GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

jerkann, Zligor, problem je sto ni ruski (u ove se nesto ne uzdam) ni evropski satelitski navigacioni sistemi nisu kompatibilni sa americkim GPS sistemom, pa su sa postojecim GPS uredjajima neupotrebljivi. Istina vrlo je verovatno da ce se pojaviti uredjaji koji ce raditi sa evropskim sistemom cim zazivi.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

dekimedak
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 30. Jul 2009. 14:18

Post od dekimedak »

Pozdrav svima. Imam jedan problem sa nokiom 6210 nav. U servisu sam intalirao garmin xt navigaciju, jer nisam bio siguran da ja to mogu sam, medjutim covek u servisu mi je posle instalacije objasnio da navigaciju ne mogu da ukljucujem na taster za navigaciju nego moram da udjem u meni>application>my own>garmin. Interesuje me da li to moze da se promeni i da se u navigaciju ulazi na taster za navigaciju

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

dekimedak, možeš da instaliraš neki program koji omogućava da preko njega dodeliš taj taster za navijagaciju kao prečicu za ulazak u Garmin:) jedan od takvih programa je Tracker v1.03.. Potraži ga na netu..
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

sdz.dikic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 02. Sep 2009. 21:12

Post od sdz.dikic »

Ja imam Samsung Omnia, ne radi mi uopste GPS jer ne znam koji port moram ubaciti u taj fon?Pomozite mi.

Hvala unaprijed!

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

dekimedak, mozes to da odradis, a evo i kako. Idi u podesavanja, pa podesavanje telefona,, pa opste, pa sopstveni taster. Tu nadji garminxt stavi i to je to.

maximus85
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 29. Avg 2009. 04:42

Post od maximus85 »

imam nokiu 5800 i garmin5.00.50 i Scg route 1.9. Desava mi se nekad da program na telefonu zablokira i kada udjem na view map vidim samo plavo strelicu i nista vise...mapa se pojavi samo kada kliknem dva puta na ekranu ali u drugom rezimu... Da li neko zna u cemu je problem? Molim PP...

kocapro
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 10. Avg 2006. 00:06

Post od kocapro »

Da li neko ima informaciju kada ce izaci nova verzija SCG route ,ja mislim da bi uskoro trebalo da se pojavi
Forever !!!

Montenegrino
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 19. Okt 2007. 19:19

Post od Montenegrino »

trebalo je wec da izadje ja kad sam pitao kaze strpi se...i najavili su da ce ovaj bit extra uradjen a ja mislim da ce ga jos vise posrat...

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

kocapro, to se kod njih nikad ne znam. Sta ce ti novija 1.9 fino zavrsava posao
Montenegrino, misli da od ove 2.0 ne mogu gore da naprave pa ce sve novije biti bolje, bar se ja tako nadam.

ZzHn
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 20. Jun 2006. 18:28
:: Xiaomi A3/128 Grey

Post od ZzHn »

Instalirao sam Garmin xt (500.50)na svoju 5800 i ubacio scg route 1.9(ne kompletnu vec samo Srbiju C i Crnu Goru)
Sve sam uradio kako treba,ali kad udjem u garmin,kad pokrenem gps navigaciju,ne moze da nadje domet nikako,u najboljem slucaju dodje do jedne crtice,a 99,9% vremena pise "Trazim satelit"...samo jednom je naso domet i to je trajalo 10-ak min.
Ako neko ima neki predlog neka vika,jer mi je bas potreban GPS (pocinjem uskoro da vozim kroz bg).
.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

ZzHn, moras da podesis AGPS. Ne znam koja si mreza. Javi pa cemo ti pomoci jer sad ide oblacno vreme i bez Agps glupo je i pokusavati nai fix.

ZzHn
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 20. Jun 2006. 18:28
:: Xiaomi A3/128 Grey

Post od ZzHn »

Mts sam. kako da podesim AGPS?
EDIT:
Sredjeno,jerkann, hvala na pomoci! Sada radi odlicno.

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 13. Jun 2009. 14:21

Post od slavko101 »

Imam jedan mali problem. Nece da mi radi garmin na obicnom GPS onaj preko bluetooth tj ne nalazi mi satelite ali kada upalim AGPS nalazi ih relativno brzo. Da li je moguce da se nekako ne koristi taj AGPS jer koliko sam cuo on skida kredit ako se ne varam, i da li neko mozda zna u cemu je problem?

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

ZzHn, nema na cemu

slavko101, pa jednostavno ne gasi agps. On toliko malo skida da je smesno, neces ni primetiti gubitak kredita. Proveri i sam pa ces videti. Inace on koristi net samo za pronalazenje satelita, a posle ne.

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

Ljudi malo sam surfovao na mobile9 i naleteo sam na ndrive program za navigaciju... e sada me interesuje da li je ko imao iskustva sa programom ili da li ima neko nekih informacia o njemu i naravno me zanima kako su mape srbije uradjene... unapred hvala

lukic
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 31. Avg 2005. 00:14
Kontakt:

Post od lukic »

Jel moze meni objasnjenje kako podesiti AGPS za MTS?
Isto mi ne nalazi satelit a imam sve ostalo namesteno.
Sony Xperia Ray: Paranoid Android ROM

project
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 29. Apr 2006. 15:42

Post od project »

PozZ forumasi...

nakon 4 i vise god...zamenio sam svoj sam D600 i uzeo N95 8gb *(verovatno me zato i nije bilo na forumu dugooo)

e sad ovako ..instalirao sam onaj map loader i preko njega prebacio mape srb, cg, ali problem je u tome sto nema ulica niti bilo cega samo 2 trake puta i pruga kroz bgd..za razliku od mapa Sofije, Soluna , Budimpeste, Madrida gde imam celu mapu grada...

Kako da resim taj konkretan problem? *(moze objasnjenje i upustvo i na pm)

I zamolio bih sve da ne spamuju temu kako sve pise u temi jer je tema prevelika97 str. i nisam uspeo sve da iscitam...

Unapred HVALA i pozZ!!! :wink:

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

samo da napomenem da zadnji put ovo pisem na ovoj temi :
Metod pozicioniranja: integrisani i poboljsani (da budu stiklirani)
Sever pozicioniranja:
1. Upotreba servera: automatski u maticnoj mrezi
2. Pristupna tacka: Mts wap
3. Adresa servera: supl.nokia.com

project, to mozes resiti jedino ubacivanjem starih mapa. ja ih imam ali ne koristim jer je Garmin trenutno dosta bolji. Progooglaj malo da vidis sta ti vise odgovara pa se javi slobodno na PP da resimo problem.

milkobgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 18. Avg 2008. 19:09

Post od milkobgd »

@project, imas samo autoput, magistralu i jos par pravaca zato sto su nas skinuli sa spiska zivih (mislim Srbiju). Bio sam skoro u zagrebu i preko google maps odradi ti auto, pesacku ili za gradski saobracaj trasu bez problema a u bg nista (takodje i nokia ili yahoo maps). jedina uteha, google maps je (mislim) skoro izobelezavao ulice po bg (srbija jos gore) mozda upisu i imena ulica. lako ce drugi posle da prepisu

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Juche sam bio u Segedinu i rekoh ajde da vidim kako radi tamo Google Maps na iPhonetu .. ZVERINA!!! Samo sto nisam zaplakao...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Zaključana tema