Samsung i900 Omnia
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
e ljudi treba mi pomoc...ubacio sam novi softver tj uradio sam upgrade pre nekih dve tri nedelje i od tad mi nesto ne radi s blututom kako bi trebalo...gde god da stavim u setings-u da mi umemorishe prenesene stvari...on to ne radi...ne prima ni jednu sliku;pesmu;klip nista...pratim stanje memorije i dok se prenosi memorija se prazni cim pishe da je primljena datoteka memorija se vrati na prvobitno stanje...
sta da radim, neki su mi predlagali hard reset...ali ja nisam nista ubacivao niti dirao od zadnjeg upgrade-a
hvala
sta da radim, neki su mi predlagali hard reset...ali ja nisam nista ubacivao niti dirao od zadnjeg upgrade-a
hvala
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Pet, 10. Jul 2009. 15:05
pozdrav ljudi...
Imam problem sa satom...u settings-u mi je namesteno tacno vreme GMT+1 ali na displeju kada izbacim onaj widget-sat pokazuje mi vreme za jedan sat unapred. kada promenim vremensku zonu (a da ostane i dalje GMT+1) vreme se koriguje ali kasnije opet primetim da se pomerilo za jedan sat...
Da li je imao neko slicnih problema i ako jeste molim za pomoc!!!!!
Imam problem sa satom...u settings-u mi je namesteno tacno vreme GMT+1 ali na displeju kada izbacim onaj widget-sat pokazuje mi vreme za jedan sat unapred. kada promenim vremensku zonu (a da ostane i dalje GMT+1) vreme se koriguje ali kasnije opet primetim da se pomerilo za jedan sat...
Da li je imao neko slicnih problema i ako jeste molim za pomoc!!!!!

Uffff,ne znam da li je neko imao ranije problema kao ja,ali kako gledam po netu cini mi se kao da sam jedini...svejedno vredi pitati.Nedavno sam kupio Omniu i900 koja je skroz ocuvana kao nova i sve super,ali...kad upalim kameru slika je grozna,kao VGA kamera,a kad nesto uslikam,ne da mi da otvorim sliku,napise "Unable to read this file...",a ni na racunaru ne mogu otvoriti sliku jer ne podrzava taj format!!!Probao sam menjati softwere i to se stalno ponavlja,isti problem.Uradio sam hard reset vec oko 10 puta i nista.Sve drugo sto sam pokusao radi bez problema jedino kamera (isto tako i video kao i slikanje).Ako iko ima bilo kakav predlog nek posalje,jer sam vec ocajan...
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Slavenoi, Omnia pravi fotografije u JPEG formatu (a i de ne pravi otvarala bi ih). U kom formatu su te fotografije (koji nastavak imaju?)?. Kada prebacujes na PC da li ti je Omnia u Active Sync ili u USB modu? Probaj da ukljucis ActiveSync - u principu bi trebao da odradi konverziju formata pri prenosu na PC.
P.S: A jel si ti 100% siguran da imas Omniu a ne neku "kinesku kopiju"? Da li si instalirao neku Windows Mobile aplikaciju i da li rade?
P.S: A jel si ti 100% siguran da imas Omniu a ne neku "kinesku kopiju"? Da li si instalirao neku Windows Mobile aplikaciju i da li rade?
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Ne mogu da povezem activesync sa mob,stalno mi izbacuje usb device not recognized,probao sam razne varijante,iskljucivao usb portove,pa ponovo ukljucivao,sve sto sam mogao naci kao neko resenje,al i dalje isto.Da li je neko ima neko resenje.
P.S.nasao sam na netu da dosta ljudi ima istu zajeba..ju.Dali je do win,il nesto drugo.
Ma i ja sam odmah pomislio na kopiju,ali nije.Instalirao sam SPB Shell,TCM,RegEdit,Pocket WinRAR i jos dosta toga...tako da jeste original.Imam Active Synch instaliran.Kad prebacim sliku na racunaru onda pise da je jpg format,a kad odem na i (File Details) za sliku,pise da je format JPEG i file size 873 K.Probao sam svakakva podesavanja kamere i nista.Nema nikakve razlike kad podesavam rezoluciju od 320*240 ili 2560*1920....
- tomas.hokenberi
- Moderator
ikiM, Ako imas instaliran Microsoft Office 2003 ili 2007 onda su ti kontakti i kalendar dostupni preko Outlook-a, ako nemas M$ Office ili nisi instalirao Outlook onda ih nema nigde - sinhronizacija radi samo ako imas Outlook.
