Sta kupiti? Opusteno caskanje do konacne odluke!
Sta kupiti? Opusteno caskanje do konacne odluke!
Kako su poceli izlaziti ovi noviteti sve vise razmisljam da prodam svoju N82 i da prikupim jos koju savremenu novcanicu i da se upustim u shoping avanturu.
Razmisljao sam o sledecim modelima (redosled je po prioritetu kupovine):
1.) HTC Touch Pro 2 <- review
2.) SE Xperia 2 <- preview
3.) Nokia E72 <- review
4.) Nokia N900 <- preview
Nemojte zameriti sto je poredjenje razlicitih operativnih sistema jer ovo su modeli koji su mi najzanimljiviji i koje uzimam u razmatranje za potencijalnu kupovinu.
U razmatranje ne bih uzimao telefone koji imaju samo TS bez QWERTY tastature!
Bitno mi je da ima dobar displej tj. vidljivost, QWERTY koja je udobna za kucanje, kvalitet izrade (da nije neko skriputavo cudo), BATERIJA (hteo bih da sto duze traje, a ne da se puni svako vece ali to je malo teze izvodljivo kod ovih telefona, ali ajde da cujemo sta je ko saznao o ovoj stavci).
Nisu bitni kamera, muzicke sposobnosti kao ni velicina, a ni tezina samog aparata.
Da li moze neko da napise koje su prednosti, a koje su mane "Resistive" i "Capacitive" TS kada se medjusobno porede?
I za kraj, da vidimo za koji modeli biste se vi odlucili i zasto?
Razmisljao sam o sledecim modelima (redosled je po prioritetu kupovine):
1.) HTC Touch Pro 2 <- review
2.) SE Xperia 2 <- preview
3.) Nokia E72 <- review
4.) Nokia N900 <- preview
Nemojte zameriti sto je poredjenje razlicitih operativnih sistema jer ovo su modeli koji su mi najzanimljiviji i koje uzimam u razmatranje za potencijalnu kupovinu.
U razmatranje ne bih uzimao telefone koji imaju samo TS bez QWERTY tastature!
Bitno mi je da ima dobar displej tj. vidljivost, QWERTY koja je udobna za kucanje, kvalitet izrade (da nije neko skriputavo cudo), BATERIJA (hteo bih da sto duze traje, a ne da se puni svako vece ali to je malo teze izvodljivo kod ovih telefona, ali ajde da cujemo sta je ko saznao o ovoj stavci).
Nisu bitni kamera, muzicke sposobnosti kao ni velicina, a ni tezina samog aparata.
Da li moze neko da napise koje su prednosti, a koje su mane "Resistive" i "Capacitive" TS kada se medjusobno porede?
I za kraj, da vidimo za koji modeli biste se vi odlucili i zasto?
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
N900 mi je poslednji na spisku kupovine. Malo zbog troredne tastature, malo zbog toga sto je ovo prvi Nokiin ovakav uredjaj, pa onda sto su u zadnje vreme dosta brljali sto se izrade tice. Uglavnom ako testovi pokazu drugacije onda cu ga ozbiljnije uzeti u razmatranje.
Do tada redosled je isti kao sto je gore napisano.
E da, da napomenem da ne patim od sindroma: "Nokia je Nokia i moram ga uzeti jer je Nokia najbolja!"...

Do tada redosled je isti kao sto je gore napisano.
E da, da napomenem da ne patim od sindroma: "Nokia je Nokia i moram ga uzeti jer je Nokia najbolja!"...

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
XPERIA ako se pojavi na vreme, ako cemo cekati 2012. onda odustani odmah, i vidi taj TP2, meni se on dosta svidja. Inache, ja ne bih ni gledao E72 - napisao sam u par navrata da me Symbioan smorio najstrasnije. N900 je interesantan, ali sam si napisao sve mane, tako da...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
miodrage, pa njega verovatno nije smorio, cim je uzeo u razmatranje i taj telefon
Ne znam, ja bih odavde gledao TP2. Nekako je najkompletniji (Necu ni da gledam Xperiu, ko zna kako ce se to odvijati).
A jel ovo konacan izbor, ili prihvatas i neke dodatne modele (ako se neko seti nekog naravno)?

