Samsung i900 Omnia
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Vladanaselje, zasto to bio problem? Omnia (kao i skoro svi moderni telefoni) koristi Li-Ion baterije koje mozes puniti kad hoces bez ikakvih stetnih efekata. Nerviras se bez razloga - punjenje "polupune" Li-Ion baterijie nikako nije nesto stetno. To bi bilo stetno da se radi o Ni-Cd baterijama koje pate od memorijskog efekta ali takve se ne koriste u mobilnim telefonima barem 7-8 godina.
Inace obrati paznju da se Omniina baterija inace i ne puni preko USB-a vec se samo telefon napaja preko USB-a umesto da prazni bateriju.
Inace obrati paznju da se Omniina baterija inace i ne puni preko USB-a vec se samo telefon napaja preko USB-a umesto da prazni bateriju.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- Vladanaselje
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 13. Jul 2009. 03:46
- :: Note 9 Black
- :: iPhone 6s
Pozdrav!
Imam jedno pitanje, a nadam se da pripada ipak ovoj temi, jer se odnosi na OMNIU...
Buduci da ima dobar procesor, 128RAMa, ocekivao sam da ce moci bez problema da u isto vreme dok radi IGO navigacija, lagano i tece mp3 muzika...
Medjutim nije tako, muzika secka dok je navigacija aktivna, tj. kada je prikaz kretanja aktivan.
Sto se tice plejera, koristio sam Touch Player - ne znam mozda on vuce previse memoerije?
Ima li neko neku sugestiju ili neko drugi predlog, u smislu plejera?
P.S. Na telefonu mi je Program memory: 45MB
Ovu kombinaciju aplikacija koristim kad putujem autom - navigacija + slusanje mp3 preko adaptera za kasetofon...
Imam jedno pitanje, a nadam se da pripada ipak ovoj temi, jer se odnosi na OMNIU...
Buduci da ima dobar procesor, 128RAMa, ocekivao sam da ce moci bez problema da u isto vreme dok radi IGO navigacija, lagano i tece mp3 muzika...
Medjutim nije tako, muzika secka dok je navigacija aktivna, tj. kada je prikaz kretanja aktivan.
Sto se tice plejera, koristio sam Touch Player - ne znam mozda on vuce previse memoerije?
Ima li neko neku sugestiju ili neko drugi predlog, u smislu plejera?
P.S. Na telefonu mi je Program memory: 45MB
Ovu kombinaciju aplikacija koristim kad putujem autom - navigacija + slusanje mp3 preko adaptera za kasetofon...
Nokia e71
- dimi89
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
- :: Samsung Galaxy Neo
- :: LG Optimus 4X HD
iKiM ubaci neki program u kome ces da vidis koji program ti koliko zuzima memorije ja koristim Showcase i odlican je ....Kad ga otvoris kliknes na memory i on ti pokaze koliko ti je memorije ostalo i sa kojim programima u pozadini tako vidis koji koliko trosi....Sto se tice playera Nitrogen je super i veoma malo memorije jede 

