Servisiranje - pitajte

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
Odgovori
Mirjana
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 09. Jan 2010. 17:41

Post od Mirjana »

POZDRAV! Koristila sam samsung D600 i bila prezadovoljna njime. Nazalost ostala sam bez njega,pa privremeno koristim samsung m300 malo koriscen,jos uvek pod garancijom. Na pomocnom ekranu prilikom zatvaranja javljaju se bele strafte. Nosila sam ga tri puta na servisiranje, navodno je popravljen, ali cim krenem da ga koristim ono isto. Menjani su displeji i flat kabal, ali nista. Sta bi moglo da bude? Nesmeta mi toliko,ali imam utisak kao da ce ekran da crkne. Hvala!

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 20. Sep 2006. 19:51
Kontakt:

Post od hallo »

kacarevac, kopija A klase 2000,00 din, original 3200,00 din
gameforce, prekidac kamere, par pasivnih komponenti oko samog konektora kamere, par aktivnih komponenti...bez direktnog pogleda nemogu tacno reci....cena od 1500,00 din do 3000,00 din...proverite PP
@mirjana...meni "lici" na problem fleta ipak...originalni flet trenutno nema u VP...
GsmReverseUnion-EvropskaAsocijacijaServisera www.gsmreverse.com
NISAM IZ BEOGRADA!!!!!!!!!

sashasabac
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 11. Jan 2010. 22:15

Post od sashasabac »

Cao svima.
Izvinjavam se ako je neko vec odgovorio na ovo, ali posle citanja prvih 30 strana i pokusaja trazi nisam nasao nista. Samsung Omnia i900 imam vec mesec dana i non stop pronalazim nove stvari sto me odusevljava, ali nikako probleme da resim.
Baterija se puni jedino pod uslovom, da prvo ukljucim kabl u telefon pa tek onda u struju.
Usb ulaz i telefon mi ne prepoznaje racunar iako sam probao na 4 razlicita racunara i instalirao driver kako sa prateceg diska , tako Kies. Uvek mi iskljuci sve USB ulaze na racunaru.
Radio takodje ne radi iako su slusalice prikljucene, a meni nonstop izlazi upozorenje da nisu. Uradio sam Hard reset , ali nista.
Hvala

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od hallo »

sashasabac, DEFINITIVNO problem sa kontrolerom na ulazu USB-a, slusalica..FIZICKI potrebno zameniti..cena popravke cca 3000,00 din.

dussan
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 19:07

Post od dussan »

Imam problem sa Nokiom 5800XP. Telefon je radio normalno i odjednom su se na ekranu pojavile neke linije pet minuta posto sam ga zakljucao. Telefon mi nije padao niti je imao neke druge kvarove. Moze li mi neko reci sta je problem???

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od hallo »

dussan, reklamirajte ga
Pozdrav

sashasabac
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 11. Jan 2010. 22:15

Post od sashasabac »

Mali dodatak na moju prethodnu poruku o problemu sa USB prikljuckom.
Prilikom pokusaja da Omniu povezem sa racunarom pojavljuje mi se poruka
" power surge on hub port " a usb device has exceeded the power on this hub port.
Da li je u pitanju podesavanje ili je pak na usb-u preveliki- nepotrebni napon/ struja ili sta vec?

Mirjana
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Mirjana »

Pomoc,sta da radimo JA i moj samsung m300? Nosila sam ga u ovlasceni servis Roaming el. odnosno BG elektronik. Jos uvek je pod garancijom,a mene sramota vise da ga nosim. Cim ga podignem iz servisa on isto radi. Za sada se linije pojavljuju ponekad i to po koja (podnosljivo). Da li moze da se koristi tako, ali da ne prouzrokuje neki veci kvar? Kao sto sam napisala menjana su oba displeja i flat kabal(prvi put). Da li je moguce ako je stvarno flat, da pravi greske cim se promeni. Na zadnjoj potvrdi pise: zamenjen displej(flat kit)-testiran. Sta podrazumeva flat kit-kabal ili ???

