E72/N96/E75 i drugo, pomoc

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
206
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 12. Okt 2007. 00:51

E72/N96/E75 i drugo, pomoc

Post od 206 »

Drugari, molim as ya pomoc
Treba mi mob. sa dobrom GPS i sa pristojnim wireless-om.
Korisnik sam Nokie ali nije glavni uslov. Kvalitet ekrana je bitan jer ne vidim bash najbojle (cvikerash).

E, sad, javlja mi se sledeca "polidema", a cini mi se da je to neki redosled zelja:
E72
N96 (koristi ga Dexter :D )
E75
E90
N900
N97/N97 mini
E71
To je smo Nokia ...
Ali otvoren sam za sve predloge. unapred hvala!

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

206, Odmah odbacujemo N96.Dalje,zbog vida nam se namece da resenje treba da bude sa vecim ekranom.Onda imamo faktor cene,kao i faktor licnih afiniteta.Hajd' pokusaj odgovoriti sta ti treba jos osim GPS i WiFi-ja?
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

206
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od 206 »

Nisam bash siguran da je touchscreen tehnologija dovoljno razvijena, pa ne bih bash...
A ostalo .. sa svakim softwareom mogu da izadjem na kraj.. :D pa nema bas drugih zelja, sem da bude funkcionalan. Treba mi zbog funkcionalnosti, a ne zbog gomile funkcija koje nikad necu koristiti... nisam teen puno se krecem i to je to ..

P.S. cisto sam radoznao, sto da odbacimo n96? ali slazem se nije bash opcija...

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Dec 2009. 18:47

Post od banman »

206, pa iz najmanje uloženog najviše dobijaš ako se odlučiš za e71 (od nabrojanih modela), dobar ekran,ali ne nešto preterano velik i više nego dobar wireless prijem, GPS isto dobar...barem ja tako vidim stvari. Pošto vidim sa je u opticaju n97 i n900, znači finansijski momenat nije presudan, a kako kažeš da možeš sa svakim sw da izađeš na kraj- pogledaj malo i šta htc nudi :wink: -ternutno najveći ekran današnjice u sferi mob.tel... uostalom, kao što sam rekao , procunjaj, razmisli, pa ćemo ti opmoći da selakše odlučiš :)

yamaha-tzr50
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 07:09

Post od yamaha-tzr50 »

206, moj glas ide za E90 ako dimenzije nisu presudne! :wink: Za gps i internet dusu dao a i sve ostalo jako dobro savladava...Jeste mator ali po meni je jos uvek najbolji iz E serije 8)
Ubacis garmin,otvoris ga i stavis na neki deo police da ne klizi i imas savrsen gps uredjaj sa 4" ekranom :wink:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

206, touchscreen tehnologija je sasvim zrela i razvijena tehnologija i tu ne treba da imas ikakvih sumnji. Ako ti zbog vida treba telefon sa velikim ekranom onda onda su TS telefoni sa velikim ekranima pravi izbor.

Od telefona sa tvog spiska mozes odmah da eliminises N96 (veliki promasaj) i E71/72/75(mali ekran)
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Od ovih nabrojanih modela najvise bih paznju posvetio E90 i E72. Ako mozes nadji crnu E90 (ima ga preko grane, u SRB ga zvanicno nema), jer je ona novija od onih "Red i Mocha" varijanti. Doradjena je unutrasnja tastatura pa ne zulja displej i poboljsane su jos neke sitnice, ali sam zaboravio koje. Google ti moze dati kompletan odgovor. Posle bih gledao E72, jer iako mnogi govore da ima malih razlika izmedju 71 i 72, te razlike su vidljive i vredi uzeti E72.
Ako ti finansije dozvoljavaju onda vijaj HTC Touch Pro 2. To je telefon koji je duze vreme na trzistu (uskoro godina dana), prelezao je sve "decije bolesti", a daje dosta korisniku.

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od banman »

IDzO, jesi li siguran da te male, a ipak vidljive razlike između e71 i 72 opravdavaju razliku u ceni od minimum 100 evra, i šta to e72 toliko bolje može a e71 ne? Kao što je tomas.hokenberi, rekao- "mana" jeste relativno mali ekran (identičan kod oba modela, stoga ne vidim u čemu je onda tolika prednost e72) , ali ne znam koliko čovek treba da bude slabovid pa da mu sadržaj na pomenutim modelima bude nečitljiv... Mislim na čitljivost "telefonskih" sadržaja. što se tiče GPS-a, pa sve ispod 3.5" je smešno. Slažem se da možda E90, tp2 jesu najbolja solucija.

