Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
yamaha-tzr50
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 07:09

Post od yamaha-tzr50 »

imam ovaj telefon nekih nedelju-dve i sada kada mi je hladna glava,zalim sto sam ga uzeo! :smutny: U neke stvari sam se jako razocarao,pocevsi od:touch-a,komplikovanog unosa primalaca kod slanja poruka(nema sanse u pokretu),kamere(ajde,to sam sam jos kako tako ocekivao) i dolazim do najveceg razocarenja,kvalitet muzike na slusalicama je losiji nego na n79 koji sam ranije imao,nekako mi je zvuk kao da je iz bunara :disgust:
Sve sam probao i ekvilajzere i druge slusalice i jednostavno n79 mi je uvek bio i glasniji i kvaliteniji(subjektivno misljenje) Na zvucnicima je zvuk glasan,to stoji,ne propustam ni jedan poziv :wink:
Ne crnim telefon,cak sta vise drago mi je da su kolege forumasi zadovoljni ali definitivno nije za mene... :smutny:

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2007. 18:34
:: s9+

Post od mazzy »

Prijatelju , sta si ocekivao od TS-a ? na obicnoj tastaturi osjetis tipke pod prstom, pa si mogao tipkati da uopste ne gledas u mob... bas kao i ja ... S TS-om to ne moze, ali kad se naviknes dosta brzo se moze tipkati . Naravno ne tako brzo kao u obicnoj tastaturi ... Ja sam zadovoljan zvukom , jer prije ovoga imao sam 6120 dje je zvuk bio katastrofa... Kupio sam " in-ear" slusalice i zvuk je fantastican ... probaj ih i ti ako nisi do sada...mozda ti malo poprave utisak :)

yamaha-tzr50
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 07:09

Post od yamaha-tzr50 »

mazzy, ni govora da sam ocekivao funkcionalnost kao na hardwerskoj tastaturi! :uhuh: Ne kazem ja da je los TS nego jednostavno ne mogu da se naviknem ma koliko trenirao,na ulici moram da stanem da otkucam nesto! :smutny: Ima on naravno svojih prednosti,internet mi je extra na njemu i jos puno drugih ali ipak mi je na telefonu najvazniji telefon :wink: Imam sennheiser mx-360 slusalice i lepo se cuju ali ipak nisam zadovoljan :smutny:

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od mazzy »

Pa dobro , ja sam donekle navikao dok hodam na ulici , ali malo vise moram da gledam . Koristim full qwerty , i pravo brzo tipkam , puno brze neg na standardnoj . A eto ako mozes posudit od nekoga in-ear slusalice, probaj . mnogo je zvuk na njima bolji ... Mislim da se zovu i vakumske, jer neutraliziraju zvukove s vana , ekstra su . Nadam se da ce ti popravit utisak ....

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Nisam neki strucnjak sto se tice kvaliteta muzike jer mi je to inferiorna funkcija na mobilnim telefonima. Po meni kvalitet i jacina su bolji nego na n82 i n81 sto se4 tice zvucnika, a na sluskama mi se cini da su tu negde. sve u svemu meni je to OK.
Sto kaze mazzy, toliko sam se uvezbao da na ulici porkuke kucam u full qwetrty modu pri tom nestajuci.
meni iskreno nedostaje hardverska tastatura, ali iskljucivo qwerty zbog brzeg kucanja.
Vise ne kupujem netouch telefone tako da sledi zakljucak: moj sledeci fon ce biti n97 :lol: :lol:

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 05:46

Post od Motoman »

Uzeo sam code od presvega , i krenuo da update softver i kad je skinuo svih 133mb krenuo je da instalira na fon i tu se zapucao :shock: Znaci ne da sam popizdeo nego juuu

*Saka*
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 22. Sep 2009. 09:57

Post od *Saka* »

Pa samo pokreni opet update i resena stvar ,kad ce izaci novi softver vidim bice dosta poboljsanja :wink: :wink:

Ducke
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 03. Sep 2009. 19:04

Post od Ducke »

Ljudi jel može pomoć oko maila,kako ga šaljete jel mi treba neki program za to i ako treba koji je?

