Samsung S5230, S5230W, S5233(T)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Cola15, ako ti softver nadogradi ovlasceni servis (Roaming) to nije povreda garancije. Medjutim verzija softvera mora biti za nase trziste/operatera. Ako nije izasla verzija koju zelis za nase trziste/operatere onda ti oni nece instalirati verziju za drugo trziste.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Čet, 30. Jul 2009. 05:32
- Nikola Vapa/CA
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19
- tomas.hokenberi
- Moderator
Nikola Vapa/CA, olako dajes ocene.
Nije svakom potreban ni GPS ni WiFi. Sem toga GPS i WiFi nisu nesto sto je vezano iskljucivo za smart funkcije. Dosta "dumb" telefona poseduje GPS ili WiFi ili obe funkcije (npr. SE C905, Samsung S8000 Jet, ...). Isto tako postoje "smart" telefoni koji nemaju ni GPS ni WiFi.
Nije svakom potreban ni GPS ni WiFi. Sem toga GPS i WiFi nisu nesto sto je vezano iskljucivo za smart funkcije. Dosta "dumb" telefona poseduje GPS ili WiFi ili obe funkcije (npr. SE C905, Samsung S8000 Jet, ...). Isto tako postoje "smart" telefoni koji nemaju ni GPS ni WiFi.
- tomas.hokenberi
- Moderator
Kortez, postoji verzija za wi-fi jem, ali nisam cuo da se pojavila kod nas. Sto se tice cene - logicno bi bilo da bude nesto skuplja, ali ne previse. Ako bi S5230w bio mnogo skuplji, onda bi bolji izbor bio S8000 Jet koji ima i WiFi i GPS i brzi CPU.
http://www.gsmarena.com/samsung_s5230w_ ... i-2935.php
http://www.gsmarena.com/samsung_s5230w_ ... i-2935.php
- Nikola Vapa/CA
- Mobil fan
Da je ovakav komentar postovao neki pocetnik,razumeo bih ga ali takav strucnjak kao sto je tomas.hokenberi (cije postove citam sa posebnom paznjom )da vise vrednuje dumb telefone,iznenadilo me.Ja bih radie(da volim touchscren telefone) dao neku hiljadu vise i kupio na pr.5800 nego ovog Samsunga ili kineza a ne da posle nekog vremena zalim sto moj telefon ne moze imati ovo ili ono.Osim toga tema je bila Samsung s5230 a ne SE ili neki drugi model.FOX-ako nekom nije potreban Wlan ili Gps ne znaci da mu nece nekad zatrebati a najveci hendikep nije to,vec fabriki OS.Uostalom,to je moje misljenje koje se moze razlikovati od mnogih drugih.
- tomas.hokenberi
- Moderator
Nikola Vapa/CA, ne samo da olako dajes ocene, nego i ne citas pazljivo tekst. Daklem ne vrednujem ja vise "dumb" telefone. Da je tako ne bih bio vlasnik Windows Mobile "smart" telefona.
Ocena da "nesto nije vredno kupovine" mora biti argumentovana. Ne kupuju svi telefone iz istih razloga i nema svako potrebu za "smart" osobinama. Ne moze se ocenjivati kvalitet ili smislenost necega iskljucivo na osnovu licnih potreba. Tvoje potrebe i navike se mogu razlikovati od navika i potreba nekog drugog. Ako neko ne zeli da se bavi telefonom, ne zeli da "hakerise", nema posebnu potrebu za Office aplikacijama itd., takvom nekom smart telefon nije potreban i ako ga kupi dzaba ce placati osobine koje ne koristi. Garantujem da 90% vlasnika Nokie N95 istu koristi kao "dumb" telefon (pozivi+SMS+malo fotografisanja) tako da je novac koj su ulozilu u nju cist promasaj (ako zanemarimo "pokazivanje").
Ako neko zeli da telefon koristi prvenstveno kao telefon, malo da fotografise, bitan mu je izgled i da npr. ima touchscreen apsolutno nema razloga da daje vise novca za nesto sto nece koristiti.
Sad zamisli da ti nekom, ko uopste nema pojma sta bi radio sa smart telefonom, das savet da kupi Nokiu 5800XM "zato sto je smart". I taj neko da 120-130 evra vise nego za npr. S5230 i posle 5800XM koristi prakticno na isti nacin na koji bi koristio S5230. Da li zaista mislis da bi to bio pametan izbor? Ili nepotrebno bacenih stotinak evra?
To ne znaci, da 5800xm globalno gledano nije bolji i mocniji telefon od S5230. Medjutim to ne znaci da je on uvek bolji izbor.
Analogija: ako ti treba motorcikl za dostavu pica, da li ces da kupis Harli-Dejvidsona samo zato sto je bolji(?), brzi i veci od Vespe?