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

ne vidim zasto vam je uopste bitna velicina ekrana za gps?
pa kad vozis, ti gps uredjaj slusas, a i ono sto ima da se vidi uopste nije sitno i puno detalja.
ocigledno je veliki ekran za gps bitan geekovima koji ga ukljuce pa setaju sa njim po gradu ili se voze autobusom - potpuno bezvezno i nepotrebno.
::luv phonez::

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

banman, onaj ko prelazi sa E71 na E72 mozda i nema neko valjano opravdanje osim bas ako mu zatrebaju noviteti sa E72. Onaj ko prelazi sa nekog drugog telefona ili kupuje novi tel. a hoce novitet iz E serije E72 je pravi izbor.
Razlike izmedju E71 i E72 su sledece (u korist E72):
1.) Bolja kamera,
2.) 3.5 mm ulaz za slusalice,
3.) Jaci procesor,
4.) Veca interna memorija,
5.) Bolje optimovizovana tastatura (mada sve zavisi od korisnika tj. navika na tastaturu),
6.) Punjenje preko USB-a,
7.) Ponistavanje zvukova okoline koji uticu na smanjivanje kvaliteta razgovora,
8.) Noviji SW tj SP2.

Sto se tice veceg displeja, naravno da veci displej vise odgovara korisniku, jer se manje naprezu oci, ali opet ne provodi se ispred mobilnog telefona 5 sati od jednom i da se svo to vreme nesto iscitava. Naravno veci displej vuce i vise "soka" iza baterije pa je autonomija iste kraca.

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Ako bas moras Nokiu, onda od navedenih uzmi N900 ili N97 Mini. Sto se tice drugih, ako pare nisu problem, definitivno Samsung B7610 - ispunjava sve zahteve i pruza vise nego ocekivano za Windows Mobile telefon.
Nokia Lumia 630

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od banman »

djoxie, zašto GPS mora da se koristi samo tokom vožnje u autu, i zašto je neko "geek" ma šta to značilo ( očigledno da je pežorativ, ili je barem u tom kontekstu upotrebljen izraz), ako npr dođe iz manjeg mesta, autobusom, i peške traži neku uličicu u starom delu grada pomoću navigacije, jer eto neće da bude izgubljeni selja pod svetlima velegrada? Uostalom očigledno je da uređaji koji su isključivo namenjeni za navigaciju i nemaju upšte ekrane jer šta će im slika, kada imaju govornu navigaciju...
Idžo, znam ja koje su razlike između E71 i E72, no pitanje je da li je naslednik toliko superiorniji da po difoltu treba isključiti E71. Ja mislim da nije, čak šta više mislim da je 71 kvalitetnije izrađen model, i da je jedino vredno pomena brži procesor i više ram-a,a sve ostalo je šminka na 72. Naježim se kada mi neko u E seriji navodi kameru kao benefit novog modela! Šta je to novi sw tj SP2 doneo revolucionarno? Ko poznaje symbian zna da su tel poput 6630 odnosno s60 v 1 i 2, daleko upotrebljiviji baš zbog bogatstva u broju i izboru aplikacija( da me neko pogrešno ne shvati ovo se odnosi samo na sw). Da ne bi išli off mislim da bi bio red i da se 206 malo oglasi i da neke smernice:)

206
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od 206 »

E ljudi puno hvala na savetima i predlozima.
@ Djolex
Ne mora nokia, ali nekako je mobilni ipak mobilni, a ne losh laptop...
N900 malo popljuvashe, a onaj samsung nije losh, ali ipak malo spada u losh laptop. No vredi razmisliti...
Nekako sam najblizi E72/71 i N97 mini
@IDzO hvala na iscrpnom objasnjenju. To je nekako ono sto sam i sam smislio samo mi je bila potrebna potvrda. Puno hvala na HTC Touch Pro 2 ali mislim isto kao i za samsung... Dosta mi j windows-a za 3 naredna zivota

@banman slazem se sa tobom.

Ljudi puno hvala jos jednom, carevi ste!!!

