Nokia N97

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
milkobgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 18. Avg 2008. 19:09

Post od milkobgd »

azimuth, upravo probao, slika ima na ekranu 1x1.5cm. stvarno minijatura, nije bas da cesto primam mms al bas me nervira

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

milkobgd, a u kojoj rezoluciji je slikana? Cudno mi je to jer kod mene jeste slika mala ali kad je sacuvam i otvorim u galeriji onda je u punoj velicini. Kontam da se kompresuje zbog velicine samog mms-a ali bi isto tako trebao i ti da je vidis u istoj onoj velicini tj dimenzijama u kojima je i poslata. Nisam previse cackao oko mms-a jer ga i ne koristim previse cesto ali mi je zaista krajnje cudno, Mozda neki bug? :?

misha
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 10. Apr 2004. 18:20
Kontakt:

Post od misha »

milkobgd, probaj sa neke druge mreze, lici kao da je do operatera. dakle, probaj da posaljes sa druge mreze i drugog modela telefona. Cegevara, osvetljenje radi normalno, bez ikakvih poteskoca. Btw, jedva cekam sledecu verziju firmware-a:P steta sto je kineticko skrolovanje megasporo... C U!

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

misha, Ne znam kako to mislis da je sporo kineticko skrolovanje? Kod mene je extra brzo.. Jel ti svuda sporo ili samo u pojedininim listama? :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

i kod mene kinteicko skrolovanje radi ulra dobro, u svim aplikacijama :unsure:

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

A mi oboje imamo ne-hackovan tel:( možda ima veze sa tim:) hack se još nije pojavio.:( verovatno ću sledeće nedelje ipak pokušati da uradim downgrade firmwarea:) onda hack, pa ponovo update, pa da vidimo kako će da radi:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Ninolina, vidim da si i na S.F. postavila pitanje za hack... :wink:
Samo da napomenem da su tvorci HelloOX samo "spakovali" tu aplikaciju od aplikacija potrebnih za hack,i da su kasnije samo 'updateovali' novijim verzijama RomPatchera i patchevima.
Mislim da su inzenjeri iz Nokijine kujne na ove sw samo nabacili zastitu koja postoji na sw E 51-ice,za koju kao sto znamo jos uvek leka nema... :(
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Ninolina, downgrade koliko je meni poznato mozes preko phoenixa da odradis bez problema :wink: prem da ne vidim razlog zasto bi to radila... strpi se malo, izaci ce hack valjda uskoro... a sve aplikacije mozes da potpisujes samo je frka za one fancy efekte ja nebih eksperimentisao sa tim :wink:

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

Ninolina, ја не бих ништа чачкао,као што каже Mirko BGD, ако је само због ефеката,сачекај хак.Боље тако. 8)

Ти,како одлучиш. :)
Nokia 6220 Classic

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Pa nisu u pitanju samo efekti tranzicije u meniju:) neki programi isto tako ne mogu da se instaliraju ako ih samo sertifikuješ, već mora da bude aktiviran patch Open4All.. Nekako sam toliko navikla da imam hackovan tel da me ovo nervira makar samo zato što ne mogu da iz njega iskoristim maximum:(
MirkoBGD, nisam baš sigurna da downgrade može da se uradi preko Phoenixa:) jesi video negde da spominju da to može da se odradi na N97ici, jer čak i u servisu se ogradjuju da možda neće moći da odrade downgrade na 97ici:(

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

Ninolina,tacno tako,postoje aplikacije koje nije moguce instalirati bez sertifikata sa "20 cap.",odnosno sertifikat dobijen sa OPDA site-a nije dovoljan... :dry:
Ne znam koliko ti je pametno da radis downgrade,kao sto i sama znas moze se vrlo lako "unistiti" tel. i to je onda neresiv problem... :uhuh:
Mislim da je neko uspeo i to da odradi pa cu pokusati da pronadjem kako se i sta radi pa cu to i napisati... :wink:

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Fox, ma ne može da uništi tel:) Na šta tačno misliš? Ajd ako čuješ za neki način za downgrade, javi... mada gde god sam gledala na netu, nigde nema rešenja za downgrade niti se neko hvalio da je to odradio:(

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

Ninolina, evo jedne poruke koju je dobio covek kada je pokusao da "sidje" sa v.20 uz pomoc Phoenix-a...

"Flash: Phone reported that it does not allow to flash SW because it is older than existing." Jednom recju: Katastrofa... :smutny:

A i nemoj biti tako sigurna da je nemoguce "bricknuti" tel. ako ne uspe downgrade...Dosta 97-ica je tako otislo u legendu...

