HTC Tattoo

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

mastagrunt, aplikacija ima sve više....to ne treba da te brine. Može da se ubaci sve...i sa marketa i "lečene" aplikacije. ne znam tačno gde da pogledaš šta sve ima za ovaj fon, ali zaista ima popriličan izbor i programa i igara... Nisam siguran za javu ali mislim da ima načina da se pokrene, treba da se instalira neko parčence aplikacije, ali ovo mi nije nimalo potrebno pa nisam probao. Što se brzine tiče, ja zaista nemam zamerki, sve ide lako i brzo, snappy...za razliku od Symbiana i WM koji su užasno spori u odnosu na ovaj telefon...naravno pričam u granicam uređaja koje sam ja probao. Probao sam par 3d igara i nisam imao zamerki, ali se nisam udubljivao. Što se video sadržaja tiče, sa ekim ozbiljnim materijalom se nisam igrao, jer nemam želju za gledanjem nekih filmova ili šta znam na telefonu....Youtube mi je dovoljan. Divx ionako ne vrti, niti ima pouzdanog načina da se zavrti, tako da mi je potpuno svejedno. Probaću preko vikenda da konvertujem nešto od filmova u format koji Android može da savlada, pa ću videti kako se ponaša.

Sve u svemu, zavisi od toga šta ti treba od telefona, ali ja nikako ne bih poredio 5530 sa Tattoo. Mnoooooogo je lepši interfejs na Androidu sa Sense UI, mnogo više opcija za personalicaciju, mnogo brže radi i stabilniji je.....plus mogućnost navigacije, plus gomila nekih drugih sitnih prednosti.....

Priznajem, ja sam oduševljen telefonom :lol:

mastagrunt
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 15. Okt 2009. 23:14

Post od mastagrunt »

@araphel
Hvala na brzom odgovoru.

Priznajem i ja sam se odusevio kada sam video kako fancy i brzo radi Android na Tattoo-u pre neki dan kada sam navratio do Vip-a :D

Da nisam video taj 5530 za iste pare sada se ne bi mucio oko toga sta da uzmem :D 360*640 ekran stvarno premocno izgleda na njemu, plus ima Javu a ja bez igara tesko zivim :D Ali sve ostalo mi je na strani Tattoo-a, grrr tako teska odluka, sto nisu barem 320*400 ekran stavili na Tattoo :D

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Što se tiče brzine, moja Nokia N97 je u dosta stvari brža od Tattooa iako ima sporiji procesor i manje RAMa, bar prema podacima na papiru. Bar ovaj moj primerak Tattooa nije baš tečan u radu, a i kad kucam poruke, tastatura (bez obzira koju da koristim) ume baš da se zaglupi i to mi je veliki problem pri pisanju poruka :( Aplikacija ima sve više (iako je mnogo veći broj aplikacija za ostale androide, a to ćeš premostiti instalacijom aplikacija sa drugih mesta osim Marketa)... Nešto je manji izbor interesantnih igrica, tako da ako ti je to važno, bojim se da nećeš biti oduševljen :( Za pokretanje java aplikacija postoji program, ali kod mene nije uspeo da pokrene ni jednu, mada možda će neki naredni update te aplikacije ovo, na kraju, i omogućiti :)
Htela bih da naglasim i da je osetljivost ekrana, iako je resistive, fenomenalna :) Ono što je za svaku pohvalu jeste gotovo neograničen broj mogućnosti za personalizaciju desktopa i mogućnosti za komunikaciju sa prijateljima :) Android je svakako OS koji će gotovo sigurno uskoro biti broj 1 :)
Toliko od mene :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ninolina, zanimljivo da imas taj problem sa tastaturom. Kod mene se to ne desava, bas okej radi, osim sto ja u potrait modu cesto svojim debelim palcevima stisnem pogresni taster. Jedina zamerka koju imam na tastaturu je sto ne znam kako da jednom za svaga iskljucim t9. Ekran je fantastican sto se tice odziva,tu se slazem.

