6670 vs V635
6670 vs V635
Sta bi ste mi rekli kada bih vam rekao da se dvoumim izmedju telefona Nokia 6670 i Motorola V635 ?
U igri je jos uvek i 7610 iako mi se crno-crvena boja ne dopada preterano, a u onoj drugoj je nema nigde. A citao sam da je 6670 malko bolja, navodno.
P.S. Sta je 3G i sta je EDGE?
Hvala!
Pozdrav!
U igri je jos uvek i 7610 iako mi se crno-crvena boja ne dopada preterano, a u onoj drugoj je nema nigde. A citao sam da je 6670 malko bolja, navodno.
P.S. Sta je 3G i sta je EDGE?
Hvala!
Pozdrav!
Mislim da bi ti bolji bio V635, mada zavisi od toga koje su ti funkcije vaznije?
3G : http://en.wikipedia.org/wiki/3G
EDGE : http://en.wikipedia.org/wiki/Enhanced_D ... _Evolution
3G : http://en.wikipedia.org/wiki/3G
EDGE : http://en.wikipedia.org/wiki/Enhanced_D ... _Evolution
Pa vidi, nista konkretno mi ne treba. Jednostavno, treba mi telefon koji je u skladu sa vremenom, moderan, koji mi moze posluziti i kao igracka. Meni bi prelazak na svaki od tih telefona predstavljao cudo jer do sada nisam imao telefon koji ima cak ni MMS a kamoli nesto drugo.
Mnogo se dvoumim. Nadam se da ta dva navedena telefona nemaju probleme sa MMS-om ili tako necim, sto sam mogao procitati u nekim opisima (toliko sam ih procitao da sam se skroz pogubio). Kopka me to sto mi ljudi kazu da "ne vredi" danas uzimati telefon bez Symbian-a.
Mozes li mi obrazloziti odgovor, zasto mislis da je V635 bolja varijanta?
Koliku ona ima memoriju, citao sam oprecne specifikacije?

Mozes li mi obrazloziti odgovor, zasto mislis da je V635 bolja varijanta?
Koliku ona ima memoriju, citao sam oprecne specifikacije?
Nokia 6670
V635 je prvenstveno mnogo lepshi, ima bolju kameru, bolji ekran i mnogo brzi prenos podataka (I GPRS i EDGE tehnologijom) - Memorija je (ja mislim) 5MB + miniSD kartica(koju moras da dokupis)
6670 ima prednost veceg broja funkcija, zbog symbiana, ali ako se ne razumesh mnogo u telefone to ti puno ne treba, i ima vise memorije (8MB + 64MBkartica)
E sad ti odluci sta ti je od ovoga vaznije.
6670 ima prednost veceg broja funkcija, zbog symbiana, ali ako se ne razumesh mnogo u telefone to ti puno ne treba, i ima vise memorije (8MB + 64MBkartica)
E sad ti odluci sta ti je od ovoga vaznije.
Hmmm... a upravo na ovom sajtu za ovaj telefon pise ovo: "Kamera je rezolucije 1.23 Megapiksela ali po kvalitetu fotografije ovo je kamera srednje klase, fotografije nisu dovoljno svetle i boje su blede. Fotografije će izgledati bolje na ekranu PC računara ali će to i dalje biti daleko od idealnog kvaliteta. Po kvalitetu kamere ovaj telefon je lošiji od ostalih telefona na tržištu i može se porediti samo sa Siemens telefonima."
Nokia 6670
Uf brate, evo opet ja, to nisiu telefoni za poredjenje al ajde.
Samo je pitanje: treba li ti Symbian? Ako ti treba, 6670, ako ne V635... Posto si pomenuo da bi volio da se zezas s telefonom 6670 mi se cini bolji izbor za tebe. Inace 6670 i 7610 su skroz isti, osim po izgledu. cak su i dimenzije iste, sem debljine. (6670 je za 2 mm deblji)
Ja V635 nisam gledao uzivo, te ne mogu da ti kazem kakva je kamera, ali ako tako pise tako je.
Sto se tice 6670, kamera je sjajnog kvaliteta, mada sve to zavisi i od vremenskih uslova i sl.
Toliko od mene, ako ti treba jos nesto, pitaj.

