Nokia N97

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
putnik1
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 26. Avg 2009. 02:38

Post od putnik1 »

Pozdrav svima ! Problem je sledeci : Kada odem na "Connectivity" imam 5 konekcija od svog wirelessa ! Da li je neko imao ovaj problem i ako zna u cemu je fora . Kada skeniram lap topom conekciju sve je ok
i sa bilo kojim drugim telefonom samo na n97 imam 5 konekcija koje imaju u zagradi (1) , (2) , (3).... a od ostalih kojima hvatam signal takodje je po jedna !
Hvala unapred !

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

putnik1, i meni se to dešava i ne znam koji je razlog tome :(
A sad jedno hardware-sko pitanje za vlasnike N97-ice.. Kad otvorite slider da li vam je malo labavija desna strana? To je ona koja ima samo jednu polugicu kao potporu.. Leva strana je baš stabilna i čvrsta ali leva se malo klima i baš me nervira :( Inače ne koristim gotovo uopšte hardware-sku tastaturu, ali me ovo klimanje strašno iritira. Sa zatvorenim slider-om sve je kompaktno i nema klimanja :) Kako je kod vas ostalih?
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

putnik1
Novajlija
Novajlija

Post od putnik1 »

Ninolina , evo sad sam bas pogledao to u vezi slidera i bukvalno kod mene ima mikron da tako kazem pomeranja u odnosu na levu stranu ! Leva strana je bas zakocena a desna se pola milimetra pomera ali samo ako ja natezem , nije labava !
Pozdrav !

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Kod mene nema klimanja :) a ako mislite na ove brojeve u zagradama (1) (2) itd to su prioriteti, meni je za wifi samo napravio jedan...
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

putnik1
Novajlija
Novajlija

Post od putnik1 »

Narode , jedno pitanje u vezi slusalica . Nesto sam nacuo da postoji fora da se softverski nesto promeni kako bi se zvuk na slusalicama pojacao ! Jel to glupost ili stvarno postoji nacin ??? A ako je glupost , da li je neko mozda kupio neke bolje sluske tipa senhaisser itd pa da li je sa njima bolji i jaci zvuk i koliko ? Jer po meni , sigurno je nokia namerno blokirala zvuk kako ih neko ne bi tuzio da je ogluveo :) ! Ovo je stvarno mnogo tiho , bar kod mene ! A on o sto znam je da je isto i na N95 i na N97 !
Hvala unapred !

60sec
Banned
Pridružio se: Pon, 06. Jul 2009. 00:55

Post od 60sec »

putnik1, tebra da apsolutno si upravu jer nokia u nazad god dana je jako utisala zvukove na svojim uredjajima i nikako mi nije jasno zasto :-D ali dobro njhova politika, zato sluzi HACK telfona da bi krsio njihove limite ;-) :lol: :D

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Pa da ali hakom nikako ne možeš da pojačaš zvuk, jedino da kupiš neke kvalitetnije slušalice. Ja sam i sa nekim Sony slušalicama od 2000 dinara imao mnogo bolji zvuk nego na onim njihovim fabričkim.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

60sec
Banned

Post od 60sec »

telep, da,svakako i ja takodje ali mozes pojacati zuk za 15% ali onda je veruj mi prejako Jace nego na Ipodu :-D

Zlicacg
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 11. Sep 2009. 23:27

Post od Zlicacg »

Procitah skoro sve u ovoj temi, nema ni naznaka o onome sto cu da vas pitam!!!!!
Kupio sam danas N97, prvih 15 min sve je bilo ok....setovanje, zezanje, odusevljenje...i onda konacno i raygovor...Da li je moguce da mi se ponavlja prica koju sam imao sa 5800 i zvucnikom(mijenjao 3 puta i na kraju vratio) Da li je moguce da na ovom fonu postoji ista greska....Skinuo sam zastitnu foliju jer je prekrivala dobar dio zvucnika, ubjedjujem sebe da bi to moglo biti to...
A sta ako ne bude?
Je li neko citao nesto o ovome?

