HTC Magic

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Jun 2005. 02:06

Post od nikoola »

Drustvo, danas treba da mi stigne Magic.
Zanima me sta se desava po pitanju ROMova? Koji je najstabilniji kuvani? Koju verziju instaliarati?
Sta se desava sa sa updatom na zvanican?

Nisam pratio razvoj Androida, pa citam sad gomilu stvari i sve mi se totalno zbrkalo... :D

Unapred hvala.
iPhone 3G[s] 16GB

lovd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 30. Sep 2004. 19:33
Kontakt:

Post od lovd »

Mikonis Centar
Zorza Klemensoa 19

Htc Servis ...... gde vip salje. Primili su garantni list i sve ok .
a ne ko ovi filozofi u vip-u

Elem serviser mi je reko da je skoro svaki 3 na servisu, 90% su softverski bag, 1o % hardver koji salju za italiju i ceka se po 20tak dana da vrate. I nije nas sjajno kako , ga hvale u vip kad odete i pitate .

flesno ga i radi ok ! za sad, mada su sve indicije da ce da leti

ostrica
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Dec 2009. 19:17

Post od ostrica »

Pozdrav svima, kupio bih polovan magic preko oglasa pa bih vas molio da mi kazete na sta najvise da obratim paznju? Da li da uzimam one bez garancije ili iskljucivo sa garancijom?

Puno hvala...

LimunBG
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 19. Sep 2007. 16:11

Post od LimunBG »

ostrica, uglavnom su svi na oglasima iz vip-a sa dvogodisnjom garancijom. Ja sam koristio jedan i radio je na svim mrezama, tj. nije bio zakljucan na vip mrezu.
U svakom slucaju ne bih ti savetao da uzmes magic-a bez garancije... :wink:

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Znači VIP garancija je isključivo vezana za sam telefon, logično :) Dobro jutro zdravom razumu :)
Magic i definitivno sam gasi po odlasku na "Home" (poslednje upaljene, ako se ne varam) app, kad "padne" na nekih 35-40MB RAM ("Advanced task manager" prikazuje tu veću), pri tom sistem sasvim normalno radi osim malog "seckanja" u prvih 5-10 sec. Upaljeno je bilo 26 birano najzahtevnijih app :) .
Btw, onaj tzv.bug oko transfera fajlova što sam nažalost pominjao je bio do MC. Nažalost, jer je do tad MC odlično radila na drugom telefonu pa nisam u startu "provalio".
Akam ga baš dosta, nikakvih "bagova" za sad...
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

android radi na principu web stranica.
aplikacija ce raditi u pozadini ako se pritisne home dugme [sto ce 98% korsnika uvek uraditi] a ugasice se ako idemo na back dugme sve dok ne dodjemo do ome screena [sto opet zavisi od aplikacije, ima onih kao twitter koji se uvek updateuju kada jednom pocnemo, naravno, zauzima mnogo manje memorije]. meni se to jako svidja u teoriji, ali kako radi u praksi i da i dolazi do bagovanja je druga stvar :)
iPhone 4.

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Svejedno je, neće se ništa ugasiti ako "ideš na back dugme", čak ni neke app koje imaju "exit" opciju ostaju da rade u pozadini. To jasno pokazuju svi tesk menadžeri.

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

nece se ugasiti ali ce koristiti manje memorije jer si na pocetnom screenu, kao kod web stranica. Mnogi izvori na netu to govore. 8)
iPhone 4.

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

A to da, izvini nisam te najbolje razumeo :wink: Ali to opet ne objašnjava zašto nisam mogao da mu još "spustim" RAM...al'nije ni bitno, šljaka kao "leptirić" :)

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan

Post od Marko_NS »

Jel bas brz? Koristio sam malo Galaxy i deluje mi sporo i bagovito :| dal je moguce da samsung nije uspeo dobro da odradi posao sa androidom ili je do verzije ?
iPhone 4.

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Da, brz je, mada ne baš kao prvih dana korišćenja.., predpostavljam zbog dosta instaliranih app, koje se same "otvaraju" i dostupan im je net (baš dosta i nepotrebnih a zahtevnih, čisto da vidim, pašće briss za mnoge). Tako da povremeno izlaskom iz neke app dolazi do kraćeg "seckanja" pri kretanju po meniju (tj,menijima, settiings itd), ništa strašno ali ponekad iritira kad se zna kako Magic ume da "lako kliza".
Nisam primetio neko "kočenje" pri otvaranju bilo koje app. Multitasking isto radi brzo, tj.trenutno.
:)

Nemanja88
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 27. Maj 2009. 18:34

Post od Nemanja88 »

Meni Magic radi isto kao i prvog dana.Instalirao sam 15-20 meni potrebnih aplikacija,i dalje sve radi kako treba.Skini sa Marketa programcic Advanced task killer,to mu dodje neki task manager,i onda lepo 2-3 puta dnevno pogasis sve nepotrebne programe,i to je to (prem da meni ni sa pokrenutih ko zna koliko aplikacija nikad nije seckao)...