Thomase, nadam se da mi ti mozes na brzinu pomoci...
Uradio sam hard reset i buduci da inace imam nekog problema sa baterijom (za sada je samo sa njom) i buduci da imam neki cudnu verziju OMNIE:
PDA: i900XXHHC/PAHHC
PHONE: i900XXHH9
kod kojih je ovo pojava, resio sam da odradim i upgrade firware-a, ali nesto nece...
1. Na sajtu:
http://www.samsungmobile.com/support/om ... b02_xp.jsp
ne prihvata verziju telefona (PAHHC) i tu nema dalje...
2. skinem updater koji radi preko ActiveSync-a i on kad proveri verziju telefona, javlja da nije u redu i prekida update
3. Na netu nailazim na neke programe koje nemam dozvolu da skinem...
Ima li nekog resenja, da li se moze promeniti ta verzija telefona negde u registri bazi i kakva bi bila procedura za upgrade?
P.S. Ukucavanjem sifri za Preconfiguration prvo ponudjena mi je Bugarska i operater Mobitel BGR - ako to nekom znaci.
Ako tu promenim npr. za zemlju Singapur ili neku drugu, hocu li mozda onda moci da uradim upgrade. I da li cu nesto nastetiti telefonu?
Uradio sam hard reset i buduci da inace imam nekog problema sa baterijom (za sada je samo sa njom) i buduci da imam neki cudnu verziju OMNIE:
PDA: i900XXHHC/PAHHC
PHONE: i900XXHH9
kod kojih je ovo pojava, resio sam da odradim i upgrade firware-a, ali nesto nece...
1. Na sajtu:
http://www.samsungmobile.com/support/om ... b02_xp.jsp
ne prihvata verziju telefona (PAHHC) i tu nema dalje...
2. skinem updater koji radi preko ActiveSync-a i on kad proveri verziju telefona, javlja da nije u redu i prekida update
3. Na netu nailazim na neke programe koje nemam dozvolu da skinem...
Ima li nekog resenja, da li se moze promeniti ta verzija telefona negde u registri bazi i kakva bi bila procedura za upgrade?
P.S. Ukucavanjem sifri za Preconfiguration prvo ponudjena mi je Bugarska i operater Mobitel BGR - ako to nekom znaci.
Ako tu promenim npr. za zemlju Singapur ili neku drugu, hocu li mozda onda moci da uradim upgrade. I da li cu nesto nastetiti telefonu?
Nokia e71
- tomas.hokenberi
- Moderator
ikiM, nisam siguran za Omniu - na i780 sam "Singapurski" firmver instalirao preko "Balkanskog" tako sto sam raspakovao fimver update exe i u jednom od fajlova pomocu hex-editora uneo "balkanski" kod umesto "singapurskog".
Znam da si pisao o tome, samo ne znam da li se to moze primeniti za Omniu.
Izgleda da cu da posetim servisera, posto vidim da sirom neta ljudi nisu mogli da rese slucaj sa ovim modelom. A kada su upgrade-ovali, primetili su da im baterija mnogo bolje drzi.
Nego, dajte mi preporuku koju verziju firmwera da stavim i sta je bolje, da li mozda neki "kuvani rom" da postavim. Vidim to u nekim romovima su ukinute neke stvarno manje ili potpuno nepotrebne stvari, sto dodatno oslobadja ili mesta u telefonu (kojeg ionako ima dovoljno) ili umanjuje opterecenost procesora...
Imate li neku preporuku?
Izgleda da cu da posetim servisera, posto vidim da sirom neta ljudi nisu mogli da rese slucaj sa ovim modelom. A kada su upgrade-ovali, primetili su da im baterija mnogo bolje drzi.
Nego, dajte mi preporuku koju verziju firmwera da stavim i sta je bolje, da li mozda neki "kuvani rom" da postavim. Vidim to u nekim romovima su ukinute neke stvarno manje ili potpuno nepotrebne stvari, sto dodatno oslobadja ili mesta u telefonu (kojeg ionako ima dovoljno) ili umanjuje opterecenost procesora...
Imate li neku preporuku?
Nokia e71
-
- Novajlija
- Pridružio se: Pon, 25. Maj 2009. 18:13
Citao sam dosadasnje price ali ne pronadjoh odgovor na sledece pitanje: kada se konektujem preko wi - fi na internet i npr. odem na youtube ne mogu da pogledam klip na telefonu ili npr na wap mondu tv, pa me zanima sta treba podesiti da bi to radilo? nesto sam pokusavao oko streaming player ali nisam uspeo.