Sta posle n97?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Sta posle n97?

Post od Mirko BGD »

posto se nadam da cu uskoro prodati n97, mogli bi da mi preporucite neki telefon...
voleo bih da nije nokia, ali ako jeste nema veze :D
Dimenzije su mi totalno ne bitne
OS takodje
;)

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Mirko BGD, Rekao si nam sta ti je ne bitno,e hajde sad sta ti je bitno i do koje sume si spreman da se "igras"?
Posto ne bi hteo Nokiu,onda ti se kao najveci konkurent namece HTC,a moze i SE sa ovim svojim modelima iz X segmenta.
Imas li nekih vec zapazenih modela i potencijalnih kandidata?
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

sto se tice cene, ona je ne bitna

danas sam gledao HD2 u VIPu i nisam bas nesto odusevljen :( JBG izgleda da mi win bas nesto i ne lezi najbolje
au pa dosta stvari mi je bitno

Mreze: klasika, 3g Hsdpa
Velicina: totalno ne bitna kao i dizajn
Display: 3.5" pa navise pozeljno da bude capacitive, ako ne, onda bar da ima qwerty [sa 4 reda po mogucnosti] u kombinaciji
muzika: 3.5mm izlaz, JAK ZVUK pri slusanju radija, pozeljan RDS
kamera: min 2mpx sa AF, video snimanje u VGA rezoluciji @ 30fps, obavezno prisustvo LED, i druga kamera za video pozive
OS: ne bitan, prem da bih voleo symbian, ili android [ne znam koliko app ima za android i kako se to cudo razvija????]
Ostalo: klasika, wlan, BT, GPS, i meni jako bitna stvar, komandovanje glasom, tj jedna od retkih stvari koje na n97 radi odlicno, micro USB

yamaha-tzr50
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 07:09

Post od yamaha-tzr50 »

Mirko BGD, mozda ovo:http://www.mobilnisvet.com/mobilni/2013/Toshiba/TG01 kao jeftinija varijanta od HD2 a skoro pa ista funkcionalnost.Moj licni favorit je htc touch pro 2,ima sve sto treba i uz n82 koji imam je super kombinacija :)
U svakom slucaju ga uzmi u razmatranje :wink:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Mirko BGD, meni se cini da jedini tel. koji ispunjava sve zahteve je Samsung B7610 OmniaPRO.
Nesto si bio pricao da ti treb stici i SE X2. Meni se cini da ni on nije los izbor ali nema radio. Sve ostale funkcije koje ti trazis ima, samo je pitanje kako je odradjen sw jer se dosta korisnika zali na njegovu nestabilnost i bagovitost.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

IDzO, x2 ima raidio samo treba da se ubaci neki panel... inace x2 jos uvek ocekujem da stigne samo ne znam kad ce, a ja bas nesto ne mogu da cekam narednih 100 godina
eee omniu pro sam i ja merkao... i bas mi svidja :) ali nisam imao prilike da se poigram sa njom uzivo, kao ni sa omniom HD :)

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Mirko BGD, jel znas mozda kolika je cena X2? Meni se isto taj telefoncic svidja ali vidim ovde na sajtu da ga vise nema, a bio je oko 550e.
Da li bi uzimao u obzir E72?

Esseker
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 27. Mar 2009. 03:16
:: Huawei P40 Pro

Post od Esseker »

Mirko BGD, jesi li razmisljao mozda o HTC Hero? Mislim da bi ti odgovarao,a Android je tako da ces imati neogranicene mogucnosti na njemu! 8)
Galaxy Note 9 SM-G960F/DS 128 GB Ocean Blue

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Mirko BGD, khm - nisam to razumeo "ima raidio samo treba da se ubaci neki panel". Ili ga ima ili ga nema. Ako nema potreban hardver onda ga nikakav softver nece dodati.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

tomas.hokenberi, posto jos nema redovan test X2 onda se ne moze sa sigurnoscu reci da li ima ili nema potreban hardver za radio. Ako je ista fora kao sto je bilo sa HTC TP2 onda ima hardver samo treba da se instalira dodatak i radio funkcionise. Inace suska se po netu da ce u prvom apredjtu sw-a biti dodat i program za radio (ponavljam sve se svodi na nagadjanja dok se SE zvanicno ne javi).

