Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

darkonda, ne treba ti "program za smajlije". NIkakve slicice se ne prenose kada posaljes SMS vec samo SMS softver (nekih) telefona pretvara : - ) u :-) (nesto slicno se desava i ovde na forumu) kod citanja poruka. Programi za smalije ti samo omogucavaju da u editoru SMS poruke umesto ukucavanja : - ) izaberes slicicu :-). U poruci se svejedno salju karakteri. Ako nekom zelis da posaljes smajli jednostavno otkucaj odgovarajuce karaktere. Onaj ko primi poruku ce videti slicicu, ako mu telefon to podrzava. Ako mu telefon ne podrzava "graficke smajlije" videce karaktere bez obzira kako si ti uneo smajlije.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

mcwelja
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 19. Maj 2007. 14:28

Post od mcwelja »

Ma kontam ja da se to shalje kao karakter, tj : ) kao :), ali meni je lakshe da otkucam samo jednom neki smajlic nego da kucam za jedan smajlic 2-3 karaktera...ako me kontate :/

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 05:46

Post od Motoman »

tomas.hokenberi, vidis, ja ocu da vidim glupave smajlije kao slicice a ne znam kojim programom da to ubacim. I da li je neko nabacio neki drugi mp3 player osim fabrickog i kako mu se cini?

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Motoman, program se zove Animated SMS,samo sto ne znam da li postoji za s60v5,mislim da ne.
Program postoji i radi na s60v3. 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

raso1
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 27. Mar 2009. 17:43
:: Optimus 2x, Nexus 4

Post od raso1 »

Pozdrav ljudi, moze li mi neko reci koji je postupak da na pocetni ekran ubacim pojedinacne kontakte za brzo biranje u ona cetri kvadratica. Vidio sam to na "you tube", ali ne mogu da provalim kako ih postavlja.

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Motoman »

podesavanja-licni-pocetni ekran-tema pocetnog ekrana-kontaktna traka. Ti kontakti ti moraju biti na memoriji telefona a ne na sim kartici.

Ja koristim slide-unlock, a ne znam da li smem reci ime foruma odakle sam skinuo

raso1
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 27. Mar 2009. 17:43
:: Optimus 2x, Nexus 4

Post od raso1 »

podesavanja-licni-pocetni ekran-tema pocetnog ekrana-kontaktna traka. Ti kontakti ti moraju biti na memoriji telefona
Sve sam to tako i odradio, medjutim ona cetri kvadratica su mi prazna, a cini mi se da bi u njima trebale biti neke ikonice. Kada pritisnem neki od njih baci me u meni telefona i automatski vrati na zaslon, a kada ga duze drzim, otvori meni za unos kontakta, ali djelimicno prvi i pola drugog reda dok je ostalo prazno. Da li se nekom to desavalo? Softver je V 30.0.011, ako to nesto predstavlja.

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Motoman »

Ne znam za to, znaci kad postavis da ti bude kontaktna tacka, vratis se na home screen, i tu dobijes kockicu sa plusem, gde ubacis kontakt, i onda dobijes novu kockicu i tako dok ne popunis sve 4.

mcwelja
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od mcwelja »

Ah, ekstra je fon, polako se privikavam na Symbian i Nokiu :D
Ali jedna stvar me buni, da li je normalno da uz 70% "akanja" telefona da baterija jedva traje 1 (jedan) dan? :(

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

mcwelja, i meni je isto tako...pri umerenom korišćenju mi izdrži 2 dana. :disgust:
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

mcwelja
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od mcwelja »

Bez vrede ali to je bas S***
Sinoc ga punio i evo sada ostala jos samo jedna crtica :?

Nego, znate one 4 precice na HomeScreen-u...e pa da li moze nekako da se stavi veci broj tih precica (npr 6 ili koliko vec)?

Dopuna: Seckaju mi filmovi kada gledam preko Smart Movie, i to svi, i Betmen (trailer) pa cak i oni klipoi sto sam napravio uz pomoc Video Recording-a...sta mi je ciniti?

