N82 ide u penziju...

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Leonel
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 27. Feb 2008. 03:17

N82 ide u penziju...

Post od Leonel »

... sta posle toga?
moram da promjenim telefon :disgust: smorih se... :dry:
ali ne mogu da nadjem nista sto mi se svidaja :shock:
Jednia stvar, koju bih u ovom momentu uzeo je iPhone 8G, jer je to ekstra masina, za zezaznje, za zve... ali to je vec mator tel, za 1.5 mjesec docice ovaj 3GS i N97... a ja ne mogu da cekam...
Sta mi predlazete sada?
Dakle kriterijum je da NIJE nesto od ovih novih LG-jeva sa TS-om, mrzim ih...
Drugi kriterijum je 350e-400e
Treci je upotrebljiva kamera
eto to je to.
samo mi dajte nesto da ga razmotrim, da pogledam jer ja ne mogu nista da nadjem.
P.S
moje ocajanje ide dotle da sam isao na Anycool-ov sajt :oops:
Primarno:Nokia N97 black, full + 8GB
8910, 8850, 8210, 8310 i 7710

Achilles
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 30. Maj 2009. 18:02

Post od Achilles »

Samsung i8510 innov8. Fantasticna kamera (bolja od N82, sto se tice samog kvaliteta slike, na stranu xenon blic). Jedina mana mu je slikanje u mraku...ne moze sa daleke udaljenosti da se slika, jer blic nije bas naj naj. Sve ostalo, telefon ima jednostavno sve. Veliki ekran, opticki mis, kvalitet zvuka je fantastican... nema sta nema bukvalno.

http://www.gsmarena.com/samsung_i8510_innov8-2471.php

http://www.youtube.com/watch?v=iuUo_3DVSUQ

Nov telefon moze da se nadje za oko 350 - 370 evra. Ja sam svoj konkretno platio 370 sa 2 godine garancije.

Leonel
Mobil fan
Mobil fan

Post od Leonel »

Hvala!

Nisam ga uzimao u obzir jer sam imao utisak da je skuplji :unsure: :? Ne znam na koju foru... Hvala ti, znaci sad je i on u kvalifikacijama.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Iskreno receno, najbolje je da se strpis tih 1.5 mesec i onda lepo uzmes tel. s kojim ces biti miran neki vremenski period.
Ajde da moras cekati godinu dana pa da uzmes nesto da se prebrodi taj vremenski jaz ali ovako posto je kratak period najbolje je strpiti se.

Inca ako ti se ne ceka probaj Inovo.

Achilles
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Achilles »

Leonel napisao: Nisam ga uzimao u obzir jer sam imao utisak da je skuplji :unsure: :? Ne znam na koju foru... Hvala ti, znaci sad je i on u kvalifikacijama.
Na foru je tako sto recimo telekom prodaje taj telefon preko post paid-a za oko 24 000 din ja mislim, uz bel 400 paket (oko 2000din mesecno). I imas ljudi koji imaju taj paket i tako i tako, i samo kupe telefon da bi ga prodali... recimo... ili na neke druge nacine.

Ja sam svoj samsung i8510 kupio preko oglasa, lik uzeo preko firme uz postpaid, i ja sam ga platio 370 evra, sa 2 godine garancije, potpuno nov telefon.

Znaci ako ti ne smeta "veci" telefon (136gr), po meni ovo je najbolji smarphone, ne racunajuci touchscreen telefone (njih ne volim), i ne racunajuci ove sa qwerty tastaturom.

Ukoliko volis touchscreen, onda mozes i neke druge da pogledas (nokia 5800, samsung omnia 900), ili ako hoces qwerty imas isto dobre telefone (nokia e71).

Ja kao sto rekoh ne volim ih, pa sam se odlucio za ovaj, i prezadovoljan sam.

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Izvini, kakve veze ima touchscreen sa smartphone-om? Stoji da su WM telefoni UGLAVNOM ts, al to ne znaci da je i svaki TS smart...
Jedino sto moze da ti uleti kao adekvatna zamena (normalno, zavisi sta ti je bitno) jesu samsunzi Innov8 i Omnia, kao sto su kolege rekle...
Nokia E71... Elegant, but deadly

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

ja bih sacekao da izadje e72, da mu se malo stabilizuje cena i onda bih ga uzeo. i sam planiram da negde u septembru0oktobru uzmem ovaj e71 i 5800 i menjam ih za jedan e72, drugu karticu ubacim u neki tel tipa 1650 i slicno i miran sam...
::luv phonez::

Achilles
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Achilles »

kapoerista90 napisao:Izvini, kakve veze ima touchscreen sa smartphone-om? Stoji da su WM telefoni UGLAVNOM ts, al to ne znaci da je i svaki TS smart...

