GPS navigacija
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
jerkann, Zligor, problem je sto ni ruski (u ove se nesto ne uzdam) ni evropski satelitski navigacioni sistemi nisu kompatibilni sa americkim GPS sistemom, pa su sa postojecim GPS uredjajima neupotrebljivi. Istina vrlo je verovatno da ce se pojaviti uredjaji koji ce raditi sa evropskim sistemom cim zazivi.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Pozdrav svima. Imam jedan problem sa nokiom 6210 nav. U servisu sam intalirao garmin xt navigaciju, jer nisam bio siguran da ja to mogu sam, medjutim covek u servisu mi je posle instalacije objasnio da navigaciju ne mogu da ukljucujem na taster za navigaciju nego moram da udjem u meni>application>my own>garmin. Interesuje me da li to moze da se promeni i da se u navigaciju ulazi na taster za navigaciju
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
dekimedak, možeš da instaliraš neki program koji omogućava da preko njega dodeliš taj taster za navijagaciju kao prečicu za ulazak u Garmin:) jedan od takvih programa je Tracker v1.03.. Potraži ga na netu..
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Pet, 19. Okt 2007. 19:19
Instalirao sam Garmin xt (500.50)na svoju 5800 i ubacio scg route 1.9(ne kompletnu vec samo Srbiju C i Crnu Goru)
Sve sam uradio kako treba,ali kad udjem u garmin,kad pokrenem gps navigaciju,ne moze da nadje domet nikako,u najboljem slucaju dodje do jedne crtice,a 99,9% vremena pise "Trazim satelit"...samo jednom je naso domet i to je trajalo 10-ak min.
Ako neko ima neki predlog neka vika,jer mi je bas potreban GPS (pocinjem uskoro da vozim kroz bg).
Sve sam uradio kako treba,ali kad udjem u garmin,kad pokrenem gps navigaciju,ne moze da nadje domet nikako,u najboljem slucaju dodje do jedne crtice,a 99,9% vremena pise "Trazim satelit"...samo jednom je naso domet i to je trajalo 10-ak min.
Ako neko ima neki predlog neka vika,jer mi je bas potreban GPS (pocinjem uskoro da vozim kroz bg).
.
PozZ forumasi...
nakon 4 i vise god...zamenio sam svoj sam D600 i uzeo N95 8gb *(verovatno me zato i nije bilo na forumu dugooo)
e sad ovako ..instalirao sam onaj map loader i preko njega prebacio mape srb, cg, ali problem je u tome sto nema ulica niti bilo cega samo 2 trake puta i pruga kroz bgd..za razliku od mapa Sofije, Soluna , Budimpeste, Madrida gde imam celu mapu grada...
Kako da resim taj konkretan problem? *(moze objasnjenje i upustvo i na pm)
I zamolio bih sve da ne spamuju temu kako sve pise u temi jer je tema prevelika97 str. i nisam uspeo sve da iscitam...
Unapred HVALA i pozZ!!!
nakon 4 i vise god...zamenio sam svoj sam D600 i uzeo N95 8gb *(verovatno me zato i nije bilo na forumu dugooo)
e sad ovako ..instalirao sam onaj map loader i preko njega prebacio mape srb, cg, ali problem je u tome sto nema ulica niti bilo cega samo 2 trake puta i pruga kroz bgd..za razliku od mapa Sofije, Soluna , Budimpeste, Madrida gde imam celu mapu grada...
Kako da resim taj konkretan problem? *(moze objasnjenje i upustvo i na pm)
I zamolio bih sve da ne spamuju temu kako sve pise u temi jer je tema prevelika97 str. i nisam uspeo sve da iscitam...
Unapred HVALA i pozZ!!!

- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
samo da napomenem da zadnji put ovo pisem na ovoj temi :
Metod pozicioniranja: integrisani i poboljsani (da budu stiklirani)
Sever pozicioniranja:
1. Upotreba servera: automatski u maticnoj mrezi
2. Pristupna tacka: Mts wap
3. Adresa servera: supl.nokia.com
project, to mozes resiti jedino ubacivanjem starih mapa. ja ih imam ali ne koristim jer je Garmin trenutno dosta bolji. Progooglaj malo da vidis sta ti vise odgovara pa se javi slobodno na PP da resimo problem.
Metod pozicioniranja: integrisani i poboljsani (da budu stiklirani)
Sever pozicioniranja:
1. Upotreba servera: automatski u maticnoj mrezi
2. Pristupna tacka: Mts wap
3. Adresa servera: supl.nokia.com
project, to mozes resiti jedino ubacivanjem starih mapa. ja ih imam ali ne koristim jer je Garmin trenutno dosta bolji. Progooglaj malo da vidis sta ti vise odgovara pa se javi slobodno na PP da resimo problem.
@project, imas samo autoput, magistralu i jos par pravaca zato sto su nas skinuli sa spiska zivih (mislim Srbiju). Bio sam skoro u zagrebu i preko google maps odradi ti auto, pesacku ili za gradski saobracaj trasu bez problema a u bg nista (takodje i nokia ili yahoo maps). jedina uteha, google maps je (mislim) skoro izobelezavao ulice po bg (srbija jos gore) mozda upisu i imena ulica. lako ce drugi posle da prepisu