Samsung i8910 Omnia HD

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Dok zeljno ocekujem odgovor na moje pitanje.
Evo Tweak kodova za I8910 :
-General manufacturer code(*#0228#)
-3G/UMTS Tuning (*#2263#)
-Audio Tuning (*#0002*28346#)
Radite na sopstvenu odgovornost!
Slika

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Koliko vidim,totalno sam usamljen u ovoj temi :smutny:
Ali hajde da pitam.
Da li je vredno,zarad mnogih poboljsanja odraditi flash na "XEII1 Generic Russia" ili "XXII1 Generic Italy" verziju,rizikovati "brick" na telefonu od 600+eur. ili ostati na ovom FW koji je od "pre Hrista"?
P.S.Cudi me da se Samsung toliko uspavao i ne obraca paznju na zemlje "ostatka sveta" :disgust:
Evo i zasto:
]http://img215.imageshack.us/img215/9257/i8910.jpg
P.S.2 Drugari,iskusni FLASH-eri,HELP! :oops:
Slika

markoko
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 13. Sep 2009. 10:29

Post od markoko »

Ako ti je za utehu (a nije) i ja imam isti problem, mislio sam da je do Viste ali avaj, instalirah XP i opet isti problem. Zato cu morati da iskoristitm cinjenicu da mi je prodavacica u radnji pokleknuvsi pred mojim neodoljivim sarmom obecala mi da ce oni besplatno ubaciti nov softver ako hocu, bolje i to nego da mi telefon sluzi kao originalan otvarac za flase imajuci u vidu da mi osiguraci u razvodnoj tabli u zadnje vreme misteriozno crkavaju.

Ako ti je od pomoci i nisi bezao sa casova engleskog vidi ovaj link: http://samsungi8910omnia.com/how-to-fla ... -tutorial/ :)

Pozdrav & srecno!

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Sve sam ja to iscitao markoko.Poodavno.
Tj. od kako imam i8910.
Takav sam,i to radim sa svakim telefonom koji posedujem.(ulazim mu u "srce systema" 8) )
Taj link i zilion drugih sam proucio do detalja.
No da se vratim na poentu."Odradio" sam flash telefona na "XEII1 Generic Russia" fw,i mogu ti reci da sam odusevljen.
Svi bug-ovi i nedostaci otkljonjeni a sledeca unapredjenja uvedena:
* 3D task manager added.
* Browser stop bug removed.
* Full landscape Qwerty keyboard has been slightly improved (a few mm’s more spacing).
* Around 145mb free ram now.
:)
Moja preporuka svim vlasnicima pomenutog modela.
Slika

markoko
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od markoko »

Svaka cast cale, ja sam ipak odlucio da sacekam desetak dana dok 'ne dobiju novi softver' pa cu da im odnesem (ne, nije zbog prodavacice :oops: ), ajde za toliko mogu da se strpim, ako nista drugo necu ugroziti garanciju (cuj, garanciju...). Posto vidim da je iza tebe znacajno iskustvo, kakvo je isto u vezi instaliranja Garmina? Sa N95-icom nisam imao problema, sledio sam neki tutorial i na kraju svi srecni svi zadovoljni, medjutim Garmin na OmniJi mi se konstantno nesto zali i stenje.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Isto je i sa i8910.
Sledis uputstvo i to je to.
Medjutim,u pravu si,Omnia jeste kocila prilikom pregledanja mape(bar kod mene),ali je to bilo sa onim prastarim firmware-om.
Sto se FW tice,ne verujem da ce ti ubacivati "tamo neki ruski fw",a za nase podneblje jos uvek update-a nema,niti je u planu.
P.S.Poslednja verzija Garmin-a se podrazumeva.
Slika

djurkash
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 26. Avg 2007. 19:04

Post od djurkash »

Narode, i ja sam je pazario pre dva dana, pa ću se uključiti u raspravu. Prvo, i ja imam početni fw, međutim, neću ga menjati bar još 7-10 dana, prvo hoću da još malo radim sa ovim da bih uočio te nedostatke i šta noviji stvarno donosi.

Nisam primetio loš zvuk kada se snima 720p, da li je taj update aac kodeka išao automatski ili posebno, ili ide sa novijim fw-om?

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Prvo,cestitam na izboru i kupovini :wink:
Drugo,kada snima u 720p HD,koristi prastari i najlosiji codec AMR.
Srecom,update-om se automatski resava i taj problem,tj. zvuk se snima AAC codec-om.
Slika

djurkash
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od djurkash »

Interesantno, znači da ja imam prilično mala očekivanja po pitanju zvuka...