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od hallo »

mirjana, pravac u inspekciju pa neka gospoda zamene telefon koji ste platili a definitivno NE UMEJU otkloniti kvar....
sashasabac, probajte na drugom PC-ju....moje misljenje da ipak u telefonu fizicki treba proemniti deo...

Mirjana
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Mirjana »

Hvala na brzom odgovoru! Ko je zaduzen (koga prijaviti) -ovlasceni servis (u BGD-u) ili prodavnicu gde je kupljen H..dy (u Pancevu). Kontaktirala sam putem maila firmu gde je uzet,ali oni kazu da oni nemaju nikakve veze sa tim i da bi servis trebao da otkloni kvar (bez obzira sto ne mogu).

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od hallo »

mirjana, U Trzisnu Inspekciju, ponestite SVE papire od telefona sa svim zapisnicima iz Servisa...Vi potrazujete ostecenje od Prodavca a on neka vidi sa Uvoznikom i VP gde je kupio sdta i kako.

Mirjana
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Mirjana »

Da li je potrebno da se od servisa dobije potvrda da nisu u stanju da otklone kvar? Izvinjenje na dosadi!

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

mirjana,

Ako Servis ne moze da otkloni kvar u roku od 45 dana(a kvar nije nastao vasom krivicom,to jest telefon nije mehanicki ostecen,poliven vodom i slicno),prodavac je DUZAN da vam zameni telefon takvim istim ili telefonom slicnih karakteristika.

Tako je po zakonu.

Zato ponesite sve,naravno i ta potvrda ali dobro procitajte sta su napisali (uzrok nastanka kvara),da ne bi gubili vreme i sa inspekcijom jer su se ovi ogradili unapred,a ne moze im niko nista..... :uhuh:

Srecno,

eternal
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 03. Sep 2009. 01:52

Post od eternal »

Imam Nokiu E71 i od juce ne mogu da upalim kameru, pojavi se sledece: Camera: Feature not Supported. Apdejtovala sam firmware i opet isto. Malo sam cackala po stranim forumima, pise da je hardverdska greska i da se telefon mora zameniti. Telefon je kupljen preko Telenorove prodavnice i pod garancijom je. Da li je neko cuo da se jos nekome desilo ovo isto sa kamerom i kako se resava problem?

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od hallo »

eternal, desava se....odnesite u Telenor pa nek giospoda kazu sta imaju....sve u svemu popraviti se MOZE cak i ako gospoda iz Telenora kazu drugacije. Pozdrav

eternal
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 03. Sep 2009. 01:52

Post od eternal »

odnela sam ga, oni ga prosledjuju servisu, koji ce me zvati, imaju taj rok od 45 dana. a kako se popravi kamera? da li se zameni ili sta?? jer ocigledno nije do softvera, telefon nikada nije ispao, nije ulazila voda, i zbog cega crkne ta kamera?

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

eternal,

Jako komplikovano pitanje......Jako mnogo funkcija u jednom danasnjem telefonu.To zahteva i jako puno elemenata(milioni)....Dakle zasto se nesto pokvarilo u danasnjim tehnickim uredjajima je pitanje isto kao i zasto u svetu svakog minuta umre neki broj ljudi cisto onako,a bili su "zdravi".
Mislim da ces me razumeti.

Inace,ne mora da je uopste crkla sama kamera.......postoji mnooooooogo elemenata koji "kontrolisu" kameru.

pozz

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od hallo »

Malo off ali cisto da vidite kakve sve gluposti ljudski um moze smisliti...
http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/IT/17 ... a-KokaKolu

Schnappi
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 14. Jan 2010. 22:07

Post od Schnappi »

Jedno pitanje za strucne ljude na ovom forumu
Koliko kosta zamena ekrana za telefon LG KU990?
Unapred hvala

hallo
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od hallo »

Schnappi, 4000,00 dinara ugradjen
Pozdrav

Odgovori