Ne znam, ja bih odavde gledao TP2. Nekako je najkompletniji (Necu ni da gledam Xperiu, ko zna kako ce se to odvijati).
A jel ovo konacan izbor, ili prihvatas i neke dodatne modele (ako se neko seti nekog naravno)?

Nokia E71... Elegant, but deadly
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
IDzO, Uh moram ti priznati "slatke muke" i sam imam slicne dileme i razmisljanja.
Hmm,jos je tesko se odluciti zato sto vecina ovih modela jos nije izasla i ne znamo pravo stanje.Za sada mi najprivlacnije zvuci Nokia E72,nju najvise cekam da vidim da li se isplati davati kes ili bih za manje pare kupio njenog starijeg brata.
Posle nje mi na red dolazi HTC a onda X2.Nokiu N900 i ne razmatram uopste,necu da nosim "ciglu" sa sobom.
Malo sale.
Hmm,jos je tesko se odluciti zato sto vecina ovih modela jos nije izasla i ne znamo pravo stanje.Za sada mi najprivlacnije zvuci Nokia E72,nju najvise cekam da vidim da li se isplati davati kes ili bih za manje pare kupio njenog starijeg brata.
Posle nje mi na red dolazi HTC a onda X2.Nokiu N900 i ne razmatram uopste,necu da nosim "ciglu" sa sobom.
...rece IDzO i ode da kupi Nokiu.IDzO napisao:E da, da napomenem da ne patim od sindroma: "Nokia je Nokia i moram ga uzeti jer je Nokia najbolja!"...

Malo sale.

When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
Ja bih licno preskocio E72, N900 jer ce biti preskupi a nece davati puno mogucnosti.
Xperiu 2 bih uzeo u obzir ako bude realna cena oko 400-450 eura, jer volim SE i verovatno cu ga sebi uzeti i naravno ako izadje u narednih mesec-dva tri.
E sada, HTC Touch Pro 2 imam i mislim da je pravi pogodak za tih 450 eura. Telefon je stvarno odlicno odradjen, cale ga drnda vec 2 meseca i muci sa bahatim koriscenjem i nista ne krcka sto je stvarno za pohvalu.
Slajder je odradjen savrseno, tastatura tek, a o ekranu da ne pricam.
Xperiu 2 bih uzeo u obzir ako bude realna cena oko 400-450 eura, jer volim SE i verovatno cu ga sebi uzeti i naravno ako izadje u narednih mesec-dva tri.
E sada, HTC Touch Pro 2 imam i mislim da je pravi pogodak za tih 450 eura. Telefon je stvarno odlicno odradjen, cale ga drnda vec 2 meseca i muci sa bahatim koriscenjem i nista ne krcka sto je stvarno za pohvalu.
Slajder je odradjen savrseno, tastatura tek, a o ekranu da ne pricam.
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D
miodrage, kapoerista90, E72 sam uzeo u razmatranje jer ima jaku bateriju koja ce izvuci 3-4 dana koriscenja. Sa jedne strane sam se zasitio Symbiana ali nije mi tolika muka da moram prebeci na drugi OS.
Da napomenem jos jednom, za sada je ovo sve u domenu pricanja i prijateljske prepiske na forumu.
Do tada opusteno, kreativno i korisno caskanje.
Madness99, da li mozes reci koliko izgura baterija na TP2?
Inace nesto se suska da ce se odloziti pojavljivanje Nokie E72 za decembar.
Naravno da mogu i drugi modeli u razmatranje ali da imaju QWERTY. Znaci ne nesto kao sto je HTC HD ili Omnia...kapoerista90 napisao:A jel ovo konacan izbor, ili prihvatas i neke dodatne modele (ako se neko seti nekog naravno)?
Da napomenem jos jednom, za sada je ovo sve u domenu pricanja i prijateljske prepiske na forumu.
Do tada opusteno, kreativno i korisno caskanje.

