Tutorial: Firmware hack na s60 3rd telefonima

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Da bi ti hack ostao posle hard reseta,moras da napravis na Y particiji ovakvu putanju Y:\sys\bin\ i da u taj folder(bin) pastu-jes installserver.exe...
Ukoliko ti dugo stoji natpis 'apl. patches' moj savet ti je da to prekines i pokusas ispocetka... :wink:
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Znaci samo taj faln sa c:/sys/bin iskopiram na y:/sys/bin i to je to? Nista vise ne trebam da uradim i hack ce ostati i posle hard reseta?
Jos jedno pitanje imam, da li posle svakog soft reseta moram da idem na ROMPatcher+ i da cekiram onu opciju ili ne? :unsure:

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

Otprilike s tim sto moras da napravis foldere sys i bin na Y particiji...
Da li ti pod soft resetom podrazumevas restart telefona? :?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Pa da, soft reset = restart :|

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

Koristim staru verziju rompatchera pa ne znam kako je kod te + verzije,ali svejedno bi morao da imas opciju da ti se patchevi podizu zajedno sa sistemom. :D

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Skontao sam, provalio sam tu opciju i sad sljaka bez problema, videcu sutra posle hard reseta sta ce se desavati i da li cu morati ponovo da ga hakujem.
Nesto me zeza, valjda je taj lik nesto instalirao i sad mi konstantno posle svakog paljena pokrece instalaciju neke aplikacije sa hdd-a a pojma nemam koja je. Ne vidim da ima neka, mozda je negde u nekom folderu sakrivena pa... Zato i hocu hard da odradim pa da me vise to ne nervira :dry:

foreplay011
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 09. Okt 2009. 00:35

Re: Tutorial: Firmware hack na s60 3rd i UIQv3 telefonima

Post od foreplay011 »

---------------------------------------S60 3rd (stara metoda)----------------------------------

1. Instalirati i pokreni X-plore,u podesavanjima cekirati prve 4 opcije.Ostaviti aplikaciju da radi u pozadini.
2. Instalirati HelloCarbide.sisx na mem telefona,pokrenuti je,a zatim levi soft taster/menu1 i pritiskajte na yes dok se program ne zatvori.
3. Pokrenuti x-plore (koji je ostao u pozadini) i imate pristup sistemskim folderima
4. Kopirajte installserver.exe y c/sys/bin
5. Instalirati rompatcher (za ukljucivanje i iskljucivanje zastite - caps off/on)

Probao,uspem da instaliram X-plore,aliproblem nastaje kada pokrecem Hello carbide,otvori mi meni i u prvom slucaju stisnem na meny 1,i fon se restartuje...u drugom slucaju (sa "mladjom" verzijom Hello carbida) takodje stisnem meny1,ali nista se ne desava,vraca me na pocetnu stranici Hello carbida...
P.s.Koristim samsung g810...pozzz.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

foreplay011, kao prvo dobrodosao na ovaj forum... 8)

Samsung g810 ima Symbian 9.2 kao neki modeli Nokia,tipa N82,N95,E71,...,s tim da nije moguce koristiti isti sw(programe) u svim situacijama. Posto ne znam koji sw imas i da li uopste on moze da se hackuje ovom metodom,postavicu ti HelloCarbide za Samsung g810. Pokusaj sa njime pa vidi da li ces uspeti to da odradis...
Znam da ce ti biti potrebno dosta strpljenja,jer ces morati nekih 60-70(ako ne i vise)puta da kliknes na YES... :D

http://www.ziddu.com/download/6835448/H ... 0.zip.html

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

foreplay011, pokušaj sa programom HelloOX 2 :) on bi trebalo da sve uradi umesto tebe :) tj. samo ga instaliraš i pokreneš i to je to :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

foreplay011
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od foreplay011 »

