Nokia N97
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
A da ti malo ohladis glavu i razmislis sta si rekao?
Po meni je ovaj telefon totalni promasaj, nikakva softverska podrska sto bi trebalo da je osnovno. Kameru svi hvale ali u mraku blic pravi problem tako da... Ja sam ovaj telefon dobio kako sam ga dobio i ne smeta mi jer mi sluzi samo razgovor i po koju sms poruku za parking.
Al ajde videcemo i taj famozni v20.
Po meni je ovaj telefon totalni promasaj, nikakva softverska podrska sto bi trebalo da je osnovno. Kameru svi hvale ali u mraku blic pravi problem tako da... Ja sam ovaj telefon dobio kako sam ga dobio i ne smeta mi jer mi sluzi samo razgovor i po koju sms poruku za parking.
Al ajde videcemo i taj famozni v20.
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
Wicker Man, ja sam prilično zadovoljna telefonom... ali naravno očekujem dosta od novog firmware-a i sigurna sam da će se sve ovo srediti... Isto je bilo i sa N95-icom... kad je izašla imala je problema, ali sada je i dalje vrh telefon iako je star preko 2 godine... 

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- misha
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Sub, 10. Apr 2004. 18:20
- Kontakt:
Cek stani, ovde jos uvek postoje ljudi koji se vuku sa v11 firmware-om? Pa dobro ljudi, u cemu je problem? Potpuno je jasno da sami to mozete odratiti preko racunara i interneta, legalno, pod garancijom, a vi i dalje birate da se cimate oko servisa i zadrzavaju vam telefon ne znam ni ja koliko pa posle istaju novi sa otprilike istom verzijom? Mislim, u cemu je problem?? madness99, mani se price da telefon vredi jedan evro, gluposti. Mislim, jasno je da telefon ne vredi 700 i kusur evra. Ja sam svoj platio 750 sa sve futrolom, ali se ne kajem. I ja, kao i Ninolina ocekujem mnogo od verzije 20, ali to mnogo je vecim delom zbog kinetickog skrolovanja koje ce dosta pojednostaviti rukovanje telefonom i kretanje kroz OS. Nego, ne rekoste mi, jeste li hakovali telefon, koristi li neko nove tranzicije za meni? Da li jos nekome c2z hack file bug-uje s vremena na vreme?
pozdrav!
pozdrav!
Pa nije u nicemu problem, nego nemam razloga da se prebacujem na v12 kada ce izaci v20 za 7 dana. Radio sam mali milion update-a i nisam lud naravno da placam nekome.
Realno po meni ovaj telefon ne vredi vise od 300-350e eura u vrh glave to za 1eur je bila sala, trenutno on nema podrsku ni za navigaciju ( da radi normalno) a ni za programe. Mali broj aplikacija radi normalno ( ako uopste rade). Kao sto sam vec rekao, bolje da su odradili da bude stara verzija symbian-a. Ovo je ipak vodeci telefon Nokie. Trenutno je to malo napredniji java telefon.
Ocekivao sam da telefon ima glasnije zvucnike, ili sam ja gluv ili je ovo tiho. Preko slusalica imam utisak da je tisi od n82 i n95 8gb. Sta znam, nisam pametan kojoj grupi korisnika je ovaj telefon namenjen.
Realno po meni ovaj telefon ne vredi vise od 300-350e eura u vrh glave to za 1eur je bila sala, trenutno on nema podrsku ni za navigaciju ( da radi normalno) a ni za programe. Mali broj aplikacija radi normalno ( ako uopste rade). Kao sto sam vec rekao, bolje da su odradili da bude stara verzija symbian-a. Ovo je ipak vodeci telefon Nokie. Trenutno je to malo napredniji java telefon.
Ocekivao sam da telefon ima glasnije zvucnike, ili sam ja gluv ili je ovo tiho. Preko slusalica imam utisak da je tisi od n82 i n95 8gb. Sta znam, nisam pametan kojoj grupi korisnika je ovaj telefon namenjen.
Da bre stvarno blic pravi neku senku sa strane kada se slika u mraku,to sam se licno uverio dok smo ga ja i drugar testirali.Ja sam prvo mislio da se socivo kamere zaprljalo medjuttim kao da mu nesto smeta,a kasnije sam se i uverio da ta je to kod svih kada sam video testove na YouTube.Nesto tu nije dobro odradjeno hardverski,pocev od poklopca kamere pa dalje. 