Samo je pitanje: treba li ti Symbian? Ako ti treba, 6670, ako ne V635... Posto si pomenuo da bi volio da se zezas s telefonom 6670 mi se cini bolji izbor za tebe. Inace 6670 i 7610 su skroz isti, osim po izgledu. cak su i dimenzije iste, sem debljine. (6670 je za 2 mm deblji)
Ja V635 nisam gledao uzivo, te ne mogu da ti kazem kakva je kamera, ali ako tako pise tako je.

Toliko od mene, ako ti treba jos nesto, pitaj.

- Mirko BGD
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
- :: samsung s8 plus
- Kontakt:
da si telefon freak kao i mi onda bih ti rekao da uzmes 6670 ali posto njegove opcije neces koristiti, i posto ti kako si rekao treba moderan telefon, lepog dizajna, dobre kamere sa blicom, odlicnog zvuka, sa edgeom (pomocu edgea mozes da pratis live stream tj da gledas TV na mobilnom kod nas je moguce pracenje samo BK TV-a)i dobra prosiriva memorija, onda v635
e sad ako hoces da se igras i isprobavas cari symbiana (raznorazni programi, jako kvalitetne igrice, dobra memorija, jako los zvuk, ne podrzava edge, osrednje velicine i meni je licno odvratan) onda uzmi 6670
na ebi je da odlucis
e sad ako hoces da se igras i isprobavas cari symbiana (raznorazni programi, jako kvalitetne igrice, dobra memorija, jako los zvuk, ne podrzava edge, osrednje velicine i meni je licno odvratan) onda uzmi 6670
na ebi je da odlucis

Pitanje da li mi treba Symbian je jako komplikovano za odgovoriti. U principu mi ne treba ni Leadtek 6600GT od 200 evra pa sam je ipak kupio.
Kapiras sta hocu da kazem?
Zar je zvuk toliko los na 6677? Ja bih recimo voleo da imam telefon koji ce da svira neku mp3 pesmu kada me neko zove, na primer, a da se to cuje kao sa nekog radija - kod mog druga koji ima V620 se tako cuje. Da li reprodukcija zvuka, kada pustim MP3, dobra na 6677 ? Da li je bolja na V635 (inace, ovaj telefon postoji samo u jos jednoj jedinoj radnji i to jedan primerak pa ako neko zna za neku drugu neka javi) ?
Nekako mi je 6677 ipak moderniji. A i godinu i po dana vec imam telefon na preklop (Samsung A800). Ipak, znajuci sebe, mene najverovatnije nece interesovati vecima naprednih opcija koje ima Symbian. Sto vise se razmisljam sve mi je gore, keve mi.
Da li EDGE moze komotno da se koristi odmah ili treba neki dodatak, neka specijalna podesavanja itd. ?
P.S. I samo jos nesto... ako nije previse da pitam... koje programe dobijam sa telefonom a koje programe mogu da skinem sa net-a i da instaliram na telefon? Kojeg tipa su programi koji mogu da se koriste putem Symbian-a? Da li je instalacija slicna kao kod kompjutera, pojavi se ikonica kada instaliram nesto?
@Stefan Kazu da je kamera bolja na 6677 !??
I zaboravio sam da kazem da danas kada sam bio u radnji, i kada je prodavacica stavila karticu u telefon, iznenadio sam se koliko je bio spor, naime samo sam kliknuo na ulazak u meni a njemu je trebalo 3-4 sekunde da "ucita" . Je l' to tako normalno?

Zar je zvuk toliko los na 6677? Ja bih recimo voleo da imam telefon koji ce da svira neku mp3 pesmu kada me neko zove, na primer, a da se to cuje kao sa nekog radija - kod mog druga koji ima V620 se tako cuje. Da li reprodukcija zvuka, kada pustim MP3, dobra na 6677 ? Da li je bolja na V635 (inace, ovaj telefon postoji samo u jos jednoj jedinoj radnji i to jedan primerak pa ako neko zna za neku drugu neka javi) ?
Nekako mi je 6677 ipak moderniji. A i godinu i po dana vec imam telefon na preklop (Samsung A800). Ipak, znajuci sebe, mene najverovatnije nece interesovati vecima naprednih opcija koje ima Symbian. Sto vise se razmisljam sve mi je gore, keve mi.

