GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

mazzy, ja ti preoprucujem da se prvo malo upoznas sa osnovnim terminima tako sto bi procitao ranije postove na ovoj temi - koristice ti.

Pogledaj i ovo

http://en.wikipedia.org/wiki/Assisted_GPS

http://en.wikipedia.org/wiki/Global_Positioning_System
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

milkobgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 18. Avg 2008. 19:09

Post od milkobgd »

Par pitanja,
1. u garminu (za symbian), jel moze i kako se ukucava slovo pored broja u adresi (tipa 22v). cini mi se da sam u mapsourceu video slovo pored adrese.
2. imam n82 i samsung g810. za AGPS sta kucam na samsungu umesto onog supl.nokia?
3. ako hocu AGPS da koristim na MTS mrezi, jel moguce. nesto mi se cini da to ne sljaka

hvala svima
Poslednja izmena od milkobgd u Sre, 26. Avg 2009. 19:09, izmenjeno 1 put ukupno.

bygynon
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 13. Okt 2007. 06:13

Post od bygynon »

1. mislim da ne moze, nisam siguran
2. probaj "h-slp.mnc026.mcc310.pub.3gppnetwork.org"
3. moguce, koristi Mts wap

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

milkobgd, supl.nokia одчлично шљака...барем мени...
Нађе ми сателите за 4секунде отприлике,док ми је без агпс требало по пар минута... :wacko:
Nokia 6220 Classic

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Изашао је Garmin Mobile 5.00.60
:wink:
Слобода или смрт

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

bestboy, jos ga nisam video na zvanicnom sajtu. Aj ako te ne mrzi i ako ima stavi opis tj. poboljsanja koja nudi nova verzija.

Da li zna neko kad ce nova SCG mapa?

bestboy
Expert
Expert

Post od bestboy »

bestboy
Ово је на незваничном. :roll: :D
Неке мање грешке исправљене код рада у хоризонталном режиму,побољшан преглед карте(по ко зна који пут),додато пар онлајн сервиса....
Слобода или смрт

rux
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 08. Avg 2009. 05:37
:: Galaxy S4
:: Galaxy S2
Kontakt:

Post od rux »

instalirao sam garmin pre par meseci ali je poceo da me nervira Hrvatski jezik, ubacio sam glasovni Srpski pa da pitam da li je moguce i tekstualni da zamenim i kako?
Ko nema u vuglu,
ima na Googlu!!!

bestboy
Expert
Expert

Post od bestboy »

rux
Врати на енглески.Питао сам их пре пар месеци за то али ми рекоше да то неће бити скоро.
Пошаљи им мејл,можда се нешто спрема. :)
Слобода или смрт

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Pozdrav prijatelji.Dugo me nije bilo,ali cu se mozda ponovo aktivirati ovde kod vas.Poceo je katastrofalno da me nervira garmin sa scg 1.9 na E61i.Ne mogu nikako da uhvatim satelite,a i kada ih velikom mukom hvatim veoma brzo mi puca signal.Pokusavao sam da me vodi od V.Plane do Kuceva i muke sma imao i samo sto nisam razbio onaj gps modul.Ne znam sta to moze da bude u pitanju?Vieo sam kod prijatelja pravi uredjaj za gps navigaciju i to Gramin i on hvata signal u kolima extra brzo.Razmisljao sam da kupim iGo navigator jer sam video na nekim slikama u casopisu Sat da ima 3D prikaz ulica pa me zanima da li je to tacno i kako radi iGo?Vidim da ga mnogi hvale na win mobilnim tel.Cena tog navigatora je cini mi se oko 7.000 din i uz njegha se dobijaju mape SCG i cinio mi se bivsih Jugoslovenskih republika.Mozfa se odlucim njega da kupim jer sam se totalno razocarao na navigaciju preko mobilnog tel :( Da li je iGo precizniji od Garmina,da li su bolje i detaljnije mape na iGo?Vase preporuke.Samo da znate da me pre svega interesuju pravi GPS navigatori,a ne oni koji se koriste preko tel
Note IV N9100 dual

