Otkup mobilnog... (koliko mogu da dobijem za..?)

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Odepn
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 27. Sep 2009. 11:58

Post od Odepn »

sta mislite ljudi koliko bi mogao dobiti za jedan savrsen ali bas savrsen tytn II, ima jos garanciju godinu dana dobio sam iz HU, +mogu da nabavim life timer reseter za jednu upotrebu? 8) 8)

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Odepn, maximalno nekih 220-250e....
Novi su oko 320-330e,mada je to naduvana cena jer je tp oko 350 (tp2 ke oko 450-500)
D500&E71

Odepn
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Odepn »

loki13, al zato dajem reseter sto nige nemozes da nadjes. Mislim da taj vredi mnogo vise :roll: al bi ga prodao za 290jura 8)

butorac
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 19. Okt 2009. 20:18

Post od butorac »

Zeleo bih da prodam samsung p520 polovan,u ekstra stanju za 170 evra.Sta mislite,jel to ok cena? :)
Pokusavao sam u servisima,ali oni kupuju samo neispravne telefone :D

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Odepn, gotovo nemoguce je da ga za toliko prodas. Jednostavno, nove mozes naci sa garancijom, nekoriscene, za 300e. Ma koliko da si ga pazio, neizvodljivo je bilo da nema apsolutno nikakvih tragova koriscenja osim ukoliko ga nisi vadio iz kutije ili vitrine gde je bio hermeticki zatvoren.
Drugim recima, mozes dobiti max toliko koliko ti je loki13 rekao i to da budes srecan sto si toliko izvukao. HTC TyTN II jeste, po meni, zver od telefona ali ovde se prodaju telefoni koji se kasnije mogu lakse utopiti. To sto ti imas je vise za ljude kakvi su ovde na forumu, zaljubljenike u tehniku...
Al sam razvukao post jbt :wacko:

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

butorac
Најбоље да га поклониш некој девојци. :D
Што се продаје тиче,тешко да ћеш добити и 130-140 евра...
Odepn
И ја бих Н82 за 250 али не може. :P
200 је плафон. :wink:
Слобода или смрт

Odepn
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Odepn »

Azimuth, neka neka :)

Pa da ti iskreno kazem. Jednom sam zadrzio diamond 6 meseci, i nije imao ni jednu jedinu ogrebotinu. Resetovao lifetimer i prodao sam ga za 300eur, a kupio sam ga za 200. E sada, sto se tice garancije, ovi koji donesu telefone iz svajcarske te su gori nego oni koji daje garanciju 3 meseci da mi zaboli stomak kada ljuljaju da nema garancije....a ovaj je od uvoznika iz madjarske esad jbg da je iz madjarske al barem od uvoznika :D

Ja sam vec prodao skoro 50 HTC telefona i da kucnem jos niko nije se javio...druga stvar kako d aobjasnim to ko nije odavde sa foruma.... :cry:

bestboy,

u su u mc centar n82 mislim da i dan danas kosta 300eur, ali jbg oni ti daju garanciju god dana inache i oni prodaju iste telefone kao alfa kopi, samo, jbg, za 300eur nece ti dati fiskalni zbog glupih pdv i slicne stvari...

al sam ja razvukao post :shock:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Odepn, ako prodaju "iste telefone kao alfa kopi" moraju da ti daju fiskalni racun, posto ako su isti to znaci i da su uredno uvezeni, proknjizeni, ocarinjeni itd. U nabavnoj ceni kod uvoznika vec naplacen deo PDV-a. Sem toga ako su isti onda garancija mora biti na dve godine i ne daje je prodavac vec uvoznik.

Ako je garancija godinu dana, nema fiskalnog racuna itd. to znaci samo jedno - radi se o svercovanim/skidanim sa mreze, u svakom slucaju nelegalno uvezenim telefonima.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Odepn
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Odepn »

tomas.hokenberi,

nije tako...taj telefon je isti ama bas isti sem onog jednog papircica. Ali ko je spreman da plati zbog toga 150+ i kusur evra samo napred. Nije svercovana 8) provereno.

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

Odepn napisao: Ja sam vec prodao skoro 50 HTC telefona i da kucnem jos niko nije se javio...
Pa sta onda nas pitas kliko da cenis svoj tytn2,ako vec trgujes telefonima???
Ili si hteo preko foruma da ga utopis...ali tu si sam sebe zaklao sa tim lt reseterom... :D :D :D

Srecno ti bilo u njegovoj prodaji,ali ja ne bih voleo da budem u tvojoj kozi ako te neko provali da kao nove prodajes polovne telefone,pogotovo ako taj telefon uzme tvoj sugradjanin Miodrage! :P :P :P
D500&E71

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

tomas.hokenberi, to je istina sto Odepn pise. Redovno dobijes validnu garanciju (sa svim pecatima, nalepnicama sa zigovima) od Alpah Copy-ja i dobijes urednu garanciju od doticne prodavnice u SU, ali fiskalnog nema. Ako se i kada se nesto desi telefonu u garantnom roku, salje se u AC u BG i dobijas potvrdu da su oni odradili popravku i opet dobijes sve pecate i uverenja.
Jedino i mene buni zasto ne izadaju fiskalni racun!?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ja stvarno ne znam o kakvoj prodavnici iz SU pricate. Pa decko je rekao da je doneo telefon iz Madjarske... :|
To sto je telefon isti znaci samo da nema obelezja na maskici i da je ubacen neki drugi rom pa nema ni onih gluposti sto operateri umeju da ubace u softver...