Madness99, da li mozes reci koliko izgura baterija na TP2?
Inace nesto se suska da ce se odloziti pojavljivanje Nokie E72 za decembar.
HahahaWicker Man napisao:...rece IDzO i ode da kupi Nokiu.![]()
Malo sale.

- kapoerista90
- Expert
Iskreno, ako moze jedan CEO dan (znaci 24 casa), onda je to ok, bar po meni. Jer ne idu jare i pare... Ne mozes da dobijes sve sto TP2 nudi, i JOS jaku bateriju 
E da, si pogledao omniuPRO? ima TS i qwerty, kao i AMOLED ekran
Na papiru izgleda odlicno.
evo ti i link pa pogledaj.
http://www.gsmarena.com/samsung_b7610_omniapro-2834.php

E da, si pogledao omniuPRO? ima TS i qwerty, kao i AMOLED ekran

evo ti i link pa pogledaj.
http://www.gsmarena.com/samsung_b7610_omniapro-2834.php
Nokia E71... Elegant, but deadly
Pa baterija je stvarno extra, nemam reci npr na nokiji e90 nije mogla jedan ceo dan da izgura sa takvim koriscenjem.
E sada, mozda tu ima dobar deo sto se ekran ugasi skroz posle par minuta. Mada ni na N97 nije losa baterija, nisam je puno koristio ali izgura 7 dana idle.
E sada, mozda tu ima dobar deo sto se ekran ugasi skroz posle par minuta. Mada ni na N97 nije losa baterija, nisam je puno koristio ali izgura 7 dana idle.
Zaboravio sam ovaj Samsung, procitacu review i neke utiske po netu. N97 nisam zaboravio nego sam ga namerno izostavio.
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Dileme,dileme...
Ja sam bas jos od kad je predstavljen zagrizao za e72 tako da je on za mene favorit od svih sa spiska.Sledeca mi je xperia,zatim N900 pa htc.

Ja sam bas jos od kad je predstavljen zagrizao za e72 tako da je on za mene favorit od svih sa spiska.Sledeca mi je xperia,zatim N900 pa htc.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
ee pa da. ovde mogu i ja da pitam nesto.
Kupio sam 5800xm i super sam zadovoljan njime,ali to je kao test-model i dacu ga sestri.
Mislio sam da posle njega kupim n97 i bilo bi super jer mi se svidja ovaj novi symbian UI tj touchscreen, a pogotovo kada izadje v20 za njega [n97] sa kinetickim skrolozavnjem.
ALI mozda bi bilo bolje da uzmem Touch Pro 2. Sta vi mislite, TP2 ili N97?
Kupio sam 5800xm i super sam zadovoljan njime,ali to je kao test-model i dacu ga sestri.
Mislio sam da posle njega kupim n97 i bilo bi super jer mi se svidja ovaj novi symbian UI tj touchscreen, a pogotovo kada izadje v20 za njega [n97] sa kinetickim skrolozavnjem.
ALI mozda bi bilo bolje da uzmem Touch Pro 2. Sta vi mislite, TP2 ili N97?
iPhone 4.
IDzo,
Ja sam cisto poredjenja naveo da i na njoj baterija nije losa, ali nikad ne bih preporucio nju ako vec mozes da uzmes Tpro2 ako ti treba qwerty.
Na N97 je qwerty bas ne praktican jer ne mozes da podesavas sam ugao, a mali su razmak ostavili za prvi red tastera pa je neudobno.
Veceras cu ti odraditi onaj video poredjenja nje i tpro2 pa ...
Ja sam cisto poredjenja naveo da i na njoj baterija nije losa, ali nikad ne bih preporucio nju ako vec mozes da uzmes Tpro2 ako ti treba qwerty.
Na N97 je qwerty bas ne praktican jer ne mozes da podesavas sam ugao, a mali su razmak ostavili za prvi red tastera pa je neudobno.
Veceras cu ti odraditi onaj video poredjenja nje i tpro2 pa ...
Druze ne moras se muciti oko videa ako ti nije prakticno. Nasao sam ja to poredjenje, ne znam da li si ti pregledao taj link.
- kapoerista90
- Expert