Da li EDGE moze komotno da se koristi odmah ili treba neki dodatak, neka specijalna podesavanja itd. ?
P.S. I samo jos nesto... ako nije previse da pitam... koje programe dobijam sa telefonom a koje programe mogu da skinem sa net-a i da instaliram na telefon? Kojeg tipa su programi koji mogu da se koriste putem Symbian-a? Da li je instalacija slicna kao kod kompjutera, pojavi se ikonica kada instaliram nesto?
@Stefan Kazu da je kamera bolja na 6677 !??
I zaboravio sam da kazem da danas kada sam bio u radnji, i kada je prodavacica stavila karticu u telefon, iznenadio sam se koliko je bio spor, naime samo sam kliknuo na ulazak u meni a njemu je trebalo 3-4 sekunde da "ucita" . Je l' to tako normalno?
6670, ne 6677. 
Mp3 na 6670 nije tako los preko zvucnika, al preko slusalica jeste. Moze da se stavi mp3 za zvono, mada ne znam sto ce ti to ja tu opciju ne koristim.
(na D500 mada nebitno koji je fon) Mislim da je na V635 dosta bolji mp3, kazem mislim jer nisam gledao fon uzivo...
Naravno da moras da podesis EDGE...
Dobijas Operu, Real Player, ne znam shta josh, a mozes da skines preko 1300 programa, ako ti je to malo onda...
Moguce da je kamera bolja, 6670 zna da pravi extra jasne slike. Sto se tice toga sto ima manju rezoluciju, to je vrlo malo razlike u velichini vjeruj mi...
To je normalno, al tako drugo ucitava samo kad tek upalis telefon, ono kad ga ugasis i upalis, tokom rada ucitava brze mada opet sporije nego na ne-smartphone telefonima...
P.S. Ja bi ti preporucio da uzmes 6630, a ne 6670. Za 30e vise imas mnogo bolji fon: 1.23 mpix kamera, STEREO mp3 koji kazu da je mnogo dobar, nesto bolji ekran, noviji Symbian...

Mp3 na 6670 nije tako los preko zvucnika, al preko slusalica jeste. Moze da se stavi mp3 za zvono, mada ne znam sto ce ti to ja tu opciju ne koristim.

Naravno da moras da podesis EDGE...
Dobijas Operu, Real Player, ne znam shta josh, a mozes da skines preko 1300 programa, ako ti je to malo onda...

Moguce da je kamera bolja, 6670 zna da pravi extra jasne slike. Sto se tice toga sto ima manju rezoluciju, to je vrlo malo razlike u velichini vjeruj mi...
To je normalno, al tako drugo ucitava samo kad tek upalis telefon, ono kad ga ugasis i upalis, tokom rada ucitava brze mada opet sporije nego na ne-smartphone telefonima...
P.S. Ja bi ti preporucio da uzmes 6630, a ne 6670. Za 30e vise imas mnogo bolji fon: 1.23 mpix kamera, STEREO mp3 koji kazu da je mnogo dobar, nesto bolji ekran, noviji Symbian...

Je l' znas kako je detetu kada dobije novu igracku?stefank napisao:Moze da se stavi mp3 za zvono, mada ne znam sto ce ti to ja tu opciju ne koristim.

Ma gde malo, znaci to su bukvalno programi kao za kompjuter, tipa mogu da instaliram WORD, EXCELL, ACDSEE (odnosno, neki tog tipa) i da ih koristim kao na racunaru?Dobijas Operu, Real Player, ne znam shta josh, a mozes da skines preko 1300 programa, ako ti je to malo onda...![]()
![]()
Eh, prijatelju, i taj sam imao u vidu, nasao sam ga najjeftinije za 275 evra ali to mi je bre skupo, a i ne svidja mi se nesto. Lepsi mi je 6670. Muziku ne slusam ni ovako (osim kada vozim) a kamoli preko mobilnog.

Nego reci ti meni jos nesto, molim te, ja sam pitao tu prodavacicu da li je skinut sa mreze (kao, ja se nesto razumem

Dok recimo u ovoj radnji gde sam nasao taj 6630 lik mi kaze da je skinut sa TIM mreze a ovde sam citao da takvi telefoni rade lepo (rekao mi je da samo naplati malo vise kada se skida slika sa net-a).
Znaci, kako da znam da li je neki telefon skinut sa mreze, mogu li to nekako da proverim, da li i takvi telefoni rade normalno, sta ako se kasnije utvrdi da nesto zbog toga nije u redu, da li mogu da reklamiram itd. ?
Mnogo pitanja?

