Nokia N97

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
serbian-boss
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Apr 2009. 21:11

Post od serbian-boss »

jerkann, pazi danas sam koristio tecinu nokiu N97 i moju mini i uporedjivao ih....mini je mnogo vise smekerska,za razliku od N97 koja je malo glomazna.Jedina bitna razlika je u bateriji 1200mA i 1500mA,a memorija i par sitnica su nebitni,veruj mi...ja nisam uspeo da popunim ni 7Gb a sve sam ubacio na mob i koliko sam video mislim da N97 nema kinetik skroling za razliku od mini modela.To je moje kratko misljenje,a da...onaj dzoistik na N97 mi je skroz bezveze.Iskreno ne treba ti uopste,na mini imas strelice na tastaturi ako vec hoces tako da pomeras...............zakljucak bolji je MINI,ne zato sto ga ja imam nego iskreno :wink:

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

serbian-boss napisao:...mislim da N97 nema kinetik skroling...
Има. ;)

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

serbian-boss, мени је н97 фрајер у односу на мини! :uhuh:
Мини ми је одбојан некако,као канта ми изгледа.н97 је префињен,барем 2х лепши! :o
Не бих оклевао да морам да бирам између ова два модела! :oops:
Nokia 6220 Classic

serbian-boss
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od serbian-boss »

Godzilla, auuu,pale su teske reci :lol: Jesi drzao oba telefona u ruci ?Po cemu ti je vise smekerska ?!Sto je 2x veca ?! N97 je tezi od mini verzije,siri je,deblji je...kao da nosis ciglu u dzepu :) Moze da ti posluzi kao hladno oruzije

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Godzilla »

serbian-boss, нисам дрзао оба у руци али сам гледао једног поред другог у излогу. :D

Кад моло боље размислим,можда и није баш овако како сам рекао!Сад сам мало обратио пажњу,али опет не знам..
Nokia 6220 Classic

serbian-boss
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od serbian-boss »

pitaj kad odes u radnju da ti izvade oba telefona da ih pogledas (samo da te podsetim da su iznutra gotovo isti...bukvalno nema razlike) 8) i tek onda mozemo da diskutujemo koji je lepsi :wink:

Esseker
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 27. Mar 2009. 03:16
:: Huawei P40 Pro

Post od Esseker »

Ja kada bih birao izmedju N97 & N97 Mini,neznam za koji bih se odlucio. Verovanto bih uzeo N97 ali kako sam ja neodlucan,99% bih ostavio oba dva i kupio N900. :unsure:
Galaxy Note 9 SM-G960F/DS 128 GB Ocean Blue

Whiplasher
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 04. Nov 2009. 15:04

Post od Whiplasher »

N97 mini - manji ekran, slabija baterija, nema poklopce za kameru (to je za mene veliki minus). Drzao sam ja oba kad sam kupovao, N97mini je cak jeftinija bila.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Whiplasher, taj poklopac kod obicne je veoma problematican.
Za istu cenu ili malu razliku sigurno bih uzeo obicnu jer ipak pruza vise. Mini mi se vise svidja, ali realno mora da bude dosta jeftinija u odnosu na veceg brata.

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

Whiplasher, n97 svaki ima problem sa socivom ali svakom se grebe deo pa makar oko sociva to znam jer od 5 n97 mica svakoj se gulila kamera sto se lepote tice... po meni je n97 plastikaner kao i n900 razocarao sam se u n900 mogli su malo bolje da ih odrade,mini je bukvalno sjajna spolja,utegnuta i poklopac se smekerski skida,jedima moja mana pored onih koje sam nabrojao jeste jadan ulaz za sim karticu (tanak lim koji se vadi,na njega kacis sim pa ga vracas) po meni uzas mnogo bolje je to odradjeno kod obicne nokie n97 ali ok mozda je to zbog debljine ne znam... sve u svemu nisam zadovoljan ni sa jednim ni sa drugim za te pare koliko su placeni... mnogo sam vise ocekivao... Mozda sam ja pedanterija,ali ima odredjenih stvari koje me NAPROSTO nerviraju kod touch nokia znaci poludim da bi ga u momentu razbio.... ono kineticko skrolovanje je KRS ali KRS u odnosu na iphone ovde gurnem prstom on overi nesto ili pomeri za pola reda ma razbio bi ga zato sto je los odziv jako.... isto to sam govorio o 5800 svi su me pljuvali... ali sada sam 10000% siguran da su ovi nokijini ekrani KRS!!!!!!

Whiplasher
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Whiplasher »

Dostaje,
Brate po meni je glupo porediti ta dva telefona. Ja imam N97, nikakvo socivo se ne guli, nista ne skripi i nista se ne klima. Kolega ima omniaHD koji poput i N97mini nema poklopac i socivo je uvijek musavo. Prije slikanja mi treba par minuta da povadim trunje i mast sa sociva, odvratno!
Porediti 3.5" i 3.2" je, po meni, suludo. I 32gb memorija naspram 8 koliko mi se cini da ima Mini. A o bateriji da ne govorim. Ja da se zadovoljavam sa 3.2" ja bih uzeo 5800XM za mnogo manje para. Drzao sam i jedan i drugi i uvijek bi se opredjelio za N97, jer su razlozi jednostavni - veci ekran, veca baterija, poklopac na kameri.
HTC HD2 user!

