Nokia N97

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

misha, pa znam da je Mirko BGD, upoznat sa hackovanjem telefona i nije mu prvi put... a jest mi malo nejasno objasnjenje, pisala sam ga bas na brzinu... :roll:

Mirko BGD, ako ne mozes da kreiras Skins folder u C:/Resource onda ti nije ishakovan tel do kraja. Jesi li ga hackovao? A ne treba ni da imas folder skins na C: vec bi trebalo sam da ga napravis. :wink:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

dakle ovako
telefon je hakovan [nadam se do kraja] evo korak po korak sta sam odradio:

1. hakovao telefon i primenio ona dva pathca u ROMpatcheru
2. instalirao Xplore i u njemu enableovao da mi se prikazuju sistemski fajlovi itd.
3. zatim sam fajl koji se nalazi u z/resource/skins/101f84b9/101f84b9.sel kopirao u c/resource/skins/101f84b9/101f84d9.sel
NAPOMENA: da bi se u memoriji telefona C uspesno kreirali folderi neophodno je iskljuciti hack na telefonu! kada kreirate foldere i prekopirate fajl, hack mozete ponovo ukljuciti
4. kada telefon bude ponovo hakovan, potrebno je pronaci fajl koji se zove c2z.rmp i prebaciti ga u C/patches
NAPOMENA: fajl mora da bude za Nokiju N97
5. skinuti efekte i kopirati ih u C/rescources
6. potrebno je startovati ROM Patcher, instalirati patch
7. otici u teme iskljuciti, pa zatim ukljuciti efekte

problem koji se kod mene javlja je kod tacke 6. ne mogu da instaliram patch, kad ga instaliram, on pozeleni, onda mi telefon blokira, restartuje se i to je to.
inace znam da postoji taj patch za n97 i za druge modele, trebalo bih da sam skinuo bas taj za n97

edit:

inace po paljenju telefona posle restarta, kada udjem u rom patcher sva tri fajla imaju plave strelice ispred, kao da treba da se instaliraju....
ne znam u cemu je fora.... :smutny:

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Mirko BGD, prvo mi napisi koji ti je firmware u tel, jer ako je v12 nije isti c2z fajl kao za v11. Napravi sam taj c2z fajl baš za tvoj tel, a objašnjenje za to, kao i neophodne fajlove imaš verovatno na istom mestu gde si našao i ovo uputstvo.
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

V12 firmware...
hm nigde ne pise kako da napravim sam taj c2z.... ali skinuo sam verziju koja pise da je za N97 :o au koja petljavina sa ovim.... :(
edit:
uspeo sam :) c2z je pravio problem, kad sam ga kreirao sve je bilo ok... jedina stvar koja mi malo smeta je sto sve ovo jako jako jako sporo funkcionise... :unsure:

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

C2z patch napraviš tako što kopiraš EFSrv.dll iz Z/sys/bin u folder od c2z patcha (na kompjuteru) i onda pokreneš c2z.exe i on ti napravi patch.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

miljadf
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 19. Okt 2009. 07:27

Post od miljadf »

Dragi prijatelji, imam jedan problemcic sa N97 od kako sam ga kupila, pa vas molim da mi pomognete. Dakle, problem je u tome sto od kako sam ubacila SIM karticu (koja je bila prazna), meni telefon u gornjem desnom uglu pokazuje pisamce koje trepce i trepce bez prestanka vec nedelju dana. Kada stisnem na pisamce pokaze mi informaciju: " SIM memory full", ali ta informacija nije aktivna, da moze da se udje u nju i nesto promeni.
Molim vas pomozite mi da to pisamce sklonim i da to prestane vise da mi trepce!!!!!
PUNO VAM HVALA!!!!!!!!!

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Sta podrazumevas pod tim "prazna SIM kartica"? :?
Sto se tice tog pisma u uglu, obrisi poruke sa SIM kartice i nove ce ti stici. Nekad je potrebno obrisati i nekoliko desetina poruka da bi nove mogle da stizu.
Koja je uopste svrha cuvanja poruka na SIM kartici? Ako su vec te poruke toliko bitne, mogu se lako a bezbolno, cuvati na mem. kartici ili mem. telefona a ne na SIM kartici :uhuh:

miljadf
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 19. Okt 2009. 07:27

Post od miljadf »

Ne kapiras... prazna SIM kartica znaci da na njoj nemam nista, ni poruke, ni brojeve telefona, apsolutno nista. I pored tog treptanja, meni poruke normalno stizu i sve funkcionise, ali to trepce bez prestanka. Inace, sve poruke brisem, ne cuvam ih i nisu one uzrok ovog blinkanja

60sec
Banned
Pridružio se: Pon, 06. Jul 2009. 00:55

Post od 60sec »

miljadf, idi u messaging options sim messages vidi imas li tamo nesto pa javi ako imas brisi :wink: :-)

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

postoji li neki hack ili nesto sto pojacava jacinu zvuka u slusalicama? na iPodu je aktuelan softver koji se zove free ur iPod, i on uklanja fabricku blokadu sa iPoda koju je apple postavio i onda iPod u pravom smislu te rechi procveta

inace ovako mi je telefon totalno ne upotrebljiv za slusanje muzike... sve zivo ga nadjaca, sve zivo cujem..

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Mirko to je moglo na ranijim verzijama iPod-a trenutno vise ne moze :).