Pozdrav i hvala!
Da, kao programi za komp.
Brate slusaj, 6630 je stvarno mnogo napredniji fon. Ako ga uzmes, neces zazaliti... Ma nije ni bitno jel skidan s mreze, samo da ok radi...
A svakako se ne gleda jel original po wallpaperu.
LOL, naplati malo vise za net... Qq... Prvi put chujem.
Rade brate normalno 100%, a gledaj da dobijes i garanciju svakako.
Mozes da utvrdis po kutiji, natpisima na masci, raznim zezalicama mreze s koje je skinut po telefonu (slike, melodije, ovo ono), a i po cijeni. Npr. original 6630 je 500+e, 570e je u Nokia Shopu.
Ali rade dobro sigurno, ne brini se.

Brate slusaj, 6630 je stvarno mnogo napredniji fon. Ako ga uzmes, neces zazaliti... Ma nije ni bitno jel skidan s mreze, samo da ok radi...

LOL, naplati malo vise za net... Qq... Prvi put chujem.

Rade brate normalno 100%, a gledaj da dobijes i garanciju svakako.

Ali rade dobro sigurno, ne brini se.

U bre brate, sto me mucis? 
Znas sta... ja sam jaaaaako sumnjicav kada kupujem bilo sta a kamoli telefon od 250-300 evra sto je pravo bogatstvo dati za telefon (za mene). I sad' meni je opasno sumnjivo to sto je u toj radnji 6630 275 evra a u drugim je oko 290 evra. Lik mi kaze da je to zato sto kao ostali kupuju od njih. Ma da. Pricaj mi o tome. A posebno sto mrzim je kada vidim da vade telefone iz neke smrdljive fioke, nemaju ih cak ni izlozene nigde. To ne mora ama bas nista da znaci ali jednostavno volim da udjem u kulturnu radnju i da ako treba platim i malo vise ali da sam psiholoski siguran da je to to, da sam uradio pravu stvar a ne da se radnja zatvori posle 10 dana (kao sto se desilo kada sam kupio prosli telefon i zvao ih da reklamiram nesto) iako ova firma ima cetiri radnje po Beogradu. Kapiras, znaci ako dan 275 evra to MORA da bude to ili sam mrtav.
Sad' kad' se setim, i radnja gde sam hteo da kupim 6670 je varijanta fioka. E, da, i isto mrzim kada ti pakuju taj telefon iz fioke u neku levu kutiju made in Novi Pazar koja nema blage veze sa telefonom koji si kupio. Ma strasno.
Vidim da se razumes pa mi reci sta ti mislis o tome? Da li su moji strahovi od fioke opravdani?

P.S. I sta sad' ja da mislim o toj radnji i o toj debilnoj prodavacici koja mi je rekla onakvu glupost u vezi 6670? Da je oteram tamo gde sunce ne sija? A oni su najjeftiniji i tamo sam jedino nasao taj telefon.

Znas sta... ja sam jaaaaako sumnjicav kada kupujem bilo sta a kamoli telefon od 250-300 evra sto je pravo bogatstvo dati za telefon (za mene). I sad' meni je opasno sumnjivo to sto je u toj radnji 6630 275 evra a u drugim je oko 290 evra. Lik mi kaze da je to zato sto kao ostali kupuju od njih. Ma da. Pricaj mi o tome. A posebno sto mrzim je kada vidim da vade telefone iz neke smrdljive fioke, nemaju ih cak ni izlozene nigde. To ne mora ama bas nista da znaci ali jednostavno volim da udjem u kulturnu radnju i da ako treba platim i malo vise ali da sam psiholoski siguran da je to to, da sam uradio pravu stvar a ne da se radnja zatvori posle 10 dana (kao sto se desilo kada sam kupio prosli telefon i zvao ih da reklamiram nesto) iako ova firma ima cetiri radnje po Beogradu. Kapiras, znaci ako dan 275 evra to MORA da bude to ili sam mrtav.

Vidim da se razumes pa mi reci sta ti mislis o tome? Da li su moji strahovi od fioke opravdani?

