Nokia 6630-problem sa punjenjem baterije

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
BokeYGTi
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 05. Avg 2009. 07:57

Nokia 6630-problem sa punjenjem baterije

Post od BokeYGTi »

pre svega pozdrav svima. 8)

posle 3 i po godine besprekornog koriscenja ovog moba, po prvi put mi se javlja problem.
dakle, vec drugi put mi se desava da se ugreje baterija ( a samim tim i ceo aparat ) dok se puni. mob obicno punim nocu. probudih se pre neko jutro, posle 6 sati spavanja, mob vruc, a pokazuje da jos puni, odnosno da baterija nije puna. baterija usijana, jedva je drzao u rukama... :o izvadio je iz aparata da se ohladi, vratio je nazad, i sve je nadalje bilo normalno ( nije ukazivala na nikakvo ostecenje, drzi i dalje kao i do sada, u proseku 3 dana ). posle toga sam je punio 2 puta i sve je bilo ok, do sinoc, kada se isto ovo desilo, ( ali je ovog puta punjena 4 sata, pa je baterija bila za nijansu hladnija nego prvi put ) i cini mi se da je na display-u pisalo " phone must restart " :unsure: sad je jos uvek sve normalno, jos uvek nema znakova da je baterija crkla, i dalje fino drzi...

sta se desava, jel imao neko slican problem? sta mi je ciniti?
mob. tel. je NOKIA 6630, baterija Li-ion BL-5C, sa Nokia hologramom, original, prva baterija.

hvala unapred svima
P.S. izvinite za dug post, morao sam da objasnim problem ;)
Nokia 6630

chyhayabusa
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 10. Jul 2009. 15:05

Post od chyhayabusa »

Imam NOKIA 6630 od oktobra 2005 godine i nikad mi se nije desio nikakav bag,sem sto ponekad nije htela da prima poruke dok se ne restartuje..koliko sam skapirao da je uzrok tome instaliranje brda aplikacija pa symbian zabaguje i posle restarta radi normalno..bateriju sam juce zamenio u alpha copy-ju posto je je bila iz serije "sa greskom" javicu koliko sad drzi..stara je drzala oko 3 dana.. uzgred sa sve koje imaju Li-ion BL-5C .evo linka na kome mogu proveriti da li je mogu zameniti

http://batteryreplacement.nokia.com/bat ... cement/sr/

BokeYGTi probaj sa zamenom ukoliko je moguca...mozda ces resiti problem,ili pak probaj da zamenis punjac

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ma kakva crna zamena. To je jako davno bilo, ko je zamenio zamenio, nema šanse da 3 godine korišćenu bateriju prime sad nazad. Odeš lepo u bilo koji servis i kupiš bilo koju čajniz bateriju za 500-600 kinti (u poređenju sa najeverovatnije 2500 koliko je originalna), i uživaš još par godine.

Kod mene u e50 najnormlanije radi ista ta kineska (originalna crkla posle godinuipo), već godinu dana i ništa joj ne fali.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

BokeYGTi,

Proveri jos jednom da li se greje baterija ili sam aparat,pa zagreje i nju....(nadam se da me razumes)

-ako je sigurno da se zagreva samo baterija onda joj je dosao kraj i moras kupiti novu
-ako se greje aparat dok puni onda je otisao betty ic,ili nesto pre njega u liniji punjenja,sto je bio cest slucaj kod ovog telefona.U tom slucaju u servis da se zameni.

pozdrav

BokeYGTi
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 05. Avg 2009. 07:57

Post od BokeYGTi »

pozz ljudi.

@chyhayabusa, desavalo se to i meni da zabaguje symbian ali nista strasno... restart i ponovo radi.

@drgrga, razumem te. provereno se greje samo baterija, pa ona zagreje ceo mob. ja sam se malo raspitivao, google-ao i saznao sam da li-ion baterija u sebi ima prekidac koji prekida dotok struje u bateriju posto se napuni. e mislim da je meni taj prekidac otkazao, bar sve ukazuje na to... jer se meni baterija puni oko 3 sata otprilike ( imam onaj veci punjac, nije brzi ) i dok se baterija puni, sve je ok. cim na display-u izadje "battery full", i odstoji malo duze na punjacu ( 15ak min recimo ) pocinje da se greje jer prekidac verovatno ne prekine struju i to dovodi do pregrevanja. sasvim logicno...

inace baterija drzi isto kao i prvog dana. uglavnom sad nekako tempiram vreme da se puni 3 sata da bi mogao da skinem na vreme sa punjaca. ali ostavio sam je par puta malo duze ( pola sata recimo ) na punjacu i nije se grejela, sve je bilo normalno. izgleda da meni taj prekidac cas radi, cas ne... :shock: :disgust:
Nokia 6630

chyhayabusa
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 10. Jul 2009. 15:05

Post od chyhayabusa »

gargamel4
Sto se tice zamene baterije,ja sam moju zamenio pre 5 dana,tako da uopste nije tacno da je zamena prosla :)

BokeYGTi
ja imam onaj brzi tanki punjac koji sam dobio uz telefon i puni bateriju za oko sat ipo...I mnogo je bolji od onih sporih,bar po meni...nervira me kad telefon stoji 3 sata na punjacu i kad moram da tempiram da ga punim uvece kad krenem da spavam posto mi tad ne treba..pa mogu da ga ostavim na duze vremen...ovako mogu i posle 15 minuta punjenja telefon da koristim ceo da n i da ne razmisljam da ce se ugasiti...uzgred zasto ne bi probao da uzmes od nekog pateriju pa pobas da punis sa svojim punjacem ili pak da probas drugi punjac...tako ces najbolje znati o chemu se radi

Odgovori