
Ja mislim da je realno takav odnos, + treba da dodas da je N70 jos sporiji od 6680, tako da...
I za tvoju informaciju 6680 nema LED DIODU vec PRAVI BLIC!!!! Inofmisi se malo pre nego sto lupis tako nesto...

Pa dooobroo!
Pa to sto ti koristis mmf nije problem Nokiinih korisnika...
Pazi sad ovo: To take pictures at night use the built-in flash, especially combined with the twilight mode. It is a real flash, which gets activated at the moment of exposing only, not a lamp like the ones the majority of the phones are equipped with.
http://www.gsmarena.com/review.php3?idR ... 8&idPage=4
To je test 6681, ali slozicemo se, blic je isti kao na 6680...
Ne znam stvarno ko bi sad trebao da se INFORMISE...

Pazi sad ovo: To take pictures at night use the built-in flash, especially combined with the twilight mode. It is a real flash, which gets activated at the moment of exposing only, not a lamp like the ones the majority of the phones are equipped with.
http://www.gsmarena.com/review.php3?idR ... 8&idPage=4
To je test 6681, ali slozicemo se, blic je isti kao na 6680...

Ne znam stvarno ko bi sad trebao da se INFORMISE...

Pa dooobroo!
To je neka greska, zar ne vidis ako nista drugo kakve su slike? Lako je prepoznat sliku uslikanu uz pomoc pravog blica...
A i blic ne izgleda kao LED dioda u svakom slucaju...
A ovaj sto je pisao test je vjerovatno mislio da se aktivira kao pravi blic, samo kad slikas...
A to nije nista specijalno, ima vecina fonova tu opciju...
Ti misli shta oces sto se mene tice ali nemoj da siris netacne informacije, posto to radis na sve strane! (ne samo sto se tice blica)