iPhone 3G

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
salesalesale
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 11:46

Post od salesalesale »

Kupio sam skoro Iphone 8gb 3g i interesuje me da li je normalno da kad se telefon priblizi zvucniku on skoro uvek emituje neke signale slicne onima koji se pojavljuju kada zovete nekog ili neko vas zove...jel to tako normalno ili je to samo kod mene :))

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Nije normalno, pogasi mu notifications, iskljuchi push i restartuj telefon. Ako ti je jailbroken, proveri sve aplikacije koje si instalirao. Ili instaliraj SBSettings pa pobij sve pozadinske procese.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

salesalesale
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 11:46

Post od salesalesale »

notifikacije sam uspeo da iskljucim...push ne znam gde se nalazi...jos manje sta je jailbroken..ne znam kako da proverim aplikacije dal rade kako treba.....i ne znam kako da instaliram sbsetings ..ipak sam ja amater za te stvari :))..ako moze neko malo opsirnije objasnjenje..hvala u svakom slucaju !:)

cure2fast
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 17. Mar 2009. 19:10

Post od cure2fast »

zbog cega apple ne isporucuje vise iPhone-ove zemljama gde se legalno prodaju ....trebam da dobijem iPhone iz Svajcarske preko rodjaka,medjutim nema ga ni uz paket niti bilo kako u prodaji :o

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

ako mislis konkretno na iphone 3g on se polako povlaci iz prodaje, ostaje samo 3gs i to uskoro treba da se pojavi jeftinija 8gb varijanta koja kompletno zamenjuje 3g

cure2fast
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od cure2fast »

Zligor, da,mislio sam na iPhone 3G....3Gs bi rado uzeo ali mi je mnogo skup.3G 16Gb sam nabavio za 260 E da bi mi sad rekao da za sad nema vise nigde u Svajcarskoj iPhone-a 3G i to je sigurno 100% ,a 3GS preko prijatelja je bio 500E...mozda je dobra cena i imam kesa da ga kupim ali mi se cini da je to zaista bacanje para.Zna li se kolika ce biti cena 3GS 8Gb ,okvirno ?

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

za cenu stvarno ne znam, jedino sto ima na netu je da u us&a 3gs 8gb treba da zameni 99$ iphone 3g. za evropu nsiam naso informacije.

cure2fast
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od cure2fast »

vazi....hvala na toj informaciji.Idem za Italiju 25 og pa cu baciti pogled na iPhone-ove,mozda ce tamo biti taj od 8Gb

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Koji program koristite za prebacanje podataka tacnije poruka na pc,ja konkretno koristim iphone pc suite,al nesto mi blokira.
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

kisinjo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 19. Dec 2007. 22:39

Post od kisinjo »

Pozdrav svima. Danas sam uzeo ovaj telefon polovan, pa me zanima sta da uradim, tj. sta da ukljucim ili iskljucim da bi mi baterija trajala duze?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

kisinjo, iskljuchi 3G, iskljuchi push, iskljuchi notifications, iskljuci wifi, iskljuci locations, iskljuchi Edge, osvetljenje smanji na minimum kojiti je potreban za gledanje i stavi na auto, i iskljuchi bluetooth.
Sa ovime bi trebalo da si uglavnom pogasio sve. Dodushe ja wifi imam ukljuchen stalno, i baterija mi traje 2 dana sto je solidno. Mozda bih sa gasenjem i toga uspeo da produzim vek za pola dana ali mi to ne igra ulogu.

kisinjo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od kisinjo »

3g sa iskljucio,wifi sam iskljucio, locations sam iskljucio, osvetljenje sam smanjio, ne mogu da nadjem push i notifications?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Koja ti je verzija software-a u telefonu? Ako je ispod 3.0 onda me i ne cudi da nemas push i notifications. Ako je 3.x onda ti je notifications u settings, a push u settings, pa mail...

kisinjo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od kisinjo »

Pa verzija softwera mi je 3.0, push sam nasao i iskljucio sad, nisam nasao jos taj notifications i edge! pozz

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Kad udjes u settings to ti je 4. stavka. EDGE mozes da ubijes samo preko aplikacije SBSettings, a da bi nju instalirao prvo moras da jailbreakujes telefon. Ja sam GPRS ucmekao tako sto mi za APN stoji pogresna stvar ukucana, i onda on ne moze da se konektuje. Nije sasvim isto, ali makar ne jede kredit. A da, telefon JOS uvek posle 10 meseci koriscenja NISAM jailbreakovao, ni ja sam vishe ne znam zasto.

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Andrijano »

Kisinjo,a ako hoces da ti baterija sastavi jedva jedan dan,onda isnstaliraj sms helper-koji broji karaktere u poruci dok kucas veoma dobro odradjen,i delivery report isto dobro odradjen iz cidije,ali baterija ide samo tako... :lol: (kod mene je tako,ali ne mora i kod drugog da bude :D )

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

ili recimo iBluetooth, i ostavis ga ukljucenog :D Ako to ne posisa bateriju za par sati, ne znam sta ce :D

kisinjo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od kisinjo »

Ja sam do sada koristio samo nokia telefone. Ali svi pricaju kako je iPhone ovo iPhone ono, pa reko ajd da i ja uzmem Iphone, tako da se za sad polako snalazim! Mozes li mi miodrage jos samo objasniti pojam "jailbreak"? I miodrage hvala ti jos jednom, dosta si mi pomogao, i mogu ti reci da baterija dosta duze traje!

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Andrijano »

Evo testirao sam delivery report, i super kod mene radi bateriju ne dira,drugi su se zalili,ali zato brojac karaktera je urnisao bateriju...nervira me to,nekom ovako nekom onako :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Andrijano, za brojach karaktera predlazem #SMS count aplikaciju, posve je free, skines iz AppStore-a. Meni prilicno dobro radi posao, jeste ponekad malo smorno, ali Boze moj. U aplikacijama za iPhoneta sam opisao aplikaciju za besplatan SMS (7 komada dnevno) uz 5 koje daje Telekom... pa to je 360 komada mesecno :D
kisinjo, termin jailbreak oznacava mogucnost da na telefon instaliras tzv. 3rd party applications, programe koji nisu odobreni od strane Apple-a, a postoji gomila korisnih.

Odgovori