Help plz :)

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2007. 18:34
:: s9+

Post od mazzy »

mcwelja, sto se tice te baterije , ne znam kako tako malo vam bude... Meni 3 do 4 dana bez velikog koristenja...a kada ga koristim stalno (muzika, igre ) lahko mi izdrzi 2 dana. Ja nikad ne punim mobitel ako nije prazan skroz, i ne prekidam u pola punjenja... ne znam ima li to veze , al et... Od svih telefona koje sam imao, ovome najduze bude baterija .
A sto se tice onih precica na homescreenu , odgovor je NE :D
Vece fajlove ( filmove ) ce ti seckati preko Smart Movia , i meni je . Ne znam tacno zasto, Sensei mi je to objasnio ( tema o s60v5 aplikacijama ) .
Ja filmove gledam preko originalnog programa, sasvim mi je okej :)

mcwelja
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od mcwelja »

Za bat, takodje se pridrzavag onog sto si ti naveo.
Za SmartMovie nesto sam citao van ovog foruma i saznao (donekle) sto secka.

A moze li onda preporuka za neki drugi program za gledanje video sadrzaja ali da podrzava subtitlove? :)

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Motoman »

Da li ste iskljucili 3g mod tj stavili u dual mode (valjda) ? To uzima dosta baterije... kao i onaj ekran ako stalno cackate :D

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

Motoman, meni je od prvog dana samo na GSM, bilo mi je osveljenje na nekih 65%, evo jutros sam smanjio na 50, pa ću videti rezultate. Meni najviše baterije jede Resco Bubbles, jednom sam igrajući nju svukao bateriju za pola dana. :lol:
Inače meni uveče ostane neke 2-3 crtice (pošto mi najbrže odu poslednje dve), ali ne smem da rizikujem i onda ga stavim da se puni. :D
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od mazzy »

E ljudi . Naravno samo na GSM radi .
Nikola031 Osvjetljenje sam smanjio samo za jedan od najjaceg. Sto se tice baterije nema razlike izmedju toga i onog srednjeg ( provjereno ) .
mcwelja, filmove gledaj u standardnom programu , ali postoji program koji "lijepi " titlove na film . Zove se XviD4PSP . Na njemu ti imaju podesavanja za 5800xm. Msn mi posalji na pp , pa cu ti poslati ....

morbius
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 01. Nov 2007. 07:25

Post od morbius »

Meni baterija sa umerenim korišćenjem sasvim lepo izgura po 3-4 dana. Kada sam tek kupio telefon mogla je i neverovatnih 6-7 dana, ali od tada je firmware-om procesor telefona ubrzan sa 369 na 434 MHz, što se baš lepo oseti u brzini rada telefona, ali na žalost i u pražnjenju baterije. Ono što sam ja provalio je da nipošto ne treba držati stalno uključene aplikacije koje drže memorijsku karticu pod naponom, recimo kad ne gledate film ugasite plejer, nemojte samo da pritisnete crvenu slušalicu i ostavite ga da radi, to jako troši bateriju.

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 27. Mar 2006. 14:04

Post od sssikisss »

Uz iskljucen 3G, iskljucenu vibraciju i smanjeno osvetljenje (sve te stvari mi i zaista nisu potrebne) baterija uz dosta koriscenja traje 3.5 nekad i 4 dana, ranije dok je sve to bilo ukljuceno i dok je osvetljenje bilo na max., jedva je izvlacila 2 dana.

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od mazzy »

sssikisss, meni je osvjetljenje na 75% .... provjereno isto trosi na 50 i 75 ...
A naravno 3G iskljucen , nikad ga ne koristim ... Vibracija ti ne trosi toliko , ts mi je bolji kad je ukljucena . Meni lahko izdrzi 2 dana , sa malo vecim koriscenjem . Slusam muziku i igrica nekad igram... A bez toga 3 i vise....

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 27. Mar 2006. 14:04

Post od sssikisss »

mazzy vibracija je jedan od vecih potrosaca baterije, mene uzasno nervira kad vibrira tokom koriscenja a sto se zvona tice to tek nikad nisam koristio ni sa jednim telefonom, sto se tice osvetljenja i ono srce bateriju pogotovo kod velikih ekrana a navikao sam da uvek bude na low.

Odgovori