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 13. Jun 2009. 14:21

Post od slavko101 »

yamaha-tzr50, Neko je ovde vec pisao o tome da je na ovoj nokia-ji po evropskom zakonu stavljena zastita od preglasne muzike jer ostecuje sluh, ili ti da je ogranicena izlazna moc na samom dzeku tel, pa je mozda to razlog zasto se losije cuje na sluskama, jer doista i meni se dosta slabije cuje na njima nego na samim zvucnicima tel :smutny:
Ja koristim full qwerty kada hocu nesto brzo da otkucam, a standardnu kada me mrzi da se koncentrisem i gledam u slova kod full qwerty jer sam navikao da ne gledam u tastere vec u ekran i ono sto kucam ukoliko se desi da pogresim :)

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Motoman »

I sada sam instalirao pc suite i nece da se konektuje fon, a sve sam uradio ono sto su rekli ... i sada nece da ga pronadje u NSU a dok nisam imao PCsuite ga je pronalazio, al tako stane u sred update-a ..odlepicu od sugavog telefona help pls !

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Motoman, a sta ce ti NSU ako imas PC Suite? Mozes update odraditi i preko PC Suite-a, imas ikonicu za NSU u donjem levom uglu. Barem je tako kod mene na ovoj poslednjoj verziji PC Suite-a.
Sto se tice toga da ti se telefon zakuca tokom update-a, to je normalna stvar, isto kao i kad izbaci da je diskonektovan ili se restartuje. Nista ne diraj, pusti ga da sve odradi sto je zapoceo i sve ce biti ok.

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Motoman »

Fora je sto se meni zapuca, pa izbaci da je dikonektovan, pa ima neka procedura da se odradi i ja to izbacim, i on kao nastavi da se updatuje i onda opet sve isto ... a sada nece ni da ga pronadje uopste.

I jos nesto... da li moze prednja maska da se skine? posto izgleda da imam neku prasinu ili su to mrtvi pixeli :smutny: :smutny: :smutny:

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ne znam o kakvoj proceduri pricas :? Pre manje od mesec dana sam radio update, primetio sam da se diskonektovao ali sam ga ostavio i zavrsio je sve sam.
A sto se tice maske, tu ti ne mogu pomoci...
Verujem da moze da se skine, kao i sve ostale maske, samo je pitanje koliko je jednostavno/komplikovano to osmisjeno tj da li mozes sam ili moras u servis da ga nosis zbog kljuceva...

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Motoman »

Meni kad je pisalo kao diskonektovao ti se fon izvadi usb bateriju i punjac pa ix ubaci i drzi power dugme 1 sec tako nesto i onda stisni retry. to je ta procedura.

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Motoman, to se i meni desavalo isto na 5800, posle promjene product code-a. I posto bas nista nije pomagalo, nikako nije mogao da zavrsi update, odnio sam telefon kod druga koji je ubacio novi sw preko box-a.
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od mazzy »

Motoman napisao:Fora je sto se meni zapuca, pa izbaci da je dikonektovan, pa ima neka procedura da se odradi i ja to izbacim, i on kao nastavi da se updatuje i onda opet sve isto ... a sada nece ni da ga pronadje uopste.
To sto ti se diskonektovalo , pa si ga iskljucio .. desavalo se i meni ali kad sam ga palio update je zavrsio ... A to sto nece da ti prepozna ... Tamo ti pise da ugasis, izvadis baterija i vratis i probas..ako ni tad ne uspije , izbrisi pa instaliraj ponovo NSU i restartuj comp pa probaj ... Meni je pomoglo kad sam uradio ovo drugo :)

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Ja sam ubacio najnoviji softver. Verzija je 31.0.101
Naravno nista novo i ovo vec pocinje da me nervira.

presvega
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 17:39

Post od presvega »

Vidim neko je pitao za prednju masku. Moze bez problema da se skine, pozeljno je da se to radi originalnim alatom, ali ja sam je bez problema skinuo onim splektrumom (trzalicom) koju sam dobio uz telefon. Samo malo strpljenja, paznje i lako se otvara. a ne bih ovde postavljao, imam onaj originalni dissasembly u pdf formatu, pa neka se ko javi ako mu treba uputstvo za rastavljanje ovog telefona.
Inace meni je smetalo pucketanje prednje maske sa desne bocne strane, otvarao sam je nekoliko puta kako bih ''podglavio'' folijom i za sada nema vise ''pucketanja''. Pozdrav.

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Motoman »

mazzy, probao sam to i restartovao sto puta i komp i fon i nece pa nece .... jedino mi ostaje preko wi-fi da probam.

*Saka*
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 22. Sep 2009. 09:57

Post od *Saka* »

jerkann, ja otkad sam ubacio taj softver radi mi brze telefon i ne zapucava se ,makar je kod mene slucaj takav :D Obavezno probajte program mykeylock odusevio sam se na kakve sve nacine mozes zakljucati fon :D

Odgovori