Kao prvo:Bolje Vas nasao..:))
A kao drugo,uspeo sam da hakujem sa HelloOH-om,ali sam ga sertifikovao on-line,na OPDA-i (ono,UPLOAD FOR CERTIFICATION ),tako da mi Hellocarbid na kraju nije ni trebao..Anyway, hvala za savete,nekome ce koristiti...
sada mi se javlja drugi problem,manji ali isto tako iritativan:naime,kada prikljucim fon na USB,ne daje mi mogucnost za sinhronizaciju,data transfer etc.,kaze da je nemoguce pristupiti mem.kartici zato sto je koristi neka druga aplikacija,mada ja mogu da sa telefona pristupim istoj,ali komp uopste ne registruje da je fon prikacen....Takodje,kada pokusam da obrisem neku od instaliranih aplikacija,da bih metodom eliminacije ustanovio kaoja pravi problem,ne dozvoljava mi,sa obrazlozenjem da je u toku instalacija neke druge aplikacije,mada ja to nigde ne vidim..
Od instalacija imam: X-plore,HelloOH 2,ROM Patcher,Jbak Task manager,Nimbuzz,Call filter ,Power MP3,Free UnRar,Smart movie i Mobiola web cam koju sam na jedvite jade uspeo da ubacim zbog vec gore pomenutog problema,tako da pretpostavljam da ona otpada kao uzrocnik ove nevolje...
Takodje,u nekom levom folderu koji se zove Leftup imam program Modo,koji se valjda sam instalirao zajedno sa HelloOH-om,ako se ne varam,pa sam pomisljao da mozda i on ne jbe ale,ali ne znam smem li da ga brisem,da ne zeznem hack...
Pretpostavljam da neka od aplikacija pravi problem zato sto je sve radilo ok do juce,dok nisam poceo da instaliram svasta-nesto,cak je pao i jedan bezuspesan pokusaj instalacije Garmina,pa mi se cini da od tada nastaju problemi,ali sve u vezi tog programa sam pobrisao sa kartice...jedino ako nije negde na c: ostalo nesto zavuceno sto ja ne umem da prepoznam...
Eh da,umal` da zaboravim:kada udjem u Rom Patcher opcija open4all je zelena i ,da se tako izrazim,"stiklirana", a opsija patch installserver fp2 je crvena i ,takodje,stiklirana... Ne znam ima li ovo ikakve veze sa problemom,ali od glave visak ne boli...
Ja se bas raspisao,nadam se da nisam smorio..:))...ako neko nesto moze da pomogne,bio bih mu/joj ( :D ) veoma zahvalan......pozzz... :lol: :lol: :lol:

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

foreplay011, ako si hack odradio,a citam da jesi,HelloOX mozes slobodno da obrises. Modo je file menadzer(kao X-plore,Y browser...),i ukoliko ti nije potreban mozes i njega da obrises...
To sto ne mozes,prilikom povezivanja na pc,da koristis mass storage mod je problem sto ti je aktivna neka aplikacija. Ok to vec i sam znas,ali sam ovo napisao da bi znao da C particija nema veze sa tim. Koje si od ovih navedenih programa instalirao na MMC?
Inace ako te interesuje u koj folder aplikacija koja se instalira na mmc ostavlja svoje 'pipke' na C particiji je folder hash,tacnije C:\sys\hash.
E sad,kao sto rekoh ranije,Samsunga sa Symbianom ne poznajem kao sto poznajem Nokiu,pa cu ti reci da se resenje tvog problema(najverovatnije) nalazi u folderu E:/private/10202dce . Dobro pregledaj fileove koji se tu nalaze jer jedan od tih fileova ti onemogucava povezivanje sa pc-om u mass storage modu. Ima onih koji kazu da se bez ikakvih problema mogu obrisati svi fileovi koji se nalaze u tom folderu,ja to necu potvrditi jer nikad nisam to radio.
Open4all je patch koji omogucava prilaz(pisanje-brisanje) sistemskim folderima i fileovima iz bilo kog file menadzera.
Patch installserver_fp2.rmp ti je nepotreban,nije namenjen tvom telefonu tako da mozes da ga obrises...Inace patchevi za RomPatcher ti se nalaze u folderu Patches na MMC-u.

foreplay011
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od foreplay011 »

