Koliko mi zaista koristimo svoj smartphone?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Ih bre Telep ja mislio sad ces da stavis neku temu ludilo neko,ja bih voleo da mi objasnis kakva je razlika izmedju ove i fabricke,isto je malo promenjeno,ali evo da ne bude da ne menjam nikad temu,evo ti ova,po meni jedna od najkompletnijih - black crome iz cydia-e,a kao zvono evo ovo koje zamenim nekad http://www.youtube.com/watch?v=ZAGd2gDut1I- skracena verzija naravno :D

p.s da li postoji mogucnost da se otvori neka tema,dole u probi gde mozemo da pisemo o kompovima,windows/mac sta je bolje,ko sta koristi i tako to,korisni programi...,posto ima dosta ljudi koji znaju brdo stvari korisnih,a vec se i znamo sa foruma...jedna tema nista vise..
:D
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Pa meni su ovo jedne od najlepših tema mada ima ih još bruka odličnih (mrzelo me da tražim slike). Evo još neke po meni odlične

http://www.ambitdesigns.com/wp-content/ ... review.png
http://dlanham.com/art/bluebird/preview.jpg
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

telep, Sjajne teme,posebno mi se dopada ova prva,siva.Pregledno,"cisto" sto doprinosi mnogo funkcionalnosti.Mada ruku na srce nije losa ni ova Bluebird.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Znate kako se kaze: "Lepota je u oku posmatraca"!
Da li neko drzi fabricku temu ili melodiju nije osnova za zakljucak da li neko bolje ili losije barata sa svojim "dzepnim ljubimcem"! :D
Meni s vremena na vreme dosade razlicite teme pa onda stavim neku Nokiinu default i tako u krug.

geza
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Uto, 01. Feb 2005. 11:24
:: Moto G5
Kontakt:

Post od geza »

Da li je zaista potrebno imati pametan telefon, kada se dobar deo aplikacija/programa moze naci i za klasicne telefone? Recimo ja od aplikacija posedujem Operu, citac za Pdf i Word, Weather, konvertor mera, eBuddy, plus mape Novog Sada, Vojvodine, Beograda. :wink:

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Pa nije za svakoga potrebno da ima smartphone, ali kvalitet, raznovrsnost i izbor aplikacija ne može da se poredi na dumb telefonima i smart telefonima.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

SAd je java dosta u ekspanziji i ima bas,bas programa tako da pitanje je koliko su dumb teleofni dumb i mislim da im taj naziv vise ne odgovara vec da ih nazovemo Java telefoni...
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 27. Mar 2006. 14:04

Post od sssikisss »

Ranije sam ubacivao razne programe i vecinu njih nisam ni koristio, sada su tu samo:Accuweather, X-plore, Garmin, SlovoEd i Handy taskman .

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Na starom sam ubacivao svashta, trenutno samo Garmin...ali sad pitanje koliko "koristimo" mogucnosti, nije to samo do ubacivanja programa vec i do nekih fabrichkih prednosti koji Symbian pruza u odnosu na "obichne" telefone. A i dobro je znati da su ti rashirene ruke i da uvek mozesh da ubacish neki novi program ili tako neshto...Ne mora uvek da ga koristish do maximuma da bi on imao svoju svrhu... :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Hehe...Dexter, ima logike u tome što ti pričaš.

geza, Slažem se sa tobom da nije neophodno imati "pametan" telefon. Ne svakome. Eto, ja ne mogu da zamislim da nosim telefon na kome ne mogu da kreiram Word dokumenta. Uostalom, već sam ranije naveo moj način upotrebe telefona.

Poenta je zaista da mnogi ljudi kupuju telefone sa praktično neograničenim mogućnostima, samo zato što su oni prestiž, a ne zbog toga što su im neophodne neke od dodatnih funkcija, ili pak mogućnost samostalnog dodavanja novih funkcija.

Lično mislim da će se sa pojavom Androida, expanzijom BlackBerry uređaja, a usput sve većim napretkom Java baziranih telefona i sve većom upotrebom interneta na telefonima, taj jaz između pametnih i ovih drugih telefona smanjivati do granice neprepoznatljivosti. Evo pogledajmo recimo multitasking, koji je nekada bio odlika po kojoj su se definisali pametni telefoni. Sada ga ima na dosta običnih aparata. Pregled Office dokumenata, čak i neki jednostavniji programi za navigaciju, sve je to stiglo na Java aparate. Veliki broj high end uređaja ove kategorije ima WiFi....

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Dexter napisao:ti koji Symbian pruza u odnosu na "obichne" telefone. A i dobro je znati da su ti rashirene ruke i da uvek mozesh da ubacish neki novi program ili tako neshto...Ne mora uvek da ga koristish do maximuma da bi on imao svoju svrhu... :)
Slažem se u potpunosti :)
Pozdrav! ;)
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

Dexter niko ne prica o maksimalnom koriscenu telefona vec o njegovoj relativnoj upotrebi sto znaci par aplikacija+neka tema+koja pesma +koja igra (bez njih se ne moze) sto znaci barem 45%-55% iskoriscenost telefona da bi se reklo da zaista neko koristi smart telefon ili bilo koj telefonom uopste... 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Smesno mi je kad vidim da neko ima telefon sa OS-om a koristi sa samo za smsove i pozive i pri tom nema pojima da promeni temu ili tako nesto slicno.,
and justice for all...

