Dual Sim telefoni i ostali Kinezi

Odgovori
dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Risinow naravno da nisu dostigli sve kao i regularni proizvodjaci nice ikad da dostignu...Ima boljih i losijih kopija ali ni najbolja kopija ne moze da se meri sa originalom zato je i kopija..Uostalom ako nokiu kosta 700 evra(cenu sam dao kao primer) da napravi neki model iz 8800 serije a prodaju se kasnije na malo za 1000 a takva kopija (najvernija) kosta 200 evra onda i sam vidi razliku...Kopije telefona su samo opticka varka nista vise.... 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

nokiu ne kosta 700e da napravi takav telefon, vec jedva 200
a sto se kopija tice, meni nijedna od njih, a dosta sam ih video, ne moze da lici 100% originalu. sve su nekako plasticne, bas "kineske"
::luv phonez::

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

[quote="dimi89"]700 evra(cenu sam dao kao primer) [/quote]

Citaj pazljivije... :dry: Bas da nokiu kosta 200 evra izrada tog telefona ne bi reko ali ajde....
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

skoro sam video kineza sa javom, to zaboravih da napisem, takodje dual sim i ts. oznake se ne secam, uglavnom nesto kao matsushita

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Zligor, Matsushita niej kineska vec japanska firma, i to Matsushita electronics, koja proizvodi svima nam poznate Panasonic uredjaje.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Zligor »

miodrage, pogresno sam se izrazio, ime je slicno kao matsushita, tipa nokia/nokla i sl. inace telefon je dobar, ima bt i prepoznaje dobro slova pisana olovcicom.

sanjke
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 11. Dec 2008. 01:43

Post od sanjke »

Može li se na model N88-V ubaciti nemački jezik i ako neko zna i hoće da mi kaže kako se to radi?

child of the sky
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 04:41

Post od child of the sky »

Pogresno ste se izrazili, Nokiu taj telefon ne kosta ni 700 ni 200 vec manje od 50 evra a vrlo verovatno prilicno manje i od toga!!
Ono sto se vama naplacuje je brend koji dobijaju marketingom. Znaci marketing troskovi po telefonu su im veci nego proizvodna cena telefona!
Samo kupujte te telefone, ja cu imati svoj anycool koji mi mnogo vise odgovara nego ti vasi brendirani. Stavice Kinezi i odgovarajuci OS uskoro i sve sto navodite kao zamerku ali nije ni bitno.
Ja svakako vise volim da vi platite te vase telefone 300-400e a da ja moj uzmem za 90 nov..
E da, zivela mu garancija od godinu dana :))

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Zligor »

iSuppli kaze da blackberry storm kosta 200$, iphone 8GB 170$ cisto delovi, nokia je sigurno tu negde. znaci nije moguce napraviti high end uredjaj za manje od 50e. uz sve to ulaganja za razvoj, marketing itd itd...

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od dimi89 »

Child to sto ti pricas ne da nije moguce nego.....prevazilazi i mastu cak...Pricamo o nokiinoj 8800 serii...Uostalom i ona ima delove + svi znamo od kakvih materijala se prave njena kucista.... Niko ne pljuje i ne blati te telefone ali sama cinjenica da je izrada tih telefona toliko jeftina + ajde da oduzmemo jeftinu radnu snagu dobijemo da ti delovi nisu pravljeni od pouzdanih materijala tj. hvalitetnih...Ti kinezi inace ne placaju nikakva prava tj. bluetooth im nije sertifikovan a o ostalim stvarima i da ne pricamo .... 8)

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Jedno su "viškovi" sa proizvodne trake za neke od poznatih proizvodjača, koji se neznano kako pojave na tržištu a drugo su kopije.
Kinezi se više i ne trude da sakriju da su to kopije i tržište je preplavljeno kopijama poznatih marki od kojih se razlikuju samo po jednom slovu, unutrašnjosti koja nema blage veze sa originalom i naravno po softveru koji je unutra.
Danas sam gledao kopije Blackberry i Nokie
Na prvi pogled kao original!
N97c MINI a ima i TV :lol:
Slika
Šta više dva ovdašnja najveća operatera su se udružila i prodaju za 100$
kopiju Blackberry a vidim da je i treći krenuo danas sa sličnim modelima.
Jedna kartica je samo zaključana a druga nije.
Evo nešto iz njihovih ponuda.
Svi se trude da budu za 1rp manje od 100$
Slika
Slika
Slika
Slika
Kinezi se probijaju nezadrživo!
Samo je pitanje dana kada će većina tržišta preći u njihove ruke
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Nemam reci, oni izbace po 10 modela unapred pa ce potrefiti jedan u izgledu. Postali su strasni ( pozitivno) u kopiranju, izradi i svemu. Polako ali sigurno stizu renomirane proizvodjace u izradama.
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Zligor »

gde da ne kad china mobile ima vise korisnika (350 miliona, podatak iz 2007. god. ) nego USA stanovnika.

