N 6600 ili SE Z1010

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
lizard
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 20. Dec 2004. 19:33

N 6600 ili SE Z1010

Post od lizard »

Imam N 6600 i prezadovoljan sam njime! Ali SE Z1010 opasno mi se svidja! Sam znam da je prednost N u odnosu na SE sto ima Symbian. I to velika. Ali kao sto napisah SE Z1010 OPASNO mi se svidja!
Izvolite sada sa vasim komentarima, sugestijama, misljenjima, argumentima...
Hvala!

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Pa sam si rekao da je symbian velika prednost, sta da ti dodam...ja ga ne bih menjala... :wink:
Ipak razmisli... :wink: :)

Kopte3
Banned
Pridružio se: Ned, 17. Jul 2005. 15:13

Post od Kopte3 »

Ovo sto cu napisati nema nikakve veze s tim sto sam Nokia fan. Ali Nokia 6600 je ubedljivo bolji izbor od SE Z1010! Veruj mi da ces grdno pogresiti ako se odlucis za ovaj drugi telefon. Pocev od njegove abnormalne delbljine, pa preko druge kamere koja nicemu ne sluzi (a ne sluzi ni ona prva), i sve do siromasnog softvera koji ce te odmah uzbro nakon kupovine primorati na to da ti telefon sluzi samo za razgovor i poruke. Nokia-u 6600 imas i sam znas kakva je. Moj iskren savet, zadrzi je, stekni pare pa kupi neki novi Serie 60 Symbian telefon. Na tebi je poslednja odluka... :roll: 8)
Pa dooobroo!

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 06. Jun 2005. 21:30

Post od Gorance »

1. Ono shto je zanimljivo je da je ovo poredjenje (6600 Vs Z1010) tachan ekvivalent poredjenja K750 Vs 6630. Poredi se krajnji domet GSM tehnologije jednog proizvodjacha (N) u odnosu na test-run 3G modela drugog (SE). Kod korespondirajuceg su samo zamenjene "uloge" proizvodjacha.
2. "Ne bi trebao" da ti se svidja Z1010, ono shto bi u toj klasi trebalo da ti se svidja je Z800 !!! Kao shto je kod Nokie 6630 "probni model" jednog novog koncepta (6680 je u tom sluchaju "razgazen proizvod") tako je Z1010 "test run" SE-a za preklopni telefon sa 3G-om, a Z800 "gotov proizvod". Naravno kao i kod ekvivalenta zadovoljstvo ubija razlika u ceni. :cry:
3. Z1010 kao shto znash je 3G telefon. Otud njegove zavidne dimenzije (specijalno debljina). Kako ti 3G ovde nishta ne znachi do kraja godine, a i tada bi tek neki Jun - Jul 2006 bio termin za stvarno elegantno korishchenje usluge, DOBRO razmisli da li ti se kupuje telefon chije kapacitete cesh osetiti tek za godinu dana. Za to vreme ko zna shta ce da bude izbacheno ili shta ce da stigne u "nashe malo misto" !!!
4. Naravno kao i u svakom poredjanju SE-N uvek dolazimo do Sybiana (proklet bio ko ga izmislio :) ). Kako je kod nas trzishte software-a i dalje "piratizovano" mi nemamo mogucnost kupovanja ili nabavljanja ozbiljnog software-a za Symbian niti za "Java Based" aplikacije chime nam je "proshirivost" telefona ozbiljnim aplikacijama jednako siromashna i za Symbian i za ne-Symbian telefone :( Iz toga sledi da argument da je neshto Symbian telefon ovde ima mnogo manju specifichnu tezinu nego na zapadu !!! :cry: ) Pazi Burek je Burek ali "Network Monitor" je "Network monitor" :lol: :lol: :lol:

lizard
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 20. Dec 2004. 19:33

Post od lizard »

U pravu si Gorance da Z1010 probna verzija Z800 i u pravu si da mi se vise svidja Z800 samo sto ja nemam dovljno "vremena" za taj model :wink: . Takodje si u pravu da ne treba menjati Symbian za nesto sto ce mozda zaziveti tek za godinu dana i sto je siromasnije funkcijama. Nisam imao nameru da menjam 6600 samo sam zeleo da cujem misljenja drugih ljudi. Kao sto sam napisao meni se licno bas svidja nekako taj glomazan oblik kod ovih SE serije Z.
Eh, da SE imaju Symbian ne bih se ni casa dvoumio. Lepo si napisao da proklet bio onaj ko ga izmisli. :)

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 06. Jun 2005. 21:30

Post od Gorance »

lizarde, tebi je ustvari trebalo shto bi lekari rekli "dugo mishljenje" pored svog. Pametan metod odluchivanja:)
1. Ljudi se bre navukli na taj Symbian ne mozesh sa njega da ih otresesh. :) Problem je da je operativni sistem suvishe "sladak" da bi mu bilo ko odoleo. Videcemo kako ce se ta pricha razvijati na duzi rok ...
2. Sad moje lichno mishljenje (koje poshto je lichno odrazava moje lichne iluzije, deluzije i halucinacije): tel. mora bre da bude "korpulentan" :) Tada imash u ruci neshto shto znash da ti je u ruci. Pored toga najveci deo gabarita, a specijalno tezine se bazira na tezini baterije, a shto je baterija veca- duzi stand by. Da ne ulazimo u akustiku glasa i fiziologiju ali telefon koji ti se mikrofonom naslanja na vrh vilichne kosti "nece leba da se najede" od zvuka iz usne duplje (a najveci broj "malih" telefona ti samo dotle doseze osim ako nisi petogodishnje dete :). Zato cesh i primetiti da preklopni telefoni kada ih slushash sa "druge strane" veze imaju neuporedivo bolji i jasniji zvuk nego "jednodelni" mali telefoni. To je posledica chinjenice da im mikrofon lezi tachno gde treba (na vrhu usana).
3. Sad kao i uvek krajnji izbor je samo tvoj ...

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Uff... Ne mozes samo tako da gledas... :dry: Jeste cigla, ali opravdano (3G telefon)... I za razliku od 6600 ima stereo mp3 recimo... Ali opet, sto rece Gorance, lose poredjenje, ne mogu babe i zabe da se porede... Ako ti treba Symbian, uzmes 6600, ako ne, Z1010, i gotovo... :dry:

Odgovori