Uff,ovo je bilo brzo i detaljno... :D
Malo sam kontao sta da radim i upotrebio stari trik sa kompa:deinstaliraj redom,pa kad sve proradi kako treba,znaces sta je bio uzrok...:)...resio sam problem tako sto sam deinstalirao Free UnRar,sada mi vise ne pravi smetnje...ZA SADA...:))..ako se budu ponovile,vikacu HELP..
Medjutim,sada imam drugu smetnju:naime,kada povezem fon preko usb-a,odaberem PC Studio kao opciju,komp uopste ne vidi telefon..reinstalirao PC Studio 7,menjao portove..NISTA!!!..nije da mi je to toliko bitno sada,ali pretpostavljam da ce mi znaciti za koji mesec kada budem hteo da napravim backup npr. imenika ili poruka........a kada povezem fon i stavim "Data transfer" normalno cita memo karticu...da ne znas mozda koji mu je vrag?!1...
:D :D :D .....
p.s.dugujem pivo za ovoliki trud... :lol: :lol:

Dule87
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 20. Okt 2008. 01:47

Post od Dule87 »

Da li je za Hack na E71 dovoljno samo pokrenuti HelloOX2.v2.02.?Firmware je 300.21.012 Hvala unapred,pozdrav! :wink: ;) ;) ;)
Samsung Galaxy S3 I9300

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Dule87
Прво својим сертификатом подпиши HelloOX2. :wink:
Слобода или смрт

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

OBAVESTENJE!!!

Kako trenutno stoje stvari postoji velika(doduse nezvanicna)verovatnoca da ce svi buduci softwer-i koji nam dolaze iz Nokia-ine 'kuhinje' biti UNHACKABLE!!!! Naisao sam na vest da je novi sw za N86 'zasticen' i da ga nije moguce hack-nuti trenutnim poznatim metodama... :angry:

Vodite racuna,ukoliko vam hack nesto znaci pogledajte da li je vas sw moguce hack-ovati,ako to nije moguce moj savet ja da pricekate neko vreme sa update-om... :wink:

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Fox, pa u poslednje vreme stalno izlaze firmwarei koje u momentu izlaska nije moguće hackovati, ali je svaka do sada uspešno hackovana naknadno :) i svaki put je najavljivano da je novi firmware unhackable i uvek se nadje lek i za njega:) koliki god bili stručnjaci u Nokiji uvek se nadje veći stručnjak da ih hackuje :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

Ninolina,koliko ja znam,jedini sw koji nije do sada mogao biti hack-ovan(ne racunajuci novi sw N 86-ice)je bio sw E51 v. 400.XX.XX. A ni za njega 'lek' jos uvek nije pronadjen... :uhuh:
Nisam ni rekao da nece moci da se hack-uju samo je pitanje vremena kada ce se to odraditi,ali budi sigurna da je manevarski prostor sto se tice hack-ovanja sw sve manji i manji... :uhuh:

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Проваљују много веће и боље заштићене системе а камоли један Симбиан.
Само док се неко накани и одради то. 8)
Слобода или смрт

Esseker
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 27. Mar 2009. 03:16
:: Huawei P40 Pro

Post od Esseker »

znate,ja mislim da je sve moguce hakovati,jer to je samo sistem,treba imati malo vise kefala. sve je hackable. a i na kraju,svako moze u kucnoj radinosti da isprobava nesto,jer mozes samo uspeti ili ne uraditi nista. :D :D :D
Galaxy Note 9 SM-G960F/DS 128 GB Ocean Blue

foreplay011
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od foreplay011 »

[quote="foreplay011"]kada povezem fon preko usb-a,odaberem PC Studio kao opciju,komp uopste ne vidi telefon..reinstalirao PC Studio 7,menjao portove..NISTA!!!..nije da mi je to toliko bitno sada,ali pretpostavljam da ce mi znaciti za koji mesec kada budem hteo da napravim backup npr. imenika ili poruka........a kada povezem fon i stavim "Data transfer" normalno cita memo karticu...da ne znas mozda koji mu je vrag?!1...
:D :D :D .....
Skontao nakon par dana Googlanja:jbni Sasung jos uvek nije izbacio USB drajvere za Vistu (koju inace koristim)...probacu preko Blututa,,pa javljam rezultate...

Odgovori