Downgrade je moguc na E 51-ici,tako su ljudi resavali problem nemogucnosti hackovanja novog sw.

Esseker
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 27. Mar 2009. 03:16
:: Huawei P40 Pro

Post od Esseker »

Ljudi po mom laickom misjenju,i nekom malom znanju,mislim da fon,ako se radi downgrade,ne bi u principu trebalo otici u "legendu",jer to se radi samo softverski,a softverski je svaki problem resiv. Ne verujem da se fon moze tek tako unistiti. To je bar moje misljenje. :unsure:
Galaxy Note 9 SM-G960F/DS 128 GB Ocean Blue

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Esseker, lose mislis....vrlo je moguce unistiti phone... ja sam tako pre oko godinu dana zeznuo n73.. lepo odradio promenu product codea, startovao NSU sve lepo krenulo, i pri kraju puklo! otisao neki flash chip i sl. popravka ~50eur

ok, definitbno nije moguce odraditi downgrade sa phoenixom :( tj moguce je, ali su svi koji su pokusali ubili telefone i opcija dead phone flash nije pomogla da se vrate u zivor :(

tako da, mani se toga :wink:

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Mirko BGD, hardwarski se jako retko telefon ubije na taj način tj. updateom:) a to što ga ubiješ softverski svaki servis može da oživi:) Ipak ga neću sama downgradeovati, nisam čula da je ikome to uspelo ni sa Phoenixom niti sa JAFom:( Možda ga odnesem u servis ovih dana, ako stignem:) samo da se ne desi da ga odnesem i tad objave i to da je pronađen hack za v20:)

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

mislim da bi gore bilo da lepo odradis downgrade, haknesh ga, i vratis na novu verziju software-a i onda shvatis da postoje neki bagovi, zakucavanja, usporavanja itd :lol:

Cegevara
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 16. Okt 2006. 00:33
Kontakt:

Post od Cegevara »

Kod svih nas koji nismo hakovali telefon kineticko skrolovanje radi odlicno!
Sto se tice osvjetljenja, na mom telefonu je to bag,ni malo prijatan,a u pitanju je HR firmware.
Ako jos neko ima isti firmware neka kaze da li se to i njemu desava,da se tel ne zakljucava sam,odnosno da ekran ostaje upaljen.

misha
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 10. Apr 2004. 18:20
Kontakt:

Post od misha »

Ninolina, kineticko je ok u listama tipa music, videos, imenik... Radi se o tome sto kineticko skrolovanje mnooogo cesce koristim kada pristupam opcijama i menijima razlicitih programa tipa messaging, web i slicno. Dakle, kada udjem u options, pa dalje. Btw, resetovao sam ceo telefon jer mi hack nije bio toliko bitan. Jedino sam koristio animacije. Tako da, na cistom telefonu kineticko skrolovanje ne moze ni da pridje onom koji je dostupan na androidu ili iphone-u. Btw, sta je ono sto ste vi najcesce koristili dok vam je telefon bio hakovan? Btw, skoro pronadjoh programcic Mr lock koji omogucava razne promene kada je u pitanju ponasanje telefona prilikom zakljucavanja, probajte ga. E da, softwarska ostecenja koja mozda onesbosobe telefon su u potpunosti resiva. Ja sam to uradio svojoj n95 8gb bebici, bas prilikom promene koda i instalacije zapadnoevropskog firmvera. S obzirom na to da je telefon bio pod garancijom, odneo sam ga kod ovlascenog servisera i sredili su mi ga za jedan dan, bez ikakvih osvrtanja na promenu koda.

EDIT:
Narode, kako vas sluzi slajd taster za otkljucavanje? S obzirom na to da se mnogi zale da je klimav (meni i nije, mnogo je stabilniji od svih koje sam do sada video), postoji programcic koji vam omogucava otkljucavanje telefona bilo kojim tasterom ili kombinacijom tastera. Program se zove Smart settings, a proizvodi ga Mobifun. Tako ja od juce otkljucavam svoj telefon pritiskom na taster za ukljucivanje telefona. Prakticno je, ako zelite da postetite klimavi taster sa strane!:)

Pozdrav!

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Nemam problem sa tasterom za zaključavanje mada se ipak, nakon svega što sam pročitala na netu, trudim da ga štedim:) koristim Smart Settings još od kad sam imala N70 i zaista je nezamenljiv:)

Odgovori