P.S. Kad sam rekao da ga je nemoguce sacuvati posle svega par dana a ne nekoliko meseci pod tim sam mislio pre svega na displej koji ce se neminovno ograbati i pored zastitne folije koju btw nema sanse da imas originalnu i jos bez ikakvih tragova koriscenja pa onda na mini usb tj tamo gde se tura punjac pa onda na slajdu itd itd...
Ne bih se ja bas toliko igrao sa tim. Rizikujes previse za sitnu kintu... :uhuh:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Azimuth, MC je jedna prodavnica u SU.
Odepn napisao:u su u mc centar n82 mislim da i dan danas kosta 300eur, ali jbg oni ti daju garanciju god dana inache i oni prodaju iste telefone kao alfa kopi, samo, jbg, za 300eur nece ti dati fiskalni zbog glupih pdv i slicne stvari

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

IDzO, ali decko je rekao
Odepn napisao:...ovaj je od uvoznika iz madjarske esad jbg da je iz madjarske al barem od uvoznika :D

Odepn
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Odepn »

loki13, a sta ti mislis druze kada ti odes u gsm prodavnicu, mislim na one koji nisu distributeri, a oni prodaju tebi novu robu? :lol: :lol: nemoj da budes naivan al jbg...ponekad bolje kada kupis `refurbished` tel, to mozda jos i nije sa mreze, al bogami, ja sam vec video sva i svasta,..oni koji su iz SU znaju o cemu pricam...

Ne trgujem nisam predprodavac..jbg, faks radi cude, a kada nisa ni budzetu moras nekako malo da zaradis. To u vezi htc-a pitao sam gde bi mogao da prodam za dobre pare taj lifetimer reseter...

IDzO, meni uopste ne zbuni. Meni se tako jednom pokvario 6290, i dali su mi priznanicu + jednu staru 6233 da koristim, i na kraju dobio sam nov 6290 i vratio sam taj 6233, inache na 6290 nije radila usb...sta ce meni fiskalni racun, ja sam sretan da nemoram toliko platiti za taj papir da ne kazem kakav apir bolje da ne raspravljamo o pdv i carine stvari...

:x :x

Azimuth, druze ti pogledaj na webstranicu speedshop hungary sta oni sve zivo imaju od opreme i ako ti mislis nema sanse da imaju originalne folje: GRESIS i to debelo. Ti misli sto hoces, al jbg, kod nas najzalosniji stvar da ono sto uvonik kaze mi progutame, al jbg, nije to istina...gubo receno, moras da citas izmedju redova. U Srbiju,sve se moze, sve ako imas dobre prijatelje.

Inache, jos samo d adodem, i niko ni slucajno ne pomisli da se svadjam..ja kada kazem da je tel kao nov, bez ijedne tackice, onda je to zaista tako. Jbg, ako nemas ono sto ti najvise treba naucis da cuvas stvari vise od sebe... :cry:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

IDzO, garancija uvoznika sama za sebe, bez fiskalnog racuna prodavca, nije validna. Daklem ako nemas fiskalni racun nemas ni garanciju. A garanciju nije tesko ni falsifikovati.

Odepn, uredjaji jesu isti, nisam ni tvrdio da se aparati razlikuju, razlika je u tome da ti aparati nisu legalno uvezeni. A bez fiskalnog racuna ta garancija vredi koliko i hartija na kojoj je odstampana ili kolika je dobra volja prodavca da je prizna. U ovlascenom servisu ti garanciju nece priznati.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

koliko moze da vredi SE G705 nov, star par dana, sa Comtrade papirima, full pakovanje? Da ga stavimo u oglase ovde ili u halo-oglase? :wink: :wink: :wink:

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

luca, oko 245 je neka realna cifra po meni.Stavi i ovde i tamo,sta te kosta . :wink:
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

Odepn, sto se mene licno tice i ljudi sa kojima sam ja isao u prodavnice da uzmu svoje aparate mogu 100% biti siguran da mi nisu uvalili prepakovan telefon...jer ih mahom znam u tom radnjama....
A da su i pokusali tako nesto,pa ne bi nikom bilo lepo (pogotovo ne njima)....
Inace telefone u poslednje vreme kada uzimam nove,uzmem od drugara koji ih donosi od preko,koji nisu dekodirani i full original kutiji sa sve netaknutom nalepnicom i najcesce ih ja prvi otvorim i nosim na dekodiranje,ako je to potrebno....
D500&E71

Vtec
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 21. Sep 2005. 08:30
Kontakt:

Post od Vtec »

Koliko moze da se dobije za SE T700 star 6 meseci? Papiri od MTS-a, full pakovanje, kao nov izgleda..

Odgovori