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Zlica zastitna folija je tek ne znatna prepreka za zvucnik i nisi trebao da je skidan uostalom zar folija nema prorez za zvucnik? Koliko znam N97 nema problema sa zvucnikom,pokusaj da promenis firmware...Uostalom kakav problem imas sa zvucnikom ? 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Zlicacg
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Zlicacg »

Da, folija je imala prorez ali ne preko citavog zvucnika. Problem je sto na trenutke sagovornika slabije ili bolje cujem, a nije u pitanju kvalitet mreze kod mene ili njih(a mozda i jeste, ko to moze utvrditi stoprocentno)
softver koji imam je V 12.0.024 RM 505

Razmisljam da li da ubacim hr verziju ali procitah da za to trziste nije izasla 12...ili sam preskocio dio gdje se kaze da jeste....

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Zlicacg, folija nema nikakve veze sa tim, jer iako je imala samo mali prorez zvučnik se samo na tom mestu i nalazi, a to ćeš videti i sam ako malo pažljivije pogledaš. Samo zbog simetrije je onoliki prorez na masci dok je rupa samo na levoj strani. Nisam čula da se još neko žalio na takav problem. Imaš li garanciju za tel? Jesi li kupio nov ili polovan?
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

60sec
Banned

Post od 60sec »

Zlicacg, tebra do mreze je nije do fona 100% mreza ako si u telekomu ili vipu imaju teske malere zato i nevolim te dve mreze! telenor je telenor! :wink: Sto se tice toga desavalo mi se na svakom fonu u kom imam telekom karticu da je te zvuk extra a za 5 min jedva sagovornika cujem da moram da zabijem telefon u uvo,na kraju shvatio sam da je do mreze jer sam probao na 4 telefona i na sva 4 isto ;-)

Zlicacg
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Zlicacg »

Tel je nov...jos nema 24 sata koliko ga imam. Ne znam vise nista, mozda umisljam, mozda je mreza bila losa a mozda su igrom slucaja obojici mojih sagovornika telefono losi!!!! :)
Jos uvijek sam u razgovorima oprezan i obracam paznju posebno na to, ne bih da je mijenjam 3 puta kao 5800 i na kraju posto je citava serija bila takva uzmem N95 8GB, koji je najbolji telefon koji sam imao definitivno.

60sec
Banned

Post od 60sec »

Zlicacg, tebra samo cool nema tih problema, jedino ako si tezak maler mada nema toga,obrati paznju na kemru zulja se,pa se i grebe tako da moj savet ne koristi je puno hahah salim se ,ne igraj se sa poklopcem ako ne moras :-D 8)

marinero
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 22. Avg 2009. 03:34

Post od marinero »

Ninolina juce sam izmaltretirao telefon cijeli dan otvarajuci zatvarajuci slajder i nisam primijetio odstupanje osim ono koje je moglo bi se rec normalno :). A imam mjesec dana telefon i jos nisam skinuo onu zastitnu foliju i nemam tih problema sa zvukom jedino sto me pomalo nervira je kad mi dodje SMS uvijek mi dolazno vrijeme stoji jedan sat manje od trenutnog vremena, jos nisam provalio zasto je tako ali nema veze.
nokia 6630 nokia 6500 s, nokia n97

60sec
Banned

Post od 60sec »

marinero, pogledaj koju drzavu si mu stavio za vreme ;-) slajder se ne klima,znaci ninolina nisam primetio te stvari,cekam n900 bas sam pecen za taj tel :-D

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

marinero, sad zavisi šta je za tebe normalno... :roll: Jednostavno je malo labavije sa desne strane u odnosu na levu koja je baš čvrsta i ne mrda se ni milimetar. Na N95 8GB mi je slajder bio savršeno zategnut pa mi i ovo zaista malo mrdanje na N97-ici smeta. Da li je moguće da vam se baš ni malo ne razlikuje leva i desna strana kada otvoreni slajder na N97-ici pritisnete odozgo? Rekoh već da tu tastaturu gotovo uopšte i ne koristim i nije se razmrdala od otvaranja i zatvaranja, ali sam perfekcionista kad su telefoni u pitanju pa me ovo smara...:(

60sec
Banned

Post od 60sec »

Ninolina, cekaj mrda se kada je otvoren ili zatvoren,kada je otvoren to je normalno, da bi ga lakse zatvorila,a kada je zatvoren ni jedan jednini mm se ne pomera!

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

60sec, pa još u prvom postu sam pitala za otvoren slajder... Ni meni se ne mrda kad je zatvoren. Ali kad je otvoren desna strana se za milimetar mrda, dok leva ne. Pritom ne mislim na pomeranje celog gornjeg dela kao kad kreneš da ga zatvoriš, već kao da ima malo lufta u polugici i kad ga dodirneš odozgo malo se mrda...

Odgovori