Ko je rekao da jeste? Ja sam samo rekao da sto se tice smartphones, meni je innov8 najbolji ne racunajuci TS, jer ih ja licno ne volim. Ukoliko ih on voli, onda tu jos ima nekoliko opcija. Dakle ukoliko hoce TS, onda moze da uzme u obzir jos par telefona, eto to je bila poenta mog posta.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Ovaj neki prelazni period uopste nije povoljan za ulaganje i uzimanje nekog novog modela,posebno ako se planira investirati veca svota novca.Mislim da je najbolje sada prikupljati sredstva i onda na jesen "procackati" trziste i videti ponudu kako starijih modela sa novim cenama (nadam se nesto nizim) tako i novopristiglih konkurenata koji su spremni da zauzmu poziciju u svojim "stazama" i osvoje ciljanu grupu potrosaca.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

Kao što kolega Wicker Man reče, bolje sačekati jesen... Mislim, u Junu (tj. sad xD) izlaze novi modeli i cene će im biti :blinky: zato je bolje sačekati jesen da "malo" padnu ;)
Nokia 5800XM

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Wicker Man, odlicno sroceno!

Sada je neki "zastoj" tj. predstavljeni su noviteti ali gro izlazaka se ocekuje posle letnjih praznika.
Tako je i u foto svetu (kojeg trenutno pratim).
Ono sto je predstavljeno pocetkom godine izaslo je (barem vecina modela), a sve ono sto je trenutno predstavljeno ili o cemu se suska izlazi na jesen.

Leonel
Mobil fan
Mobil fan

Post od Leonel »

Sve sto rece Wicker ja znam... ali nema veze...
N97 je stigao :D Cijena je prava sitnica = 550e :wink: Skupljanje kesa, prodaja stvari = moze da otpocne!

Hvala svima, moze lock.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

To je dobra cena.
Igor88bg je pricao da je on u BG-u nasao za nekih 800+ eura pre nekih mesec dana.

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Hajde da se nadovežem na dilemu
I ja sam u istoj dilemi "Šta posle N82?"
Preferiram monoblokove (N97 i slični ispadaju zbog toga)
OBAVEZNO GPS nezavisan od mreže i podržan og Garmina (iPhone 3G ne ulazi zbog toga uopšte u priču)
OS nije bitan (skoro za sve OS postoje identični programi)
Pravi a ne LED blic i kamera BAR 5Mpix
Veliki ekran sa TS
Baterija BAR 2-3 dana
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Nisam siguran da postoji telefon kakav tražiš :) Jedini telefon koji odgovara svim kriterijumima je SE Satio, ali njega još nema na tržištu. Jedino ako bi malo korigovao kriterijume... Mislim da je najveći problem ksenonski blic, jer je on rijedak na telefonima. Ili nisu smart telefoni koji ga imaju, ili su N82 i 6220 :) koji pritom nisu TS. Takođe mislim da ti iPhone otpada zbog male rezolucije kamere, a ne GPS-a, jer postoje upotrebljivi GPS programi za iPhone (TomTom i iGo), ali se plaćaju.
Osim Satia, predlažem Omniju II (ima dual-LED blic) ili Samsung Galaxy (single-LED). Ni za jedan model nisam siguran što se tiče trajanja baterije, mada neko na forumu ima Galaxy, pa će se valjda javiti da podijeli utiske. To ti je to. Javi eventualne tvoje kandidate...
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Ксенон блиц је релативно редак тако да се могућност избора своди само на SE Satio.
Мада ја бих за те паре ишао на HTC HD + CANON IXUS 100IS. :)
Слобода или смрт

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

gameforce, mnogo hoces :roll: :wink: najbliza ti je Omnia II mada ti je bestboy dao dobar predlog a ja ti kazem da se zadrzis jos neko vreme na N82,dok se ne popravi stanje na trzistu.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Vincent, znam da postoje "upotrebljivi" GPS programi ali žderu kredit sa kartice a pošto često putujem i GPS mi je neophodan non-stop i to često u roaming-u, to bi mi bio veći izdatak nego telefon.Ovako ubacim mape i sve je DŽ.Plus to što mu je kamera u poredjenju sa N82...Satio je već zanimljiva opcija koja zaslužuje da se dobro razmisli.
bestboy, redak je ksenon ali ne ide da sa "konja predjem na magarca" a uvideo sam za ovo vreme od kada imam N82 da je nezamenjiv.
Da nosim i kameru nemam gde i ne želim.A gore pomenuti HTC mi se čini da i nema blic uopšte.
Sale_M, ne tražim mnogo nego to sve imam na N82 ali bih malo više a ne manje od ovog što imam.Veći ekran TS ili da budem još bezobrazniji u željama, tel sa svim nabrojanim i još HUD (Heads Up Display, to još nema ni jedan tel koliko znam ali bi ga odmah bez razmišljanja kupio).Hehe
Rebel in heart.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

gameforce, tesko ces naci nesto tako. Jedini razuman prelazak sa n82 (ako se ima para) je na n97 koji pravi extra fotke i Omnia HD. Ja sam se odrekao dobre kamera sa fona pre svega zbog SEK-e, a i bolje za 300 eura da uzmem 5800 i neki digitalac.

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

jerkann, N97 otpada zbog "klackanja" zbog koga je odletela i N95
Jednostavno hoću da imam sve na jednom a ne da cimam sa sobom po prašumama 2 ili 3 uredjaja.
Telefon MORAM da nosim pa ako već moram onda...
Rebel in heart.

Odgovori