A moje pitanje glasi: Da li neko zna dobar Sense Rom za Magic-a,i kako se uopste on flashuje ( znam da ima na xda-developers,ali mene zanimaju iskustva iz prakse,i naravno na srpskom :D ).
Ne brze od zivota...A ni od svetlosti!

Alan
Banned
Pridružio se: Uto, 14. Jul 2009. 22:07

Post od Alan »

Jel se meni ucinilo ili magica u vipu vise nema ni na sajtu!? :o :wacko: :x :? :dry: :uhuh:
Mozda su hteli da onaj koji hoce malo jaci fon od tattoo-a uzme hero a ne magic koji je jeftiniji.

LimunBG
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od LimunBG »

Alan, prodali su sav kontigent magic-a, ali trebalo bi uskoro da ga dobiju. Barem su mi tako rekli prosle nedelje u vip-u. I ja ga cekam... :wink:

ostrica
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ostrica »

Ja sam poslao mail korisnickom i rekose da ga vise nece biti... evo i odgovora

Poštovani,

Želimo da Vam se zahvalimo na dopisu koji ste nam uputili i u vezi sa tim obavestimo da nećemo više imati u ponudi telefon HTC Magic za kojim ste pokazali interesovanje ali želimo da Vas uputimo da se u našoj ponudi nalazi još HTC modela pa ukoliko ste zainteresovani za neki od njih stojimo Vam na raspolaganju.

S poštovanjem,

Korisnički servis

Vip član mobilkom austria grupe
+381 60 1234

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

E pa super... :dry: :uhuh:
Bas je bzvze sto nece biti Magic-a vise u ponudi,imajuci u vidu ostatak HTC telefona sto imaju u ponudi,ne racunajuci Tattoo,kada bi mozda smanjili cene uz pakete za 30-40% mozda bi i razmislio o Hero-u..Ali sa trenutnim cenama veoma tesko... :cry:
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

LimunBG
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od LimunBG »

A meni su juce odgovorili na mail, tj. moje pitanje u vezi kupovine magic-a:

"Poštovani gospodine ,

Želimo da Vam se zahvalimo na dopisu i u vezi sa tim obavestimo da trenutno nemamo preciznu informaciju kada ćemo imati dostupan telefon HTC Magic u našim Vip centrima.

Želimo da Vas uputimo da, s'obzirom da konstantno dobijamo nove zalihe telefona, uvek postoji mogućnost provere trenutnog stanja navedenog modela telefona u našim Vip centrima pozivom Vip korisničkog servisa na broj 060/1234 koji Vam je na raspolaganju 24h svakog dana.

Veoma nam je važno Vaše mišljenje, pa se nadamo da ćemo biti u kontaktu kad god imate komentar, primedbu ili sugestiju.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije, stojimo Vam na raspolaganju.

S poštovanjem,

Korisnički servis

Vip član mobilkom austria grupe
+381 60 1234
e-mail: korisnickiservis@vipmobile.rs "

Izgleda odgovaraju kako kome po raspolozenju... :lol:

ostrica
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ostrica »

Ja sam danas dobio mail, iako sam ga poslao pre 3-4 dana...

Izgleda da je kod njih stanje u korisnickom isto kao i kod mts-a, kako kome dune :o

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

ostrica, LimunBG, proverite kad je ko od vas dvojice dobio odgovor. Kladim se da je ostrica dobio kasnije. Šteta što neće biti ovog modela više, ali možemo da se nadamo da to znači da će uskoro stići nešto slično njemu :roll:

Mada, meni je taj telefon onako.....malo ružnjikav....Tattoo mi je mnogo lepši :wink:

ostrica
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od ostrica »

Kao sto rekoh, ja sam primio mail 16.12.

Sto se tice tattoo-a, nema kapacitivni ekran, a jos je manji od magic-ovog...

Hteo sam nesto preko oglasa, ali mozda ipak sacekam najezdu android telefona sledece godine pa da kao covek mogu da biram :)

Odgovori