Biće update, samo sve u svoje vreme...hvala i poz...

dachakg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 18. Jan 2009. 21:08

Post od dachakg »

ljudi,kako da "ucinim" da mi baterija traje duze??? jutros sam je skinuo sa punjaca u 6h,a sada (17:37) je ostala samo jedna crta! da li ce da pomogne,i koliko,ako iskljucim sve nepotrebne (za mene) aplikacije,tipa vremenska prognoza i sl.? zadovoljan sam da drzi i dan i po!!!

markoko
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od markoko »

dachakg, ne panici :) Kod Samsunga nije kao kod Nokije, crte se relativno brzo gube dok ne dodje do poslednje, testiraj ga da vidis kad ce da se sam ugasi 8) Ako je sa baKterijom sve ok trebalo bi da ti drzi najmanje 2 dana uz neku normalnu upotrebu.

dachakg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od dachakg »

markoko,u pravu! prve dve odu ko lude,a posle polako,do zadnje dve ili jedne,kada bas drzi! ali cenimda mu je plafon dan,dan i po! video snimanje ga ubija!!!

dachakg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od dachakg »

jel moze neko da mi ponovi,kako da nastelujem zvuk na video klipu! tj. sta treba da updejtujem ili skinem sa neta? posto je slika extra a zvuk katastrofalan sa puno sistanja!

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

dachakgUradi upgradeFW na noviji.Pisao sam par posta pre.
Ako neko ima bilo koji cyrillic font za s60 molio bih da mi posalje na PP.
Hvala unapred!
Hitno mi je!
Slika

dachakg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od dachakg »

cale,ja sam malo pglu za te stvari! jel mi mozes objasniti kako to da uradim! bio bih ti mnogo zahvalan!

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

dachakg,saljem ti na uputstvo na PP.Ali ako si "neiskusan user",bolje ne cackaj.
bestboy,probah dosta fontova,neki su totalno "van pameti"....sve u svemu,nikako da uklonim "kockicu" umesto č,ć,š,đ....
Po nekom mom misljenju,potreban mi je Central European script.A kako to da izvedem,pojma nemam :dry:
Any advice?
Slika

dachakg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od dachakg »

hvala ti cale puno,ali kao sto rece,da ne cackam ja bezveze,pa da napravim jos vecu stetu! i onako mi se ne svidja samo zvuk pri snimanju,i to iskljucivo u zatvorenim prostorijama sa glasnom muzikom (diskoteke,svadbe,ispracaji...)!

djurkash
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od djurkash »

Posle 10-tak dana korišćenja, moram priznati da sam pomalo razočaran u samsung zajednicu...ovakav hardwer bez adekvatnog softvera je sramota. A to se i upravo dogodilo sa i8910. Ok, možda 6 meseci koliko je fon na tržištu nije mnogo, ali nije ni malo. Ne znam kakva su vaša iskustva, fon jeste multimedijalna zver, ali kada su poslovne karakteristike u pitanju, tu je nedopustivo slab. Ok, znao sam kad sam ga uzimao, šta uzimam, ali sam očekivao da je moguće prilagoditi symbian 9.4, tako da malo više odgovara mojim potrebama. Ipak to je sizifov posao, i u poređenju sa winmobilom, s60 zajednica nije ni za poređenje.

Ali ubedljivo me najviše nervira pretraga kontakata, da li neko ima drugačije rešenje za imenik i pretragu kontakata?

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

cale
Da...zaboravih da ti kazem da ce biti potrebno vratiti telefon na engleski.A za poruke ces morati da se pomiris sa tim.Jesi probao u Font r. da podesis za C.E.
djurkash Koje poslovne karakteristike su u pitanju?Treba da za npr. office da instaliras neke druge(i najnovije) programe a ne da koristis one fabricki instalirane.
Слобода или смрт

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Nije bestboy ni imalo potrebe da vracam na eng.Jednostavno se font promenio samo za camera menu i kao sto sam ocekivao postali su dostupni u video player-u.
Medjutim,to su neki fontovi koji "veze sa mozgom nemaju".
Kao prvo italic su,kao drugo prikazuju slova odnosno znakove koji uopse nisu navedeni u prevodu. :dry:
A ovo drugo nisam ni probao.
djurkash,isto bih ti rekao kao i bestboy.
Slika

Odgovori