Ovih dana pomno istrazujem koji bi modeli mogli zameniti nokiju E71 i mogu reci da je izbor jaako los.Nokia E72 se tek pojavila,predstoji joj da "prelezi decije bolesti",a koliko citam i kvalitet izrade uopste nije na nivou E71,pomalo sam razocaran.
Kod 7330 Omia pro mi se strasno dopada ovaj koncept kao kod E71 + sto poseduje WM sto je za mene veliki plus.WM je jedan ozbiljan OS i ima super mogucnosti.Nije mi jasno zasto vecina ga izbegava i pravi od njega "nuklearnu fiziku"?Ko imalo zna englesi i obican rad na racunaru,moze se snaci za pocetak sasvim lepo,a posle kroz iskustvo sve postaje jos lakse.
Symb. je takodje ok OS, ali je dosadio sa svojim nepromenjenim izgledom i uopste bez ikakvih inovacija + sto imamo sertifikovanje i hakovanje, koje za obicnog korisnika mogu biti problem,ali i to se da srediti.
Sad ovo da li uzeti TS ili phone sa hard tastaturom je opet jako individualno i sve zavisi od potreba.Ja za sebe mogu reci da mi je telefon sa hard. tastaturom jos uvek nezamenjiv.Medjutim ono sto me strasno nervira jeste da se okolina i veci deo populacije neverovatno lozi na TS telefone i da sada svaki model koji nema TS je zastareo i predstavalja proslost.Bez obizra na funkcije,upotrebljivost jednostavno ne posedovati phone sa TS je sada bukvalno nesto sto se gleda kao neinformisanost.(da to tako nazovem)
Po meni jedna velika glupost.Cudo sta nam uradi Apple.