Ocena da "nesto nije vredno kupovine" mora biti argumentovana. Ne kupuju svi telefone iz istih razloga i nema svako potrebu za "smart" osobinama. Ne moze se ocenjivati kvalitet ili smislenost necega iskljucivo na osnovu licnih potreba. Tvoje potrebe i navike se mogu razlikovati od navika i potreba nekog drugog. Ako neko ne zeli da se bavi telefonom, ne zeli da "hakerise", nema posebnu potrebu za Office aplikacijama itd., takvom nekom smart telefon nije potreban i ako ga kupi dzaba ce placati osobine koje ne koristi. Garantujem da 90% vlasnika Nokie N95 istu koristi kao "dumb" telefon (pozivi+SMS+malo fotografisanja) tako da je novac koj su ulozilu u nju cist promasaj (ako zanemarimo "pokazivanje").
Ako neko zeli da telefon koristi prvenstveno kao telefon, malo da fotografise, bitan mu je izgled i da npr. ima touchscreen apsolutno nema razloga da daje vise novca za nesto sto nece koristiti.
Sad zamisli da ti nekom, ko uopste nema pojma sta bi radio sa smart telefonom, das savet da kupi Nokiu 5800XM "zato sto je smart". I taj neko da 120-130 evra vise nego za npr. S5230 i posle 5800XM koristi prakticno na isti nacin na koji bi koristio S5230. Da li zaista mislis da bi to bio pametan izbor? Ili nepotrebno bacenih stotinak evra?
To ne znaci, da 5800xm globalno gledano nije bolji i mocniji telefon od S5230. Medjutim to ne znaci da je on uvek bolji izbor.
Analogija: ako ti treba motorcikl za dostavu pica, da li ces da kupis Harli-Dejvidsona samo zato sto je bolji(?), brzi i veci od Vespe?
Poslednja izmena od tomas.hokenberi u Pon, 23. Nov 2009. 22:38, izmenjeno 1 put ukupno.
- Nikola Vapa/CA
- Mobil fan
Ako neko nema pojma sta bi radio sa smart telefonom,uvek moze naci nekoga da ga posavetuje,pomogne ili da ga nakrca aplikacijama za 10 e.Ako zeli telefon samo za sms i razgovore ne mora davati toliku sumu novca.Uvek treba teziti da se nesto nauci i da se napreduje.Svi smo poceli od dumb telefona i vremenom smo ucili i zavoleli smart telefone.Ne vidim svrhu da se kupi touchscreen telefon,da malo fotografise i koristi ga kao telefon.I nije razlika u ceni 120-130 e vec mnogo manja.Uvek sam za to da je bolje imati vise,i koristiti kad mi zatreba nego nemati takvu mogucnost.(od viska glava ne boli).Meni dumb telefon brzo dosadi.
- tomas.hokenberi
- Moderator
To je tvoja osnovna greska - procenjujes iskljucivo na osnovu svojih potreba i navika i tako gubis objektivnost.Nikola Vapa/CA napisao:Meni dumb telefon brzo dosadi.
Ili drugacije: ja da biram telefon za sebe i da se dvoumim izmedju S5230 i 5800xm - ne bih se dvoumio nego bih kupio 5800xm. Zato sto vise odgovara mojim potrebama i navikama. To ne znaci da bih svakom dao isti savet.
Ja sam na najmanje 10-20 "smart" telefona instalirao (besplatno prijateljima i komsijama, kolegama(icama)) razni softver (apropo onog "nekog ko ce nakrcati telefon aplikacijama"), podesavao telefone. 90% njih posle mesec-dva nije koristilo nista od toga, u najboljem slucaju su ponekad koristili Garmin.
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
Nikola Vapa/CA, Предходни телефон ми је био "HTC (Windows, GPS, WiFi...)" а сад имам Јава телефон већ скоро годину дана. Шта мислиш, јесам ли ја назадовао или укапирао да ми неке ствари не требају и да је то само бацање пара у мом случају? Чисто да напоменем да сам имао Симбијан телефон пре ХТЦ-а.
"S5230" је леп телефон са солидним могућностима и не превеликом ценом, и дефинитивно не може да буде промашај ако некоме треба телефон са великим екраном.
"S5230" је леп телефон са солидним могућностима и не превеликом ценом, и дефинитивно не може да буде промашај ако некоме треба телефон са великим екраном.
- tomas.hokenberi
- Moderator
Predlazem da vise ne skrecemo sa teme ovde (skrenuli smo i mojom krivicom). Medjutim pitanje motivacije kod kupovine "smart" vs "dumb" telefona je interesantno i zanimljivo bi cuti razlicita misljenja ali u "Kaficu".
Nikola Vapa/CA, ok ako je tvoje misljenje da ti "dumb" telefoni "brzo dosade",tu se onda nista nema dodati...Cak sta vise i ja bih se slozio sa tom ocenom(govorim u svoje ime).
Ali cemu onda modeli tipa S 5230,Samsung S 8000 Jet,...,.Mislis li da nema ljudi koji bi kupili neki takav "ne smart" model?Ok znam da ce neko reci da s8000 jet ima wlan i GPS ali je o5 on i pored toga "dumb" telefon zar ne ?
Ali cemu onda modeli tipa S 5230,Samsung S 8000 Jet,...,.Mislis li da nema ljudi koji bi kupili neki takav "ne smart" model?Ok znam da ce neko reci da s8000 jet ima wlan i GPS ali je o5 on i pored toga "dumb" telefon zar ne ?
Samsung S8,Sennheiser CX300 II