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

Whiplasher, na zalost u praksi je baterija na obivcnoj n97 manje traje (ja testirao) pogotovu trajnost baterije na STANDBY koja traje 10 dana na mini (a umeo sam da ga cacnem neki put) dok je to kod obicne n97 misaona imenica ;-) sto se tice ekrana hmmm ne slazem se oba su krs kako god... memorija ??? 32 gb???? sta ce mi??? apsolutno mi ne treba vise od 4gb u telefonu a u n97 imam popunjano efektivno 790 mb :-DDDDD a da edit : ja znam da se gule sociva i u to me niko ne moze ubediti u suprotno pa cak i ako ga cuvas guli se malo po malo... jebi ga to mu je minus,sto se tice masnoce... hmmm pa zato i jeste kamera pomerena malo na stranu nije na sredini pa prsti ne ulaze u deo kod sociva ;-) a prasina iz dzepa udje pa sta da se radi dunes ga i oduvas je :-DDDD ali i dalje kazem da su ekrani krs reakuju ko babe neke,osetljivost je smesna...sto nokia ne napravi kapacitivni ekran koji su inace japanci proizveli ;-) i bruka se pokazao pa su ga ameri iskoristili... mogla bi i nokia malo da ulozi u ekrane,ali na zalost i kapacitivni ekrani imaju mane... jako su osetljivi na toplotu itd.... zaista ne znam,i dalje mislim da su ekrani bez TS i dalje najbolji,no sta je tu je n97 mi je samo zbog garmina VRHCINA :-D znaci odusevljava me :-) velik ekran itd ali za ostalo... verovao ili ne ne koristim ga... a ta 0.3 "su zanemarljiva voleo bi da mi das objasnjenje zasto je to tebi VELIKA prednost ;-)

Whiplasher
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Whiplasher »

Dostaje, Pa velika mi je prednost, jer mi je ta razlika jako uocljiva. Sto bi imao 3.2" kad za gotovo iste pare imam 3.5". Meni tih 32gb znaci mnogo jer tel koristim kao prenosivi disk. Tih problema sa poklopcem i socivom nemam, a do sada sam ga otvorio-zatvorio jedno 200-300 puta minimum. Baterija mi traje 3 dana al ga bukvalno non stop cackam, sto poruke, sms, sto wifi i quickoffice. Ne znam, mene da je zadovoljavalo 3.2" ja bih uzeo HTC hero ili Magic. Meni je ta razlika velika. Pa i razlika izmedju 3.5" i 3.7" kod omnieHD mi je ogromna. Da li je to do mog dobrog vida ili cega ne znam... Ali t razlika odmah uocim. 3.2" mi je nekako malo. Kako god tel je dobar za ono sto meni treba, a i uzeo sam ga dok ne izadje Xperia10, tada ide na oglase:)
HTC HD2 user!

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

symbian telefoni se uzimaju zbog funkcija, a ne zbog izgleda... ko voli sminkerske varijante tu je 8xxx serija pa izvolte! potez nokije da izbaci n97 mini je totalno debilast [ali na takve poteze smo navikli od njih zar ne], isto kao i njihov potez da posle 5800 izbace jos par imitacija istog, samo jedna sa manjim dispalyom, jedna bez GPSa itd.
posto kada biram telefon, jako bitnu ulogu mi igraju funkcije, a jaku ne bitnu ulogu dizajn, ja bih se uvek odlucio za obicnu n97.

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

Whiplasher, pa dobro ali n97 mini je jeftiniji legalno za 100e :-D Mirko BGD, pa pazi to nokia namerno radi i to je odavno poznato :lol:

serbian-boss
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od serbian-boss »

Whiplasher, kao prvo iPhone je sranje...mnogo baguje,imao sam ga i odlicno ga poznajem.Npr kada sam bio na skijnju nisam mogao uopste da se javim na mobilni jer su mi bili ledeni prsti,doslo mi da ga zavrljacim.
Dostaje, Nokia N97 mini ima pored svoje memorije i SLOT ZA MEMORIJSKU KARTICU tako da mozes da ubacis jos 9GB ako si toliki zaludjenik.Taj poklopac na N97 grebe kameru,dalje jeftinija cena mu je plus,a ne minus.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

serbian-boss, malo si pomesao. Dostaje, hvali mini doka ga Whiplasher, kudi. Sve u svemu za svakog ima po nesto.
symbian telefoni se uzimaju zbog funkcija, a ne zbog izgleda.
upravo tako.

Whiplasher
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Whiplasher »

serbian-boss, Ja iphone nisam ni spomenuo, to jedini telefon koji nikada ne bi pozelio da imam...

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Godzilla »

Whiplasher, тако сам и ја мислио :| док нисам спознао његове чари. :o
Он толико тога може,што мислим да је за н97 хмм.. немогуће! :uhuh:

Ипак мекинтош и симбијан као да поредиш audi и bmw... :roll:
Nokia 6220 Classic

Whiplasher
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Whiplasher »

iPhone sam koristio kada sam kupovao tel. Probao sam N97, OmniaHD, iPhone i HTC TP2. Iphone mi je fizicki najruzniji od svih. Prioritet su mi sms, a na tri iPhonea koja sam probao kucanje sms ima laga po 1-sec, mozda i vise. Sva tri su bila iPhone3G. Slazem se da je on najljepsi za koristenje, vrhunski ekran, fino lezi u ruci, najljepse kretanje kroz meni.. Ali, kamera 0, sve slike trpa na isto mjesto, video katastofa.... Ima i on milion mana.
HTC HD2 user!

Odgovori