Pomoc oko X-SIM kartice

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
bor
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 06. Avg 2009. 21:49

Pomoc oko X-SIM kartice

Post od bor »

Kupio sam Nokiu E51 u Telenoru i hteo sam da koristim karticu drugog operatera ( Telekom Srbija). Da ne bi dekodirao kupio sam X - sim karticu, i ubacio u telefon po upustvu. Po ubacivanju X - sim kartice zajedno sa karticom Telekoma, telefon trenutno pokaze Telekom Srbija i odmah pokaze MTS. Problem je u tome sto ja mogu da zovem sa tog telefona, ali kada okrenem broj koji je u njemu prijavljuje da je nedostupan. Da li postoji resenje tj. sta treba da odradim da bih bio "dostupan" ?

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

bor,

Da....baci taj shit od kartice i odnesi negde telefon da se dekodira.....nije jeftino ali tako mora....

Ko ne plati na mostu-plati na cupriji !

Srecno ! Pozz

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Ne mozes samo tako, jednostavno ubacis u telefon i da ocekujes da ti dekodira telefon.U servisu gde kupujes x sim,turbo sim ili neku drugu,trazis da ti aktiviraju karticu,tj.posebnim postupkom (koji ja ne razumem) i tek tada kupis.Neke kartice ne podrzavaju tvoj telefon i nemoj kupovati napamet.Ako dekodiras bez kartice u servisu mozes izgubiti garanciju koja nije mala(2 godine) a sa x-simom telefon ostaje u garanciji i normalno ga koristis. Da ne bih reklamirao servis,opis:Universal sim je specijalno dizajnirana folija pomocu koje se može dekodirati većina mobilnih telefona, a neki isključivo pomoću nje.
U čemu se sastoji ova metoda dekodiranja?
Vaša SIM kartica sa malo zaseca i stavlja zajedno sa universal-SIM karticom u telefon. Na universal-SIM kartici se nalazi Micro Controller (8051) čijim se programiranjem podešava rad vašeg telefona na željenu mrežu tj. isti se na taj način dekodira.
NAPOMENA: Ovom metodom se vrsi "prividno" tj. trenutno dekodiranje, jer bez universal-SIM-a vaš aparat je i dalje zaključan!!!
Metoda je vrlo pouzdana jer se ne mora modifikovati software telefona,pa se tako ne gubi garancija operatera. Isto tako treba napomenuti, da svako vadjenje I stavljanje Universal-SIM kartice od strene korisnika povlaci gubitak garancije na urađenu uslugu! Da li vas mobilni aparat moze da se dekodira na ovaj način i koja je cena mozete proveriti direktno u servisu ili putem nekih od kontakata.
LG G2 Black,16GB

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

AnGeL oF LoVe,

U prevodu jedna velika glupost koju ne bih pozeleo nikom............... :wacko:

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Potpuno je u pravu drgrga,ali postoje telefoni koji se jos ne mogu dekodirati.Ako je donesen iz inostranstva i nema drugu mogucnost,osim da mu u fioci ceka ,turbo sim mu jedino preostaje.Na jednom forumu se lik hvalio da mu je to bio jedini nacin da otkljuca telefon i da mu je funkcionisao besprekorno.E51 se moze dekodirati i tako mu je najbolje,da se ne petlja sa karticama.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

gde bi mogao da kupim turbo sim i po kojoj ceni? tema je stara pa da iskoristim nju da ne otvaram novu .
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od AnGeL oF LoVe »

Moze se naruciti preko oglasa (ne preporucujem) ili kupiti-naruciti u prodavnici.Obavezno traziti da se ugradi u prodavnici-servisu jer je potrebno neko dekodiranje i neki telefoni ne podrzavaju ove kartice.
LG G2 Black,16GB

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

konkretno me zanima za model x3 :unsure:
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od AnGeL oF LoVe »

Nisam dugo koristio turbo sim i slicne kartice pa ne znam kakva je sad ponuda.Najbolje je da kontaktiras neke od prodavaca da te informisu da li moze za X3.
Neki linkovi za info-na P.P
LG G2 Black,16GB

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 20. Sep 2006. 19:51
Kontakt:

Post od hallo »

NITI jedna UniSim, Xsim, bla-bla SIM na novijim telefonima ne moze da radi (Nokia SL3, BlackBarry, HTC, iPhone....) i zato ZABORAVITE na njih kao resenje.
Pozdrav
GsmReverseUnion-EvropskaAsocijacijaServisera www.gsmreverse.com
NISAM IZ BEOGRADA!!!!!!!!!

Jovan422
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 05. Mar 2012. 14:57

Post od Jovan422 »

Ja imam iPhone 4 ali zakljucan verzije 5.1 pa za da bi ga otkljucao za tu verziju moze samo ta x sim kartica ali neznam jel je ima u nabavci?

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Jovan422, za iPhone nije x-Sim nego Gevey ali opet nemoj da uzimaš na slepo nego neka ti onaj koji prodaje stavi, prvo da ti pokaže, a drugo da se uveriš da radi, i popričajte o iskustvima. S tim da za 5.1 nisam siguran da još ima rešenje. Ali raspitaj se i OBAVEZNO proveri prvo.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Odgovori