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Kopiraju pa na Boga ne misle
http://www.ponsel-imo.com/imo_i800.html
SlikaSlika
Slika
Slika
Rebel in heart.

child of the sky
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 31. Avg 2009. 04:41

Post od child of the sky »

Neka rade ljudi, nama je u interesu da bilo koju od tih stvarcica imamo za 100$. Isto kao i ulje sto je bilo 120 din dok nije dosla konkurencija pa odjednom svi mogu za 80.. Zato navijajte za kineze jer ce samim tim i vasa nokia morati da spusti cene da bi bila konkurentnija.. Ne placam brend, daj mi kineza jeftinijeg za 1% i ne zanima me nista drugo? Nema garanciju? Onda mi ne treba ni za 20 evra.. Izborice se kinezi, bice uskoro full modeli sa svim tim stvarcicama koje volite za mnogo manje pare. Samo nek mi daju garanciju i ja im verujem..

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Daju i godinu dana garancije 8)
Vidi tekst pored slike
Slika
A tako je i za sve ostale modele
A evo i mali review (prevod google translate)
http://www.caesar-rizki.co.cc/
Recently, XL works with local mobile phone vendors Nexian QWERTY GSM phone launches on economic Nexian 2 NX-G900. In the middle of the QWERTY phone fever was sweeping Indonesia (see, how popular blackberry (BB) and the Nokia E-series using the QWERTY), NX-G900 can be a cheap solution to have a QWERTY HP economically.

NX-G900 is the value Rp. 999,000, but since so many of this mob looking for him, the price increased to 1,250,000 (in FJB kaskus sell something because ....) So much, is the economic principle, if the goods many requests, the price will rise.

NX-G900 is interesting, not only because of its QWERTY keyboard, but also my ability very well, according to HP for $ 1 million. NX-G900 is Double GSM SIM, so we can pake 2 GSM cards differ in 1 device. Although, for SIM1 was in lock only for the operator XL. Then, the ability internetan, chat is already supported by this phone. Even for the emal-emailan also, though still wearing a pull technology, email, ga kayak bb push email.

Fair model, similar to the same amount of BB Javelin, even his BB javelin Silicon can pake in this NX-G900. Hehehe, is not remotely mayan tuh pake BB Javelin rich, taunya pake Nexian NX-G900.
See, from afar like a really just BB Javelin. Moreover, kalo in his pakein Silicon rich picture above.

Other facilities on offer by Nexian NX-G900 is a phone facebook. Along with boomingnya facebook, even many children who defends G40el defense in purchasing BB can let Fesbuk update his status. wakakaka, this is Indonesia ..., BB expensive that its price-forgiveness forgiveness in pake just for FB status update ...
Doing too expensive to buy BB, just reply for the FB could aja pake hape cheap kok.
ya pake example Nexian NX-G900 is. His ability to master enough Fesbukan, with Facebook's mobile application terinstalnya in NX-G900 is.

Other features of chat. with NX-G900 we can chat and IM the same time we tmen-temen anytime and anywhere. With e-buddy application that've installed in it, NX-G900 is a device that is very comfortable and suitable for berchatting ria, especially with its QWERTY keyboard. Or if you want pake other applications can make chattingan kok, NX-G900 because this could've jalanin Java. So, kalo ga comfy as an e-buddy, can install YM tiny, Yamee, or Nimbuzz.
GSM Two On Cheap

So, in my opinion Nexian NX-G900 is a GSM Dual QWERTY HP ON economical, and feature complete enough shame ga-lah maluin pakenya (from BB-like green because ... hehehhe). need to buy BB ga ato NOKIA E-series was created chattingan doang reply. Doing abisin duit abis-parent ampe millions just to buy BB, nonetheless functions in looking at the BB (QWERTY, fb's, chattingan, email-emailan) can udah pake hape cheap in this kok.
Ready to buy??
Pošto sam danas malo šetao po molovima videh da je cena ipak ispod miliončeta (100$)
Rebel in heart.

dzozey
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 13. Sep 2009. 22:37

Post od dzozey »

nokia e71 wifi...video sam ovaj telefon na net-u gde ga predstavljaju kao najbolju repliku do sada. Oglasi su puni ljudi koji ga prodaju, ali cini mi se da je poprilicno nov, tako da ne mogu da nadjem review korisnika. Telefon inace ima wifi kao i java 2.0, pa mislim da je moguce da se instaliraju aplikacije...sve u svemu ako neko zna nesto o ovom fon-u neka napise svoje iskustvo.

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Voleo bih da isprobam(kupim) jedan ovakav telefon ali iskljucivo ako podrzava bar javu i ako funkcionise ono sto je navedeno u specifikaciji.Kinezi su majistori da pisu svasta o uredjaju a da li odgovara istini?(procitah na jednoj bateriji da je 4800mAh,vlasnik me ubedjuje da je istina a ja u to ne mogu nikako da poverujem).Ako ima neko takav model neka napise svoja zapazanja i utiske.Mnogo bi mi pomoglo u odluci.
LG G2 Black,16GB

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Zligor »

meni je ovo za sad najjace, tel ima real hd kameru :lol: http://www.mobilnisvet.com/mobilni-slik ... /V868s/27/

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Ovo mi vise lici na neku deciju igracku,ne vidim da podrzava javu,da ima nesto vise od ostalih kineza.Retko ce neko napisati utiske o ovakvim telefonima,da li to ko kupuje i zasto ne napise kako je zadovoljan i sta moze sa njima raditi,osim gledati tv.
LG G2 Black,16GB

Odgovori