iPhone 3GS vs N900

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?

Koji biste pre?

iPhone 3GS
17
50%
N900
17
50%

Ukupno glasova: 34

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

iPhone 3GS vs N900

Post od Lobachewsky »

Koji biste pre i zasto?
E sad... Tesko da ova dva telefona mogu 'papir i olovku' pa na crtu. Ovde pre odlucuje celokupan utisak, harizma.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Ovako,odokativnom metodom izbor bih stavio na iPhone,najvise zbog dimenzija i po meni bolje kompaktnosti samog uredjaja.N900 je samo OK zbog novog OS-a,u protivnom je "cigla".
(hehe sad ce ovi sto se loze na N900 da me "razapnu")
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

N900: 111 X 60 X 18; 181g
iPhone: 115,6 X 62 X 12,3; 135g
Jest' N900 deblji, ali je iPhone duzi. Pa ko sta voli... Z'ebavam se :)
Dimenzije jesu prednost iPhona, ali sad dal' u odlucujucoj meri nznm bas.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

Значи ово су прва два телефона на мојој листи,који једу тржиште... :lol: :)

Оба су прејака по мени,не знам за који бих се одлучио,мада да ме неко пита дал хоћу н900 или 3гс мислим да бих се одлучио за 3гс пошто знам каква је машин за апликације и све (и камера је супер како видим) а са маемом још не знамо како стоје ствари! :|
Nokia 6220 Classic

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

Lobachewsky, Ih pa pogledaj tezinu,N900 ima dzep da ti odvali + plus kada se nabudzi u njemu ima da te gledaju zadivljenim pogledom.(mislim na zensku populaciju,da ne bi ko pomisljao na kakve perverzije) :D :)

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Naravno iPhone, a zasto? Provereno dobar ekran, provereno dobar OS, gomila aplikacija, odlican izgled.

Zasto ne N900? Pocetni model sa pocetnik system-om, malo aplikacija, ko zna kakva ce biti izrada, los izgled i jos dosta nedostaka. Po meni eventualno naslednik N900
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

iPhone je iPhone :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

N900 zbog toga što je noviji, da budeš "glavni dasa u selu" :). Naravno da je iPhone provjeren telefon i da je vrlo vrlo upotrebljiv smartphone, ali novija stvar je nekako zanimljivija :). Plus QWERTY tastatura ma koliko loša nikad nije na odmet. I koljite me ako hoćete, ali Maemo softver mi djeluje ljepše nego iPhone-ov.
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ja bih uzeo iPhone, prvenstveno zbog ekrana, brdo tema (meni ekstremno bitna stavka), i puno dobrih igara. N900 je još nov model a i Maemo ima još dosta da se razvija da bi mogao da konkuriše WM-u i OS X.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Ja ne bih ni 1.
Zasto - jel'neko realno zna cenu "simfree" 3gs? Njegove nedostatke "za te pare, jbt"?
Sta raditi sa n900, uzivati u net surfu? Kakav je zvuk, foto, video, itd sto treba donekle da zameni neki "standalone" uredjaj, nista tu ne znamo.
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

kakav crni Iphone. Ljudi sta je novo na ovom modelu: prevazidjena kamera od 3Mpx. Znam dosta o pixelima i ostalim stvarcicama, ali kamera je sigurno mnogo slabija u odnosu na NOkiu. Hardverska tastatura, iako 3-redna mislim da je veoma funcionalan i laka za korisceneje (barem na n97 je tako, a slicne su dosta).
Ako se vec uzima Iphone zasto se ne uzmu starija braca koja su u rangu sa mladjim puno skupljim.
Meamoe ce dosta brzo da se razvija ipak je Nokia u ovaj uredja ulozila dosta para i nece dozvoliti njegovu propast.

serbian-boss
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Apr 2009. 21:11

Post od serbian-boss »

jerkann, znaci kako mozete da pricate o N900 ,a nije ga niko drzao u ruci niti ga je isprobao...a iPhone 3GS je takva masina,jede zivu decu :lol: ....salu na stranu Meamoe OS se tek pojavio,za razliku od Mac OS koji radi perfektno.Kada pricamo o kameri verovatno je bolja na N900 medjutim to sto si rekao kao 3Mpx to uopste nije najbitnija stvar.Postoji jos niz stvari od cega zavisi kvalitet slike i snimka...razocarenje ce poceti kad se pojavi u prodaji kod nas...Jednia mana iPhone-a 3GS je zato sto nema multi-task opciju :smutny:

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

serbian-boss, ja sam naglasio da znam tzv. "mit o pixelima" ali je i cinjenica da su kamere sa 5 Mpx bolje u odnosu one od 3. Jedna ispravka Maemo se nije tek sad pojavio.
Moje pitanje sta novo donosi novi mnogo skuplij Iphone model?
Da se razumemo i meni se Iphone svidja dosta, ali kad bih birao izmedju ova 2 ne bih se dvoumio uopste. Druga bi prica bila da se poredi sa 5800.