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

HTC definitivno... ali ako ne zelis windows onda jedino Hero ili Magic... mada je meni Touch Pro 2 ful fulova... 8) 8) 8)

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

Mirko BGD, Au,pa Boga mi dosta ti je stvari bitno. :)
Steta sto ti se HD 2 ne dopada,on je meni bas prava masina.Onda moram da se saglasim sa kolegom IDzO, da Omnia Pro ti dosta odgovara po kriterijumima.Inace ako ti se bas ne zuri mnogo,mogao bi da sacekas SE X2,on bas deluje fantasticno.

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Mirko BGD

Шта мислиш о куповини Omnie 2 или Omnie HD?
Одлична два модела.Још не би морао да додајеш пуно новца после продаје 97це.
Слобода или смрт

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

IDzO, x2 bi trebao da bude oko 400, sa full pakovanjem bez garancije i zapecacenom kutijom, ali bog zna kad ce (i dal ce) da stigne, stalno slusam varijantu posle nedelje, posle nedelje :unsure:
ako se ne varam hero nema radio?

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

Mirko BGD, Koliko ja znam,nema radio. :|
Inace,jesi li siguran da hoces opet neki bas nov telefon da uzmes,da kazem ne proveren?Posto si se vec jednom opekao na N97?Ipak,koji god da uzmes od ovih novijih modela,svota novca nije mala.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Wicker Man, totalno si u pravu... al ne znam sta da uzmem, a da je provereno i dobro... sa n95-8gb sam bio prezadovoljan, ali me posle skoro dve godine baaas smorio... doduse uzeo sam ga kasno, posle skoro godinu dana od njegovog pojavljivanja, znaci isao sam na proverenu vaijrantu i nisam se pokajao, sa n70 je bio isti takav slucaj... ne znam sta dalje?

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Dec 2009. 18:47

Post od banman »

Mirko BGD, mislim da je najbolje, ako sam te dobro shvatio, da sa symbiana pređeš na neku drugu platformu, pošto se dojmi da te nije toliko "smorila"n97 koliko isti OS. Možda je rešenje novi OS- npr wm (odeš na "xda" i vidiš da možeš da učiš i "igraš se" u nedogled) ili u androidu...Ne znam što ti se ne dopada hd2 i wm na njemu, meni je to i dalje "ciljni" model za ovu godinu, mada me je ozbiljno pokolebao nexus one... Ona toshiba je po meni promašena jer su mu ubacili resist.ekran, a za b7610 pa na papiru izgleda opasno, mada se priča da wm 6.5 na njemu baš i ne radi kako treba...

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Mirko BGD, jedino ako mozes da predjes preko nedostatka 3.5 mm ulaza i nedostatka LED-a onda uzmi HTC Touch Pro 2. Ipak je to telefon koji je nepunih godinu dana na trzistu i sigurno je proveren.

Wicker Man
Expert
Expert

Post od Wicker Man »

Mirko BGD, Eto vidis,u oba slucaja i kod N95 8GB i N70 si isao na sigurno i nisi se pokajao,sad normalno je da su te ti modeli smorili ali tek posle 2 godine,sto ipak po meni nije zanemarivo.
Moras napraviti neki kompromis,necega se odreci kod telefona.Na primer,velicine ekrana ili kao sto rece IDzO, 3,5mm ulaza i onda odmah imas veci izbor modela koji se mogu uzeti u razmatranje.

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

A omnia HD? Jeste ona symbian, al ima OGROMAN ekran, zver za multimediju, odlican TS... M? :) Sta kazes? :)
Nokia E71... Elegant, but deadly

Odgovori