P.S. I sta sad' ja da mislim o toj radnji i o toj debilnoj prodavacici koja mi je rekla onakvu glupost u vezi 6670? Da je oteram tamo gde sunce ne sija? A oni su najjeftiniji i tamo sam jedino nasao taj telefon.
Cim vidis "ORIGINAL" kutiju "Made in buvljak"
bjezh od toga... Mislim... Ti koji nece da daju original kutiju (Kakve ima veze ako je npr. TIM-ova? A cesto maknu i svu opremu sem punjaca...) mogu da ti uvale i polovan telefon...
(ovo
je za prodavce)
Sto se tice prodavacice, slobodno...
Komentare NE citaj! To treba ukinuti... Tu ima takvih gluposti da je to strasno...
Ustvari ne treba ih ukinuti, dobro je da se ismijes kad si neraspolozen...

Sto se tice prodavacice, slobodno...

Komentare NE citaj! To treba ukinuti... Tu ima takvih gluposti da je to strasno...

- Mirko BGD
- Mobil manijak
- Kontakt:
pazi 6630 je odavno dekodiran i to cak mislim da su ga prwi put dekodirali negde u unutrasnjosti srbija, al tp sad nije vazno
inace 6630 je stvarno vrh ali bas vrh, mp3 super, ma odlicno ne znam sta da kazem
da 6670 je spor telefon, mp3 mu je ocajan, ali ocajan (ali symbian je symbian)
sto se tice edgea kad kucas wap adresu na kraju samo ukucas x3 ili tako nesto i momentalno te spoji na portal znaci nema nikakvih podesavanja
kazes ortak ti ima v620 eto jako, jako slicna ti v635 samo malo bolja
ipak mislim da ti symbian ne treba, ne znam, sticem utisak da nisi tip koji ce po ceo dan da sedi i da skida aplikacije sa neta i instalira ih ako mu se nesvide reinstalira ih.......
kako os, ako ti kes nije problem, uzimaj 6630 (stwarno ali stwarno se neces pokajati)
ako ti je kes problem, uzimaj v635 imas u fullu znaci kabal, cd i sve one gluposti su bile 235e ranje sad ne znam kolko je
uzgred takodje i na motorolu mozes da iinstaliras aplikacije, igre... samo nekako nije to to, nije teaj kvalitet.....
inace 6630 je stvarno vrh ali bas vrh, mp3 super, ma odlicno ne znam sta da kazem
da 6670 je spor telefon, mp3 mu je ocajan, ali ocajan (ali symbian je symbian)
sto se tice edgea kad kucas wap adresu na kraju samo ukucas x3 ili tako nesto i momentalno te spoji na portal znaci nema nikakvih podesavanja
kazes ortak ti ima v620 eto jako, jako slicna ti v635 samo malo bolja
ipak mislim da ti symbian ne treba, ne znam, sticem utisak da nisi tip koji ce po ceo dan da sedi i da skida aplikacije sa neta i instalira ih ako mu se nesvide reinstalira ih.......
kako os, ako ti kes nije problem, uzimaj 6630 (stwarno ali stwarno se neces pokajati)
ako ti je kes problem, uzimaj v635 imas u fullu znaci kabal, cd i sve one gluposti su bile 235e ranje sad ne znam kolko je
uzgred takodje i na motorolu mozes da iinstaliras aplikacije, igre... samo nekako nije to to, nije teaj kvalitet.....
- Mirko BGD
- Mobil manijak
- Kontakt:
e da ako uzmes 6630 telefon ti provereno nece trebati narednih godinu-godinu i po dana (ne znam kolko cesto menjas telefone...) ewntualno ces mozda kasnije zazeleti da qpis sebi neke dodatke npr cameru za video call, blic, tastaturu il nesto sl, ali telefon je sam vrh
otvori nov topic i pitaj ljude sta misle o 6630
otvori nov topic i pitaj ljude sta misle o 6630
Ma znas sta... ja sam 99% odlucio da kupim 6630 zahvaljujuci vasim komentarima iako mi se i ne svidja nesto. Kes mi nije problem, aj' da je neka veca razlika u ceni ali brate mili ako za 20-30 evra dobijem toliko bolji telefon, pa onda je smesno da ga ne kupim.
Samo se strasno plasim da mi nesto nece sljakati kako treba zbog loseg dekodiranja... kad' je neko skeptik onda je skeptik, to mi je urodjeno......... takav sam u zivotu a znam da mi ne valja to...
Samo se strasno plasim da mi nesto nece sljakati kako treba zbog loseg dekodiranja... kad' je neko skeptik onda je skeptik, to mi je urodjeno......... takav sam u zivotu a znam da mi ne valja to...

Nokia 6670