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

delimicno se slazem sa onim sto su rekli jerkann, i Vlada Zem.
Od kad imam Ipod touch, uvideo sam da je Iphone potpuno beskoristan.
Sve sto moze na njega, moze i na Ipod touch... I dodas na to N95 8gb, i eto, resio si problem :D
Nokia E71... Elegant, but deadly

serbian-boss
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od serbian-boss »

evo ovako,ima 32-bit ARM Cortex A8 RISC 600MHz,256 RAM,za razliku od 3G 410MHz i 128 RAM......ima graficki cip isti kao nokia N900 " OpenGL ES 2.0 " koja donosi mnogo bolju grafiku od svog predhodnika...ovaj telefon moze da pokrene bilo sta .....hmm kazes mnogo skuplji ?Nasao mi je drugar 3GS u Dubaiu za 330 E .....a ako hocete da se slikate,kupite digitalnu kameru :lol:
kapoerista90, to si u pravu....ali vec su pocele da izlaze app samo za iPhone 3GS....kroz par meseci izacice bezbroj 8)

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

serbian-boss, sad sam gledao temu o Iphonetu i video kako ti nalazis povoljne ponude. Cena je mnogo veca kod nas i tu nema rasprave. Iako bi ga kupio van treba da platis carinu i pdv, a nemas garanciju, a delovi su jeftini :smutny: :smutny:
Veci, tj. brzi procesor ce po meni doneti samo brzu potrosnju baterije. To je samo sminka jer i njegov predhdnik je stvarno dosta brz, tako da je ovo stavljeno samo da bi opravdalo visoku cenu.
kapoerista90, bolja ti je kombinacija sa npr. 6220c jeftiniji, a ima xenon.

serbian-boss
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od serbian-boss »

jerkann, Ono je bilo malo nesigurno,a ovo ce mi drugar doneti 3GS ide za mesec dana u Dubai i sebi je vec kupio jedan.Ja sad imam iPhone 3G i Nokia 5800....a kad mi stigne 3GS prodajem ih 8) ....najveci fazon je u tome sto novom iPhone-u baterija mnogo duze traje nego nego 3G....provereno :dry: videces koliki ce se pomak napraviti sa 3GS-om ....i reci mi ako je samo sminka,zasto sve " najbolje " telefone uporedjuju sa iPhone-om ? Delovi jesu skupi :cry: npr staklo za ekran je 90 E i ... ali jbg.Uglavnom ja sam i sa 3G prezadovoljan....a da nemam ovu kombinaciju za 3GS odlucio bih se za Samsung i8000 (Omnia 2) ,cini mi se da je mnogo dobar :wink:

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Jerkann 3GS ima i jacu bateriju....SErbian boss brat je instalirao neke aplikacije koje su za 3GS i na 3G rade super tako da ce malo da sacekate za te aplikacije koje ce da rade samo na 3GS uostalom to sto navodis da je cena 3GS-a u dubaiu 330 evra to je totalno beskorisno poredjenje odes u ameriku platis nekom meksikancu 50 dolara da ide ulicom i cim vidi da nekog nosi 3GS da mu da zgrabi i pobegne + posle toga kupis punjac + kabl za mobb + sluske i izadje ti 130 evra maxx eto sta je to 3GS za 130 evra sica....Eto takvo je bilo tvoje porednjenje.... I jos je 5 puta jeftiniji od N900 (koja ce tek da izadje i o kojoj ne znamo nista osim specifikacije a diskutujemo kao da je ima pola foruma) inaravno da je best buy 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

serbian-boss
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od serbian-boss »

dimi89, xaxaxaxa :lol: :lol: :lol: svaka cast Meksikancima,mozes i da nadjes desetoricu pa nek obiju apple radnju i bices na velikom dobitku :P ali ovo je legalno iz radnje.... dimi89, jel imas ti iPhone ?

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

Hehe e i vi ga ovde rasturili pricu sta bi bilo kad bi bilo,da je babi ne bi bila baba, vec deda.Autor teme je postavio dilemu izmedju ova dva telefona i mislim da je bespotrebno sada da "vrsimo" neke imaginarne kombinacije.

Odgovori