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

Hehe,juce me zove drug da se pohvali kako je kupio N96 iako sam mu govorio da ga ne kupuje i da za tu kolicinu novca moze uzeti nesto mnogo bolje i prikladnije njemu.Medjutim kako on uopste nije zainteresovan za telefone i nije mogao cekati da se nadjemo,njega prodavac "obradi" i uvali mu N96.Ovaj N96 za njega predstavlja kvantni skok jer je do sada koristio Siemens A35 i Siemens MC60.
Da li treba da napomenem,da decko uopste ne zna sta je symbian,wifi,gps,promena tema,instaliranje programa,bluetooth,ubacivanje pesama,klipova itd??
Znaci on ce ga koristiti samo,ali samo za sms,poziv i fotkanje (tu ce mu trebati obuke).
U principu je njega uopste ne krivim,samo mi je zao sto je naseo,a za prodavca mi je krivo sto nisam bio tu da meni isprica "bajke" koje je njemu.Toliko o tome koliko se koristi smartphone danas kod vecine.

araphel, Mislim da treba jos dosta vremena da se izbrise granica izmedju smart i dumb telefona.Istini za volju granica postaje "tanja" ali jos uvek je dovoljna da se "izdaleka" vide mogucnosti,razlike i jednih i drugih.
Smart telefoni su buducnost,jer se u mobilnoj industriji nema vise sta ponuditi (trenutno),pa se igra na tu "kartu".

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Wicker Man, to po meni uopšte nije loša stvar, jer mi se čini da se tebi u budućnosti smješka jedna vrlo povoljna Nokia N96 :D. Vjeruj, kad malo pročačkaš taj telefon dopašće ti se kao što je meni, iako sam ga u startu mrzio :). Vidi da obrlatiš tog druga :). Inače, ja sam svoje "okruženje" navikao na smart telefone i pojedine njihove prednosti, tako da sam spasio te jadne smart telefone od call&SMS korišćenja :).
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Da vidiš, zanimljivo zapažanje. Mene su uglavnom pitali šta će mi te cigle, što ne kupujem telefone "k'o svi ostali" i onda me pre godinu dana drugar kome je k750i dotle bio savršen telefon (i u jednom momentu počeo malo da otkazuje) pita da li bih mu prodao W950. I sad nije daje neki freak za jurenjem aplikacija, ali ga je par puta flashovao i poubacivao šta mu treba.

Inače ja sam već malo posustao, i iako fon zaista najčešće koristim za SMS&Call, ponoviću da tastature kao što je TyTNova teško da ima, ali generalno nabacim 10ak programa koje relativno redovno koristim (među kojima nezaobilazni iGo i neki SMS programi i poneka tema, dok mi Office&.pdf idu po defaultu uz ROM), a posle se teško nakanim da pratim i dodajem. Uglavnom to radim stihijski. Tako da ne spadam u zahtevne korisnike, ali volim "da znam da mogu" da dodam šta hoću
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

Vincent, Ma imao sam priliku i da ga pre cackam (rodica ga imala,dok joj nije "vrisnuo" flat)
i ni malo mi se ne svidja.I kada bih ga dobio povoljno odmah bi ga zamenio za neki drugi. (po mogucnosti iz E serije :D )

brankons
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 01. Dec 2005. 18:58

Post od brankons »

gargamel4 napisao:TyTNova
Kakva ti je to tastatura. :oops:
Ubih se da provalim ali ne ide.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

Brankos Tytanova testatura je full qwerty a gargamel je mislio o njenoj udobnosti i lakoci korscenja(barem ja mislim da je pisao o tome) 8)

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

@brankons: edit: dimi89 vec odgovorio :)
Ja sam na WinMo nekih 5 godina i sve vreme na Smartphone platformi. Prvo me je povukla gomila programa, ali mi puno znaci i sama jednostavnost sinhroonizacije kontakata i kalendara. Znaci mi puno i sto uvek mogu da stavim neki domaci ROM i da sa njime izvucem maximum od uredjaja. Vecina ROMova koje stavim iam gomilu aplikacija integrisano, a koje uzimam zdravo za gotovo: Celetask, Resco Explorer, Opera Mini, RSS Hub, WM5torage... Obavezno stavim Skype, WLM, CorePlayer, OmapClock i Obex patch i SDHC Driver ako nisu instalirani. Sad koristim Titanium interface, pa za vremensku prognozu kosristim panel koji podatke dobija sa accuweather. Wallpaper najcesce promenim, ali en menjam cesto, a ista je situacija i ringtonovima.

Odgovori