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

toda81, pozdrav prijatelju, stvarno te nije bilo dugo :smutny: :smutny:
Ne znam zasto ti to radi, ali je moguce da su baterije na modulu slabe. Meni se to desavalo da cim su baterije slabije nema sanse da uhvatim fix, dok kad su pune veoma brzo. Probaj to.
Probaj ovo pa ces sam videti.
Ako ne uspe uzmi tu navigaciju slobodno to je lepa investicija za te pare. Trebalo bi da dobije i autopunjac i drzac za auto.
Koliko sam ja upucen u te uredjaje mozes da ubacis dodatno "kupljene" mape veoma lako, a uz to mogu da reprodukuju Mp4, Mp3 .... sto je dobro kada ides negde na putovanja.
Pitao si za preciznost. Ne znam kako rade te navigacije ali Igo na WM telefonima mnogo je precizniji od Garmina. Mape su bolje, preciznije i lepse. Ja sam iskreno navikao na Garmina, ali Igo mape su za nijansu bolje, sto ne znaci da su ove losije. Imaju 3D prikaz kao sto i Garmin ima.
Ako imas trenutno novac uzimaj. To je dobra investicija ili da menjas telefon (sto ne verujem da ces da uradis).

bestboy
Expert
Expert

Post od bestboy »

toda81 Где си брате! :)
Што се тиче хватања сигнала то није никакав проблем,само подеси побољшани ГПС да ти буде укључен,приступна тачка mts wap,а адреса сервера supl.nokia.com
iGo је најбољи а Garmin ради посао.
:wink:
Слобода или смрт

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

bestboy, mislim da on to ne moze jer nema Agps.
U potpunosti se slazem sa tvojom konstatacijom.

bestboy
Expert
Expert

Post od bestboy »

jerkann
Да...
Заборавио сам да нема...пола 4...:oops:
Користио сам често Гармин за навигацију у Београду и увек сам стигао на жељено место без проблема. 8)
Сад сам запамтио путеве па нема потебе за трошењем батерије.хехе
Слобода или смрт

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Evo i ja da pohvalim garmin,prosle nedelje sam sa ortakom bio nesto po bg-u i garmin na n82 nas je navodio za moje misljenje iznenadjujuce precizno. :)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Jerkann,bestboy veliki pozdrav za vas dvojcu posebno!Kupicu ja taj navigator,ali moram da pomognem buducem tastu jer je puno slupao auto,a evo ga sada i u bolnici jer je mao na zalost i infarkt.Hvala Bogu,ali ide na bolje.Ja imam dve mmc na kojima imam isti Garmin,tj pisao sam vam o onoj mojoj ideji da da samo ceo folder Garmin iskopiram na drugu mmc i ta fora mi je radila.Sto se tice baterije posumnjao sam i na nju iako imam gotovo nove punece baterije od 1000 miliAmpera i punjac za taj gps modul za auto pa sam kupio druge i isti problem imam jer ni traga od satelita.Posumnjao sam na Amere da su mi zabranili pristup satelitima jer sam se malo zamerio sa njihovom vladom,ali vidim da nije to u pitanju :) Salu na stranu,probacu sada tu drugu mmc u kojoj imam isto Garmin pa ako tada uhvati satelite onda je problem do garmina na ovoj mmc koju trenutno koristim pa cu onda lepo ja sam da pokusam da ubacim Garmin postupno kako se ubacuje be moje glupave fore sa kopiramnjem na drugu mmc.Javicu vam sta sam uradio
Note IV N9100 dual

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

toda81, porodica na prvom mestu. Zelim mu brz oporavak.
Ne znam sto bi to imalo veze jedino ako nisi nesto cackao. Da li mozda znas nekog ko ima instaliran Garmin u mobilnom ili neki drugi navigacioni program, pa da modul probas kod njega.
Nece Ameri jos da zabranjuju satelite, ali pricase da ce to uraditi 2012. jer im je skupo odrzavanja.
Do tada ce braca Rusi da postave jos nekoliko svojih satelita (ne znam koliko im fali) pa nece biti problema.

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

jerkann napisao: Nece Ameri jos da zabranjuju satelite, ali pricase da ce to uraditi 2012. jer
nece sigurno da zabrane, jer ih i sami dosta koriste, ruse ne mora da cekamo: http://en.wikipedia.org/wiki/Galileo_%2 ... igation%29

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

Zligor, nisam znao za to. Hvala na informaciji. " "

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

jerkann,hvala ti na lepim zeljama prijatelju.Na zelost nemam nikog u blizini ko ima Garmin pa da mogu da isprobam modul.Smilsicu ja danas nesto u toku dana jer me bas interesuje u cemu je problem.Nikada do sada dok sam se zezao hvatajuci satelite niasm imao ovolike probleme oko toga i odjednom...
Note IV N9100 dual

Zaključana tema