Sad kad vec toliko pominjemo igrice, sve zavisi ko sta voli od igara. Ja imam instaliran klon popularnog Jewel questa, onda jos i nesto sto lici na bubble breaker samo sa mnogo dodatnih caka, i meni je taj tip igrica super za mozganje i ubijanje vremena po prevozu. Onda imam i neku klasicnu rokacinu sa nekim robotom koji ubija sve zivo naokolo, i neku simpa igricu u kojoj prstom po ekranu vodis neki krs od svemirskog broda da bi izbegao asteroide kojih je sve vise, pa sto duze izdrzis,veca si faca. Inace, ima na marketu i nekih 3d space igrica, prilicno dobra space collonisation simulacija, gomila nekih arkadnih super mario klonova i svasta nesto.....meni je to i vise nego dovoljno. Javu stvarno nisam skoro nikad koristio na telefonima....izuzetno retko Operu i to je to.

Ali personalizacija je majka!Toliko mogucnosti za organizaciju homescreenova, da mislim da mogu na prste jedne ruke da nabrojim koliko puta mi je full menu bio potreban otkako sam nabavio fon. A komunikacija........pfffffffff.

Ono sto je ustvari super je to sto Tattoo nudi prakticno sve sto i Hero, na manjem ekranu i u mnogo kompaktnijem pakovanju.....Naravno da ima i svojih mana, ali rekao bih manje od symbian touchscreen uredjaja.

mastagrunt
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od mastagrunt »

Citam malo danas tattoo forume i pise da stize uskoro 2.1 android OS na njega, gledao sam malo you tube klipove i ima stvarno cool sitnih unapredjenja. A jedno od bitnijih jeste bas to pitanje rezolucije i programa, napravili su neke promene tako da sada programeri naprave jednu verziju softvera i posle sam OS prilagodjava ekranu/rezoluciji tako da bi trebalo mnogo manje da se njakaju oko toga !

PS

Posto nisam nikada koristio WiFi na mobilnom, jer ja mogu npr da odem u neki kafic sa hot spot-om i da surfujem skidam stvari sa neta ne vezano za operatera tj da mi Vip nista dodatno ne naplacuje ? Ili i kada koristim WiFi trosim onih 325mb sto cu dobijati sa mesecnom pretplatom ?

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

mastagrunt, ako je otvoren hot spot, WiFi je za Dz!
WiFi ima mogucnost da stalno bude ukljucen.
megabajte trosis kada napravis network conection preko vipa. 325mb je puna kapa!

iako imam fon tek 3-4 dana, prezadovoljan sam njime, osim jednom stvari, a to je baterija.
sa non stop akanjem jedva izdrzi dan!

inace, ja poruke kucam u landscape modu, samo kaziprstom. u principu ide brzo, i manje gresim nego na E71 (jer sam pazljiviji).

mastagrunt
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od mastagrunt »

Super onda, lepo se prosetam do mog omiljenog kafica naskidam se programa sa marketplace-a, nagledam youtube klipova itd sve za dz, pa kada stignem kuci i vratim se na 3g onda tih 325mb koristim cisto za twitter/email/facebook i ostale vise manje tekstualne usluge :D Pitam se samo koliko npr onaj weather widget jede kb po satu :D

Sve u svemu definitivno sam se popalio na fon, jedva cekam 14/15 jan, kada mi stize kinta posto planiram sa 325 paketom da uzimam a za to treba iskesirati 10k odma :D

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

mastagrunt, Podesi vremensku prognozu ili sve app. Da rade samo na wifi,a druga povezivanja po zelji.
Inace,ne trosi nista spec.kb! 325mb. Je i previshe!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

mastagrunt, ja sam za dvadesetak dana non stop akanja, skidanja aplikacija, 2 mail naloga, youtube i sta sve ne, jedva stigao do oko 160 mb, a imam ih 900! 325 ce ti biti puna kapa, nece ti trebati verovatno wifi uopste :wink:

mastagrunt
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od mastagrunt »

Cool.