Inace meni se pojavio cudan problem, uopste nemam signal za sms poruku. Niti zvoni, vibrira a nema ni obavestanja za novu poruku ili u desnom uglu.
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Posle nekog vremena, resih da napisem mali ali objektivan review za n97

pa da pocnemo od hardvera:

kvalitet izrade je jako dobar... moglo bi se cak reci i odlican. slajd mehanizam je odlican, prem da posle nekog vremena pojavi vrlo mali luft u desnoj strani, koji gotovo da se i ne primecuje, takodje kada se zadnji poklopac pritisne dolazi do nekog krckanja i cudnog zvuka. ono sto zaista iritira, bar mene je sto kada telefon vibrira, ujedno i zuji, ali zuji tako kao da mu nesto landara...

tastatura je odradjena skroz ok, samo fali jos jedan red tastera na kome su trebali biti smesteni brojevi, ili bar jos jedan taser shift sa leve strane. znaci brojeve je jako tesko, gotovo ne moguce kucati normalno

ostali tasteri su manje/vise ok, stim sto kod zelene i crvene slusalice nemam osecaj koliko treba da pritisnem pa se cesto desi da ne pritisnem dovoljno jako.

ekran kao ekran je skroz ok, kvalitet slike je odlican, odziv je dosta dobar, mnogo bolji odnosu na HTC TP, ali ni prici omniji hd ili recimo iPhoneu.

sa kamerom se nisam nesto preterano igrao, tako da tu ne mogu nista da kazem, sem da LED diode zavrsavaju odlican posao u mraku, bas su jake.

ono sto meni najvise smeta, to je zvuk u slusalicama. jako je kvalitetan, basovi su super, ali je nenormalno tih!!! toliko je tih da je po gradu ne upotrebljiv jer cujete sve oko sebe, buku vozla, razgovor ljudi a u pozadini pesmu! uzaaaas!

zvucnici su tihi, sticem utisak da su na n95-8gb bili glasniji i kvalitetniji zvucnici.

a sad malo sto se tice softvera

V12 radi dosta dobro. nema bagova, telefon je dosta brz. sve aplikacije koje su mi potrebne rade i na njemu... jedino sto je malo zeznuto je kucanje poruka jednom rukom, ali dobro to sam i ocekivao..

inace tel je idealan za surfoanje netom... ima super wi-fi prijemnik, tamo gde n95 nije mogla da uhvati signal on hvata bez problema

eto to je od prilike to.... inace ozbiljno se razmisljam da ga zamenim za omniu HD... zog boljeg ekrana i nadam se mnogo jaceg zvuka u slusalicama

Cegevara
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 16. Okt 2006. 00:33
Kontakt:

Post od Cegevara »

Po prilicno realan pogled na N97, dodao bih par stvari:

- Nisam zadovoljan kvalitetom plasticnog poklopca koji kao i vecina Nokijinih tel na tu foru- krcka,sto se po meni nije trebalo desiti sa telefonom iz ovog cjenovnog ranga.

-kamera je odlicna i zadovoljan sam sa njom u svakom pogledu.

-Meni je zvuk u slusalicama sasvim OK,ako je muzika dobrog kvaliteta cuce se prilicno jako.

- Softver je sve bolji i bolji,nadajmo se ,ako ga docekamo :shock: :D ,da ce V20 dati nove vidike ovoj masini.

Pozz

muta
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 23. Sep 2009. 13:14

Post od muta »

Misha odgovaram ti u vezi gledanja filmova kad ih preuzmem sa kompa imam program za konvertovanje u Mp4 i posle toga ih prebacim u tel posle toga ih gledam u real player

4M3R
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 29. Avg 2009. 17:46

Post od 4M3R »

Zna li ko kada ce tacno izaci V20 softver ? :)
Znam da je trebao prije desetak dana ali to su kao sto vidimo malo otegli...
Hvala !
Nokia N97

AleksandarN97
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 21. Okt 2009. 08:53

Post od AleksandarN97 »

pozdrav svima koliko vas ima :)
zanima me uz pomoc kojeg programa mogu preko interneta da slusam TDI radio na n97?
inace ja sam prezadovoljan sa devedesetsedmicom... :D

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

AleksandarN97, trebao bi svaki player da moze live streaming da cita samo je pitanje konekcije tj da li ce i koliko seckati...
A imas i Internet Radio pa mozes i tako...

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

4M3R, znaces da je izasao kada budes mogao da ga preuzmes preko NSU-a...
Sve drugo je nagadjanje kao i do sada... A i bolje je da malo kasni a da ga dobro odrade nego da ga puste u 'promet' pa da baguje... 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

milkobgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 18. Avg 2008. 19:09

Post od milkobgd »

Napokon sam i ja postao clan vaseg kluba, ponosni vlasnik jedne crne 97ice. sada mi treba savet. promena jezika tj update preko nsu (sa prethodnom promenom koda naravno) ili phoenixom. cegevara i mirko bgd su se izjasnili a sta kazete vi ostali?

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

milkobgd, meni je NSU savršeno odradio update:) tako da je to moja preporuka, mada se neki jesu žalili da su imali problema. Što se tiče samog updatea sačekaj još koji dan trebalo bi da se pojavi v20, koji bi trebalo da dosta poboljša performanse tel, pa da ne radiš 2 puta update u kratkom vremenskom razmaku:)

Odgovori