>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
- tomas.hokenberi
- Moderator
sdz.dikic, nema tog softvera koji ce ti produziti trajanje baterije tek tako. Sto se tice "custom"ROM-a to je firmver koji nije originalni fabricki vec ga je neki entuzijasta prepravio. O svemu tome je vec bilo price na ovoj temi pa bih ti preporucio da prvo procitas sta je vec pisano.
Hteo sam danas da uzmem 8 gb memorije za Omniu, ali sam naisao na razlike.
Naime, od 8 gb su imali samo HC (high compression) mikro SD kartice, a nisu bili sigurni da li je takva kartica kompatibilna sa mojim telefonom.
Takodje, postoje class 2 i class 4 kartice (razlika je naravno i u ceni).
Interesuje me kakva su vasa iskustva i kakvu karticu uzeti.
Naime, od 8 gb su imali samo HC (high compression) mikro SD kartice, a nisu bili sigurni da li je takva kartica kompatibilna sa mojim telefonom.
Takodje, postoje class 2 i class 4 kartice (razlika je naravno i u ceni).
Interesuje me kakva su vasa iskustva i kakvu karticu uzeti.
- tomas.hokenberi
- Moderator
saxyu, ne postoje microSD/SD kartice vece od 4GB koje nisu micorSDHC/SDHC. Stari microSD/SD standard pokriva kartice kapaciteta do 4GB, microSDHC/SDHC kartice kapaciteta do 32 GB . Postoji i noviji standard za kartice vece od 32 GB (SDXC) ali on u ovoj prici nije bitan posto je ove godine tek objavljen.
Daklem bilo koja microSD kartica kapaciteta do 16 GB ce raditi u Omnii. Inace to HC nije "high compression" vec "High Capacity".
Inace class 2/class 4/class 6 itd govori o brzini kartice. Vece je bolje (brze).
[edit: Sredjen nesuvisli pocetak druge recenice.]
Daklem bilo koja microSD kartica kapaciteta do 16 GB ce raditi u Omnii. Inace to HC nije "high compression" vec "High Capacity".
Inace class 2/class 4/class 6 itd govori o brzini kartice. Vece je bolje (brze).
[edit: Sredjen nesuvisli pocetak druge recenice.]
Poslednja izmena od tomas.hokenberi u Sub, 28. Nov 2009. 10:21, izmenjeno 1 put ukupno.
tomas.hokenberi, hvala na odgovoru.
ovo za "high capacity" sam i ja u medjuvremenu pronasao na internetu.
Pretpostavljao sam da class govori o brzini, ali nisam bio siguran. Drago mi je da sam to razjasnio. Nadam se da ce to korisititi i ostalima, tim pre sto ni prodavci ne znaju odgovore.
Znaci, kupovina kartice pa nadogradnja.
Hvala jos jednom.
ovo za "high capacity" sam i ja u medjuvremenu pronasao na internetu.
Pretpostavljao sam da class govori o brzini, ali nisam bio siguran. Drago mi je da sam to razjasnio. Nadam se da ce to korisititi i ostalima, tim pre sto ni prodavci ne znaju odgovore.
Znaci, kupovina kartice pa nadogradnja.

Hvala jos jednom.
mozeli neko da postuje link(ili na pp) sa uputstvom za flesovanje omnije sa wm6.1 na wm6.5 ili wm6.5.1...bio bih vam veoma zahvalan... 
p.s.jel moze neko da mi kaze kako da znam koji je handsfree(konekcija preko bluetooth-a) kompatabilan sa omnijom?

p.s.jel moze neko da mi kaze kako da znam koji je handsfree(konekcija preko bluetooth-a) kompatabilan sa omnijom?
Poslednja izmena od cure2fast u Sre, 16. Dec 2009. 00:14, izmenjeno 1 put ukupno.
SRPSKI T9 ili TX9 i Omnia i900 sa WM6.1
POTREBNA MI POMOĆ VELIKA
Muka naterala... Naviako sam na T9 SMS no sada sam uzeo Omnia i900 telefon sa WM6 ali naravno bez Srpskog T9 sistema. Ipak, znam i procitao sam da postoji podrska za srpski, ali ne mogu pronaci kako da je postavim, kako da je downloadujem odnosno gde da je pronadjem.
Ako mogu sam pomozite mi, ako ne mogu sam OPET MI POMOZITE gde to da uradim a da ne ubijem telefon. Novi Sad, Beograd
Bilo gde...
Unapred hvala
Muka naterala... Naviako sam na T9 SMS no sada sam uzeo Omnia i900 telefon sa WM6 ali naravno bez Srpskog T9 sistema. Ipak, znam i procitao sam da postoji podrska za srpski, ali ne mogu pronaci kako da je postavim, kako da je downloadujem odnosno gde da je pronadjem.
Ako mogu sam pomozite mi, ako ne mogu sam OPET MI POMOZITE gde to da uradim a da ne ubijem telefon. Novi Sad, Beograd
Bilo gde...
Unapred hvala
раније на виндовс телефонима ми се допадало то ,што кад прикључим усв у телефон и компјутер..и желим да убдејтујем нешто,телефон користи класичан интернет везу а не гпрс,док сад по дефолту омниа ми рецимо приликом убдејта прогнозе ,ја притиснем абдејт и ништа се не дешава,чим искључим усб,он вероватно запамти да сам притиснуо убдејт и онда се конектује преко гпрс и тек тада то одради,е сад знам да то може вероватно да се промени..тј да се штиклира или дештиклира негде,али ми треба помоћ где?хвала
- tomas.hokenberi
- Moderator
majkon80, Za pocetak pocni da koristis velika slova na pocetku recenice, znake interpunkcije tamo gde su potrebni i blanko iza "," i ".". Ovako ti je recenica tako necitka da me mrzi da tumacim sta si hteo da pitas.
- tomas.hokenberi
- Moderator
majkon80, na Omnii stikliraj pod Start->Settings->Connections->USB to PC stavku "Enable advanced network functionality". USB connection mode, naravno, biti "ActiveSync".