Nista onda sada mi samo ostaje da grickam nokte dok nestignu pare pa da otrcim da ga kupim :D

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

araphel, meni se vishe ne ukljucuje t9!
Nekoliko puta sa iskljucivao i na kraju proradilo. Vishe ne dosadjuje! Ali baterija je blagi uzas!!! Ne znam kako je kod vas,ali moja...
BTW, ove danasnje postove sve kucam sa fona i lagano sam se navikao na jednoprstno kuckanje! ;)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

mrkixxx, imajuci u vidu da se telefon cesto konektuje na net,nije cudno sto baterija toliko traje.

Moj nacin koriscenja je sledeci: telefon je uvek prakticno online...znaci downloaduje sve promene sa Facebooka, sinhronizuje podatke iz imenika, skida mail sa dve adrese, posaljem po desetak poruka na dan, browser vrti sigurno po par minuta dnevno,a cesto i malo vise, u proseku oko pola sata razgovora po danu,mozda i malo vise,navigacija tu i tamo,po dva sata muzike preko stereo BT sluski (ovo jede bateriju),malo ceprkanja po marketu....i meni baterija traje od ranog jutra do ponoci, s tim da kad oko ponoci nakacim fon na punjac, jos oko cetvrtina je ostala.....kad ne slusam muziku i manje telefoniram (vikendom npr) izdrzi cela dva dana, tojest od subote ujutru do nedelje uvece. Meni je to nekako normalno.

Sto se T9 tice, kad kucam u landscape na full qwerty, sve je ok. Na alfanumerickoj moram prvo na onaj taster levo da iskljucim t9, pa onda kucam....i tako svaki put.

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

araphel, ja ceo da akam fon. Stalno sam na netu i stalno se update-ju servisi. Meni jedva izdrzi dan,znaci 12h! Danas je izdrzala od 8h do 17h! 5sms-a i par min razgovora i dosta surfa!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

mrkixxx, nije mi to mnogo neobicno,ako kazes da dosta akas telefon. Surf ti dosta jede bateriju, posebno ako je preko wifi. Jesi pogasio rucno gps i wifi, kad ih ne koristis? Znam da je sumanuto pitanje, ali imam poznanicu koja recimo nije obratila paznju na neke stvari prilikom inicijalnih postavki, pa joj je i gps i wifi non stop ukljucen,i takodje joj baterija traje nesto kratko. ne znam sta bih ti rekao....meni jedan dan od ujutru do uvece svakako izgura.

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

araphel, ok. Ja samo wifi koristim. Gps mi je u glavnim vidzetima i iskljucen je.
U principu ne brinem oko baterije,jer imam I punjac za kola,ali rekoh da podelim to. sa vama! ;)
Pozz

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

mrkixxx, pa ako ti je wifi dosta u upotrebi, to je najverovatniji razlog. jedino da probas da preguras dan bez njega pa da vidis kako ce se ponasati. ja sam za sada wifi palio samo par puta kod kuce, cisto probe radi.

ostrica
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Dec 2009. 19:17

Post od ostrica »

hitno mi je potreban odgovor na pitanje da li je htc tattoo iz vipa kodiran samo na vip mrezu ili moze recimo i na ostale mreze da radi? konkretno me zanima MTS...

hvala puno

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

ostrica, ne citas sta se pishe!
Samo par postova iznad.
Nije kodiran!

BTW, WiFi bolje radi na E71 nego na Tatoo. Cisto sam pravio poredjenje za one koje to mozda zanima ;)

ostrica
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Dec 2009. 19:17

Post od ostrica »

ma citam, ali nisam siguran, jer se dosta telefona prodaje po oglasima i pise "iz Vipa, kodiran na Vip mrezu", pa covek ne zna sta da misli...

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

ostrica, moj Tattoo nije bio kodiran ali to verovatno zavisi od serije :) pre kupovine svakako proveri da li taj primerak koji uzimaš prima sve kartice :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Odgovori