Nokia N97

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

pa da, samo ga prethodno totalno formatiraj odradi hack i cepaj update
jbg ja nisam tako uradio a mrzi me sad da vracam v12 pa da stavljam v20, valjda ce biti uskoro hack za n97 i n86

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Evo citiram svoj post,to stvarno ne volim da radim ali cisto da se zna,koji je napisan 11.10.2009.,u podforumu "Tutorial: Firmware hack na s60 3rd i UIQv3 telefonima" :

"OBAVESTENJE!!!

Kako trenutno stoje stvari postoji velika(doduse nezvanicna)verovatnoca da ce svi buduci softwer-i koji nam dolaze iz Nokia-ine 'kuhinje' biti UNHACKABLE!!!! Naisao sam na vest da je novi sw za N86 'zasticen' i da ga nije moguce hack-nuti trenutnim poznatim metodama...

Vodite racuna,ukoliko vam hack nesto znaci pogledajte da li je vas sw moguce hack-ovati,ako to nije moguce moj savet ja da pricekate neko vreme sa update-om... "

Ovome bi dodao jos da,uglavnom to svi znate,korisnici koji imaju hackovan sw mogu odraditi update i da ce im hack ostati sve dok ne odrade hard reset....
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Pa evo kratkog review-a, mada sam tek nekoliko minuta koristila novi firmware. Sad čekam da se prebace podaci na E: jer sam sve formatirala, htela sam da novi firmware instaliram na potpuno čist telefon. Znala sam za ovu nemogućnost hackovanja v20 pa sam to uradila pre update-a.. Tel zaista brže radi. Zadovoljna sam sa kinetičkim skrolovanjem, koliko sam primetila ova verzija i za srpski kod i dalje nema FM TRANSMITER, što će nekima ovde nedostajati.:) ono što ne radi dobro, a stigla sam da isprobam, jeste kinetičko skrolovanje u aplikaciji OVI STORE, što i nije tako strašno s obzirom da njihove usluge slabo koristim, mada, možda će i to popraviti nekom novom verzijom same aplikacije. Toliko za sada. Kad instaliram sve neophodne aplikacije značu koliko stvarno brže radi tel. Do tada.. :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Meni tel sada bas lepo radi, nisam nista brisao svve je staro :)

Primetio sam da su promenili text kod javljanja i znao je nekad da mi zabaguje pa moram da koristim taster sa strane medjutim sada nema toga. Sada pise "Swipe to answer"

Takodje su promenili ikonice u imeniku.
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Leonel
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 27. Feb 2008. 03:17

Post od Leonel »

Evo `vako...
I ja sam pazario moju N97 :P
Boja crna sa full-om :)

Sad mi recite, tel je proizveden 04-08-09. Jesu li do tada isparvljeni nedostatci sa kemrom? Mislim na grebanje sociva?
strah me je da otvaram poklopac od kamere -_-
I uopste, na koje greske mogu da naidjem na mom modelu?
SW je v 12.0.024

Hvala svima na pomoci, bice slike uskoro
Primarno:Nokia N97 black, full + 8GB
8910, 8850, 8210, 8310 i 7710

milkobgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 18. Avg 2008. 19:09

Post od milkobgd »

ako mi telefon nije hackovan i uradim update na 2.0, kada vec ne moze da se hackuje, da li mogu da instaliram programe tako sto cu svaki prethodno da potpisem. i ako mogu sta u svari gubim sto nemam hack?

hvala Mirko BGD
Poslednja izmena od milkobgd u Čet, 29. Okt 2009. 10:50, izmenjeno 1 put ukupno.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

milkobgd, naravno da programe mozes da instaliras kada ih potpises [upravo tako sam ja nabacio gomilu programa juche] jedino sto gubis je mogucnost samog modovanja, npr ne mozes da ubacujes neke fensi efekte, menjas start up ekran itd
ako te sve ovo ne zanima [kao ni mene] onda ti hack nije ne ophodan i sve app mozes normalno da sertifikujes i instaliras ih :wink:

