Telekom postpaid

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
cebzab
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 18. Jun 2007. 17:06

Post od cebzab »

Kod mog rachuna je isto bila slichna situacija.
U listingu za proshli mesec je bilo 15 internacionalnih razgovora (koje nisam zvao uopste, a taj int. broj je isti kao moj, samo bez +318).
Svaki je trajao po par sekundi i zbog tarife to se zaokruzuje na minut, tako da je svaki kostao, chini mi se 101.8 din.
Meni je bio rachun preko tarife (mix 1000 ===>325 min/ 325 sms) chini mi se bio izmedju 2400-2700 din.
Tarifu nisam prekorachio, ostalo mi je bilo nesto brdo poruka i sitno minuta.
15 x 101.8 =1527
1527 + 18%(pdv) = 1801.86 din
1801.86 + 10%(!?!?!?!porez za upotrebu mobilnog telefona?!?!?!) =1982.046 din
Znachi, osim sto su mi izmislili int. pozive, krajcovali su me odzgo za josh od 400-700 din.
:blinky: :blinky: :shock: :blinky: :blinky:
G-de mi zivimo, strashno!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

cebzab, tu mora da je nesto debelo zabrljano....Ja sam moj postpaid na telekomu ugasio i presao na Vip,i tu nemam problema.Medjutim,imam jos jedan broj koji se kod telekoma vodi na mene, a brat ga koristi,i dobro sam ga pogledao,sve ok.Nema nikakvih fantomskih cifri.I brat se slaze sa krajnjom cifrom,uklapa mu se u sopstveno racunanje.E sad,ako je neka greska,zasto je onda ocigledno selektivna?

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Ja sam na Telekom postpejdu vec 18 meseci, i ni jedna greska na racunu, do sada mi se nije pojavila.

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

Ja sam malo manje od mezzana na postpejdu, 17 meseci, i isto nikad nisam dobio račun koji nije bio ispravan.
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

cebzab
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 18. Jun 2007. 17:06

Post od cebzab »

I vishe nego zabrljano.
Jer kada sam nosio pre neki dan u poslovnicu listinge sa podvuchenim internacionalnim pozivima, oni su mi rekli da je sigurno bila neka greshka na sistemu, pa da je zbog toga, ali sam morao da pishem reklamaciju, koja treba da prodje kroz neku komisiju.
Osim sto su mi nakarikali internacionalne pozive, interesantna stvar je bila ta da posle svakog int. pozia, bio je poziv koji nije broj, nego umesto broja pisalo je :"SUPPLEMENTERY". To se nije naplacivalo, ali ti razgovori koje isto nisam obavljao, traju jednu sekundu, sto znachi da se zaokruzuje na minut.
To znachi, da, ako sam imao 15 imaginarnih internacionalnih poziva, imao sam i 15 tih SUPPLEMENTERY, sto znachi da su mi krajcovali sa tarife 15 minuta. :o
Smeshno je koliko je nenormalno.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

mezzano, Nikola031, i ja sam dugo vremena imao postpaid jos davnih godina,koji je preuzeo moj brat kad sam zapalio preko,i na njemu nikad greske.Takodje sam jedno 16 meseci imao neki novi svoj postpaid,isto bez greske....mada nisam bio prezadovoljan uslugom,ali na kevinom broju eto,poslednja dva racuna haos potpuni....

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Ma verujem ti, araphel, nego sam samo konstatovao da kod mene, do sad, nije bilo gresaka. A citam na forumima da se masa ljudi, naročito u poslednja 2-3 meseca, žali na greške na računima. Pretpostavljam da je to bilo povezano sa radom na biling sistemu, koji je sada, by the way, kako tako, upotrebljiv. :)

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

Kako upotrebljiv? Ne obmanjuj javnost :)
Kod mene je ceo saobracaj na "0" a stanje raste li raste.

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Kod mene je sve ok. Jeste da mozda kasni 1 dan, ali u odnosu na prethodna 2 meseca je odlično. Poslao sam jednu poruku za dopunu internet vremena uvece i ujutru je stanje uredno povecano. Takodje, broj preostalih minuta i poruka se svakog dana azurira. Nije nesto narocito, ali ipak radi.

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

Imas srece izgleda :)

Moguce da 066Postpaid nije u stimungu kod raspalog MTSa..

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ja poceo ujutro i uveche da proverava, i sve radi za divno chudo. i dalje chudu ne mogu da se nachudim. Sjajno :d
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Nadamo se da ce servis biti malo azurniji nego sto je sada. Ne mora bas kao na pripejdu, ali na sat-dva da se azurira, ja bih bio zadovoljan. 8)

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Kod mene i keve, već 2 meseca za po 100 i kusur dinara, vaći računi, ja na MIX1000, ona na PRENESI 60, i sad ima da idemo da vidimo o čemu se radi :chytry:

Jel ja dobro računam da je račun 1000 + PDV 180 + ovaj novi porez 10% - 118 = 1298 ≈ 1300din. A dobijam redovno po preko 1500, što nije strašno, ali zašto bih plaćao?
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

gargamel4, ne računaš dobro, ali to ne utiče na to što ti je račun veći. Porez se računa odmah 28% na osnovicu, znači 1000 + 28% = 1280.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Sta uopste predstavlja "VAS sms" ? :? Na ovom poslednjem racunu imam 2-3 a ne kontam cemu to sluzi i da li sam zaista poslao neki takav... Nije neka stavka, nekih 60tak din ali mi je nelogicno...
Sa druge strane uopste mi nisu uracunali poruke i pozive upucene ka ino. broju :?

mezzano
Expert
Expert

Post od mezzano »

Azimuth, plaćanje parkinga, nagradne igre, dopuna internet vremena...

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

E fala, ziv bio ozenio se :wink: Ali mi i dalje nije jasno kako mi nisu zaracunali sve no dobro, ne zalim se :D

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 27. Mar 2006. 14:04

Post od sssikisss »

Meni je poslednji racun za divno cudo tacan u dinar :D , a taman sam se naostrio da odem da ih priupitam odakle svakog meseca nekih 20-30din nelogicnog prekoracenja (sitnica je to ali me uzasno nervira) ...

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 22:35

Post od annaBG »

ja ovaj mesec nisam takla telefon,pa bas da vidim da li ce mi racun biti kako treba...Jedva cekam septembar :lol:

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Ja sam od skora na postpaidu i uskoro cekam prvi racun,pa cu da vidim koliko je bila dobra ideja prelazak na isti :wink:
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Odgovori