P.S. Zasto niko nije spomenuo E75? :o

u izbor su usli
E71/72
N97 mini
ali i samsung B7160 kao i HTC Touch Pro 2
Poslednja izmena od 206 u Uto, 05. Jan 2010. 18:25, izmenjeno 1 put ukupno.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

206, jakom gresis ako verujes da je sve osim Nokie "los laptop". U poslednje vreme se upravo Nokia proizvodi (cast retkim izuzecima) mogu okvalifikovati kao "los laptop". Kupovinom ne-Nokia modela uopste ne pravis kompromis cena-kvalitet, naprotiv kupovinom nekih Nokia modela biras manji kvalitet za vecu cenu.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od banman »

206, bez razmišljanja HTC TP2 i da te bog vidi. Ovo što si naveo je smešno spram njega, jedino što je WM, pošto si to naveo kao potencijalni "minus" u tvom izboru sw. E75 je lošiji izbor od E72,52,55 i naravno 71:) Inače nokia u zadnje vreme opasno fušeri, ako smem tako da se izrazim, npr. zna se da ugrađuju lošije displeje,u principu najjeftinije, dok motorola ugrađuje sharpove(najbolji), LG i samsung imaju svoje,al opet bolje od nokije itd. Kada smo kod motorole jesi li pogledao milestone?Šta kažeš za htc hero? Ili da sačekaš Nexus one?Meni je on trenutno must have:)

206
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od 206 »

@ tomas.hokenber
Ne mogu da ti dokazem da se varas, jer ne mislim da je nokia sve i svja. Ali meni telefon treba samo za ono za sta sam i napisao. Malo kontakata, malo calendara mnogo GPS-a, sa mnogo pretrage na internetu - u svakoj prilici. Necu da nosim laptop od 2 kg na ramenu, jer mi ne treba Access, Excel, Powerpoint konekcija sa TV-om oi ostale gluposti.
@wicker man nista vise mi ne treba. mislio sam da dodam jos i kalendar ali to sad manje vishe svi imaju isto...
E71/72 sad izgledaju najbolja opcija, ali moze i mob druge matrke slicnih karakteristika

206
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od 206 »

@banman
Google Phone i HTC su trenutno wwoooww ali nekako svi kopraju iphone...
razmislicu jos o HTC -u ... ( :oops: opet cu kupiti nesto sto mi ne treba :oops: )

inace:
... Google’s phone would include two different price packages. The first was a subsidised T-Mobile edition which would be available for $180 (£111) and the second unlocked version would be available directly from Google for $530 (£327).
:roll:

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od banman »

206, opet glas za htc tp2:) ako se dvoumiš između 71 i 72 najbolje da odeš u neku prodavnicu telefona, staviš jedan kraj drugog, opipaš i osetiš pod rukom- i odlučiš. U principu nećeš pogrešiti koji god da odabereš. E72 je malo našminkaniji i bolji za(2ooMHz i nešto RAM-a) al' je i skuplji za minimum 100 jevra...
Ma nije stvar iphona već Android OS-a, + što nexus ima 1GHz snapdragon procesor i 512MB RAM-a!!!E, to je već nešto, i još uz to kapacitivni
3.7"ekran.Mislim da je vredno sačekati tako nešto:) Inače kada već gledaš htc tp2 šta misliš o HD2?
Poslednja izmena od banman u Uto, 05. Jan 2010. 19:08, izmenjeno 1 put ukupno.

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

Takođe glas za TP2 bez razmišljanja, imao sam prilike da ga čačkam jedno 1h kod prijatelja i stvarno sam oduševljen, jedina mana mu je nedostatak 3.5mm ulaza za slušalice.
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

banman, nema sta da se jezis kada se pominje kamera kod E serije. Jeste da je slabija kod biznis aparata, ali posto E seriju ne kupuju samo poslovni ljudi onda kamerica moze da posluzi. Takodje ni jedan mobilni ne moze posluziti za ozbiljniju fotografiju vec da se zabelezi neki zanimljiv trenutak kada digitalac nije uz tebe...ali da ne duzim o ovome posto je 100x ova tema prezvakana na forumu.
206, iskreno receno ja sada da imam potrebnih sredstava za kupovinu, bez daljeg razmisljanja bih uzeo HTC TP2. Prema recima korisnika, baterija moze da izdrzi dva dana sa nekim srednjim intezitetom koriscenja, a svakako ako ce ti koristiti za navigaciju, veliki displej ce biti plus. Naravno u kolima treba da imas auto punjac za mob. i sibaj. Ovako bez punjaca u kolima nema velike radosti od GPS-a. :)
Sto se tice E71/72 slazem se sa tim da trebas otici u neku prodavnicu i pogeldati oba modela i da prelomis koji ti bolje "lezi" u ruci.

Odgovori