Wisost
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 29. Okt 2009. 00:25

Post od Wisost »

Za sve one kojima krcka poklopac na bateriji pogledajte ovo:

http://www.nokiausers.net/forum/nokia-n ... conds.html
Ja sam probao i ne krcka mi više :) Dakle problem je u držačima baterije....

neletamtam
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 29. Okt 2009. 12:49

Post od neletamtam »

izgleda da samo ja ne mogu da uradim update. aj pomozite mi, updejtujem preko nsu, skine mi fajl od 147mb i kad treba da pocne instalaciju samo se pojavi software update failed, i tako 10 putaaaaaaa!!!!

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

probaj promeniti product code preko NSS programa.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Cegevara
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 16. Okt 2006. 00:33
Kontakt:

Post od Cegevara »

Jel neko update-ovao firmware za Hrvatsku ? Ja sam skinuo 20.0.24 verziju za HR posto je nema u prvom update-u 20.0.19,medjutim fajlovi imaju oznaku 11.0.21 kao da je greska.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

E pa da vam se pohvalim... Ni moj N97 više nije hackovan... 8) ja sam sve odradila kako treba i pre update-a ga hackovala, i ostao mi je hack i na V20, ali se telefon stalno nešto gubio i nije hteo da se uključi nakon gašenja, već tek nakon vađenja baterije... Onda sam ga resetovala i sad sve savršeno radi... Nije više hackovan, ali to mi je baš pravilo problem i telefon nije radio kako treba.. Sada sve potpisujem i tada instaliram, što jeste dodatno zezanje, ali telefon savršeno dobro radi, i to mi je najbitnije... Čak se ni zbog hacka ne bih vratila na staru verziju firmwarea... Tako da, moja preporuka je, nemoj da ga ne hackujete pre update-a... ali ga obavezno nakon update-a resetujte ponovo... Telefon će tada imati čistu osnovu i radiće sve što je i predviđeno sa novim firmware-om...

Sigurna sam da će izumeti i hack za ovu verziju, pa ćemo se tada igrati ponovo sa sistemom, onoliko koliko je moguće... Do tada, ja sam zadovoljna i ovako, jer sve stvarno dobro funkcioniše... :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

neletamtam
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od neletamtam »

kljun, menjao sam par kodova preko nss i opet nece, telefon sam kupio u alpha copy 064

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

neletamtam, onda najbolje da ga odneses u servis, kazes o cemu se radi, ili da ti oni odrade update, ili ako nece ni tako, da daju drugi telefon.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

а јеси пробао са Фениксом? :wink:

neletamtam
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od neletamtam »

nisam, imas link za download?

milkobgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od milkobgd »

neletamtam, ugasi antivirus na PCju koji god da imas, barem pred kraj downloada updatea pre nego sto pocne da ga instalira na tel. kod mene je ista fora.

Cegevara
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 16. Okt 2006. 00:33
Kontakt:

Post od Cegevara »

Dosadio sam sebi a ne drugima ponavljajuci, Phoenix je majka,NSU je smece...a vi i dalje forsirajte to... 8)

neletamtam
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od neletamtam »

milkobgd, evo i to sam probao, i dalje nece da pokrene instalaciju, skine fajl od 142mb i kad treba da instalira samo software failed
jos samo sa feniksom da probam, al nemam program

milkobgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od milkobgd »

probaj i ovo ,kabl za telefon ubodi pozadi direktno na plocu ne u one napred usbove i ugasi antivirus, ako ni to ne pomogne onda ne znam. ja tako radim, imao sam isti problem i negde na netu sam procitao da tako treba. ovo za kabl sam zaboravio prosli put a ako ti hack nije toliko bitan probaj sa phoenixom izgleda da je bolja fora (temeljnija)

Odgovori