>> N7100 <<
- Ninolina
- Moderator
madness99[/b], kako to misliš da nema podršku za navigaciju i ostaje programe? Ima sve što ima i za S60v3 i još više
Ne znam gde ti nalaziš programe za N97 ali podrška koju ima ga stavlja daleko iznad java telefona. Šta je to od programa za N97 što ti treba, a da nema?
misha, hackovala sam telefon, koristim povremeno menu transition i da, i meni patch c2z baguje, ali isto je i na N95-ici pa sam navikla. Kad mi je aktiviran taj patch imam problem sa instalacijom programa i bluetooth se zaludi
zato i transitions koristim povremeno dok me ne smori prečesto isključivanje i uključivanje ovog patcha koji je za to neophodan. 

misha, hackovala sam telefon, koristim povremeno menu transition i da, i meni patch c2z baguje, ali isto je i na N95-ici pa sam navikla. Kad mi je aktiviran taj patch imam problem sa instalacijom programa i bluetooth se zaludi

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
Pa da krenemo od Garmina koji pravi probleme pri radu, dosta baguje u landspace modu i nekad nece da radi full screen.
Ninolina a zar ti nije lakse sa certifikatom? Meni se nimalo ne svidja hack telefona, imao sam ga na e90 i nije najbolje radio a i necu sad ubacivati programe po ceo dan pa da mi smeta jedan sign.
Ninolina a zar ti nije lakse sa certifikatom? Meni se nimalo ne svidja hack telefona, imao sam ga na e90 i nije najbolje radio a i necu sad ubacivati programe po ceo dan pa da mi smeta jedan sign.
- misha
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Sub, 10. Apr 2004. 18:20
- Kontakt:
madness99, verizija 12 postoji vec vise meseci, tako da nikako nije izgovor brojati dane od ovog trenutka...
Kada je Garmin u pitanju, ne znam do cega je problem, radi odlicno! portrait ili landscape, svi tasteri osetljivi, nikakvih problema nema! Sto se tice blica, ja ne primetih nikakve senke ili bilo sta slicno. Koristio sam ga u potpunom mraku, u Night modu radi posao odlicno, nemam zamerki. Koristi li neko od vas, Ninolina, fajl za poboljsanje kvaliteta fotki uz slabljenje kompresije? Kada je hack u pitanju, cak sam kreirao svoj c2z u nadi da ce bolje raditi i nista... sta ces...
Nego, kada je gledanje filmova u pitanju, stvarno nije potreban nikakav dodatni program. Ja filmove konvertujem uz program Total Video Converter 3.12 (jedina verzija koja uspeva normalno da ubaci titlove), i sve radi savrseno!
madness99, slazem se sa cenom telefona koju si pomenuo, zasto bi jedan mobilni telefon imao cenu kao izuzetan notebook recimo Asusove proizvodnje, ali sta ces, nokia je 'zaradila' pravo da bude bezobrazna. Koliko god se mi bunili, cene ce ostati besne. Ipak, to i nije slucaj u svetu, zato u vecoj meri krivim drzavu koja 'nije u evropi' te imamo carine kao da smo sa druge planete;) Ali dobro, sve je to nasa demokratska drzava u kojoj ne smes normalno da hodas ulicom, boze moj, neko bi mogao da te ubije...
Anyway, do skorog online vidjenja:D
Kada je Garmin u pitanju, ne znam do cega je problem, radi odlicno! portrait ili landscape, svi tasteri osetljivi, nikakvih problema nema! Sto se tice blica, ja ne primetih nikakve senke ili bilo sta slicno. Koristio sam ga u potpunom mraku, u Night modu radi posao odlicno, nemam zamerki. Koristi li neko od vas, Ninolina, fajl za poboljsanje kvaliteta fotki uz slabljenje kompresije? Kada je hack u pitanju, cak sam kreirao svoj c2z u nadi da ce bolje raditi i nista... sta ces...
Nego, kada je gledanje filmova u pitanju, stvarno nije potreban nikakav dodatni program. Ja filmove konvertujem uz program Total Video Converter 3.12 (jedina verzija koja uspeva normalno da ubaci titlove), i sve radi savrseno!
madness99, slazem se sa cenom telefona koju si pomenuo, zasto bi jedan mobilni telefon imao cenu kao izuzetan notebook recimo Asusove proizvodnje, ali sta ces, nokia je 'zaradila' pravo da bude bezobrazna. Koliko god se mi bunili, cene ce ostati besne. Ipak, to i nije slucaj u svetu, zato u vecoj meri krivim drzavu koja 'nije u evropi' te imamo carine kao da smo sa druge planete;) Ali dobro, sve je to nasa demokratska drzava u kojoj ne smes normalno da hodas ulicom, boze moj, neko bi mogao da te ubije...
Anyway, do skorog online vidjenja:D
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
Мени ово звучи смешно, даш 500+€ и телефон ти се рестартује и том приликом уместо да побесниш ти кажеш па ОК је то, изаћиће једног дана стабилна верзија
Ако већ купујем најскупље очекујем да је то и најбоље, најквалитетније. Али можда ја и не разумем неке ствари јер обично купујем јефтине телефоне који нису аутоматски (не гасе се сами од себе) већ мораш да притиснеш дугме

Ако већ купујем најскупље очекујем да је то и најбоље, најквалитетније. Али можда ја и не разумем неке ствари јер обично купујем јефтине телефоне који нису аутоматски (не гасе се сами од себе) већ мораш да притиснеш дугме

- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
madness99, realno, nemas pojma. price kao "hack mi nije najbolje radio", "garmin baguje" ne piju vodu.
@ tema, n97 je neverovatno precenjen a isto tako je i dobar fon. samo dobar, nikako odlican. jedino sto ne mogu da svarim je da nokia stavi identican hw u 5530 od 150 evra (excluding gps) i 5800 od 220 i n97 od ~500.
@ tema, n97 je neverovatno precenjen a isto tako je i dobar fon. samo dobar, nikako odlican. jedino sto ne mogu da svarim je da nokia stavi identican hw u 5530 od 150 evra (excluding gps) i 5800 od 220 i n97 od ~500.
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek
- Ninolina
- Moderator
Jedino što zameram ovom tel jeste taj harverski problem sa kamerom i poklopcem
Vidim da ga uglavnom loše ocenjuju oni koji ga nemaju.. I znamo da će mnogi bagovi biti sredjeni novijim verzijama firmware-a i to da li ćeš da čekaš da se sve sredi ili ćeš ga kupiti čim se pojavi jeste stvar izbora. I dalje smatram da je tel odličan, i naravno da, kao i svi ostali Nokia telefoni, mora da 'preleži dečije bolesti', a na to su eto Nokia useri verovatno navikli. I na kraju to ipak bude fenomenalan telefon što se može gledati i kao stvar ukusa. Koristila sam i WM telefone, a i iphone mi je u kući i videla sam sve bugove i probleme svih OS-ova, i ja bih opet izabrala N97, jer meni on zaista odgovara i znam da će sve što možda sad nije, definitivno to postati. Znam da ovo sve zvuči jako subjektivno, ali to jeste tako. Kako i WM tel, i iphone, tako i symbian ima svojih problema. E pa meni problemi sa symbianom izgledaju manji a i to je opet stvar ukusa. Tako da, u pravu su i jedni i drugi, i oni koji ga podržavaju i oni koji ga osporavaju, svako će ostati pri svom ubedjenju. 

madness99, sam sebi skaces u usta. kao hack ne radi a posle ne volis da experimentises sto dalje implicira da ne znas da odradis kako treba sto dalje implicira da je verovatno isti slucaj i sa garminom 
hakovao sam preko deset razlicitih modela nokia smart phonova i nijedan jedini nije "bagovao"

hakovao sam preko deset razlicitih modela nokia smart phonova i nijedan jedini nije "bagovao"
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek
darkado,
Gde sam ja to rekao da ne radi hack na n97? Ajde mi citiraj taj deo moje poruke pa cu pojesti tastaturu zajedno sa n97. Lepo sam rekao da sam probao u proslosti na e90 a ne na n97. Na e90 sa hackom telefon je radio sporije a to je za mene bag.
A to sto si ti hackovao preko deset razlicitih telefona ne znaci da si najpametniji.
@jerkann
Koju verziju firmware su imale te nokie? Sve se nosim mislju da je do v11
Onaj poklopac pozadi jel i vama ima lufta i krcka ?
Gde sam ja to rekao da ne radi hack na n97? Ajde mi citiraj taj deo moje poruke pa cu pojesti tastaturu zajedno sa n97. Lepo sam rekao da sam probao u proslosti na e90 a ne na n97. Na e90 sa hackom telefon je radio sporije a to je za mene bag.
A to sto si ti hackovao preko deset razlicitih telefona ne znaci da si najpametniji.
@jerkann
Koju verziju firmware su imale te nokie? Sve se nosim mislju da je do v11
Onaj poklopac pozadi jel i vama ima lufta i krcka ?
- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
madness99, sto se tice poklopca nemaju lufta nijedna ni druga. Pravo da ti kazem nisam ni proveravao firmware. Samo sam ubacio i testirao i radilo je lepo.
Vidim da se mnogi zale na 3 rednu tastaturu. Meni je ona sasvim Ok i veoma mi je udobna za kucanje. Ekran mi se cini bolji nego onaj na 5800 (pre svega mislim na touch).
Sada nesto sam primetio sto mi se nije bas svidjalo. Odradio sam nekoliko fotki i davalo mi je belo rasvetljenje u levom uglu. Pretpostavljam da je to od blica jer sam probao u sobnim uslovima.
Da li su i drugi korisnici to primetili?
Vidim da se mnogi zale na 3 rednu tastaturu. Meni je ona sasvim Ok i veoma mi je udobna za kucanje. Ekran mi se cini bolji nego onaj na 5800 (pre svega mislim na touch).
Sada nesto sam primetio sto mi se nije bas svidjalo. Odradio sam nekoliko fotki i davalo mi je belo rasvetljenje u levom uglu. Pretpostavljam da je to od blica jer sam probao u sobnim uslovima.
Da li su i drugi korisnici to primetili?
Meni se poklopac ne svidja, bolji mi je stari tip. Meni je ne praktican prvi red tastature jer je ekran iskosen i nema sanse da odkucam nesto normalno. Malo je tvrdja ali dobro.
Ja sam pricao o tom problemu sa blicom ali me svi prave ludim, u mraku je jos gore. Pola slike upropasti.
Ja sam pricao o tom problemu sa blicom ali me svi prave ludim, u mraku je jos gore. Pola slike upropasti.